Artikelarkiv

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

57

Geforce GTX Titan överklockas till 1 750 MHz – slår prestandarekord

Nya världsrekord trillar in när överklockaren Kingpin dränker Geforce GTX Titan i flytande kväve.

31

AMD gör "officiellt" Radeon HD 7990

Utan några nya grafikprocessorer i sikte passar AMD på att komplettera den befintliga 7000-serien. Näst på tur står ett Radeon HD 7990 med referensdesign.

390

Nvidia Geforce GTX Titan

Inte mindre än tio påkostade konfigurationer sätts på prov när Nvidias senaste monstermodell Geforce GTX Titan får bekänna färg i SweClockers testlabb. Håll i hatten, för nu är det dags att presentera resultaten!

8

AMD Temash för surfplattor får Turbo Dock-teknik

Processorerna i familjen AMD Temash kommer med en ny teknik som automatiskt justerar klockfrekvenserna för att optimera batteritiden i hybriddatorer.

377

Sony presenterar Playstation 4

Nästa generation Playstation blir mer lik en gamingdator än någonsin tidigare. På Playstation Meeting gavs en försmak av den kommande spelkonsolen.

826

Uppesittarkväll: Playstation Meeting 2013

Natten mot torsdagen är det dags för Sonys presskonferens och den förmodade introduktionen av Playstation "Orbis". Följ händelserna live i SweClockers forum.

24

Antec lanserar Kühler H2O 1220

Med nytt kylblock från Asetek och mjukvaran Chill Control VI släpper Antec det nya slutna vattenkylningssystemet Kühler H2O 1220 på den nordiska marknaden.

92

Google Glass demonstreras vid navigering, röststyrning och sökningar

Förstärkt verklighet är temat när Google publicerar ytterligare en video med de interaktiva glasögonen Glass, denna gång med en mer verklighetstrogen version av gränssnittet.

77

Fortsatt försäljningsminskning av PC-datorer

Minskade leveranser av grafikprocessorer pekar mot att PC-försäljningen fortsätter att sjunka även under årets första kvartal, rapporterar analysföretaget Jon Peddie Research.

26

AMD presenterar Jaguar med fyra kärnor och 5–25 watt TDP

Strömsnåla processorer är framtiden för AMD, som nu riktar blicken mot uppföljaren till Brazos. Nya Jaguar ska leverera fyra kärnor och integrerad grafik för nästa generations ultratunna datorer.

59

AMD förbereder ny drivrutin med förbättrade renderingstider

Utvecklarna på AMD fokuserar på de uppmärksammade problemen med ojämna renderingstider och planerar nu att släppa nya drivrutiner för att rätta till situationen.

29

Över en exabyte data lagras i "molnet"

Lagringsföreaget Nasumi rapporterar att mängden data i världens alla molntjänster nu uppgår till mer än en exabyte, motsvarande 67 miljoner välfyllda mobiltelefoner.

20

Nvidia tillkännager Tegra 4i med integrerat LTE-modem

Det blir fler modeller i familjen Tegra när Nvidia lyfter på skynket och presenterar Tegra 4i "Grey", en fyrkärning systemprocessor med modifierad Cortex-A9 och integrerat LTE-modem.

397

Nvidia introducerar Geforce GTX Titan

Familjen Kepler utökas med en ny monstermodell ur den högre skolan. Med 7,1 miljarder transistorer innehåller Geforce GTX Titan den mest påkostade grafikprocessorn genom tiderna.

209

Crytek: Spelkonsoler kan omöjligt matcha prestandan i en gamingdator

Nästa generation spelkonsoler kan omöjligt tävla med kraften i en riktig speldator. Det uppger Cryteks vd Cevat Yerli i en intervju.