Inlägg

Inlägg som LinuC har skrivit i forumet
Av LinuC

Borde räcka att lägga till ett tecken på raden

x = int.Parse(Console.ReadLine());
bör det stå
x += int.Parse(Console.ReadLine());

Det är samma sak som att skriva x = x + int.Parse(Console.ReadLine());

Sedan bör x deklareras som = 0 inte = 1.

Av LinuC

För att svara på din fråga så är 8ms knappt märkbart, och responstid är bara ett säljknep nu för tiden, <30ms och det är helt spelbart. Vad som spelar större roll är inputlag, som dock inte specificeras av tillverkarna. Du kan nog hitta mycket mer detaljerat om detta med en snabb sökning på forumet.

Av LinuC
Skrivet av Allexz:

Undrar hur ni lyckas få upp till 1150 mi till Frankfurt? skickas signalerna runt så jävligt med era anslutningar tro?

Piteå vs Trelleborg

Av LinuC
Skrivet av Fidel Castro:

Troligtvis ett Delta OEM agg...är på gränsen enligt mig...

"Max combined.... 385W"...inte mkt att hurra för:(

Enligt Idumhets länk så drar 560ti 334w mätt från väggen...ca 50w över till andra komponenter...

Vad mer skall ni ha i datorn...skall ni överklocka?

Din brors agg är från 2008...tycker han skall köpa nytt...är han på budget köp då detta:
http://www.inet.se/produkt/6909625/fsp-650-80egn-650w-80-gold

"Max combined.... 385W" är endast på 12v linan (vilket inte är hela men viktigaste) och kan ge ut totalt 460W kombinerat på alla linor.

Vidare så drar 560ti 334w inkl. andra komponenter, så det finns mer tillgodo än 50W.

Ville bara få faktan rätt. Sedan är det upp till TS hur han vill göra, kommer troligtvis funka (ett tag), sen är frågan om man är villig att ta risken. Lär ju vara bra att byta om man tänker på elräkningen också:) Då det gamla säkert har kass verkningsgrad.

Av LinuC

Resetta bios och formatera disken?
Isf gå in i bios och välj typ "reset to default" eller något i den stilen.
boota mot ditt windows installations medium (CD,USB?) så finns det som val där att formatera disken.

Av LinuC
Skrivet av anon182011:

Om vi säger att sladden mellan datorn och skärmen glappar, kan mitt symptom inträffa då? För den sladden är inte top notch om man säger så.
Om jag ska kolla tempen, vilket program ska man köra då? Och vad är normalt? Det inträffar för övrigt aldrig när jag spelar utan bara på skrivbordet, eller vad man säger.

Det kan nog mycket väl inträffa även om det brukar resultera i en konstant färgskiftning på skärmen, i de flesta fall.

Angående tempen så kan den mätas med tex. gpu-z eller occt, allt under 90 får väl anses som okej temperatur och bör inte vara skadligt. Tvivlar dock på att det är problem med detta om spel funkar men inte skrivbord.

Du kan även göra som någon ovan sade så kan du ju även testa att installera om de drivrutinerna som fungerade, och då ta bort de nuvarande för att se om det hjälper.

Av LinuC

Det problemet brukar dyka upp om sladdarna inte riktigt sitter i, men eftersom det löser sig med omstart för dig så kanske det inte är det. Men testa även stoppa skärm kabeln i en annan port på grafikkortet och skärmen om det går, eller kolla så den sitter i ordentligt.

Annars kan det alltid vara en idé att kolla temperaturerna, speciellt om det inträffar när du spelar.

Av LinuC
Skrivet av ZebbeSebbe:

Köpte 8 Gb Corsair som låg på 1600 Mhz när jag gick in i bios o ställde från default till 1600 så startar jag om datorn och så säger den överclockningen misslyckades, vet du vad det kan bero på?

Se till att spänningen för minnena är samma som i specifikationen.

Av LinuC

BSOD Codes
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
enligt xtremesystems

Kan även vara värt att testa sänka klocken lite (under standard) för att se om det hjälper.

Jag råkade ut för samma sak tidigare när vissa program gav blåskärm och stresstest fungerade fint, mitt problem löste sig genom att höja Vcore/minska klocken.

Av LinuC
Skrivet av Dave :):

Vad händer om man köper det från Alina?

Skickades från m.sweclockers.com

Undrar jag också, hade varit värt att testa beställa för att se om man hade haft lite tur och blivit född i en lite rikare familj.

Av LinuC

För mig låter det som att du bara har ställt in fel upplösning i Windows. Jag har iaf aldrig hört att för lite ström ska göra bilden suddig, antingen så ger det blid, blir inte bild, eller krashar under load.

Av LinuC

Jag tycker 100 gånger mer minne/yta än dagens minne känns väldigt lite med tanke på att de håller på med "det minsta". Känns som dom kommit väldigt långt med kisel i så fall.

Av LinuC
Skrivet av Ralleballe:

Vad får man för responstid med en sånhär lösning då? Om man klagar på 2ms input-lag på skärmen lär väl inte detta funka?

Skickades från m.sweclockers.com

174ms tror jag splashtop påstod på sin hemsida.

Testade splahtop lite under gårdagen(windows->windows) på nätverket hemma och film funkade perfekt, men skulle man spela så kände man helt klart av lagget. Sen så fick jag bara ut ca 20 fps i 1600x1200 utan att någon komponent på någon av datorerna maxade. 1000x700 strömmade dock i konstant 30 fps vilket ska vara max vad jag har förstått.

Jag tycker helt klart detta är en intressant lösning, men är det någon som vet om det finns några (bättre) alternativ till splshtop för strömning mellan 2 PCs som man kan testa att leka lite med?

Av LinuC

Låter som något annat tar upp massa processorkraft i mina öron, ligger CPU användningen på 0-5% i idle?
Ger ungefär liknande tempraturer som för mig i load, och din idle är som när jag har F@H igång.

Eller så är det bara som personen innan mig sa och speedstep är avslaget, vilket ger högre idle temps.

Av LinuC
Skrivet av tyrpan:

finns de inget program som kan belasta processorn? vad ska jag annars göra? starta ett spel? hur belastar man processorn fullt ut utan ett program?

Jag skulle rekomendera OCCT för att belasta processorn, du kan även se tempraturerna i det programmet.
I övrigt skulle jag testa montera om kylaren ifall något gick fel, kolla även om det var för mycket/lite kylpasta och ha på mer/mindre vid det nya försöket.

Av LinuC

Med usb'n kommer du bara få ut 5 volt vilket motsvarar typ "silent mode". Jag har svårt att svara på om detta kommer räcka men om du vill ha mer kan du ju alltid köra med en större fläkt.

Av LinuC

fractal design core 3000 + NH-D14

Tja, tänkte höra om någon har erfarenhet av att stoppa en Noctua NH-D14 i ett Fractal design core 3000 chassi?
Är lite rädd att de ska vara för hög, enligt specifikationerna så tillåter chassit max 160mm höjd, och det är precis hur hög den är.

Av LinuC

Tyvärr så kommer du inte kunna överklocka den då det är en märkesdator, och moderkortet som kommer med inte har några funktioner för detta. Det som kan göras är att man köper ett nytt moderkort för att få dessa funktioner, dock så är detta inget jag skulle rekomendera för en så pass gammal dator. Mer värt att lägga pengarna på nästa uppgradering istället för att köpa 5år gamla delar.

Av LinuC

Skulle vara intressant att få veta varför dom använder 16gb ram till sb-e systemet, och endast 4gb till de andra, minnesmängden kan ju inte vara helt obetydlig

Av LinuC

externt ljudkort till laptop

Tja,
det är så att ljudkortet till min bärbara har pajat, spotify klagar på att det inte fungerar etc.
Och jag undrar då om det är så att man kan köpa ett externt ljudkort som man ansluter till usb för att kunna få ljud/mic till datorn igen.
tack på förhand