Inlägg

Inlägg som Freezer7Pro har skrivit i forumet
Av Freezer7Pro
Skrivet av misiler:

Jag har inte hålt på med sånt här men, jag hade för mig att när den är "svullen" så är det ngn form av säkerhetsspärr som löst ut :S

Någon som kan förklara?

Därför jag trodde att man var tvungen att byta ut såna kondingar.

Btw, måste man ta bort ALL plast? tänkte baka ett gammal grafikkort för att testa men kanske kan få svar här?

Kondensatorn är svullen för att elektrolyten har kokat, expanderat, spräckt tryckventilen och ångat bort. Den gör definitivt inte sitt jobb bra något mer, och om den inte byts ut snarast så kan den medföra problem i framtiden, beroende på vad den har för uppgift i burken.

Av Freezer7Pro

Om du hittar vettiga speccar på dem (vilket jag inte tror du kommer att göra), så går det att räkna ut lådvolym, portar och alla såna där roliga saker om man Googlar runt lite. Om du inte hittar speccar, så kör bara på "mer låda = mer bas."

Av Freezer7Pro
Skrivet av WaiXan:

Skulle inte vilja påstå att det alltid är den sladden, tillverkaren kanske inte använde den sortens sladd.
Det bästa är nog om man kollar vilken sladd som är vilken genom att klippa den ena o sen mäta med multimeter.

Jag tror inte jag någonsin har sett en DC-plugg med annorlunda koppling. Men du har helt rätt i att det ju förstås är säkrare att mäta upp den, i fall den t.ex är feltillverkad.

Csmannen, hur exakt menar du? Det Waixan syftar på är att man använder en multimeter på Ohm- eller diodtestläget för att se vilken av de två sladdarna som går till vilken av de två ringarna på kontakten; det är ju en inne och en ute. Du vill högst antagligen ha plus på batteriet kopplat till mittenpolen.

Av Freezer7Pro

Klipp bara sladden av DC-adaptern du får med (eller någon annan med likadan kontakt) och koppla den till batteriet. Den inre ringen är alltid sladden med ett ljust sträck på, eller sladden i mitten på en koaxialkabel.

Av Freezer7Pro
Skrivet av poear:

Okej, då ska jag testa byta dem. Ska jag då ha samma värden på dem ny kondensatorerna eller ska jag öka på något värde(tänker på att du sa att dom inte var tillräckliga från början). Och finns det något speciellt märke jag ska köpa, och var? Kollade lite på ELFA de hade alla utom en, duger ELFA's kondensatorer?

Köp samma värden, fast av Japanska märken; Nichicon, Chemi-Con, Jamicon, Panasonic. Se till att du får såkallade låg-ESR-kondensatorer. Jag tror badcaps.net har en ganska bra guide på sitt forum.

Av Freezer7Pro
Skrivet av poear:

Som jag skrev innan, kan en kondensator vara sönder fast att det inte syns på utsidan? (ex. läckor eller buktande toppar.)

Jo, det kan de definitivt vara. Jag undrar om de där kondingarna ens var tillräkligt bra för ändamålet som nya...

Av Freezer7Pro

Jag skulle inte lita på de där kondensatorerna. Riktigt billigt skräp.

Av Freezer7Pro

Plus till gul, minus till svart eller bara nånstans på chassit. Inget mer med det.

Skrivet av BenZ:

skillnad på jord i bil-el och datorns el.

Ööh, va?

Av Freezer7Pro

Varför?

För att det är billigare, vad annars?

Av Freezer7Pro

Skillnaden mellan olika förstärkare är minimal. Så länge ditt rum är någorlunda jämförbart med det där du hörde dem, så kommer det att låta bra även hos dig.

Av Freezer7Pro

Det betyder att det är ditt moderkort brusar 'internt'. Det finns inget du kan göra åt det förutom att köpa ett ljudkort.

Av Freezer7Pro
Skrivet av s1k:

självklart inte jag spelade musik när jag körde med bilen, men att det skulle dö på hälften av den effekten är verkligen en överdrift.

Om du spelar musik med ett 1,2kW:s slutsteg just på bristningsgränsen, så matar du inte 1200W in i högtalaren mer än några millisekunder åt gången. Du ligger antagligen långt under 100W större delen av tiden.

Av Freezer7Pro

Prova att byta USB-port några gånger. Hjälper inte det så måste du nästan köpa ett nytt ljudkort. Nästan vad som helst duger.

Av Freezer7Pro

Din länk är sönder.

Vad är det som är sönder på ditt gamla kort?

Av Freezer7Pro

Det är antagligen ditt moderkort som har USB-banorna dragna lite väl nära ljudkretsen.

Av Freezer7Pro
Skrivet av Breddas:

"If you guys are using the power component of the USB cable, then quality makes a huge difference. With an Alien DAC, I can test a 20db difference in S/N ratio between a cheap run-of-the-mill USB cable and one that's shielded with chokes on each end."
Kanske inte den mest pålitliga källan XD

Så länge han där inte har publicerat en ordentlig mätning så kallar jag tjurblaja.

Av Freezer7Pro
Skrivet av Breddas:

De som kör med USB-dacar bör testa detta:
best ASIO driver, USB ASIO, ASIO driver installation, best sound from computer, HiFi, Stereo, cd-ripping, audiophile,
Är fortfarande imponerad över hur mycket bättre det låter och när man kommit upp på en viss prisnivå är 89€ fickpengar mot den prestandaförbättringen det kan ge.

Även de som har dac/ljudkort som drivs utav USB-porten bör testa att investera i en bättre USB-kabel te.x :
Denna
Inte så blodigt dyr och en bra USB-kabel ska kunna sänka S/N rätt bra. Hört om folk som fått 20dB lägre S/N på head-fi.

Man får definitivt inte bättre (analog) SNR av en bättre USB-kabel. USB-elen är redan så oerhört smutsig att det inte egentligen finns något att förbättre, och dessutom så har alla USB-drivna DAC:ar ett ordentligt filtersteg före.

Av Freezer7Pro
Skrivet av AkUs:

Jo. Då ska vi se

Whathifi.com gav magic dac 5 av 5 stjärnor.
PCadvisor gav 4,5 av 5
Techradar gav 5 av 5.

Jag har hört den och den låter aldedes utmärkt.

Men ok, iom att du har läst på chippet så vet du att den är dålig.

Ingenting i en dator kan låta bra med tanke på omgivning m.m.

En extern Dac med egen strömförsörjning behöver inte lira enligt moderkortets klocka. Där försvinner jittret.

Whathifi.com ger också fem stjärnor till sladdar för hundratals pund. Tusan, ingen av de där sidorna iddes ens mäta den. Den presterar säkert jättebra, men den är verkligen inte prisvärd. Att sedan referera till 100% subjektiva tester av den är inte speciellt övertygande.

Och att ljudkort i datorn automatiskt får dålig brusnivå är tjurdynga. Mitt nittio-Euros Xonar DX får långt över 110dB SNR, till och med när jag mäter det genom de två RCA-portarna jag har installerat i mitt chassi, som är kopplade till kontakten för frontuttag på kortet.

Av Freezer7Pro
Skrivet av ChipZ:

Tack för svar, btw. med tanke på din signatur, Förstärkaren i fråga är en Luxman L-120A om du kanske har någon kunskap om dom

Jäkla fina förstärkare, har en själv, he he. Se bara upp med glättningskondensatorerna i dem, de var i alla fall i min av för låg spänning. De var på 63V men hade ungefär 66V över sig, vilket gör att de går slut ganska snabbt. Byt ut dem till 80-voltare om du kan.

Av Freezer7Pro

Om du har jordfel eller kopplar i sladden medan förstärkaren är på så kan du få ett väldigt högt brum som kan ha sönder dina högtalare. Men om du har allt ordentligt hopkopplat (vilket du med 99 procets säkerhet har) så kommer det att funka perfekt.

Om du kör digitalt mellan dator och förstärkare genom en kopparkabel så kan det hända att du har sönder digitalmottagaren i förstärkaren om du kopplar in datorn medan förstärkaren är ikopplad till elnätet. Men du kör inte digitalt, så det är inget du behöver bry dig om.