Helgsnack: "Varför fanboy?"

Permalänk
Medlem

Beror väl på snålhet och att de flesta inte har råd med det bästa/dyraste. Som vanligt då med andra ord.

Visa signatur

Eh!

Permalänk
Medlem

Det har mycket med image att göra tror jag. Därför är det troligen också människor som bryr sig en hel del om image som brukar bråka om vilket märke som är bättre. Alternativt yngre personer. Sällan har jag stött på en människa som gått ur skolan och envetet köper ett visst märke bara för att det är det märket och alla andra är skit. Och om de gör det är det ofta personer som bryr sig väldigt mycket om vilka signaler de sänder utåt och just därför köper en Mac, för det är accepterat och coolt. Mycket av det som ovanstående talare säger är också sant tror jag. Med så många val där varje val ändå har rätt högt pris, måste många intala sig själva lite extra mycket att de valde rätt och inte slängde sina pengar i sjön.

Ända fanboyism jag deltar i är att undvika att köpa produkter från Apple eftersom jag avskyr vad det företaget står för och hur de ser på sin kundbas.

Visa signatur

Allan, please add signature

Permalänk
Medlem
Skrivet av DarkMx1000:

Det här måste vara den dummaste tråden skapad på swec någonsin.

"VARFÖR ENVISAS VISSA MED ATT STÖTTA AIK ELLER DJURGÅRDEN?" Lägg ner denna tråd tycker jag. Man stöttar den sida man gillar helt enkelt punkt slut!

Kom igen nu vad är vi 8 år "snark"

Lite offtopic kanske, men den där AIK vs Djurgården fanboyismen tycker jag är ännu mer obegriplig än AMD vs Nvidia fanboyismen.
Någon som kan förklara ? Varför får man för sig att tex heja på AIK ?
De flesta lär väl inte känna en kotte i laget eller ha någon som helst personlig relation till någon i laget. Så varför bry sig vem som vinner överhuvudtaget ?

Rör det sig om tekniska produkter förstår jag att man kan bli fanboy respektive antifanboy om man haft väldigt dåliga respektive bra personliga erfarenheter av företagets produkter i fråga.

Visa signatur

Namn : Jesper | Ålder : 45 | In-game namn : iller
Yrke : Matematisk modellerare (finansiell matematik), mjukvaruutvecklare för risksystem.
Utbildning : Doktor i matematik + en del mat-stat, numme och IT-relaterat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MööG:

Ja dom har ingen som är som 580. bara steget upp till 6990, men det är ett rätt så stort steg. Men nvidia har ju dock 560ti, den motsvarar ungefär 6950.

Mja, den konkurrerar snarare med 6870 om man dömer efter priset alltså.

Permalänk
Medlem

Har ägt allt från Intel 8086 till VIA Cyrix vidare mot AMD Athlon 64 X2 fortsättandes till nuvarande Intel Core i7.
Ägt även både NVIDIA och ATI/AMD produkter..

Är inte direkt någon fanboy av nåt märke. Använder bara det som är lönsammast för plånboken vid det tillfället som jag uppgraderar min dator. Visst är AMD billigare än Core i7, betydligt billigare, men inte direkt lönsammast heller i varje tillfälle. Nu sitter jag med HT och "8" kärnor i Windows 7, något som jag inte skulle ha fått med AMD om jag hade köpt en.

Enda som är dock synd med allt är att de flesta spelen görs efter NVIDIAs termer och inte gemensamt mellan NVIDIA och AMD, därav också PhysX-frågan i spel och särskilda mjukvarustöd som Radeon inte klarar av men ändå vinner på prisnivån då det är billigare att skaffa sig 2x Radeon HD 6990 och överklocka dessa rejält än att köpa ett GTX MARS II för närmare 15 papp för att få samma effekt.

Visa signatur

Nikon Z6 • Nikkor AF-S 14-24/2.8G ED • Nikon Z 24-70/4 S • Nikkor AF-S 200-500/5.6E ED VR • Manfrotto BeFree Advanced Twist • Benro TMA47AL • iOptron GEM28 • William Optics Redcat 51 v2 • Lunt LS50THa/B600 • Player One Neptune-M • Player One Apollo-M Mini • Player One Mars-C • GSO 6" Classical Cassegrain

Permalänk
Medlem

Fanboys är idioter, väljer med känslor istället för Logik.

Själv så väljer jag processor baserat på prestanda, och pris.
Inte fan väljer jag en 10 000 kronors processor från Intel när AMD kommer med en processor med mer prestanda för 3000 kronor.
Däremot, visar sig AMDs processor att inte vara bra som Intel så skulle jag då välja en billigare Intel processor som når upp till kraven jag ställer för vad ändamålet är.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ETK-TIS:

Har jag tur , som aldrig stött på problem med AMD / ATI grafikkort .

Fan boy = Med nån som lyssnar på kompisarna vad som är bäst , istället för att försöka förstå siffrorna i div recensioner .

2 BMW på gården , men dom flesta jag känner kör Audi .

3 Pc ( AMD ) och 2 Mac , Mac har överlag bäst programvara till min sambos jobb ( illustratör )

= jag använder det som är bäst för mig .

Och vilken programvara använder din sambo?
Med tanke på hur lite av datorns kraft förutom minnet och hårddiskutrymmet vi illustratörer använder så säger jag då att det kvittar helt om du sitter i Windows eller Mac och arbetar. Det enda som gör en till bättre illustratör är en själv...
Plus, Mac saknar Photoshop 64-bits stöd vilket ger en Windows miljö starkt försprång. -felaktigt påstående

jag vill ogärna få den här tråden och gå mer vidare från detta till en massa Win vs OSX diskussion, men ogillar väldigt mycket när jag får höra kommentarer som ETK-TIS kommer med här ovanför. Bästa du kan ha och arbeta med när det gäller t.ex. illustration är processorkraft+minne för eventuell rendering, minneskraft för att arbeta med stora bilder och hårddiskplats för att arbeta med stora filer. Vilket operativsystem du däremot sitter med har noll betydelse, du kanske tjänar 1-2 sekunder om du har tur med det enda OSet vid en hård rendering av en effekt men thats it...

Skrivet av WolfOfVengeance:

Och källa till det? Är dessutom inte många år sen mb 13,3" enbart fanns i plast heller.

Läs valfritt inlägg från MacEnkronan här på Swec så hittar du en som spottar ut samma sak varje gång. "Jag hade bara en massa virus med Windows" bla bla bla.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

SUCK!

Skrivet av HoBb3:

Tråden handlar inte om vad som är bäst för ens budget. Utan att man väljer antagligen sämre saker för att det är just det märket. Som att köpa en dator för 20k idag och ta en amd cpu.

Seriöst.... det är ju en sån kommentar som du just skrev som han menade.... "Som att köpa en dator för 20k idag och ta en amd cpu" att nedvärdera den ena partens produkt. vad skulle det vara för fel på att ta en amd när man köpen en dator för 20k ?? det finns fördelar med intel och det finns nackdelar för Intel och det gäller även AMD.

Visa signatur

Citera så jag hittar tillbaka :)
Speccs = Intel i7 2600K (4,5Ghz) med Sluten H80 vattenkylning sittandes på ett AsRock Z68 Extreme 7 Gen 3, Detta arbetar tillsammans med ett Nvidia GTX 680 4GB Phantom och 16GB Vengeance, samt 120 GB's SSD-OCZ Vertex 3 Max IOPS, alltsammans sitter monterat i ett H2 chassi. Bilden visas med hjälp utav Samsung's Syncmaster 245B.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kardizz:

Seriöst.... det är ju en sån kommentar som du just skrev som han menade.... "Som att köpa en dator för 20k idag och ta en amd cpu" att nedvärdera den ena partens produkt. vad skulle det vara för fel på att ta en amd när man köpen en dator för 20k ?? det finns fördelar med intel och det finns nackdelar för Intel och det gäller även AMD.

Det finns ju faktiskt server AMD processorer som spöar skiten ur nästan alla intel processorer och som dessutom är billigare.

Permalänk
Medlem

allt > Mac.

Mac:
Dyr, kan inte spela på den, inga positiva egenskaper, kan inte bygga ihop en själv, dyr, svår att uppgradera, dyr etc. ..
Men om man har dom åsikterna och inte gör något så blir dom värre med åren

Permalänk
Skrivet av m0rk:

Skulle nog snarare att det på Swec är precis tvärt om. Folk spyr galla i Apple trådarna och när de sen inte kan backa upp påstående eller blir överbevisade så vägrar de erkänn att de har fel.

Aah det känns exakt så, har sätt flertalet inlägg i tråden i stil med "Apple tar massa extra betalt för allt de säljer" osv vilket jag skulle säga är fanboyism åt andra hållet egentligen för de vägrar inse att Apple faktiskt kan sälja en prisvärd konkurrenskraftig produkt för vissa målgrupper, perfekta exempel är MacBook Air och 27" iMac (var ett stort fan av 13" MBP innan men Apple har slackat lite och andra företag har börjat ta ikapp på den marknaden).

Om någon visar en laptop för mig som till samma eller lägre pris kan ge mig allt som en MacBook Air ger. Inte bara rå prestanda då det inte vad man främst är ute efter i ett sådant system utan saker som bra batteritid, bra skärm, hög pixeltäthet, bra touchpad, bra tangentbord, snygg design, lätt och smidigt spelar minst lika stor roll i denna typen av system, det är ju trots allt en laptop som man huvudsakligen har till att surfa, göra skolarbete, ta med sig, kanske kolla lite serier eller liknande och jag skulle ju knappast rendera 3d på en MBA, det har jag ju en kraftfull 2600k@5GHz med 16GB ram för, då vore jag idiot om jag inte använder den.

Jag har haft 8 laptops totalt genom åren och jag måste säga att extremt mycket har hänt de senaste åren men ingen laptop har stått sig mot min MBP, jag har aldrig riktigt gillat laptops innan det utan det var mer bara en sak man var tvungen att ha för portablitet, jag hade ofta externt tangentbord och alltid mus till mina laptops då touchpaden alltid var värdelös (och det gäller även nyare laptops jag äger) men Apple har lyckats med något jag aldrig trott var möjligt, de har fått mig att använda touchpaden som primär och nästan ända enhet för att styra pekaren på min MBP och även skärmen är i en klass för sig mot andra laptops jag haft och har (då har jag ändå alltid köpt laptops i 10000-15000kr prisklassen så MBPn är faktiskt en av mina billigaste laptops som hamnade runt 8000kr efter studentrabatt samt jag hade sålt iPod Touchen som jag fick gratis på köpet). Även batteritiden förvånar då den faktiskt håller vad de lovar och mer, jag har andra laptops som lovar 6h+ batteri som man aldrig får ut vid normal användning och ofta har man inte mer än 5-10min batteri efter ett år men min MBP är över 2år gammal samt varit väldigt mycket använd och den får jag fortfarande ut över 4 timmar på i stort sätt varje gång och ibland ännu mer (har batteri-timer i datorn) vilket är imponerande då jag har en något nyare och dyrare HP laptop som jag knappast använt lika mycket och som lovar över 7h om jag minns rätt och den går knappt att starta upp helt idag utan laddare. Men som sagt hittar jag andra laptops som är likvärdig enligt de kriterierna och fortfarande inte kostar mer så hade jag mycket väl kunnat tänka mig en sådan vid nyköp. Men här så är man ju en fanboy så fort man äger en Apple produkt, jag säger inte att det inte finns Apple fanboys för de finns men de är bara en liten högljudd skara och tro mig jag hatar dem lika mycket som alla andra.

Visa signatur

[i7 2600k @ 5GHz| NH-D14, fläktar utbyta mot ljudlösa 120mm SySS 800| Asus P8P67| HD6870 DirectCU| Corsair 4x8GB (32GB) 1600MHz DDR3| Moddat Corsair 550VX | Mac Pro / G5 Chassi| 2x120GB raid0 Intel 520 sys+ 2x3TB slask & home (riktig lagring på 12TB ZRAID NAS som även home backuppas/rsyncas till) ] - Helt ljudlös om man inte lägger örat intill chassit
[ MacBook Pro Retina 13 | 16GB ram | 256GB PCIe SSD | OS X(main), Arch ]

Permalänk
Medlem

Jag "hejar" på AMD för att de behöver få bättre fäste på processormarknaden, vilket skapar konkurrens som gynnar mig som konsument. Alltså, om AMD har en processor för 3 000kr som presterar 50 poäng, och en Intel för 2600kr som presterar 50 poäng, så köper jag hellre en AMD, medan jag klargör för dem jag ger rådgivning till att Intels prolle faktiskt är bättre.

(Exemplet är ganska fel eftersom AMD i historiskt sett har haft bättre pris/prestanda, men det var för att visa hur jag resonerade.)

Visa signatur

. EyeFinity Setup
Project Daedalus
| PhII x6 1090T 3,2GHz @ 4,1Ghz | H50 - PnP Scythe GT 1450rpm | Sapphire Dual-X OC 7970 | Corsair Vengeance LP 16GB 1600MHz | FD Define R2 | FD Newton R2 650w, S34E790C, Catleap 27"|R.I.P. Pettson

Permalänk
Medlem

Ska vi avsluta med att: Fanboyism uppstår pga människor har egna satta upplevelser/uppfattningar om en viss sak, som går emot andras upplevelser/uppfattningar. Behovet att tillhöra en viss grupp och ha en stark övertygelse över att man själv har rätt och den andre har fel. Det är ju så att de flesta människor verkar drivas av den uppfattningen att man själv har rätt och andra har fel, mer än att man själv alltid har fel och alla andra har rätt, dvs motsatsen. Omognad kan spela in, förutfattade meningar och antaganden. Och det faktum är att ingenting är perfekt... Det går alltid att hitta brister hos produkter, och de är ofta lätt att peka på... Framför allt andras brister. Ofta handlar det om att "försköna" och "höja" sig själv och sitt, för att på något sätt hävda sig och vilja verka bättre än andra (skryta). Därför kanske man inte väljer att se sina egna brister. Det gäller antagligen även sina inköp av datorkomponenter. Har någon annan som man argumenterat emot, hävdat att Geforce är bättre än ATI/AMD, och man själv sitter på ett ATI kort och är mer än nöjd med det. Väljer man kanske att inte köpa Geforce i framtiden för att isf har man ansett sig besegrad. Antagligen något som lagras i vårt undermedvetna. För människor är mer primitiva än vi själva gärna vill erkänna eller se.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk

Jag kör oftast AMD för att de är billiga, och man får hastighet per dollar.

Fanboy-krigen existerar endast för att det finns människor med taskig självkänsla som inte ger sig förrän de bevisat alla andra som gör på ett annat sätt är misslyckanden. Det är dålig respekt, och självständighet. Jag köper vad som presterar bäst i de testar jag tittar på, men som sagt vissa gör allt för att för att verka bättre.

Jag kom tillbaka efter att ha varit hårdvaruanalys, jag kände produkterna som min egen bakficka. Men så kommer en bekant och avbryter mig mitt i en diskussion om en proccessor som visar sig bäst i prisklassen och säger "Nej, *varumärke* är mycket bättre".

Vi handlar inte märket, vi handlar hårdvaran.

Visa signatur

- i3 540 @ 3Ghz, HD 5570 -
- Samsung Galaxy S II -

Permalänk

Jag tror mycket handlar om "vad andra säger" istället för att själv granska saker kritiskt och ta reda på hur saker och ting egentligen är och varför. Själv kan jag tycka och tänka att vissa märken är bättre eller sämre än andra och komma på mig själv att det oftast handlar om bekvämlighet (lite lathet). När det gäller t.ex intel vs amd processorer så ligger ju intel steget före och är snäppet bättre och detta går ju att bevisa men det bästa är ju att fråga sig själv "vad behöver JAG???". När det kommer till Mac vs pc (gillar ej uttrycket då båda är pc) så är det nog samma sak "andra säger att Mac är dyrt, bakvänt och skräp jämfört med andra datorer" och då tycker jag det också. Jag var likadan för 2 år sedan men beslutade mig för att köpa hem en 21,5" iMac att testa innan jul 2010 men gav bort den till min sambo efter 4 månader.... och inte för att jag tyckte illa om den utan för att jag köpte en mid 2011 27" istället och gav bort min gaming pc till brorsan för att jag helt enkelt slutade använda den. Jag hatade Mac innan som sagt....

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jag är egentligen inte fanboy men jag gillade nVIDIA till en början. Sedan har jag läst så mycket skitsnack ifrån AMD fans att jag absolut inte vill ha något att göra med AMD/ATI. Sen så är nVIDIA+Intel bättre imho, bättre stöd till spelutvecklare (The way it's meant to be played). Eftersom AMD och ATI är samma sak så kan jag inte köpa AMD när det egentligen är ATI jag ogillar.

Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Pnorberg:

Plus, Mac saknar Photoshop 64-bits stöd vilket ger en Windows miljö starkt försprång.

Nejdu, inte i CS5. Hur det var i CS4 vet jag inte, men CS5 är 64-bitars på min burk.

Visa signatur

Asus ROG STRIX B550-F / Ryzen 5800X3D / 48 GB 3200 MHz CL14 / Asus TUF 3080 OC / WD SN850 1 TB, Kingston NV1 2 TB + NAS / Corsair RM650x V3 / Acer XB271HU (1440p165) / LG C1 55"
Mobil: Moto G200

Permalänk
Medlem
Skrivet av Redglittercoffin:

Vad en "nästan ofientlig människo syn internt" [sic] innebär förstår jag inte.

Här hittar du en förteckning över Apples bidrag till open source och lite historik bakom Mac OS X. Jag vet inte om det kommer att få dig att bli mindre sur på Apple, men det kanske reder ut några missförstånd.

skulle stått obefintlig* De är tävlingsinriktade(som alla bolag) men jag upplever att Apple tar det något längre.

Mycket av det som var opensource utav apple såg ut att vara drivrutiner till mac men en hel del annat också. Jag vet att min mattelärare klagar på att Java hon skriver under mac OSx (med apples program) inte allt för sällan inte fungerar på windows men inte tvärt om, å andra sidan är hon lite galen professor och otroligt virrig. Sen tycker jag Jonathan Ive a (chief of industrial design eller liknande) har storhetsvansinne med namngivningen av appleprodukter.

Sen har vi också händelsen där apple stal ikon, mus, mapp... gränsnittet rätt uppochner från xerox sen härmade microsoft gränssnittet och Job(b?)s skäller ut Gates och försöker stämma dem "jättemycket".

Sen hypen man hör över apple komponenter De är ju för fan knappt de som bygger eller utvecklar dem. Apple-datorer är rena frankensteins. Nu vet de flesta på swec självklart det men jag hade en "diskusion" med en kompis kompis som hävdade att apple kom poå att man kan ha grafikkrets och processor ihoppsatta på samma krets så drog det mycket mindre ström och presterade mycket bättre (om sandy bridge igentligen)(han kallade det igentligen grafiksaken) och att apple hade kommit på att anpassa formen på sakerna så att det kunde få plats med mer i datorn. detta var tydligen jätterevolutionerande. Första ipaden var ett hopkok av western digital kretsar och tror samsung hårddisk och samsung skärm(om den hade skärm kommer inte ihåg). De utvecklade det lika mycket som inet "utvecklat" sina tauren datorer.

Visa signatur

Be wiser than other people if you can; but do not tell them so.

►Jag förbehåller mig rätten att ha helt upp åt väggarna fel◄

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orici:

Jag är egentligen inte fanboy men jag gillade nVIDIA till en början. Sedan har jag läst så mycket skitsnack ifrån AMD fans att jag absolut inte vill ha något att göra med AMD/ATI. Sen så är nVIDIA+Intel bättre imho, bättre stöd till spelutvecklare (The way it's meant to be played). Eftersom AMD och ATI är samma sak så kan jag inte köpa AMD när det egentligen är ATI jag ogillar.

Men det är ju ändå ingen skillnad. Physx är det enda som faktiskt bidrar nåt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pnorberg:

Plus, Mac saknar Photoshop 64-bits stöd vilket ger en Windows miljö starkt försprång.

Jag kör CS5 64bit på mina MAC's, fungerar förträffligt.

Permalänk
Medlem

Fanboy är helt klart ett tröttsamt uttryck som får blodet att koka och jag hade gärna sett att ordet censurerades här (till exempel: fanboy -> ******)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Thomas:

Nejdu, inte i CS5. Hur det var i CS4 vet jag inte, men CS5 är 64-bitars på min burk.

Tack för uppdateringen Då tar jag tillbaka angående det med 64-bitars.

Visa signatur

"Wise men say, 'Forgiveness is divine, but never pay full price for a late pizza'."

Permalänk
Medlem

Har bara en kommentar.
Mac loggan borde inte vara med på det där huvudet/den här funderingen.

Visa signatur

Asrock x570m Pro - AMD 3700x - Sapphire 5700XT Nitro+ 8GB - CM Hyper 212 black edition - Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200MHz - Samsung 960 EVO M.2 250GB SSD - Samsung 970 Pro 512GB - Fractal Design Define Mini C Window- Acer 27" XF270HU WQHD 144Hz - OPO 7T + massa annat kul

Permalänk
Medlem

Jag väljer AMD bara för att de är bäst.
Inte i prestanda kanske men...
AMDs AM2/AM3 socket har jag i alla mina datorer.
AMDs chipssett har jag i alla mina datorer.
AMDs Grafikkort har jag i alla mina datorer.
Jag har en paj intelrigg s 775 /QuadCore
Western Digitals Hårddiskar har jag i alla mina datorer.
Har några Seagate & samsung som är paj.
Senaste nividian var gforce 3.
Med AMD kan jag skifta runt all hårdvara hur jag vill utan att formatera hårddiskarna varje gång.
intel byter ju gränssnitt varje år så man måste köpa mera nytt vi byte och så står man med en massa delar över.
Men folk kallar mig fanboy bara för att jag föredrar AMD framför intel.
Det är så att man fastnar för vissa märken som funkar.
Varför då byta bara för bytandets skull.

Chassie: Fractal Design - Bra för peng och oöverträffad support - Är man fanboy då?
Nätagg: Corsair - Bäst i alla test - Är man fanboy då?
Processor: AMD - Billig och fullt duglig till det mesta i hemmet - Är man fanboy då?
Moderkort: ASUS eller Gigabyte - finns överallt att köpa - Är man fanboy då?
Grafik: AMD - Funkar bra med övrig AMD utrustning - Är man fanboy då?
Minnen: Corsair - Billiga och bra minnen - Är man fanboy då?
Hårddisk: Western Digital - Bra och pålitliga hårddiskar - Är man fanboy då?
Mobiltelefon: Sony Ericsson - ''Svenskt'' märke - Är man fanboy då?
TV: Philips - Det var väl dom som uppfan tvn nästen - Är man fanboy då?
Bil: SAAB.......Nä där går gränsen.
Lite tråkigt att om man går in i en affär så är det 98% intelfanboy som jobbar där.
Jag föredrar vissa märken som jag har bra erfarenheter av.
Jag har bra erfarenheter av ovanstående märken.
Har haft trassel med en del Samsung hårddiskar men bra erfarenhet av Samsing skärmar mm.
Har haft trassel med en del intelburkar men skulle nog köpa in intel SSD om det kniper.

Däremot så är det en hel del människor som kommenterar saker i olika forum som dom inte har en aning om.
Jag brukar dela med mig av mina erfarenheter i detta forum om tex AMD, Corsair & FractalDesign som jag har erfarenhet om.
Men ibland så kommer det kommentarer från folk som inte ens har produkten hemma eller har provat den.
Det är lite tråkigt att det oftast är folk som klankar ner på AMD bara för att dom inte når upp till intels nivåer i prestanda, när dom i själva verket har minst lika bra kvalité som intel, Det är skillnad på prestanda & pris men inte i kvalité.

Visa signatur

AMD_PERAs Dator Galleri
Jag har försöker att hitta bra delar billigt: AMD, ASUS, MSI, Fractal Design, Corsair, Zalman, Noctua, Kingston, Seasonic, WesternDigital, Sapphire mfl.
Skitbra -sa Bill, Brakskit -sa Bull...
Det blir nog bra när det blir färdigt...Nu slipper jag intel, när RYZEN har kommit...

Permalänk
Medlem

kanske något djupt rotat i oss människor. viljan och önskan av ett sammanhang, en tillhörighet. att ex. tillhöra en skara fans till ett fotbollslag, en politisk åskådning eller varför inte "applesekten"? sen när du väl fått din tillhörighet slutar logiska resonmang fungera lika bra och ditt omdöme påverkas. för väljer du att gå emot den gängse åsikten inom denna skara människor så blir du av med din tillhörighet. vi är ett flockdjur. ologiska och drivna av känslor.

Visa signatur

i5-12600K med Noctua 12A | MSI z690 d4 | 2x16 corsair ddr4 lpx 3200mhz | evga 3060ti xc | samsung 980 m2 | LG 27" GP850 | xfx pro 850w | fractal design r6

Permalänk
Medlem

Bu för amd och apple

Visa signatur

Citera för svar!

Permalänk
Sötast

Man känner sig säker i något man använt tidigare och fortsätter använda det man är trygg med om det inte finns en tillräckligt bra anledning för att lämna sin säkerthetsbubbla.

Jag äter alltind pink lady äpplen då jag älskar deras smak, men jag provar gärna en annan sort om tillfället ges. Dock är inte övergången lika lätt med t.ex datorkomponenter då chansningen att prova ett nytt märke är mycket dyrare och man är rädd för en kostsam besvikelse.

Permalänk

Har haft 3 nvidia kort men köpte 5970 när det kom. Från den andra uppdateringen slutade catalyst att funka även med drivesweeper. Därav blir det nvidia och vill man ha det bästa så är det intel som gäller även, även fast några ynka poäng kanske kostar 1000:- så är det ändå bättre.

Visa signatur

Intel Core i9-12900KF 5.2GHz+ HT Custom loop
MSI RTX 4080 Gaming X Trio 3030MHz
Asus ROG Maximus Apex Z690 (WI-FI)
Corsair Dominator Platinum 6200mhz 32GB CL36
Asus 34" TUF VG34VQL1B, NZXT H9 Flow, Corsair HX1200i, 970 Evo Plus, Asus ROG Strix Flare MX, Logitech G502 PS

Permalänk

Köper alltid produkter med hög prestanda, kostnad och hållbarhet.

Permalänk
Medlem

antar det är fler som tänker som jag, hoppas jag iaf..

men jag står gärna och skriker extra högt när översittare som propagerar för dom som redan är stora och har ett övertag. copyswede, intel, jesus osv. jag köper gärna grejjer från "the underdog" och dom som har det lite svårare, av principen att jag vill gynna dom som "slår från underläge". jag stödjer hellre halvdassig opensource än jag köper produkter från microsoft. ingen mår bra av att stödja "ein reich"-principen.

hur kids som inte ens vet vad dom pratar om, eller ännu värre, dom som faktiskt vet vad dom pratar om, men inte vill se något annat än att allt förutom precis det dom köpt är skit... blir man extremt trött på. även fast det finns en hel del av "inte se, inte höra, inte tänka" även här på sweclockers, så är dom få här gämfört med andra forum. jag kan ta idg's forum och kommentarer som en av höjdarna på just den delen