Inlägg

Inlägg som Ryden har skrivit i forumet
Av Ryden

Hjälp mig välja öletikett!

Jag tänkte skriva ut lite etiketter till min senaste bryggd, en belgisk triple men efter att ha suttit några timmar vid datorn och pillat ihop B så kom flickvännen och sa att den var lite tråkig, doodlade då ihop A och undrar nu, vilken ska jag välja att skriva ut?

Tryck för större bild:

http://i.imgur.com/P2suJ.jpg

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Ryden
Skrivet av Alle22:

Ingen som har testat amerikanska pizzor? de är underbar goda, tjock deg med sjukt god ost med pepparoni och massa annat på

Bra mat äter man hemma alternativt betalar vad det är värt på restaurang. Visst kan det vara gott med salt,socker och fett men du kommer märka att det finns andra smaker som är helt underbara bara du provar dig på lite riktig mat!

Jag kan inte hålla mig till ett fåtal favoriträtter då det finns så himla många rätter som kan vara både helt underbara och på andra ställen helt smaklösa. Tex grillad lax kan var fruktansvärt gott, men med fel kryddning och övergrillad kan den bli rätt tråkig.

Just nu är det mycket kyckling i matlagningen här hemma, Röd curry,helstekt,vitlökskryddad,friterad mm

Av Ryden
Skrivet av rektor:

Inte?
På min dator har jag Firefox, Chrome, Inkscape, GIMP, OpenOffice, Apache, Python, PHP, WinMerge, 7-Zip, FileZilla, VLC, Pidgin, Blender och massa annat som är gratis.
Så det finns ju visst saker som är gratis, och finns gratis saker till PC så borde det ju finnas på mobiler också.

LÄS:
http://www.technobuffalo.com/internet/how-does-the-mozilla-fo...
http://www.dailycommonsense.com/how-does-google-make-money/

Om du inte tänker betala för programmen så har du ingen rätt att kräva något, ungefär som att klaga på regeringen om du inte röstat.
Big deal om du skänker pengar till valar i japan eller fattiga Hollywoodfruar, det är din bristande respekt för hårt arbetande programmerare och designers som sticker i ögonen på mig.

Jag är också uppvuxen ett samhälle där mycket är gratis för mig, men jag har inte blivit så förbannat naiv att jag tror att det är gratis för alla! Jag tror inte heller att man slänger ihop en professionell app på några eftermiddagar hemma! Tror du att Mozilla och Google handlar helt utan vinstintresse?!

Berätta lite mer om vad du jobbar med, om du har blivit utvecklare så torde du vara kunnig inom programmering, vad stoppar dig då från att slänga ihop dina favoritapps själv och sedan dela med dig av dem på http://www.sweclockers.com/forum/10-programmering-och-digital... ?

Av Ryden

den här fixade jag ihop för några dagar sedan, dock måste du ha lite koll på mikrodatorer eller i alla fall grundläggande elektronik:

Av Ryden
Skrivet av QuinnoX:

på vilket sätt behandlad?

Jag vet inte om det är någon sorts eloxidering eller plastning eller liknande, jag har dock haft problem att få till lödningen på signalkabeln som kan se ut såhär: (den röda på bilden)

http://softsolder.files.wordpress.com/2011/09/img_0237-broken-he...

Försök gärna själv, men räkna då med att få köpa ett par nya hörlurar om det går fel

Av Ryden

Söta hundar, men har lite problem med vissa djurrättsorganisationer. Klart man ska försöka minska behovet av att använda djurförsök, men vill de att man ska avdomesticera hundarna och släppa ut dem i skogen igen? Annars, ska de bli sällskapshundar? Något som när det kommer till kritan endast är för människans vinning?!

Jag har själv hund och jag tror hon trivs väldigt bra med oss, men hon har ju inte valt det själv..

Av Ryden

Efter att ha testat ett antal gånger så kan jag meddela att oftast är signalkabeln behandlad på så sätt att det är i princip omöjligt all löda den, det är oftast endast framme vid orginallödpunkten som det är metallisk kontakt.

Av Ryden

Läste igenom tråden "Ångrar mitt PC köp, Tack för Ingeting!" nu, tack för skratten
Men du får nog jobba lite på din attityd om du vill ha vänner som vill spela med dig!

Av Ryden

Här kommer lite renderingar..

Filmrullar, gissa filmen
Modellerade i Catia V5 och renderade i 3dsMax med Vray

http://farm8.staticflickr.com/7166/6504738679_09eb63850f_b.jpg

Bil modellerad i en kurs i skolan, Catia V5 som vanligt renderat i 3dsMax med Vray

http://farm8.staticflickr.com/7030/6504777171_5672160335_b.jpg

Av Ryden
Av Ryden

Som inbiten ateist säger jag nej!
Det finns inga bevis för en gud, något jag är säker på är att människan skapade gud.

Men man kanske får ändra sig, Anders och Måns har ju kollat upp saken..

Av Ryden
Skrivet av Fyren:

Min första 3D skapelse! Eller har haft 3 lektioner i skolan (1a året gymnasiet) innan. Gjort i Creo Elements. Tyvärr var renderingsknappen borta, eller den fanns i alla fall inte på samma ställe som i skolan, så fick göra mitt bästa med de "realism" verktyg som fanns.

Om någon vet var renderingsknappen och det finns, vore det underbart! Jag kör gratisverisionen. Senaste från deras hemsida.
http://img832.imageshack.us/img832/3793/iphone222.png

EDIT: Ser väldigt tjock ut, men det är vinkeln eller något. ALLA mått är nämligen tagna från verkligheten

Fint, men du borde leta upp så att du renderar i perspektiv [alla parallella linjer går mot en punkt i fjärran] istället för parallellrendering [linjer fortsätter parallellt till oändligheten]

Sjukt duktiga flera av er är! Inte lika duktig som många här men jag aspirerar inte efter att bli spel,filmdesigner heller Jag vill jobba med konstruktion och produktdesign.

En IKEA-kaffepress:

http://m.cmcdn.net/14104698/780x982.jpeg

har även slängt ihop en liten portfolio till kommande jobbsökande. http://johanryden.carbonmade.com/

Av Ryden

Dett är nog helt klart vad du behöver! http://www.dealextreme.com/p/quantum-shield-plastic-anti-radi...

.. Allvarligt talat, hur svårt är det att ha mobilen längre än 40CM från hörlurarna? Måste du konstant se den, har den inte ringsignal som vanliga mobiler?

Av Ryden

jag skulle istället valt en Nikon D90 om inte filmfunktionen är i fokus..

Av Ryden

Under gymnasietiden sparade jag det jag inte gjorde slut på, jag sommarjobbade och klarade mig fint även fast jag bodde själv i lägenhet, började jobba dagen efter examen och jobbade och reste i tre år innan jag började läsa på högskola. Går nu tredje året på utbildningen och har fortfarande inte behövt använda lån från csn och har ca 200k i buffert.

Summa summarum, ett mellanår och jobba mellan studierna kan vara vist!

Av Ryden

http://i.imgur.com/VSDpa.jpg

Lämnar den här

Av Ryden

Inte riktigt 10 år och väldigt liten aktivitet från min sida, men är inne och kikar runt här minst en gång om dagen i alla fall!

Av Ryden
Av Ryden
Skrivet av Alakai:

Har inte ens tänkt på att jag saknat något liknande. Skulle behöva en hel del verkstadsmaterial, så att jag exempelvis kommer igång med lite mer bökig chassimod.
Risken finns väl att man får gubbstämpel av att umgås med hjälp av maskiner. Tänker mig 50+ gubbar med keps, tuggtobak och snickartumme.
Att driva sådan verksamhet kan bli dyrt, med tanke på maskiner och underhåll och personal. I värsta fall blir verksamhet mycket begränsad pga hög avgift eller dylikt.

Jo de största problemen vi ser just nu är tidsbrist hos de primära kundgrupperna samt att det blir rätt dyrt. Vi har dock tänkt oss en prissättning liknande den på Gym så att man tex får billigare avgift om man är där och jobbar på dagtid eller liknande.

Av Ryden
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Sådär.

Rätt bra gjord få jag säga. inget man stör sig på att man tjatar om samma sak i 10 frågor i rad eller så. utan kort och gott rak på sak med vettiga svarsalternativ.

//Martin

Tack så mycket för kritiken!