Inlägg

Inlägg som nexter har skrivit i forumet
Av nexter

Fantastiskt! Ska plocka ihop min egen retro dator någon dag, minns inte vad som är i den.
Ni kanske uppskattar denna video: https://youtu.be/nLy_jEbuY-U

Skickades från m.sweclockers.com

Av nexter
Skrivet av SirC79:

Jaha, det var ju inte så kul. Får väl se vilka av mina gamla spel som inte längre funkar då. Hoppas Diablo 2 funkar. Det brukar man ju lira igenom lite då å då.

Ja, om du kör senaste uppdateringen bör det funka, med tanke på att DRM är borttaget sen version 1.2(?) eller nåt. Senaste versionen funkar finfint. Dock så borde du nog köra någon modd för att det ska se bra ut, precis som man gjorde i Win7.

Av nexter
Skrivet av foh668:

Tror fortfarande att det finns en marknad för fysiska spelbutiker men då måste man använda sig utav sådant webbutikerna inte kan t.ex. ett stort utbud utav begagnade spel och små lokaler.

Jag vet inte hur det är med övriga Game-butiker, men den här i Umeå har satsat nästan enbart på begagnade spel och en pytteliten lokal. Faktum är att (enligt butikschefen som jag känner) det är en av de få Game-butiker som faktiskt gått hyfsat bra de senaste åren, vilket jag tror är pga deras inställning till begagnade spel. De är även den enda butiken jag vet i stan som sålt Retron5 för att underlätta för retro-gaming.

Av nexter

Hmm... jag har typ två stycken såna där (utan kartonger). Visste inte att de var värda pengar...

Av nexter

1984, enkelt sagt.

Av nexter

Grymt!
Sitter och funderar på om det skulle funka att använda en Raspberry Pi som hårdvara istället. På så sätt får man nog ner både vikt och kostnader (en Pi kan man få tag på för kring 300 spänn, billigare på vissa ställen t.o.m.).
Dock så är frågan om mjukvaran finns till linux och hurvida det räcker med 512 mb ram osv, har inte satt mig in i det hela riktigt.

Bra jobb ändå

Av nexter

Hittade den här artikeln: http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Video-Card-Performa...
Handlar visserligen om 680, men principen är densamma. Tydligen är det meningslöst med mer minne om man inte ska köra flera skärmar (3+) i hög upplösning, vilket jag absolut inte kommer att göra tyvärr, min budget räcker inte till det.
Verkar nästan som att 2gb är BÄTTRE än 4gb i vissa fall, om man kollar testerna.

Av nexter

Men om kortet inte "kan" utnyttja 4gb, varför tillverkar de kortet då?
Länk till kortet på NetOnNet (där jag isåfall köper det): http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...
och jämförelsevis 2gb: http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...

Av nexter

GTX770 2GB vs 4GB

Jag tänkte köpa GTX770 någon gång framöver, men då finns det en 4gb version av den för 500 spänn extra.
Är det värt att lägga ut 500 spänn för att det ska vara 4gb, eller räcker det med den vanliga 2gb-versionen?
Det ska vara för gaming naturligtvis.

Av nexter
Skrivet av Widholm:

Tänkte väl det.

Av nexter

Samma tillverkare?

Hej där.

Jag har haft en diskussion fram och tillbaka med en polare som vi inte tycks kunna lösa.
Han menar att det är bättre att ha samma tillverkare (ex. Asus) på både moderkortet och grafikkortet. Han vet inte varför, han kan inte ge någon förklaring annat än att hans brorsa sa det en gång i tiden.
Jag menar motsatsen, men är inte stenhård på min åsikt, då jag inte vet tillräckligt mycket om det.

Så, är det någon skilnad om jag har ett Asus mobo och ett Gigabyte GFX, eller om jag har båda Asus eller Gigabyte?

(Kanske lite löjligt, men vill gärna ha svar på frågan)

Av nexter

Riktigt jäkla snyggt!
MEN, för att komma med lite konstruktiv kritik, så skulle jag ha satt ett utblås i toppen av pyramiden, på något sätt, för att få *lite* effektivare cirkulation. Typ en 200-240mm fläkt. Men det är bara jag, kan ha fel också - är ingen chassibyggare själv. Jag köper delarna och sätter ihop dem, det räcker gott för mig

Av nexter

Riktigt snyggt!
Jag önskar att min sambo också var sådär nördig och händig...

Av nexter
Skrivet av mrqaffe:

Är du admin på landstinget och frågar om hjälp med landstinget västerbottens dhcp server för att den inte fungerar ? Eller är du användare och har kopplat in "svartroutrar" i nätet själva och det sedan inte fungerar?

Och det är 1år sedan föregående post i tråden.

Varken eller.
Är bara en datortekniker som jobbar lite på en av filialerna. Har inte kopplat in några "svartroutrar" i nätet heller.
Grejen är att problemet bara existerar på XP-datorerna, inte Windows 7 datorerna.

Och ja jag vet att det är ett år sen. So what? Det finns ju säkert nån som svarar, du till exempel

Av nexter
Skrivet av nocebo:

mumble är opensource och kommer alltid vara "gratis". du är fri att ändra på mjukvaran hur du vill om det nu finns behov. dvs det finns ingen gräns för hur många slotts man kan ha. till skillnad mot ts där man måste gå med på deras NPL avtal http://www.teamspeak.com/?page=faq&cat=ts3npl för att få ha mera än 32 slotts. (NPL avtalet kan bli ett problem om ni i framtiden skulle börja tjäna pengar på sidan osv.)

lite offtopic men jag rekommenderar ändå mumble över ts3 eftersom det är lättare för de flesta att jobba med opensource program. speciellt om det skall integreras tillsammans med erat community.

Jag är beredd att hålla med dig där. Mumble är bra, dock så hag jag haft en del problem sen jag började använda Windows 7 istället för XP, fast jag har dock inte använt det på snart ett år typ så det kan ju ha blivit bättre.

Och som du även skrev, Mumble är 100% gratis och kommer högst sannolikt aldrig att någonsin kosta något. Sen kan man bli lurad till att köpa det, vilket jag såg när jag googlade lite...

Av nexter

Jag har detta problem på jobbets/skolans datorer.
Dessa datorer ligger på Västerbottens Läns Landstings nät och har haft detta problem ända sen vi installerade dem. Det lustiga är att vi från början hade en helt annan ISP, så jag kan nästan 100% garantera att det INTE är ISPs fel i detta fall.
Alla datorerna kör Windows XP, alla datorerna har haft samma fel. Ett par av dem har ominstallerats med andra windows-skivor (hade nerbantade från början) och har fortfarande samma fel.
Jag har spenderat de senaste 8 månaderna med att felsöka skiten (dock inte aktivt då jag har ett hundratal andra ansvarsområden också) utan att hitta någon lösning, förutom att slänga bort helvetena och införskaffa Windows 7...

Gjorde nyss en ipconfig /flushdns, ska se om det gör någon skillnad, men jag har mina tvivel. Har suttit och läst ett tag nu och den har inte klagat än, så jag är förhoppningsfull.

Av nexter

Förbaskat bra idé anser jag.

Jag skulle kanske kunna bidra med en webbserver och/eller voip-server (typ Mumble, TS, whatever). Problemet just nu är att jag är i full färd att flytta, men jag bör kunna ha servern up-and-running igen senast den 5:e Mars. Den står igång dygnet runt och gör i stort sett ingenting förutom att den driver just nu 2 stycken harmlösa pyttesmå hemsidor bara för skojs skull
Dock så kan jag inte sponsra med någon .se-domän eller så pga att jag har i stort sett inga pengar. Alls. Binero.se är dock förbaskat billiga och stabila anser jag

Så om server sökes så har jag som sagt en.
Skriv helst ett PM eller mail (man kan nog hitta min mail i min profil typ) eftersom jag inte sitter här så otroligt ofta och kolla vartenda svar som ploppar in. Jag kollar dock mailen dagligen

/NeXter

Edit: Ifall någon missförstod så kan jag klargöra: min server kan köra ALLT samtidigt. Webbserver (mysql, php, allt-som-fucking-finns), voip, filserver och så vidare. Har till och med en DC-hubb som är inaktiv idag på den, kan startas upp om man vill ha en sådan tjänst också (man BEHÖVER inte dela olagliga saker!).

Av nexter
Skrivet av polymoog:

Tack för en bra guide, väntar bara för att se om det gör någon skillnad. Killen min har 1st 560 Ti OC, hade BIOS version F21, uppdaterade till F22, gick inte att uppdatera till F31 direkt. Så vi testar att köra med denna uppdatering, om det inte hjälper så provar jag flashar upp till F31. Han kör på ultra kvalité

Mm, jag skulle tro att du måste köra F31, har hittills inte hört talas om någon som har fått det att funka med F22. Men om det funkar så yay ^^

Sen har Dice utannonserat att de ska släppa patchar som ska fixa dessa random-kraschar. De har samlat in all information de fått på forumen (som bland annat denna lösning) och ska försöka integrera lösningarna, alternativt kringgå om det går

Av nexter
Skrivet av Lucifer_swnne:

Tjenare, jag jag skulle flasha mina 2st 560ti från F12 till F13, allt gick bra till det jag skulle flasha det andra kortet, då startade allt fint med kommandotolken och sen blev allt svart och datorn stängde av sig... nu fungerar bara ena kortet =S
Jag gjorde exakt som guiden som ni har lagt ut här sa. Behöver hjälp!

2st Gigabyte 560ti oc
intel i7 950
1333 ddr3
moderkort ASRock X58 extreme3

Ja du... önskar jag kunde hjälpa, men jag har aldrig kört med dubbla kort förut, så jag vet som inte hur det är tänkt att man ska flasha det andra kortet. Kan dock tipsa lite, så då gör jag det.
Tips 1: kör nvflash.exe utan några tilläggskommandon (alltså bara nvflash.exe) så får du upp en lista på alla tänkbara kommandon du kan behöva någonsin. Kolla där om du kan välja vilket kort du ska flasha.
Tips 2: Koppla ur det "fungerande" kortet och kör bara det andra kortet, alltså inte SLI. Om det funkar, så prova att flasha bioset då medans du bara kör ett kort och se om det kan tänkas fungera.

Det är allt jag kan komma och tänka på just nu. Återkommer om jag får någon snilleblixt som jag är ganska känd för bland mina vänner och kunder

Av nexter
Skrivet av GozZLeY:

Jag flashade för ett par veckor sedan, trodde det gjorde skillnad men sedan slutade det fungera igen- Skickade in korten och fick ett par ASUS i utbyte, gör det ni också om inte flashen fungerar. Det är inte meningen att man ska sitta i ett klockningsprogram och ska behöva höja volten själv på nya kort..

Har du provat detta:

Citat:

*OM* det inte funkar, bör du gå till installations-mappen för Origin (typ C:\Program Files (x86)\Origin\), höger-klicka på Origin.exe, välj Egenskaper, gå till Kompabilitets-fliken och bocka i "Kör som Administratör", och tryck OK. Gör detta när Origin INTE körs, sen startar du Origin med detta val.

Appropå detta:

Skrivet av Leogrant:

Hej! Jag har ett stort problem med detta också!

Använder mig av gtx 460 1gb OC i SLI (GV-N460OC-1GI) från Gigabyte, korten överhettar och datorn låser sig så fort jag spelat ca 10 min BF3!
Testade att tanka Easyboost och AutoFlasha men då säger den att flashen failar. Min bios version är F11, men den senaste på hemsidan är F3??

Är väldigt oerfaren kring detta och det skulle upskattas om någon har nått tips!
Hämtade datorn från lagning så sent som igår, nyformaterad och drivrutiner fixade. Vill spela bf3....

Du ska inte behöva uppdatera bioset på GTX 460. Det behövde då inte jag i alla fall.

Skrivet av Cyberz:

Vad komplicerat, jag körde bara exe filen som var med i zip filen och den fixa allt själv..

Ja, om det funka så kör på det. Jag har dock inte fått det att funka med den .exe-filen felfritt. Dessutom så gillar jag att göra saker manuellt, för då vet man exakt vad som händer.