Inlägg

Inlägg som Chop'ya har skrivit i forumet
Av Chop'ya
Av Chop'ya
Av Chop'ya
Skrivet av Bloopy:

Easy Ditt mobo initierar inte CPU / Minne / GPU
Så länge cpu fläkt går på 100% så lyckas inte bios startas upp.

Du har nog rätt, Det verkar inte som att moderkortet får någon kontakt med CPUn, För isåfall borde jag höra lite pipande. Testade med ett par OCZ Platinum 1333mhz som Gigabyte sa skulle vara kompatibla med det här moderkortet och det hjälpte inte ett dugg. Nu blir det RMA

Nej, Man kanske skulle ta sig ett glas häxblandning och gå lös med vinkelslipen! 8-)

Av Chop'ya

Nytt bygge, No signal, No boot ;)

Hallå Hallå!

Nu har jag läst varenda tråd om det här fenomenet och jag lyckas inte få till det, Vi kan börja med specifikationerna:

AMD Phenom II 965 BE
Gigabyte GA-890FXA-UD5 Rev2 (Bios skall stödja 6-cores)
Corsair XMS3 1600mhz CL9 (2x2GB) 1.65V
Asus Geforce 470 (testad och fungerar)
OCZ Vertex 2 SSD (60GB) (testad och fungerar)
WD 500GB (testad och fungerar)
Zalman 600-HP modulärt nätagg 600W 4x16A på 12V railen om jag förstår speccen rätt vill säga (testad och fungerar)
Chassi: Cooler Master Cosmos 1000

Jag kan börja med att säga att jag använder ESD-armband kopplat till elementet så statisk elektricitet borde inte ha kunnat orsaka det här, Vidare:

Jag har kopplat in allt som det ska sitta, 20+4pin ATX och 2x4pin ATX_12V, Grafikkortet har sina egna 2x6pin kontakter inkopplade. Distanserna är på plats och jag har kontrollerat så att moderkortet inte har någon kontakt med chassit. Alla andra kablar är även dem på rätt plats, Reset, PW, Speaker + och -, Sata till hårddiskarna och dvdbrännaren.

Vad jag har provat hittills:
-Grafikkortet och nätagget är testat i ett annat system och fungerar fin fint.
-Jag har ställt om BIOS både med Gigabytes fina knapp på moderkortet och genom att ta bort batteriet i några minuter.
-Jag har testat med att köra minnena 1 i taget i varje slot, även utan minne.
-Testat att köra med ett Geforce 8800GTS (Eftersom att det kräver mindre ström)
-Testat med 2 olika skärmar, BenQ och Samsung, DVI och VGA
-Testat att köra utan hårddiskarna inkopplade
-Testat med och utan mus och tangentbord inkopplat (Inga lampor lyser på vare sig tangentbordet eller musen)
-Plockat ner systemet och byggt upp allt igen, 3 gånger nu. Tagit bort CPUn och satt dit han igen och kollat så att han verkligen sitter rätt, Tagit bort kylpasta och lagt på nytt, tunt lager varje gång)

Alla lampor på moderkortet lyser och fläktarna snurrar på som bara f*n, Även fläkten på grafikkortet. Jag hör inga pip så jag kan inte felsöka med hjälp av morsekoden som står längst bak i min manual heller.

Jag har beställt ett par nya minnen (OCZ Platinum 1333mhz 1.65V) som enligt gigabyte är testade med detta moderkort och skall fungera, Dock känns det inte som att det är där felet ligger. Ingenting är bränt eller skadat på moderkortet och alla pinnar på CPUn är hela och raka, Ändå så vill han inte boota och inga pip från högtalaren. BIOS-versionen ska även den stödja Phenom II 965 och dem nya 6-kärniga.

Det känns som att det är något konstigt med moderkortet för att nätagget borde räcka till, det är ingen budgetprodukt precis och grafikkortet + nätagget fungerar i ett annat system.

Har någon varit med om liknande problem och fått det löst? Finns det något mer som jag borde prova innan jag begär RMA på det här? Jag blir tokig snart :-l

Tack så länge pöjker!

Av Chop'ya
Skrivet av dancar:

Hej
I vilket fall som helst så om orange och orangevit inte är kontakterade så borde du inte ha någon anslutning alls. Stämmer det?

Anslutning har jag fast att orange och orangevit ej är kontakterade, Dock som jag skrev så tappar jag anslutningen till och från,

Jag har bara ett nätverksuttag i min lägenhet så det vara bara att skruva av locket och titta in och då såg jag att dem här kablarna stack rätt ut istället för in i RJ45/Ethernet-jacket, Eftersom att jag inte rörde och drog i något så kan inte dem här kablarna ha varit kontakterade när vaktmästaren (installationskillen) ordnade det här från början.

Tillbaks till min fråga, Vad är Orange- och Orangevit-kablarna till för, Deras funktion? Receive och Transmit har jag förstått men av vad? På google hittar jag inget som förklarar det där något vidare :-l

Av Chop'ya
Skrivet av tcntad:

Men det är klart, om teknikern inte varit ordentlig i sitt arbete så kanske han har missat dem.

Det är just det jag funderade på, Telia hittar inga fel, men det är väl som vanligt, Jag har fått gatewayn utbytt 2 gånger och det är samma sheit ändå :S

Av Chop'ya

Kopplingsschema till RJ45 och nätverksuttag.. :-/

Hej å hå!

Jag har en liten fråga angående RJ45 och nätverksuttagens kopplingsschema, Jag kör med Telias FiberLAN just nu och det är bara strul med allt, tappar anslutningen till och från och telefonen fungerar inte längre, etc etc..

Till min fråga:
Jag tittade en snabbis i nätverksuttaget som sitter i hallen och det finns 2 kablar som inte är kopplade till uttaget, nämligen Rx+/Tx+ (Orange och vit kabel) och Rx-/Tx- (Helt orange kabel). Borde inte dem här kablarna också vara inkopplade eller har dem ingen speciell funktion?

http://www.yoreparo.com/foros/files/rj45_727.gif

Vore väldigt tacksam för svar,

Av Chop'ya
Skrivet av Hucke:

När du kopplar förbi routern, gör du en release av ip:n först eller väntar du bara ut maclåset på 15-20 min?

Jag har försökt göra en release men det händer ingenting, Dock har jag testat med att använda min dators mac på routern innan jag stängt av routern och sedan rätt in i datorn, Fungerar inte. Kör jag med Release och Renew när jag använder routern så händer ingenting heller, Fungerade med samma router när jag körde med ADSL men inte nu längre.

*Hittade en gammal tråd här på sweclockers med liknande problem men då användes Thomson TG787.

Skulle inte ha hoppat på den här förbannade Smart-#¤%&!@

Av Chop'ya

Telia FiberLAN, Tappar kontakten till stationen till och från..?

Hallå!

Som titeln säger så har jag nyss skaffat Telias FiberLAN med ip-telefoni och allt det där.

- Mitt första problem var att jag fick en defekt gateway från Telia så nu ska jag få en ny (Thomson TG784) Kopplade ner sig var 10:e minut och telefonen fungerade inte. Telia kunde inte äns göra sin vanliga "Kontakta nätverket grej" utan att den stendog.

-I och med detta så tryckte jag in min hederliga Netgear WPN824 router och det fungerade fin fint igår, Idag är det nästan lika j*vligt som när jag försökte köra med Thomson TG784:an dock inte lika frekvent. Denna gången kunde Telia kontakta min router och de såg inga problem med linan eller något liknande men jag upplevde att anslutningen var riktigt seg; På båda datorer jag använder, Dålig respons och rätt som det är så visar Firefox/IE att sidan inte kunde visas för att sedan visas när jag trycker enter på adressfältet igen.

Försöker jag köra med nätverkskabeln direkt in i datorn så blir det aldrig någon kontakt, trots omstarter, -stängt av brandväggen etc etc.

Nu är min fråga om det är någon annan som har upplevt samma sak med deras Fiber från Telia och isåfall vad var felet/vad ska jag göra?
Det känns inte som att den nya gatewayn som Telia skickade kommer fungera den heller.. En känsla jag har.. Heee Heee Heee..

Vore tacksam för hjälp!

Av Chop'ya
Skrivet av farbrorchristian:

beast and bumpkins?

JA!

TACK, WEHOO! Äntligen får jag sova!

http://cvr.pl/gry/pic/beasts-and-bumpkins/obr2.jpg

Av Chop'ya

Japp, 110% säker på att det är ett DOS spel
Det var ett 2D spel som man såg uppifrån, Paintgrafik och allt det där

Av Chop'ya

Söker namnet på ett gammalt DOS spel

Hallå folk!

Jag söker som sagt namnet på ett gammalt DOS spel som som jag lirade för 12 - 15 år sedan( ? )

Det var ett strategispel där man skulle bygga upp en by och döda zombies och grejer?
Det som stack ut mest var att för att få fler invånare så skulle folket gå in och göka i stugorna och sedan kom det ut en unge som sedan blev stor, (gross und schtark!) Inavel allihopa till sist, Jag har för mig att damerna och gubbarna möttes på vägarna mellan husen och blev det ett hjärta ovanför dem så blev det KIDSSS..

Har ni någon aning om vilket spel det är jag pratar om? Har kollat runt på google men listorna som kommer upp på gamla dos spel är flera kilometer lång och utan bilder så jag kommer ingenstans.

Tror att stugorna var gula (halmtak á la paint?)

Edit:

Det var både zombies och skelettgrabbar och dem kom från en kyrkogård som låg precis intill byn,

Hjälp mig! kommer inte kunna sova på hela natten om jag inte får fram namnet, :S

Av Chop'ya

Wohoo, fick en invite till closed beta som börjar ikväll, Dock har jag inget lösenord till mitt konto eftersom deras "reset password" system inte fungerar, Någon annan som har samma mysiga problem?

Av Chop'ya

Jag skulle gärna vilja ha en beta key jag med, Kör League Of Legends just nu men jag börjar bli lite trött på det, hehe, boogishen2 @ telia.com

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av r3mpuh
Vad nickar du då?:)

Mitt nick är Bounty Kill3r, hehe, frugan lacka igår så blev inget test haha, men nu har man väl varit snäll ett par minuter så då borde det funka,

Av Chop'ya

Ska testa spelet nu, verkar vara skit bra av vad jag har läst och sett, tack för tipset!!

Av Chop'ya

Ålder: 69 (21)
PC och PS3 när käringen inte tittar på sina serier
Genre: Sport (RPG)
Spel: Wii Fickpingis 2009 med trosskydd för ögonen (Dragon Age och Darkfall )

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kikon
hehe....

Bensaltensid är det verksamma ämnet i de flesta typer av alg och mögeltvättmedel som finns för målade ytor och fasader på hus.

Det skall spädas kraftigt, 1.6% i vanligt vatten räcker för vanlig rengöring, jag är inte säker men har svårt att se att det skulle fräta sönder ett system med den utspädningen....vem vågar testa först ?

Mer är roligare, Späder man ut det roliga då blir det.. tråkigt?

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gizthewiz
Hur tror ni man får fram sterila kompresser?
Kokar dem och förpackar under vatten?

Ja..?

Av Chop'ya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spill
Tack för tipset Kikon. Ska absolut desta denna för att se hur lång tid det tar för mina block, rad, slangar och pump att försvinna helt från mitt system.

HAHAHAHA, berätta hur det gick!