Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae
Skrivet av Rydisen:

Om du har datorn igång och känner på kylaren. Är den varm?

Nej, det är den inte... så det tyder mer på att det är något annat än kylaren, eller att kylaren är felmonterad.

Av Hìthae

CPU temp fluktuerar, kraschar datorn

Min dator kraschar varje vecka. Ljudet hackar till, sen blir skärmarna svarta, och den stannar så. Fläktarna är fortfarande igång, men skärmarna förblir svarta. Ibland måste jag starta om den flera gånger innan den kommer in i Windows (skärmarna startar upp svarta och inget händer), vilket hintar om en överhettning. Det enda riktiga tecknet jag har på att något är fel är CPU-tempen. Den ligger på 65-70 grader C vanligtvis, men med CPU fan inställt på "max" i BIOS, hoppar tempen istället mellan 50 grader till 70 grader... i idle.

CPU: AMD Athlon X4 760K (Socket FM2)
Mobo: Gigabyte F2A88XM-DS2
CPU-kylare: Coolermaster Hyper 212 Evo

Chassit är väl-ventilerat, och systemet är inte överklockat (utom ram som är satt på 800 Mhz DRAM).
Jag installerade om cpu-kylaren nyligen; rengjorde den på rätt sätt, och satte på ny kylpasta. Sist jag hade problem med det här sa några att kylaren kanske inte är monterad korrekt. Hur kan jag vara 100 % säker på om det är kylaren eller inte som är problemet?

Det enda andra jag kan komma på är mitt PSU, som börjar bli gammalt. Kan det vara den som spökar på något sätt?

Av Hìthae
Skrivet av compaqdeskpro:

Köar gärna också mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av EvilRutger:

Hej,
Jag kan komma och hämta allt imorgon eftermiddag. Hör av dig om du är intresserad.

Skrivet av SCORPIUS:

Finns det kvar och du vill ha det upphämtat så hör av dig.

Vem vill och kan hämta upp delarna? Jag har kvar allt utom nätagget. Vill bli av med det snarast. Förtur om någon är i faktiskt behov av det, och inte bara vill "hoarda".

EDIT: Vem som helst är öppen för att ta dem, inte bara personerna jag har citerat.

Av Hìthae

Tack för tipsen än så långt. Det har varit hjälpsamt! Om det här är för hög nivå, har ni ett förslag på vad som är mer "krypa" nivå? Jag vill skapa något, även om det är väldigt enkelt.

Av Hìthae

@KeVVa: Jag har någorlunda koll på variabler, men vet inte hur jag ska åkalla dem eller låta användaren definiera dem alltid. Matten är inga problem i sig, men jag vet inte hur jag ska be Python att lägga ihop det åt mig.

Angående grafiken, det ska väl vara möjligt att få ett enkelt GUI? T.ex. med Tkinter? Jag behöver inte mycket mer än så.

Av Hìthae

@VexedRelic: Tack för tipset med videon! Mitt problem är att jag tycker att det är enklare att lära mig om jag använder språket produktivt ("lära genom att göra"). Jag håller på att gå genom tutorial på codeacademy.com, men det är lätt att glömma eftersom jag inte får öva praktiskt.

Av Hìthae

[Python] Hur gör jag ett frågeformulär i Visual Studio?

Jag försöker göra ett enkelt frågeformulär i Python genom Visual Studio. Jag är helt grön när det kommer till Visual Studio och Python, men med det sagt är det ändå svårare än vad jag trodde att det skulle vara.

Jag vill göra ett program/app/whatever som en användare kan öppna från skrivbordet och fylla i information som sen processeras och ger tillbaka ett värde. Kan någon visa mig exempel på hur det kan se ut i Python-kod?

Jag vill fråga om följande saker:

Age (minst 3 år):
Gender (M/F):
Weight (kg):
Height (cm):

Jag vill att Python ska ta svaren och använda dem i en av två algoritmer(?):

Män
10 x weight (kg) + 6.25 x height (cm) - 5 x age (y) + 5

Kvinnor
10 x weight (kg) + 6.25 x height (cm) - 5 x age (y) - 161

Svaret kallas "BMR". Användaren får svaret tillbaka som: "Your BMR is X"

Jag vill att användaren sen ska kunna välja mellan fem olika värden som ska multipliceras med BMR, och att ett nytt svar visas beroende på vilket värde som väljs.

Dold text

Jag hoppas att jag inte går till väga på fel sätt när jag ber om hjälp med det här. Jag vill inte att det ska framstå som att jag vill att någon annan gör arbetet för mig och att jag bara snor det. Jag har försökt lösa det själv, men fastnade ganska tidigt och visste inte vart jag skulle vända mig för att ta reda på vad jag gjorde fel. Olika källor från youtube och google-sökningar använde Python-språk som var inkompatibelt med det jag använde i Visual Studio, eller hade andra problem som gjorde att jag inte kunde få hjälp från dem. Om jag hade varit lite bättre på Python hade jag försökt skriva hela saken själv, och sen frågat om enstaka problem som uppstått, men på grund av hur lite jag kan måste jag fråga om hela grejen. Mitt syfte är att lära mig att programmera (Python till att börja med) för att i framtiden kunna jobba som en mjukvaruutvecklare, och pyssla hemma med projekt.

Av Hìthae

Tack för svaren! Ska prova Visual Studio Community 2015.

Av Hìthae

Programmera Python från skrivbordet (Windows)?

Jag försöker lära mig Python från codeacademy.com, men vill ha ett eget program att programmera Python fritt, från skrivbordet. Jag har ett som heter "Python 3.5", men är inte riktigt nöjd. Finns det bättre alternativ? Finns det ett sätt att programmera med samma fina interface och "svarsfönster" som de använder på codeacademy?

Jag har en idé till något jag vill programmera (kallas det ett program?) i Python. Hur gör jag om jag vill köra programmet direkt från min dator?

Av Hìthae

@gunn4r: Mårtens Fälad, på östra sidan av Lund.
Jag ska packa ihop sakerna i en kartong, men för tillfället håller jag dem för någon. Återkommer om det inte funkar. Tack för visat intresse så länge.

Av Hìthae

Ingen aning vad frakten blir. Det var längesen jag skickade något, men eftersom det verkar finnas intresse ska jag packa ihop allt och gå och väga det någonstans. Återkommer inom några dagar.
Upphämtning prioriteras förstås, mindre besvär för mig.

Av Hìthae

@truedesire: Jag vet inte, jag tvivlar på att det är kylaren. Datorn var helt hundra innan överklockningen. Är en vcore på 1.404 okej i idle? Det finns väl inget sätt att kolla så att kylaren verkligen sitter bra utan att ominstallera den, eller hur?

Av Hìthae

@htbtoma:

Ja, det är de. Det var längesen nu jag installerade kylaren, men jag tror inte att det ska vara ett problem. Jag tror att det är något med volten.

Av Hìthae

Blandade saker

Har lite blandade saker, inklusive påsar med skruvar och sladdar, men också ett (BeQuiet! PurePower 430W) nätagg och grafikkort (AMD HD 4870) med ny kylare, som jag vill bli av med.

Allt eller inget. Kom och hämta det i Lund, eller få det skickat mot fraktkostnad.

Läs hela annonsen här

Av Hìthae

Athlon 760K överhettar ibland efter snabb överklockning

Jag överklockade min CPU snabbt en dag, utan att göra alla tester som tar timmar, för att få en bra OC... men den överhettar ibland.

CPU-Z info:
http://valid.x86.fr/bd4mxx

För det mesta funkar datorn bra, men i vissa spel, eller med vissa inställningar, överhettar den snabbt. Det kan gå från stabilt till överhettat på mindre än fem minuter. Datorn startar om, och när jag är inne på skrivbordet igen och kollar upp tempen är den uppe i typ 85 grader.

Hur kan jag göra för att få en stabil överklockning utan att den överhettar så galet?

Chassit är en billig liten sak (midi-tower), men har okej kylning. CPU-kylaren är Cooler Master Hyper 212 Evo. Tempen just nu (idle i 10 minuter) är 65-70 grader.

Av Hìthae

Feministisk regering!? Vad tycker du?

Uppenbarligen är vår nuvarande regering en feministisk regering. Jag blev chockad och arg när jag läste brevet som Stefan Löfven (S), statsminister och Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhets¤minister, skrivit, och kände mig lurad. Jag hoppas att folk tar öppen ställning mot det här och att de röstas ut igen om 3 år. Hur som helst, diskutera gärna meddelandet att vår regering är feministisk. Här följer brevet i sin helhet:

Feministisk regering. Regeringen och regeringskansliet är nu jämställt på de ¤politiska posterna. Nu går vi vidare med flera förslag för en feministisk och jämställd politik. Arbetet ¤kommer att prioriteras såväl i statsförvaltningen som i bistånds- och välfärdspolitiken, skriver Stefan Löfven och Åsa Regnér.

Feministisk regering. Regeringen och regeringskansliet är nu jämställt på de ¤politiska posterna. Nu går vi vidare med flera förslag för en feministisk och jämställd politik. Arbetet ¤kommer att prioriteras såväl i statsförvaltningen som i bistånds- och välfärdspolitiken, skriver Stefan Löfven och Åsa Regnér.

Just nu pågår World Economic Forum i Davos. En av de viktigaste frågorna som Sverige kommer att lyfta där är vikten av ökad jämställdhet mellan kvinnor och män. Sverige är och ska vara ett föregångsland på jämställdhetsområdet.

Den svenska regeringen är en feministisk regering. Vi sätter jämställdheten i centrum i såväl det nationella som i det internationella arbetet. Jämställdhet är i grunden en demokrati- och rättvisefråga. Alla människor ska få vara fria att vara den person de är utan att låsas in i könsbundna normer. Men det är också del av regeringens idé om det moderna välfärdssamhället. Jämställdhet bidrar till ekonomisk utveckling.

Därför ska sysselsättningen vara lika hög bland kvinnor som bland män. Kvinnor ska i samma utsträckning som män ha ett betalt arbete, med bra arbetsmiljö och karriärmöjligheter. Löneskillnaderna mellan könen ska minska. Alla ska ha rätt att arbeta heltid och vara ekonomiskt självständiga.

Men vi har en lång väg dit. Fortfarande skiljer det tre och en halv miljon kronor i livsinkomst mellan kvinnor och män i Sverige. Kvinnor står fortfarande för den största delen av det obetalda arbetet och männen tar bara ut en fjärdedel av föräldraförsäkringen. Vi ser i dag hur många kvinnor tvingas gå ner i arbetstid för att välfärden inte håller måttet, för att personalen i äldreomsorgen inte räcker till eller för att öppettiderna i förskolan är för snäva.

I budgeten satsade regeringen stort på insatser för att motverka jämställdhetsgapet. Vi föreslog stora investeringar i att öka bemanningen i äldreomsorgen för att anhöriga inte ska behöva gå ner i tid för att vårda äldre släktingar, ett ansvar som oftast kvinnor tar på sig. Vi investerade stort i förlossningsvården och kvinnors hälsa. Vi ökade också underhållsstödet för ensamstående föräldrar och ville bygga ut förskolan på obekväm arbetstid för att ensamstående föräldrar – ofta mammor – ska kunna ta de jobb som erbjuds och försörja sina barn. Tyvärr röstade Alliansen tillsammans med Sverigedemokraterna ner regeringens budget.

Vi vill nu göra föräldraförsäkringen mer jämställd genom att införa en tredje månad i försäkringen som reserveras åt den andra föräldern. De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna har hittills valt att i stället fortsätta satsa på det hårt kritiserade vårdnadsbidraget, trots att uppföljningar visar att bidraget håller de mest ekonomiskt utsatta kvinnorna utanför arbetsmarknaden. Det här är en bakåtsträvande politik som tar Sverige i helt fel riktning.

Sveriges nya regering går nu vidare med att bygga upp världens första jämställda statsförvaltning och vi ger jämställdhetspolitiken en mycket större tyngd också i regeringskansliet. Redan nu står det klart att det nya regeringskansliet är helt jämställt vad gäller kvinnor och män på de politiskt tillsatta posterna och tjänsterna. Tack vare en medveten utnämning och rekrytering är lika många kvinnor som män statsråd, statssekreterare och politisk sakkunniga.

En feministisk regering nöjer sig inte enbart med att analysera konsekvenserna av de politiska besluten, utan ser även till att de leder till ökad jämställdhet. Feminism ska genomsyra hela regeringens politik, i alla prioriteringar och beslut. Därför tar vi initiativ till en styrgrupp inom regeringskansliet för att ge alla statsråd verktyg i hur jämställdhetsfokus ska avspeglas i regeringens samlade arbete. Vi påbörjar även arbetet med jämställdhetsbudgetering.

Vi ger också alla departement i uppdrag att arbeta med jämställdhetsintegrering i all sin verksamhet. Det innebär att beslut inom alla politikområden ska präglas av ett jämställdhetsperspektiv.

I dag bedrivs ett utvecklingsprogram för jämställdhetsintegrering i arton myndigheter (JiM). Lärdomarna från JiM ska nu spridas till fler myndigheter. Regeringen utökar därför denna satsning till att omfatta 41 myndigheter, däribland Försäkringskassan och Skatteverket. Myndigheterna ska i sina regleringsbrev redovisa hur de ska arbeta med jämställdhets¤integrering under 2015–2018 för att bidra till att nå de jämställdhetspolitiska målen. Varje myndighet ska beskriva på vilket sätt jämställdhet kan integreras och bli en del av myndighetens ordinarie verksamhet, exempelvis i myndig¤hetens styrprocesser.

Det svenska jämställdhetsarbetet har tjänat vårt land väl. Förutom att det är moraliskt riktigt har det bidragit till Sveriges höga sysselsättning och tillväxt. Men det har inte skett av sig självt, utan är i mångt och mycket resultatet av politiska beslut, som exempelvis den första och den andra pappamånaden och avskaffande av sambeskattning.

En feministisk regerings ambitioner för ökad jämställdhet gäller såväl nationellt som i det internationella samarbetet. Utvecklingen i världen går framåt. I dag börjar lika många flickor som pojkar i grundskolan världen över, andelen kvinnor i världens parlament har ökat och globalt sett arbetar fler kvinnor utanför jordbrukssektorn. Det är en bra utveckling, men mycket återstår att göra.

Svenskt bistånd ska bidra till att kvinnors och flickors systematiska underordning i samhället motverkas. Frånvaron av alla former av våld mot kvinnor och flickor är centralt i detta. Regeringen prioriterar arbetet med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

Hittills har främst kvinnor drivit jämställdhetsarbetet. Under senare år har en global och svensk medvetenhet om män och pojkars roll vuxit i jämställdhetsarbetet. Mäns och pojkars delaktighet är en viktig del av regeringens strategiska jämställdhetsarbete. Bland annat genom vårt engagemang i FN-kampanjen HeForShe.

Vår starka övertygelse är att politiken måste fortsätta att driva jämställdhetsarbetet framåt. Vi vill ha en jämställdhetspolitik som speglar det samtida Sverige och alla som bor i vårt land. Det är inte en fråga som löser sig av sig självt. Därför kommer regeringen att prioritera reformer som leder till ökad jämställdhet i kommande budgetpropositionen och i den ändringsbudget vi lägger redan i vår.

Dagens och framtida generationer ska mötas av ett jämställt samhälle där varje enskild människa kan uppnå sin fulla potential. Jämställdhet är inte bara rätt, utan smart politik som skapar tillväxt och utveckling. Hälften av världens alla begåvningar måste få möjlighet att komma till sin rätt.

Stefan Löfven (S), statsminister

Åsa Regnér (S), barn-, äldre- och jämställdhets¤minister

Dold text
Av Hìthae
Skrivet av Solaris:

Med tanke på OPs tidigare inlägg om hur svårt hen har att släppa faktumet att denne blev lurad på ett Super Nintendo trots att det hände för femton år sedan så skulle jag inte känna mig särskilt trygg med denne kringspringandes med ett skjutvapen. Och ifall han raderar sin tråd så står det så här:

Jag skiter blankt i hur trygg du känner dig i vad jag "springer runt" med. Det här är som sagt ingen kampanj till att ändra lagen, utan är bara till för att dela åsikter om hur rättvis lagen är.

Jag har inget att dölja och kommer inte att radera min gamla tråd för att personer som du går och fiskar upp sånt och försöker använda det för att svartmåla mig. Vad är din poäng med det här inlägget? Fy fan vad förbannad jag blir.

Det enda du visar i slutändan är inte att det är något fel på mig, utan snarare att det är något fel på dig om du inte har något bättre att komma med än att gå och fiska upp gamla trådar för att försöka visa att det är något fel på mig för att jag inte slutade tänka på när någon backstabbade mig när jag var ett barn. Vad sägs om att argumentera med fakta och konstruktiva åsikter om varför vapenlagen inte borde ändras åt det liberala hållet, istället för att sikta på roten till tråden och utföra attacker mot min person?

Av Hìthae
Skrivet av Viceroy:

Nog bland det mest idiotiska jag någonsin läst överhuvudtaget. En lögn kan aldrig bli till sanning hur stor lögnen än är. Jag antar att du inte har koll överhuvudtaget på brottsligheten i USA och kopplingen till de liberala vapenlagarna.

Brottsligheten påverkas negativt av liberala vapenlagar, inte positivt. Det är enkelt att se att vapenrelaterade brott är lägst i delstater med flest vapen.

Referera till den här artikeln t.ex. http://en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence_in_the_United_State...
"This article is a list of the U.S. states and the District of Columbia. The population data is the official data from the U.S. Census Bureau. The murder rates and gun murder rates were calculated based on the FBI reports and the official population of each state."

Sortera efter "Gun murders rate per 100,000 inhabitants" och se vilken som hamnar först. BC är överlägset störst med 16,5 trots att den bara har 3,6 % vapenägare. Nummer två på listan, Louisiana, har färre än hälften antal mord med 7,7 personer mördade med vapen per 100,000 invånare, trots att delstaten är rankad nummer 4 i listan på delstater med flest brott i USA. Jag skulle argumentera för att antalet vapenägare (som i överliggande majoritet är lagliga) hjälper till förhindra brott och potentiella brott.

Av Hìthae

Wall of text

Det är synd att den här tråden inte får fler att stanna upp och tänka till deras ställningstagande i frågan innan de postar ett inlägg som är baserat på känslor och smutskastande istället för att ta ett faktabaserat ställningstagande.

Jag ser som sagt mycket skitsnackande om hur jag trollar eller om hur tråden är meningslös, men jag ser inga bra motargument till varför vapenlagen inte ska vara slappare. Det mesta handlar om spekulationer om vådaskott eller hur det skulle påverka kriminaliteten negativt (dvs fler kriminella har tillgång till vapen), men egentligen inga siffror.

Jag har inte orken att skriva ett 100%-igt inlägg just nu, men jag utmanar er som är emot vapen att ge bra argument emot det, istället för att prata om spekulationer eller om hur ni inte vill se "vartenda idiot med pistol" eller liknande. Vi har som sagt miljoner lagligt ägda vapen i Sverige men har aldrig haft skolskjutningar eller masskjutningar. Schweiz är fredligt trots väldigt högt vapenägande. i USA är delstaterna som är mer vapenliberala lugnare och har färre vapenrelaterade brott.

Åter igen: Varför ska jag inte kunna köpa en pistol för att plinka burkar med i ett folktomt ställe? Eller ha på höften när jag går ut om något skulle hända? Eller ha hemma om någon skulle bryta sig in eller försöka slå in min dörr?
Rent konkret, om jag och tusentals andra kunde göra det lagligt idag, hur hade det påverkat någon negativt?

Vådaskott är ett svagt argument eftersom vi snackar om extremt få olyckor i relation till antalet vapen i cirkulation, och man kan jämföra det med precis vad som helst: hur många som dör när de halkar i duschen, hur många som dör av att få fallande stegar i huvudet, hur många som dör när de sätter något i halsen. Man kan inte skydda ett samhälle genom massförbjudningar. Det är samma sak som att säga att man inte litar på människors vett längre utan behöver tänka åt dem, och förbjuda saker så att man inte ens får chansen att använda dem felaktigt.

Vapen är inte "farliga" i sig själva. Det finns hur många saker som helst som man kan köpa om man vill döda någon, men det är nyckelordet: vill döda. Det finns en missuppfattning om hur bara genom att vapen finns någonstans, att människor plötsligt skulle bli benägna att skjuta bara för att, eller ta till vapen för att "lösa" argument. Det är ett idiotiskt argument som är baserat på rädsla till vapnen istället för någonting från verkligheten. Om någon hade velat bruka våld finns det bokstavligt talat tusentals saker man kan använda för att brutalt mörda någon. Ett enkelt exempel är att lägga i hårda, tunga saker i en strumpa och använda strumpan som en sorts slägga. Är det dags att förbjuda strumpor?

Ja, det finns idioter som inte vill eller orkar sätta sig in i hur man kan bruka något, vad som helst, på ett säkert sätt. Men även om dessa få personer skulle få tillgång till vapen hade de förlorat den möjligheten snabbt efter att ha begått brott eller allvarliga misstag med dem, och kanske dessutom fått ett fängelsestraff. Jag menar inte att man ska ge ut skjutvapen till precis vem som helst och ta reda på vem som är lämplig att äga vapen genom att se hur de använder dem, men att idioter finns och alltid kommer att finnas, och det är i så fall dem man ska begränsa och straffa när det är lämpligt, istället för att kollektivt bestraffa alla som äger vapen på grund av några få personers gärningar.

Ja, jag älskar vapen! Jag tycker att vapen är häftigt och väldigt intressanta mekaniskt sett. Jag tycker också att deras historiska roller är intressanta, och jag tycker att idén om att skjuta för nöjes skull verkar väldigt kul med. Gör det mig till en sämre eller farligare person? Ger det dig någon rätt att ta en härskarroll över mig och kaxigt börja snacka skit istället för att vara mer jordnära och ge realistiska argument emot vapenägande? Ni som är emot vapen och har en dålig attityd har det övertaget att ni kan vara stöddiga och snacka skit utan mycket tanke bakom era ord, eftersom ni inte har något att förlora. Dels för att det redan är så svårt att köpa eldvapen, dels för att det inte pågår en aktiv debatt om vapenägande och att ni därför måste representera er sida på ett bra sätt. Ni har redan vunnit i den benämningen. Men jag önskar trots det att ni ville ge bra, solida argument till varför man bör begränsa vapenägande, istället för meningslösa och tomma argument som är baserade på känslor av rädsla och missförstånd, och på meningsskiljaktighet.

Och kom inte och säg att "det är bra som det är", för jag håller helt enkelt inte med. Om man inte är särskilt intresserad av vapen kan man tycka att det är bra som det är, men någon som mig som är mer intresserad håller inte med. Systemet vi har idag "funkar" visserligen, men varför inte ta det ett steg längre och göra det enklare att köpa vapen, till exempel pistoler? Om jag är starkt intresserad av att äga något som en pistol vill jag inte behöva gå och investera pengar och tid i en klubb och vänta på att -de- ska besluta när jag är redo för pistolen. Även om en person gör det och får sin pistol, måste vapnet dels vara relaterat till skjutformen de har i klubben, dels måste man fortsätta vara aktiv i klubben i resten av livet som jag har förstått det. Jag vill helt enkelt inte bli begränsad av vad andras mått av "bra som det är" är.

Och sluta be mig att flytta till USA. Det är irrelevant i diskussionen, eftersom jag försöker diskutera vapenlagen i Sverige. Ja, vapenkulturen är annorlunda, men det är ingen anledning till att vi alltid behöver vara så begränsade i Sverige.

Dold text
Av Hìthae
Skrivet av Huzzbutt:

Nu är det givetvis så att det i nuvarande Svensk vapenlagstiftning är möjligt att äga skjutvapen utan vare sig licens eller vett. Det handlar bara om vilken sorts eldvapen det rör sig om. Googlar man och letar information rörande den amerikanska vapendebatten så tar det inte lång tid innan man märker att frågan allt mer börjat handla om reglering av ammunition, något som även gäller Italien om jag inte missminner mig där vapen inte får säljas till civilt bruk med "militära kalibrar".

Det senare hänger förstås samman med vad TS och många andra vapenförespråkar missar, nämligen att oavsett om vapnet är lagligt eller olagligt så använder de samma ammunition om kalibern är densamma.

Frågan är central i och med att en lättare vapenlagstiftning åtföljd av en redan existerande eller införd lätthet att få tag på kulor till bössorna gynnar brottslingarna lika mycket som det gynnar vapenägarna. Faktum är att den distinktionen ej heller går att göra innan brottet så att säga, det är om vi ser till mord och våldsstatistiken snarare så att de självidentifierat laglydiga är en större fara i totala siffror än de av omvärlden bestämda kriminella.

Vidare så kan man konstatera att det är olagligt att bruka döda våld i Sverige, I USA har många stater självförsvars
lagar såsom "Castle doctrine" där dödligt våld medges (å andra sidan har folk fällts för att det dödliga våldet varit för dödligt.)

I övrigt så är det givetvis så är andelen brott lägre i områden där det finns många lagliga vapen, vapen är dyra saker precis som Villor, Stadsjeepar och andra medelklass attribut.

Källa på det där med reglering av vissa kalibrar? Jag har aldrig hört talas om det, men det låter som ett intressant argument, om än dumdristigt. Det är som att ifrågasätta försäljningen av skruvmejslar, för hur vet man om köparen kommer att använda den till att hugga någon med eller inte? Jaja.

Skrev du fel i din sista bit? Du skrev att andelen brott är lägre, men sättet du skrev det på antyder att du menar att det är högre, på grund av att det finns mer att stjäla? Eller menar du snarare att om ett område har flest medelinkomsttagare, så är det per de facto färre som sysslar med kriminell aktivitet (eftersom de flesta kriminella kommer från fattiga bakgrunder och/eller med taskiga barndomar)? Jag håller inte med oavsett vilken du menar. Om vi följer det du skrev ursprungligen, att brotten är färre bara för att området har flest medelinkomsttagare, stämmer det inte eftersom det jag skrev om var en mellanskillnad. Alltså före-efter, eller förändring över en tidsperiod. Man kan t.ex. se att brottsligheten gick ner i hela Chicago när de fick rätten att bära dolda vapen. Det är alltså inte på grund av inkomstnivån av individerna, utan en direkt följd av hur många vapen de har.