Inlägg

Inlägg som Felle har skrivit i forumet
Av Felle

Underligt problem med signalstyrka

Hej! Jag sitter just och försöker fixa ett trådlöst nätverk hemma hos några bekanta. Allting har tidigare fungerat utmärkt men nu är det en dator som ej kan ansluta till det trådlösa nätverket. Rummet med datorn som inte fungerar ligger väldigt nära routern och det har alltid varit god signalstyrka där.

Datorn som ej kan ansluta hittar numera inte nätverket överhuvudtaget. Det kommer inte upp under tillgängliga trådlösa nätverk. Därför tog jag förgivet att det var datorn som krånglade. Jag hittade ingen lösning så tog fram en av deras bärbara datorer och så fort jag går in i just det rummet så försvinner signalen. Vad kan detta bero på?

De säger att de inte har ändrat på någonting. Det enda som har skett är att de drog ur alla kablar när det var åska för några dagar sedan. Sedan dess har det inte fungerat.

Några förslag på vad som är fel, vad kan jag göra?

Tack på förhand
/Felix

Av Felle

Förlänga räckvidden, WLAN

Jag vet att det finns lite fler trådar om det här men dem har inte kunnat hjälpa mig.

Så här ligger det till. Jag har en Netgear Rangemax WPN824 hemma som jag faktiskt är mycket nöjd med. Räckvidden är faktiskt ganska bra här hemma, trots tjocka väggar. Problemet är i min systers rum där en av väggarna verkar skugga mottagningen nästan helt. En antenn för att "gå runt" väggen funkar tyvärr inte eftersom det varken finns en antennkontakt i routern eller min syster Macbook.

Fick tipset att en Airport Express kan funka som en typ av signalförstärkare så jag gick och köpte en. Tyvärr visade det sig att den funktionen bara funkar med en WDS-kompatibel router vilket jag inte har. Har också provat att försöka använda Airport Express:en som en mottagare och koppla den via Lan-porten till Macbooken men det fungerar tydligen inte heller.

Nu har jag tyvärr slut på idéer så alla förslag är välkomna. Jag skulle såklart kunna köpa en WDS-kompatibel router men vilken bör jag då köpa? Vill ha en som har lika bra täckning som min nuvarande router (Netgear Rangemax).

Mvh Felix

Av Felle

Bra idé! Ska prova det

Av Felle

Sladdar ifrån chassit, vart koppla?

Tjena! Min kompis håller på att bygga ihop sin nya dator och jag försöker hjälpa honom så gott jag kan. Problemet är alla dessa kontakter från frontpanelen på chassit. Chassit är ett Coolermaster rc-534. Jag har kopplat in allt som står. Powerswitch, Hd-led osv osv.. Det finns dock två små kablar kvar. En som bara heter + och en som heter - som jag inte vet vart de ska sitta. Någon bra dokumentation finns inte heller. Någon som har en aning?

Mvh Felix

Av Felle

Hårddisk problem

Hej! Jag köpte nyligen en extern hårddiskkabinett till min iMac häromdan. Jag slängde i en av mina gamla IDE-diskar vilket fungerade. Jag tog dock fel hårddisk så jag stoppade i min andra disk istället vilket inte funkar. Datorn hittar själva "controllerkortet" eller vad det heter men den hittar ingen hårddisk.

Det är likadant i både OS X och Windows. Jag har även provat på andra datorer men problemet kvarstår. Hårddisken är en IBM Deskstar 120GXP. Jag har provat både Master och Slave.

Vad kan jag göra?

EDIT: Hårddisken fungerade utmärkt när jag hade den installerad i min PC och när man byglar den så kan man välja mellan 16 heads 15 heads 32GB Clip och Auto-spin Disable.

Mvh Felix

Av Felle

Fan vad konstigt. Jag klarade precis main-questen och nu är allting helt tomt. Det känns som det är mindre folk överhuvudtaget. Aja, jag ville sälja av lite grejer till min fence i guild hallen och det är ju fan ingen där. Jag har laddat ner en mod så att han alltid sitter där inne men nu är det absolut ingen där. Vad ska jag göra?

Av Felle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dejavo
Prova Chorrol längst till nordöst, där finns hus som är vid sidan om.

Tack. Ska testa det.

EDIT: Hittar det inte. Är det innanför eller utanför murarna. I huset som var längst till nordöst bodde det en kvinna med några hundar och vakterna kom när jag dödade henne.

Av Felle

Jag har ett litet problem att gå med i Dark Brotherhood. Jag får in i ett hus på natten. Dödar personen och då står det att någon okänd har sett mig. Ifall jag går ut ur huset så kommer vakterna och säger att jag har brutit mot lagen. Ifall jag går och lägger mig så kommer först vakten, sen kommer den här dark brotherhood gubben. Hur fan kan vakterna upptäcka mig?

Av Felle

Ursäkta mig ifall denna fråga redan har behandlats men jag har faktiskt sökt. Det är nämligen så att jag vill gå med i Dark Brotherhood och vet att man ska döda någon för att gå med. Men vem kan man döda? Jag har rädd att jag skall döda någon som är viktig för någon quest.

Av Felle

Asså kan man vara med i Thiefes Guild samtidigt som man är med i The dark brothehood? Thiefs guild vill ju inte att man dödar någon i den guilden.. ? Måste ,an välja?

Kan jag nu senare gå ur Thiefes guild och gå med i dark brotherhood o mjag gjort typ 2 uppdrag för thiefes guild?

Av Felle

Morrowind var utan tvekan det mest underhållande spelet någonsin. Oblivion verkar ju sjukt bra. Tyvärr är inte min dator så bra längre. Hur tror ni att det funkar? Det står här i signaturen vad jag har för dator.

Av Felle

Tjena Dan! Det där var nog det fulaste chassit jag har sett! Lian-li är grejer det!

Av Felle

Barbarian Invasion

Hej. Någon som har börjat spela denna trevliga expansion till Rome - Total War? Själv har jag precis börjat och det går faktiskt riktigt dåligt. Någon som har några tipsa på hur man får en bra start?

Av Felle

Problem att koppla ihop mobilen och datorn

Hej. Jag har problem att ansluta min Nokia 6600 telefon till datorn. Telefonen går endast att ansluta med bluetooth och jag har en liten Bluetooth Dongle (D-link DBT 120). Jag har kopplat ihop telefonen och datorn flera gånger tidigare det var ett tag sen. Problemet är det jag lyckas par ihop telefonen och allt men jag får ingen riktig kontakt så att jag kan använda PC Suite för att faktiskt göra något. När jag försöker koppla ihop telefonen och datorn så får jag följande felmeddelande:

Det gick inte att ansluta till Nokia 6600 - A socket operation failed because the destination host was down

Jag har prövat både Windows och D-links egna drivrutiner.
Jag använder Windows XP SP 2

Vad ska jag göra?

Av Felle

Programmet stängs ner och ett meddelande som frågar ifall man vill skicka felrapport kommer upp. Jag ska kolla på temperaturen!

Av Felle

Spel Krashar

Nyligen började alla mina spel att crasha efter ca 10-15 minuters spelande... Har absolut ingen aning om vad som har orsakat dessa problem och jag har försökt olika saker för att bli av med problemet. Bl.a att installera nya drivrutiner och kört ett flertal olika virusscanar tex search and destroy och ad-aware. jag har också kört vanliga
Norton virus scan men hittar inga fel. Skulle vara skittacksam om någon har nån idé om hur man blir av med det.

Puss o Hej /Niklas

Av Felle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skosnore
Vart hittar du dom?

googla typ.

Fan vad alla är anti mot fordon i CS. Bara för att det skulle finnas så behöver man inte köra banor med fordon. Jag vill bara ha den möjligheten. Jag är ingen seriös CS-spelare och jag tycker därför lite oseriösa banor med fordon är roligast.

Av Felle

Det är jättesynd tycker jag. Sourcemotorn pallar ju fordon bra. Varför inte bara låta CS ha stöd för det? Själv tycker jag att Jeepathonbanor på CS 1.6 är bland det roligaste som finns.

Av Felle

CS Source och fordon

Hejsan. Jag har hållt mig borta från spelandet ett tag och blev lite sugen på att börja spela lite CS:Source igen. Ibörjan när det kom så kollade jag ofta på många CS-sidor om banor och uppdateringar och sådant och jag har länge väntat på att fordon ska bli tillgängligt i CS:Source. Har det kommit än? Kommer det komma?

Jeepathon på Source vore ju bara helt underbart!

/Felix

Av Felle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tarzan
aac_ripper, Hur mycket får man punga ut med då för att få en ny version? Vilken prisklass pratar vi om? Bara nyfiken..

cirka 1100kr kostar det tror jag.