Inlägg

Inlägg som Tandborste har skrivit i forumet
Av Tandborste
Skrivet av Dragonflame:

Pretty fly for a wifi heter grannens.. mitt är standard... Orka ändra 😁

Bor du måhända i Solna? 🙄

Av Tandborste

Har ni inte tillgång till 3D-printrar via utbildningen/skolan? Tänkte att ni lär er 3D-modellera men inget sätt att verifiera slutresultatet?

Av Tandborste
Skrivet av Ozzed:

Men ge upp nu Apple, Det här blir bara mer och mer pinsamt.

Google har klarat sig exceptionellt bra utan att straffbeskatta in-app purchases så Apple borde vara mer än kapabla till samma bedrift och skulle säkerligen fortsätta tjäna äckligt mycket pengar oavsett. Det är bara ytterligare ett fall av den bortskämda "mycket vill ha mer"-mentaliteten som sprider sig som cancer hos företag idag och sådant har jag absolut ingen sympati för.

Google Play tar ju också ut 30% avgift på in-app purchases så hur menar du att Google klarat sig utan det?

https://support.google.com/paymentscenter/answer/7159343?hl=e...

Av Tandborste
Skrivet av Dumbullen:

Ge gärna exempel på vad jag inte får göra med min bil, så länge det är en laglig modifiering, där biltillverkaren kan stämma mig.

Sen är hela poängen i det här fallet att fusket i sig inte har öht med spelet eller licensen att göra, därav maffiametoder att hota. Hade han sålt något som injicerar kod eller på annat vis utnyttjar Activisions IP så hade det funnits något att stå på, men nu är så inte fallet. Poängen här är att det är helt fristående från spelet. Det är i grund och botten bara ett bildanalysprogram som kan programmeras för olika input beroende på resultatet, i realtid.
Otillåtet att använda i spelet måhända men då är det användaren som ska bannas, inget mer och inget mindre.

Att gå efter skaparen är som sagt bara legal utpressning.

Ett program som marknadsför sig som fusk. Ju mindre fusk på marknaden desto bättre. Absolut inga problem med att hans projekt lades ner. Han får helt enkelt skylla sig själv att han va så jävla puckad att marknadsföra det som fusk och sen dra et snyftkort att det kan användas av funktionsvariande personer. Hade han haft något innanför pannbenet hade han utvecklat det primärt för den marknaden och sen att det hade fungerat som ett fusk också hade bara varit en bonus som han inte skulle ha skyltat med. Hade varit mycket svårare för t.ex. Activision att kunna slå ner på det då, hade sett ut som skurkar.
Han får helt enkelt skylla sig själv.
Sen för övrigt så borde alla spelutvecklare göra mer för att förhindra sådana low-lifes som fuskar i multiplayer spel.

Av Tandborste
Skrivet av EsoxLucius:

Kanske en detalj i sammanhanget, men 600 USD motsvarar 5208 SEK med dagens kurs - inte 6500 SEK som artikeln påstår……..

Skulle gissa att redaktionen räknat med moms, avgifter, skatt, tull och allt annat som läggs på i Sverige.

Av Tandborste
Skrivet av TheMadPanda:

Är det värt o skaffa Pro lurarna till en android? Inte hittat några true wireless med ANC som verkar lika bra som deras.
Har en ipad så kan göra lite inställningar ibland om det behövs. Känns som du gjort samma research som mig och inte hittat något bättre.

Har en S10+ till mina airpods pro. Funkar galant! Du kan switcha mellan anc och ambient (men inte till anc off) på lurarna, kopplar relativt fort. Inte lika smidigt som till min ipad/mac men typ lika fort som ett par vanliga bt lurar. Finns en app som visar batteristatus om det känns viktigt att se, jag tog bort den efter ett tag eftersom jag typ aldrig fått slut på kräm.

Kontentan är att dom är ju sjukt mycket smidigare till ios/macos än android men funkar bra ändå. Jag är galet nöjd med dom.

Av Tandborste
Skrivet av Felix:

Jag tror inte att det är bra att styra radio, klimatkontroll, stolsvärme och dylikt med en touch-skärm till exempel. En fysisk knapp är att föredra. Det är väl mest det jag menar med att det går till överdrift.

Sen finns det grejer som vissa gör bra, Kia (har jag för mig) har ju en kamera som filmar i döda vinkeln och så lägger de upp den videoströmmen på en skärm på instrumentpanelen när du slår på blinkers för att byta fil till exempel. Och att kunna lägga kartan vid navigering på instrumentpanelen tror jag också är väldigt bra. Mazda kör ju med heads-up displayer också där de presenterar avlästa skyltar och nuvarande hastighet och sådär.

Så är inte alls teknikfientlig, är mest bara fientlig till dåliga infotainment-system antar jag...

Har inte supermycket att jämföra med dock, har mest kört min gamla Mazda2 från -09 och föräldrarnas moderna Jaguar-SUV.

Detta håller jag med om! Blir trött på att så mycket ska skötas via touchskärm nu för tiden. En fysiskt knapp är så otroligt mycket enklare att hantera under färd än touch.
Köpte en Kia Ceed SW 2019 som har en perfekt balans mellan infotaiment touch och fysiska knappar. Tycker Kias egna touchgränssnitt funkar bättre än förväntan (för många tillverkare har hemska GUI) men föredrar Android Auto eller Apple Carplay (den har båda - perfekt då jag har Android lur och sambon har iPhone). Kopplar in luren och behöver knappt röra skärmen nånting då mycket kan skötas via Google Assistant.

Av Tandborste

1. Norge
2. Finland
3. Danmark
4. Tyskland
5. Schweiz
5. Österrike
6. Italien
7. Spanien
8. Frankrike
9. Grekland
10. Singapore
11. Malaysia
12. Thailand
13. Vatikanstaten
14. Luxemburg
15. Tjeckien

Av Tandborste

Har ägt ett flertalet Samsung hårddiskar och nog betydligt fler SSD:er, en 46" LCD-tv som jag köpte för ca 10-11 år sedan som fortfarande going strong och levererar riktigt bra bild. Både S9+ och S10+ (klarade inte av Galaxy lurarna innan S9´s overhaul av ui:t) har avverkats samt några SyncMaster 206BW skärmar.
Så ett gäng Samsung prylar har används genom åren, tror inte att någon har nånsin gjort mig besviken så tvekar inte att fortsätta köpa Samsung i framtiden.

Av Tandborste

Hade utan tvekan kört på en iPad framför en Samsung platta. Mest för det väldigt gedigna app-utbudet kring skol relaterade grejer. Utan att egentligen kollat saken närmare men har en stark känsla av att anteckningsappar har en större närvaro på iPad. Och tillbehör finns ju i drivor till iPads.

Om degen finns så hade jag nog satsat på den nya iPad Air med Pencil 2.

Av Tandborste
Skrivet av Clarence_s:

Kommer den att kunna böjas med bara händerna som iPad Pro?

Nog för att andra ägare av iPad Pro har haft det problemet så tror jag att det är ett mindre problem än vad internet får det att låta som. Bara mina egna spekulationer dock, samt anekdotiskt då jag själv äger en 12,9" från 2018 som blir nerkörd i ryggan tillsammans med mycket annat mer eller mindre dagligen sen jag skaffade den för snart ett år sen. Daglig pendling till/från universitet (pre-corona) och utlandsresor - lika rak nu som förr och jag har inte varit speciellt "extra försiktig" utan brukar den "normalt", utan nåt feting case, utan kör Folio Cover (eller vad det nu heter)
Som sagt, jag förnekar inte att problemet finns (för det gör det) - däremot så tror jag att det händer extremt få i förhållande till sålda iPad Pro´s.

Av Tandborste
Skrivet av Pzors:

@Zyie:
-Jag har en Corsair AX 860W 80+ Platinum inköpt sommaren 2015.
-Jag vet att PCIE 4.0 inte är relevant just nu, men det känns onödigt att snåla med 500 kr om det kanske stänger dörrar i framtiden.

@mbryngelsson:
-Jag ogillar RGB, onödigt trams som inte tillför något - Därav efterfrågan om en "diskret dator". Uppskattar ditt förslag ändå, tack!

@Prebz:
-Jupp. Ser ut som att vi är på ungefär samma våglängd. Jag tror att jag kommer invänta Zen 3 & RDNA2, annars kommer jag att knipa ett 3070 när de finns tillgängliga och slå till på en AMD Ryzen 7 3700X.

Skulle köra vidare på PSU:n - sparar du nån tusenlapp eller två där. Den har ju ändå sju års garanti så ska inte vara ett problem. Kör också på ett AX860 som rullar på utan problem, tror jag köpte det 2013 eller nåt sådant.

Av Tandborste

Om du/ni har en stationär dator hemma kan ni prova att köra TeamViewer - Sitter nu på campus med min mac laptop och anslutit till min stationära hemma via skolans wifi. Gör förvisso inga jätte stora grejer på den nu men det funkar galant. Ska prova lite senare och köra LT Spice från den och se hur det fungerar.

Av Tandborste

Tänker typ nåt sånt här;
En av m.2 SSDerna kan tas bort om man vill men alltid bra med plats för spel.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/14124890

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14124890

Och sen 5-6k för GTX3070

Processorn kan i framtiden bytas ut mot en Zen 3 då B550 har stöd för det.

Av Tandborste

Tycker det är trist ett man bara kan ha två enhere uppkopplade samtidigt till ett par lurar med en prislapp på va 4k.
Mina sennheiser HD 150 eller va dom nu heter, har några år på nacken och kostar runt 1500 kan jag iaf ha iaf 3 enheter samtidigt. Skönt när man sitter och pluggar och slippa reconnecta om man använda en annan enhet lite kvickt.

Av Tandborste
Skrivet av Falcon:

Utveckla, varför? Vad är du nöjd med?

Jag kör Mullvad och får ut bra hastigheter även om det är lite längre svarstid kontra utan. Enkelt att fylla på sitt konto och jag tycker att priset är rimligt. Kan rekommendera.

Av Tandborste

Sitter på luft nu. Orkade inte dra om loopen när jag bytte delar.. Men suget efter en knäpptyst loop börjar suga sig på..

Av Tandborste

Matte 2 (som Matte b heter nu) lär inte behövas ta extra lån osv om du jobbar 50% - går utan att problem att läsas på distans eller i klasssrum med 50% jobb iom att man kan välja hur många veckor man vill köra kursen.
Jag själv pluggade upp mina betyg på komvux för att kunna läsa vidare och ångrar inte en sekund - kör ett Tekniskt Basår och trivs som attans trots tempot är sjukt högt. Och Jag är 31 nu och lär va 36-37 när jag är klar. Så oroa dig inte för att du skulle va "för gammal" för att börja plugga! Kör hårt och lycka till

Av Tandborste

På jakt efter en iPad Pro till studierna - kan vänta tills Black Friday ifall nåt bra erbjudande dyker upp. Hue lampor och tillbehör är också intressant, likaså tillbehör till GoPro.

Av Tandborste

Beror lite på. Vissa grejer har jag inte hittat i Sverige medans andra grejer är såpass mycket billigare att köpa utomlands. Köpte senast en Sandisk Extreme USB-C SSD från Tyskland som kostad 50% av priset här i Sverige - då blev det ett köp.
Men annars försöker jag handla av butiker i Sverige, så länge prisskillnaden inte är för stor.