Inlägg

Inlägg som froken har skrivit i forumet
Av froken
Av froken
Av froken

Beställde i tisdags kväll, fick den igår. Valde expressfrakt. Blev riktigt imponerad över att det gick så snabbt.

Av froken

Jodå, än tas det foton analogt. Jag beställde precis en rulle av den här filmen, får se om det blir någon skillnad mot den jag brukar använda: http://shop.lomography.com/se/lomography-cine-200-35mm-single

Av froken

Många som lyfter fram U2412M här. Vet ni om det är någon större skillnad mellan den och U2414H?

Prisbilden verkar vara ungefär densamma, men de har lite olika specifikationer, U2412 har e-IPS och den andra IPS, den ena är också 16:10 och den andra 16:9. Tänker dock mer på om någon skärm är ansedd som bättre?

Av froken

Hade Telia tidigare och fick då denna router. Ständiga pingspikar i spel och dålig hastighet i andra än det närmaste rummet gjorde att jag bryggade och skaffade annan router. Det fungerade felfritt efter det.

Av froken

Kollar man deras hemsida under trådlös tv verkar det inte alls kosta 4000. Vet inte om det fortfarande är ett alternativ men detta verkar vara vad de erbjuder: Technicolor TG233 – 989 kronor.

Ber om ursäkt om jag missat något.

Av froken

Kör du med sladd eller trådlöst?

Av froken

Jag har haft samma problem ända sedan jag skaffade bredband från Telia, har 60/12 och får ut dessa hastigheter både trådlöst och med kabel. Har bryggat min Thompson och använder i stället en Asus RT-N66U.

Tack vare den här tråden tog jag mig äntligen ork för att göra tre försök med Pingplotter. Ett trådlöst i det rum jag vanligtvis sitter i, ett med en kort sladd och ett trådlöst precis bredvid routern. Båda de trådlösa gav pingspikes men med sladd kunde jag inte reproducera problemet. Med andra ord, felet verkar ligga i det trådlösa och inte hos Telia, åtminstone för mig.

Nu vet jag inte om felet ligger i nätutrustningen eller datorn, har en Asus UX32VD-R4002V, men det hade varit intressant att testa med ett externt nätverkskort för att se om det gör någon skillnad.

EDIT: Tog lite printscreens när jag körde Pingplotter:
Trådlöst annat rum
Med sladd (Den första bilden visar 161 i ping, men det var också den enda sådana jag fick, alla andra mätningar höll sig under ~40.)
Trådlöst samma rum

Av froken
Skrivet av jockelundstrom:

Jag lade märke till en sak som jag inte märkt tidigare.
Jag skulle kopiera en film till ett usb-minne 2.0. Filmen var drygt 1gb. Direkt jag startade överföringen gick stapeln upp till 99% (som att den överfört med hastighet 990mb/s) sen så frös den x antal minuter för att tillslut göra färdigt överföringen. Jag provade även med en usb-hdd som jag har, även usb 2.0, och samma sak där. Spelar ingen roll vilken usb-port jag provade. När jag däremot stoppade in en usb 3.0 sticka så funkade kopieringen på vanligt sätt, dvs stapeln växte sig sakta men säkert upp till 100%.
Vad betyder detta? Det är inte något som jag märkt tidigare (vad jag vet iaf). Att föra över 1gb med bilder fungerar bra, det verkar vara just då filerna som jag kopierar är stora. Jag provade uppdatera intel usb 3.0 till senaste drivrutinerna från intels hemsida men ingen skillnad. Jag kör w7, har installlerat en samsung 830 ssd och 10gb ram.

Känner igen det där, kan dock inte säga om det berott på vilken variant av USB jag använt. Var störande men inte tillräckligt för att jag skulle orka göra någonting åt det. Säg gärna till om du hittar en lösning.

Av froken
Skrivet av lolboll123:

Samsung 830 har väl slutat säljas??
mvh

Men 840 är ungefär likvärdig. Något billigare också: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1441688

Av froken
Skrivet av emilakered:

Om du kollar urladdningen i Battery Bar, vad ligger du på vid "normalt" surfande/grejande? Just nu, med Chrome (1 flik), Skype, Twitter och något annat litet program igång ligger jag runt 10-11 000 mW, med spikar uppåt 15 000 ibland.

Testade nu. Chrome med en flik (Sweclockers) samt musik genom Spotify.

Hade ungefär 8-9000 mW när jag läste ditt inlägg, men när jag nu gick in för att skriva inlägget gick den upp till 11-12 000 mW, vilket jag antar beror på att det då kom en ganska stor och flashig banner för Samsung längst upp. Den fick mina fläktar att gå igång, trots att jag använder NBFC för att styra fläktarna, antar att den var ganska tung alltså. Scrollar jag ned slutar fläktarna att gå och den ligger nu på 10k mW.

Undrar för övrigt i vilken mån flikar som inte är i fokus drar ned batteritiden, för när jag nu öppnade en till flik (Facebook) och lekte runt där i stället sjönk urladdningstakten till 7-8000 mW.

Av froken

Gräv lite i den här tråden så hittar du svar på alla dina frågor. Men för att se hur du byter hdd kan du kolla på denna film (men köper du en Samsung 830 eller 840 behöver du inte skruva upp själva SSDn som de gör eftersom de passar ändå).

OSet måste du flytta över, antingen genom att installera det på nytt via ett USB-minne eller dylikt. Om du väljer att göra så behöver du kolla efter detta: #13112708 I detta fall måste du också ladda ned drivrutiner, det finns listor med förslag exempelvis här.

Annars får du klona disken. Då behöver du något program som gör det, finns antagligen tips i tråden ovan också.

Torx5 är vad du behöver, om du inte köper Clas Ohlsons torxkit, då ska du i stället använda Torx6.

Av froken

Enligt Batterybar är min totala drifttid 5.00 timmar just nu, den brukar dock hoppa lite upp och ned (ungefär 5 min) vid varje urladdning/uppladdning så den verkar inte riktigt ha bestämt sig. Det ska sägas att jag försöker vara sparsam när jag sitter på enbart batteri, drar ned på antalet flikar i Chrome, på antalet program eller både och. Det gör att jag i stället för att sitta med Skype, Spotify, Chrome, något eller ett par dokument i Word etc, bara sitter med det programmet/programmen jag behöver för tillfället. Jag drar alltså ned på användandet just för att maximera batteritiden (vilket som av en händelse kan göra underverk med produktiviteten). Alltid lägsta på skärmen och tangentbordsbakgrundsbelysningen av, jag har kört utan Wifi någon gång men jag blir mest trött på att behöva vänta om jag väl måste sätta på det för att kolla upp någonting.

Kör på Windows 8 (ren installation), P4G installerat, 10gb ram och en Samsung 830.

Av froken
Skrivet av LFranzon:

Ganska säker på att den sådan här http://www.dustinhome.se/product/5010124481/stromkabel-2-poli... skulle passa. Dock inte så snyggt kanske när man inte får den där plastbiten.

Okej, tack! Inte så farligt dyr så kan ju vara värt ett försök. Viktigare att det är praktiskt än att det är snyggt ibland

Av froken
Skrivet av WaveZtream:

PS3 såldes från 7000-8000kr vid release och den såldes för att efterfrågan var stor, var det värt det? det vet bara dom som köpte ett för det priset.. Det leder såklart till varför PS3 inte hart sålt i närheten så många exemplar som Wii och Xbox360.. Konsoller ska ha ett lägre pris så folk ska har råd + att kunna sälja så mycket som möjligt runt hela världen.. Om konsollen skulle vara precis som en PC vad är det då för mening? Då kan dom ju lika bra satsa fullt ut på PC.

p.n grafik är inte allt. Gameplay är..

Enligt listan på Wikipedia har PS3 sålt fler exemplar än 360 nu, dock ännu inte i närheten av Wii. Enligt någon rapport som FZ hänvisar till har PS3 skeppats i fler exemplar än 360 också.

Därmed inte sagt att den inte var på tok för dyr när den kom, själv köpte jag varken 360 eller PS3 förrän de kommit under 2000.

Av froken

Någon som vet var man kan få tag på en förlängning till laddaren? Det vill säga i stället för en sån här i änden på adaptern så kan man få en sladd. Hade så på min förra dator och blev förvånad när det inte följde med på den här. Just nu är sladden för kort för många sammanhang samt att det är otympligt att behöva sätta i hela adaptern i vägguttaget eftersom den lätt blockerar resten av uttagen.

Av froken
Skrivet av Mosd:

Ja det har blivit något fel på min sedan jag skruvade av hdd och ram! Något s vet hur man löser lös platta? Helvete hur skall jag fixa detta nu, ingen garanti kvar Heller

Skickades från m.sweclockers.com

Borde det inte räcka med att skruva ditt batteriet bättre? Vissa har lagt in saker mellan batteriet och musplattan – typ hushållspapper eller dylikt – för att den inte ska glappa.

Av froken
Skrivet av YESAHH:

vad skall man ha för " config" inställningar eller så? tack! D:

Vad har du för dator? Finns ju många att välja mellan i rullistan.

Av froken
Skrivet av Inzomniac:

Min har Windows serienummer på laddaren. Dom kanske har tagit bort/flyttat den lappen på de senare varianterna, vad vet jag.

Den har det om du köpte den med Windows 7, dvs R4002V, men inte om du köpt den med Windows 8 (R4002H).