Inlägg

Inlägg som Cottus har skrivit i forumet
Av Cottus
Skrivet av LemonIllusion:

Jag hade exakt samma problem idag med en Corsair Force 3! Jag skulle byta från XP till W7 på en äldre surf/nas/server/alltmöjligt-dator och problemet var i princip obefintligt innan.
Testa att uppdatera din SSDs firmware. Min Force 3 körde 1.2 innan jag uppdaterade till 5.07. Jag vet inte om det har löst problemet än (ska göra nyinstallation av OS imorn och se om det är löst), men det är ju allmänt känt att gamla sandforce är instabila som fan.

EDIT: Först misstänkte jag minnen och körde memtest86+ en kort stund, max en timme, utan några errors. Jag vet att man ska köra längre för att vara säker, men med så många BSODs så snabbt tyckte jag att minnena kunde uteslutas så snabbt.

Jag ska prova detta med firmware först.

Skrivet av JD:

Memtest är nummer 1 att testa.

Testa även att boota upp en Linux-live skiva (typ ubuntu) och ha den igång en stund, se om den crashar.

Yes, tror det får bli farbror linux över natten så kollar jag memtest imorgon. Edit: Blir prime95 istället. Testar det andra imorgon.

För övrigt så fick jag 2 reboots nu direkt efter att jag sa att det varit lugnt ett tag. Första gången det blev att se ut så här dock:

http://i.imgur.com/kweFacn.jpg

Av Cottus
Skrivet av ehskha:

Prova att starta datorn på en bootbar cd och kör lite tester förvart se om datorn fortfarande krashar?

Kolla om du har något inbyggt minnes test i bios, annars bör du noh kör ett sådant från boot cd.

Verkar skumt men du kanske lyckades sabba både minne och ssd mär du bytte komponenter? Eller så ger nätagget dåligt med kräm? Många watt?
Använder armband eller måt annat skydd när du meckar datakomponenter?

Med tester syftar du på memtest, prime95 osv. misstänker jag?

SSD:n kan jag omöjligt ha haft sönder då den har suttit kvar i chassit och endast sata-kabeln på moderkortet har rörts. RAM-minnena har jag 4 st av och testat ett och ett, känns orimligt att alla ska ha gått sönder samtidigt? Kört Windows egna memtest på en utav dem utan fel.

Jag är försiktig när jag plockar med komponenterna, antistatpåse och -armband har varit med under bytet

Nätagget är på 650 W, och har funkat klockrent. Enda skillnaden från tidigare är Phenom II 965 -> 2600K (och mobo såklart). Och 965:an är väl törstigare än 2600K?

Nu har jag inte fått BSOD på ett tag dock. Inte kommit någon på säkert 1-2 timmar. Får prova lite tester... Har iofs inte uppdaterat bios på SSD:n än, finns en nyare version.

Av Cottus

Stora problem med BSOD

Hejsan!

Jag har nyligen ominstallerat mitt system från det i signaturen till ett EVGA Z68 SLI och 2600K. Installationen ligger på SSD:n i signaturen.

Problemet började redan vid installation av W7. Systemet fick bluescreens ca 5 ggr under installationen innan jag till slut lyckades. Jag har provat att plocka ut RAM-minnen. Systemet verkar vara minst ostabilt när jag har en ram-sticka på 2 GB @ 1333. När jag satte i den andra stickan så blir det mycket ostabilt.

Sen får jag vid ca hälften av rebootsen antingen "Disk read error..." eller att ingen boot-disk hittades. När jag startar om igen så bootar datorn upp som vanligt. Medan jag är i windows så fryser datorn ibland och annars bootar den om direkt med en BSOD. Oftast så hittar datorn inte SSD:n efter en sådan här BSOD, utan jag måste reboota ytterligare en gång.

Jag har provat att rycka ur alla SATA-enheter förutom SSD:n med samma resultat. Jag har installerat till senaste bios, tror jag (var lite diffust om den gick igenom eller inte då EVGA:s instruktioner inte verkar stämma till 100% om vilkenversion som ska stå i Overview i bios). Jag har också uppdaterat chipset, raid.

Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra riktigt. Därför vänder jag mig nu till er för lite input om vad felet kan vara. Det känns som att datorn hänger sig mer sällan om jag är aktiv med installationer, program osv. Dock har jag suttit för lite vid burken för att kunna vara säker. Bifogat har ni en dump.

Vänliga hälsningar,
Tobias

http://i.imgur.com/UsyPpAJ.png

Av Cottus
Skrivet av widL:

Mycket intressant ärende. Innan du (trådskaparen) hävdar en massa rättigheter så måste du dock låta återförsäljaren ta in produkten för felsökning. Jag fattar inte varför du inte gillar att de informerar om att de kan behöva ta ut en felsökningsavgift. Är det inte självklart att det kan bli avgift om en kund skickar in t ex en dator full av virus och påstår att datorn är trasig?

Det du bör göra är att skriva en utförlig felbeskrivning, inkl. vilken hårdvara du använder (även router, telefonmodell inkl. mjukvaruversion) och skicka in produkten. Jag vet inte om det faktiskt fungerar så här - men måste då inte verkstaden försöka återskapa ditt fel utifrån samma förutsättningar? I praktiken låter dock detta som ett mardrömsscenario för verkstaden. Någon som har insikt i den branschen kanske kan förklara ur det fungerar i sådana här krångliga fall?

Du kommer aldrig komma vidare utan att skicka in produkten för felsökning hos en professionell verkstad.

Precis. Det är samma sak jag, och flera andra, har påpekat tidigare. TS har ingen rätt att få pengarna tillbaka utan att ha skickat in förstärkaren på reparation minst 2 ggr för samma fel. Det går inte att bara häva ur sig att CDON kör med falsk marknadsföring utan att ge de en chans att kontrollera vart felet ligger. Risken är ju större att det är något fel i TS kringutrustning än att det är strul med förstärkaren, och då kan ju varken CDON eller Pioneer hållas ansvariga.

Det är bara att acceptera att många seriösa företag informerar om och tar ut en felsökningsavgift om inget fel hittas. Om man sedan lyckas häva köpet har man ändå rätt att kräva ersättning för sådana utlägg, så jag ser inte vad orsaken är till TS motvilja att ev. betala avgift.

Av Cottus
Skrivet av lossah:

Där satt den...Det där är något HELT annat och det måste du väl förstå själv. Om inte bör du kanske läsa igenom tråden eller TS inlägg igen.

För övrigt:

Kan folk, bland annat saibot90, inse att det är CDON man ska gå på, inte Pioneer, när det är inom garantitiden. CDON ska gå på Pioneer, inte kunden.

Det är så konsumentköplagen gäller.

Jag hade tänkt skriva exakt de punkter som Multiman nämnde ovan, men helt onödigt att rabbla upp samma saker. Det är för övrigt punkter som redan påpekats flera, flera, gånger här.

Jag säger inte detta för att låta som en besserwisser, men ni måste seriöst läsa på om konsumentköplagen, vissa av er.

Han får väl försöka dra ut information från CDON med flera dagars väntetid som också är en google-sökning bort på Pioneers hemsida. Om nu CDON förser honom med mer information vart kommer denna information från? Pioneer eventuellt? Jag har aldrig sagt att han ska ta sin reklamation eller dylikt med Pioneer. Det jag har sagt är att om han vill ha större sannolikhet till bra svar på sitt problem ska han gå direkt till Pioneer. Givetvis vet jag att garanti- och reklamationsärenden görs med återförsäljaren.

Brukar ni exempelvis kontakta Inet direkt om ni får problem med ljudet på er dator, eller försöker ni faktiskt googla lite om ljudkortet och försöka med lite drivrutiner osv. först, innan ni kontaktar Inet för ev. reparation? Visst kan man kontakta Inet direkt, men det går ju ändå snabbare att kolla upp informationen själv, eller hur?

Min stora invändning är att TS har bestämt sig att han ska ha pengarna tillbaka utan att kunna påvisa att produkten är felaktig. Det kan du väl inte anse vara rimligt?

Och jag säger det inte heller för att låta som en besserwisser. Jag är bara av den åsikten att även en butik har rättigheter, inte bara kunden.

Av Cottus
Skrivet av Curik:

Trams. Står det att den har en app, och denna inte fungerar - så överenstämmer inte produkten med sin beskrivning och då har du rätt att häva köpet. Vidare finns det inget som säger att mjukvarufel behandlas annorlunda än hårdvarufel.

Jag säger inte att du har fel. Dock säger CDON att deras garanti omfattar hårdvaran och inte mjukvaran, vilket alltid går att diskutera. Jag känner inte till något fall i domstol där det har slagits fast huruvida mjukvaran ingår på detta sättet, dvs. en app.

F.ö. så var mitt första inlägg ganska aggressivt skrivet, så det kanske inte framkom där att jag tycker det är ett intressant fall. Anledningen till min aggressivitet är för att TS vägrar se över alternativen som föreslagits, och verkar ha feltolkat lagen (enligt mig).

Av Cottus
Skrivet av MultiMan:

Jag hoppas att jag aldrig stött på dig när jag handlat, då hade det troligen inte gått så bra.

Du står uppenbart (enligt vad du skriver) för allt det som gått åt helvete med hemelektronikbranschen de senaste årtiondena: Okunniga säljare som bara kränger allt skräp de kommer över. Kunden får ta smällen när det inte fungerar eller så hänvisar man bara till tillverkaren, vilket är helt fel eftersom det alltid, utan undantag är säljaren som har ansvaret för den produkt de sålt.

1. Ja, allt ska fungera. Det säger sunt förnuft och det säger konsumentköplagen.
2. Jo, butiken ska kunna svara på alla frågor om produkten. Det är de som säljer varan och de som har ansvaret gentemot kunden. Kan det inte svaret, tar de reda på det från tillverkaren och återkommer till kunden.
3. Mängden produkter som butiken säljer har ingen betydelse. Kan man inte supporta sina produkter av olika anledningar så låter man bli att sälja den delen. Annars liknar det ju bara ett loppis där vad som helst ställs fram på vinst och förlust.

Har man för lågt pris/låga marginaler för att kunna tillhandahålla ovanstående, har man inte på marknaden att göra.

Jag står för det jag säger, dock så praktiserade jag inte den principen själv när jag jobbade. Jag kan inte direkt säga att jag är av helt annorlunda åsikt än dig. Jag personligen har alltid tagit reda på informationen åt kunden och återkommit. Dock skiljer sig min åsikt huruvida butiken är skyldig att göra det eller ej. Jag anser att butiken inte är skyldig att göra det, dvs. via någon lag eller dylikt. Däremot anser jag att det är kundvård och bra moral att göra detta vilket man som butik vinner på i längden. Jag hoppas du förstår skillnaden jag försöker framföra.

EDIT: En liten tanke bara om att en butik har på marknaden att göra eller inte. Tyvärr är det ju så att marknaden, dvs. kunderna, säger att det lönar sig att ha låg kunskap och lägre priser. Därför har man uppenbarligen på marknaden att göra om man kör på det konceptet.

Av Cottus
Skrivet av DilluTioN:

...Och varför kunde inte CDON ge mig dessa instruktioner för då? Om det nu är så enkelt. Jag betalar ju faktiskt för att få en produkt OCH support. Tycker inte jag ska behöva vända mig till ett forum när någonting inte fungerar som det ska.
Jag har försökt fixa problemet själv i 3 hela månader. Är inte det tillräckligt?

Du kan inte kräva av CDON att de ska kunna ge dig ingående support om mer avancerade funktioner som kräver kunskap om just denna produkt. Som Kishti Tomita säger: "DET ÄR ORIMLIGT!". De säljer tusentals produkter, de kan omöjligt veta allt om varje produkt.

Jag vill inte göra personliga påhopp, men vakna upp ur din låtsasvärld. Den som har sakkunskapen om din produkt är tillverkaren, inte återförsäljaren. Istället för att försöka lösa problemet själv under så lång tid så kanske du skulle ha kontaktat Pioneer istället då de sannolikt är medvetna om detta problem och vad det oftast beror på. Lösningar från Pioneer och privatpersoner har postats flera gånger i denna tråd, men du bara förkastar förslagen med liknande argument som "det ska bara fungera, jag har inget ansvar överhuvudtaget att min utrustning hemma inte är kompatibel out-of-the-box". Som jag sagt tidigare, det är ett orimligt resonemang.

Jag själv har jobbat i flera år i butik och känner så tydligt igen denna typ av kund, som bara kräver det ena och det andra utan att ge någon motprestation överhuvudtaget. Allt ska fungera, butiken ska kunna svara på allt, och vill jag lämna tillbaka produkten så ska jag få göra det utan frågor. Det fungerar inte så, butiken har också rättigheter som du i detta fallet inte respekterar.

Skrivet av DilluTioN:

Dom säger ju att om deras externa verkstad inte hittar något fel så måste jag betala 300kr för att få tillbaka min vara. Eftersom i princip alla recensioner på appstore säger att appen inte fungerar så är det med största sannolikhet den som är boven. Då måste jag enligt CDON betala 300kr i undersökningsavgift.
Dom vägrar någon annan lösning som att t.ex ge mig en likvärdig vara.

Jag och säljaren ska komma överens om en lösning, om det är en likvärdig produkt, ersättning eller liknande får jag och säljaren komma överens om. Det finns inget som säger att jag bara kan få en likvärdig produkt. Men i detta fall vägrar dom allt annat än att jag måste betala.
"Om du och säljaren inte kan komma överens kan du kräva att köpet hävs. [...] För att du ska ha rätt att häva köpet krävs det att felet är av väsentlig betydelse för dig." (Enda anledningen till att jag köpte ny förstärkare var för att kunna styra den med appen) källa

Du kan häva köpet om ni inte kommer överens

Om du och säljaren inte kan komma överens kan du kräva att köpet hävs. Det betyder att säljaren betalar tillbaka pengarna som du har betalat, mot att du lämnar tillbaka varan. Du har rätt att få ränta på det belopp som säljaren återbetalar. Du har alltid rätt att få pengarna tillbaka om köpet hävs. Du behöver inte acceptera ett tillgodokvitto i butiken om du inte vill det.

För att du ska ha rätt att häva köpet krävs det att felet är av väsentlig betydelse för dig. När man bedömer felets betydelse tar man hänsyn till vad som är väsentligt just för dig, inte felets betydelse i allmänhet. Ett exempel kan vara om du specialbeställt en vigselring som visar sig inte passa.

Om köpet hävs kan du i vissa fall få betala en rimlig ersättning för den användning du har haft av varan, så kallat nyttoavdrag.

Lagen ger dig rätt att hålla inne så mycket av betalningen som motsvarar dina krav. Det kan exempelvis gälla kostnaden för att få felet avhjälpt eller krav på prisavdrag. Har du rätt att häva köpet kan följaktligen hela köpesumman hållas inne. Det är du själv som står risken om du har vägrat betala utan anledning eller hållit inne en alltför stor del av köpesumman. Du kan då bli skyldig att betala dröjsmålsränta till säljaren.

Dold text

Rekommenderar dig att läsa denna sida: http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-kons...
Jag ska inte behöva betala ett öre för att få detta löst, men det måste jag enligt CDON.

Och jag rekommenderar dig att läsa länken du länkade igen. Du har tagit "rätt att häva köpet" ur sitt sammanhang. Det står klart och tydligt att:

"Om du upptäcker ett fel på en vara du köpt ska du gå till säljaren och kräva att varan repareras eller att den byts ut mot en ny likvärdig vara. Säljaren har rätt att välja om varan ska repareras eller ersättas. "

Det vill säga, du ska först och främst kräva reparation eller utbyte mot likvärdig vara. Sedan är det upp till CDON att bestämma om de ska försöka sig på reparation eller byta ut varan, där har du inget att säga till om mer.

Det står också:

"Om felet finns kvar efter två försök att reparera varan har du rätt att tacka nej till fler försök."

Det vill säga din rättigheter utökas först efter två reparationsförsök. Inte tidigare. Därefter kommer det du har tagit ur sin kontext och använder som grundpelare för hela ditt resonemang:

"Om du och säljaren inte kan komma överens kan du kräva att köpet hävs."

Notera att detta är efter du har skickat iväg varan på reparationer flera gånger. Detta kan exempelvis gälla om CDON skulle påstå att din receiver fungerar efter andra reparationsförsöket men du påstår motsatsen, vilket då blir en dispyt. Då kan du börja prata om hävt köp.

Nu är det dock dags att du vaknar upp och slutar hävda rättigheter som du för närvarande inte innehar. CDON har erbjudit sig att ta in den och kontrollera produkten - att det är praxis att informera om, och ta ut, felsökningsavgift från kunden har INGET med saken att göra. Du får faktiskt acceptera detta, CDON gör inte fel på den punkten.

Skrivet av DilluTioN:

Varför ska jag behöva betala för något som inte fungerar?
Om jag inte kan använda produkten som den utlovat så vill jag ju inte ha produkten, speciellt när jag köpt en ny förstärkare av en enda anledning.
Jag har rätt att få det löst kostnadsfritt.

Ja, du har absolut rätt att få ett fel löst kostnadsfritt. CDON erbjuder sig också att kolla om felet finns i receivern vilket är den delen de ger garanti på. Om det däremot inte finns något fel så får du stå för kostnaden då CDON har rätt till det (om vi ska prata rättigheter hit och dit). Du måste själv inse det absurda i om ett företag måste stå för alla felsökningar på produkter. Avgiften finns ju till för att folk inte ska skicka in sina produkter i onödan utan att de verkligen kontrollerar vad som kan vara problemet först. CDON skulle ju bli ruinerade annars. Jag vågar nog påstå att säkerligen en bra bit över 50% av alla produkter fungerar perfekt - handhavandefel eller inkompatibel kringutrustning som återförsäljaren inte kan ansvara för.

SÅ, sluta kasta skit på ett företag som gör en alldeles korrekt bedömning och erbjuder det som lagen kräver av dem.

Är du fortfarande arg och hävdar din rätt så får du i sådana fall ta det vidare till domstol och få en prejudicerande dom huruvida appar kan anses tillhöra produkten och omfattas av garanti/reklamationsrätt.

Av Cottus

Jag kör på de högst ovetenskapliga punkterna:

  1. Har jag hört talas om någon persons dator som gått sönder pga. att de varit inkopplade när strömmen återvänder? Svar nej.

  2. Tror jag att sannolikheten är stor att det skulle hända trots allt? Svar nej.

Lösning: Låt allt vara inkopplat och gör livet lite enklare. Finns andra saker man kan ödsla tid på än att noja sig över att ens dator kommer gå sönder bara för att man glömde rycka ur sladdarna innan man gick hemifrån. Tror att sannolikheten för att din dator går sönder av ett blixtnedslag under sommaren är hundratals ggr större faktiskt.

Av Cottus
Skrivet av DuoMonky:

Det jag undrar egentligen är att är verkligen 120gb så lite? eller räcker det gott o väl för det viktigaste?

OS + 2-3 Tunga spel + Chrome + Norton virus skydd.

Jag har en 120 GB, och den är för liten, kort sagt. Du får ha i åtanke att spelen bara växer och växer och växer i lagringsutrymme. Bara BF3 tog upp runt 40 GB på min SSD om jag inte missminner mig. Det är 1/3 av hela lagringsutrymmet. Därefter ska W7 (exempelvis) ha 20 GB av din SSD. Då är det bara 60 GB kvar att leka med (fast egentligen bara 50 GB då en SSD på 120 GB är ca 110 GB).

SKulle jag köpa idag skulle jag utan tvekan köpa en 240/250 GB SSD. Den blir full direkt annars. Hoppas detta hälper dig till rätt val

EDIT: BF4 tar just nu upp 24 GB, men sen kommer det expansioner/patchar på det, så spelet kommer att växa markant med tiden.

Av Cottus
Skrivet av Galenmus:

Vet inte om jag hänger med? GPUn når 90+ % usage med hans CPU? Vad är problemet då?

Det spelar inte sån stor roll när det bara är en spik upp på 98% usage en gång. Om du tittar lite närmare på grafen ser du att den under resterande tid ligger under 60% usage, medan CPU:n tuggar runt 90+% för det mesta. Flaskningsproblem skulle jag nog påstå. Jag har precis samma symptom fast med datorn i signaturen. Dock ska jag byta ut CPU:n till en i7 2600k, så det ska nog bli bättre.

Av Cottus

Bra initiativ!

Jag har ett Powercolor Radeon HD5770 samt ett LevelOne trådlöst wifi-kort (usb) som ni kan sätta upp på listan.

Av Cottus
Skrivet av Quim:

Hej jag hade för länge sen samma problem, har för mig att jag vart tvungen att installera om Windows faktiskt, prova med en PC-refresh först dock.

Tack för svaret. Nu när jag skulle svara dig så märkte jag att scroll-klick helt plötsligt fungerade igen. Har ingen aning om vad som är skillnaden. Jag har inte ens startat om datorn sen jag gjorde tråden. Det här problemet har jag haft i säkert en vecka innan jag frågade om hjälp här. Mycket märkligt...

Jaja, hör av mig igen om det skulle uppstå problem. Ska ändå installera om Windows snart, byte av moderkort.

Av Cottus

Scroll-click fungerar inte längre (testat med annan mus)

Hej Swec!

Jag har fått ett mycket märkligt problem som jag aldrig haft tidigare. Klick på scollhjulet (scroll-click) fungerar oftast inte längre. Jag kan exempelvis inte klicka på scollhjulet för att "låsa" scollverktyget så jag enbart kan flytta muspekaren horistontellt/vertikalt för att scrolla exempelvis en hemsida. Det går inte heller att scroll-klicka på en tab i Chrome (eller någon annan webbläsare heller för den delen) för att stänga den.

Det är fruktansvärt störande inte minst när jag sitter i Creo Parametric och ska försöka rotera 3D-modellen, vilket man gör genom att hålla nere scroll-click och flytta muspekaren. Dock fungerar scroll-click för att acceptera sketches och extrudes etc. i Creo. Det är dock det enda stället scroll-click fungerar på något sätt.

Jag kör en Func MS-3 med deras drivisar och mjukvara. Jag har också provat med en gammal MX518, med Windows egna drivrutiner, som beter sig på samma sätt. Alltså kan det inte vara något hårdvarufel eller mjukvarufel.

Har ni någon aning om vad det kan vara som orsakar detta?

Av Cottus
Skrivet av Terrell:

DICE lead designer(Notera : Han som håller i spelets balansering) och de större turneringarna spelar enbart normal mode.
Dom du ser är såna som har fått en DICE dogtag / tag bara för att dom sitter i marknadsföringsavdelningen

Nu försöker jag inte vara ignorant på något vis, men tror du ärligt att ingen på DICEs utvecklingsavdelning spelar HC? Det läget skulle troligtvis inte finnas överhuvudtaget om alla som utvecklar spelet tycker det är skit.

EDIT: Sen så skulle jag inte gissa på att lead designern ensam sköter balanseringen av ett så stort spel som BF. Ansvarig är inte lika med den som hanterar det. Han är ytterst ansvarig ja, men han har ju säkerligen ett helt gäng bakom sig som tillsammans jobbar mot en bra balansering.

Av Cottus
Skrivet av Terrell:

HC är inte i närheten av realistiskt och inte gjort för att vara det heller.

Problemet med HC är att spelet inte är gjort för det, finns en massa attachments, fordon uppgraderingar, ett helt kit(recon) och ett helt spelläge(commander mode) dedikerat att spotta eller counter-spotta men i HC tar dom ju bara bort mini-mappen och 3D spotting vilket gör alla dessa sakerna useless.
Sedan skall vi inte gå in på hela grejen att dom sänker HP utan att balansera om vapnen och dylikt. Gömmer HUD utan att sätta in ett nytt system för att ersätta det gamla som t.ex ett system att se hur mycket ammo du har(t.ex Red Orchestra 2) och misslyckades totalt med deras mag pool system. osv.

Att DICE dom själva inte ens spelar HC eller ens nämner det i patchnotes visar ju bara att det var ett sista sekundens tillägg

Stämmer inte. Jag, och många med mig, har stött på spelare från DICE på just Swecs HC-server.

Av Cottus
Skrivet av Wallman_91:

Var samma sak med min, de brukar aldrig ligga på 100% utan brukar för det mesta ligga runt 90% som du säger. Hur mycket används ditt grafikkort när du spelar? Det bör ligga runt 90-100% i användning för att inte bli flaskat.

Nu hann jag bara testa en kort sväng, och glömde klicka ur v-sync. Med v-sync igång så ligger GPU:n runt 45-50% load och processorkärnorna ligger mellan 75-95% load. Min fps låg väl runt 45 avg skulle jag tippa, vilket väl i praktiken innebär 30 fps med v-sync. Hade aldrig fraps igång. Ska försöka hinna testa lite mer imorgon. Körde utan någon AA, och stängde också av HBAO.

Känns ju dock som uppenbar flaskning i detta fallet. Grafikkortet sitter och smuttar paraplydrinkar medan jag spelar ju, trots att den mer än väl skulle kunna ha maxat ut 60 fps konstant, troligtvis utan några större dips

Av Cottus
Skrivet av Wallman_91:

Din processor orkar inte att få ut mer frames än så. Min gamla 955be hade även den svårt i bf3. Droppade ofta under 60fps tack vare den.

Jo, jag har misstänkt att den skulle flaska detta spel. Dock så går den aldrig upp på 100% medan jag spelar, vilket i mina ögon tyder på att den inte flaskar. TS har också en relativt svag CPU men den klarar att pumpa ut 75 fps avg.

Av Cottus
Skrivet av Cameltotem:

Dra ner msaa? Tar runt 15 fps.

Jag har ett 7970 på 1200mhz och kan inte spela utan dips på high eller ultra. Så jävla tråkigt.

Ska prova det. Om dina siffror stämmer så kommer jag ändock bara upp i intervall på 55-75. Det jag inte nämnde är att jag ligger mestadels närmare 40 är jag ligger på 60. Enligt TS siffror har han en medel-fps på 75. Fattar inte hur det kan diffa så mycket.

Men ska prova ikväll, tack för tipset.

Av Cottus
Skrivet av blackbush:

Fck mitt 7970 för 2 dar sen, installerade utan problem och körde igång bf4 för lite bench.
Började med high settings ( utan aa) flöt jättefint utan problem- höjde till ultra med 2ggr aa och fick följande resultat i fraps
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
36417, 491076, 55, 113, 74.158 sjukt bra med tanke på min åldrande cpu ( i sign). Min tanke bakom denna tråd är att det kanske inte behövs en överklockad fjärde generationens cpu för att driva BF4 som det har skrivits om i diverse forum
eller kanske har jag bara tur att min hårdvara driver BF4 utan problem eller bluescreen med hyfsad fps. Jag hade tänkt att uppgradera cpu +mobo samtidigt med graffe för att inte flaskhalsa, men nu vet ifasen om jag lägger stålar på det...
Vad tycker ni? är det överdrivet med prestandakraven i BF4 ,eller är det 100 fps som gäller idag?

Hmm, vad du får hög fps då med 7970.... fick hem mitt 7970 och jag pendlar mestadels mellan 40-60 fps. Jag kör High med 4x MSAA och 1920*1080.

Undrar vad det beror på tro. Datorn är i signaturen, förutom grafikkortet som är ett 7970 såklart. CPU:n verkar mestadels ligger runt 90% medan jag spelar.