Inlägg

Inlägg som Nizzah har skrivit i forumet
Av Nizzah

Det här direktivet är en dyr och onödigt sådant.

Undrar lite över hur det blir med källskyddet nu när all trafik måste loggas och sparas.

Av Nizzah

Jag fick min G6:a i posten idag. Frågan är nu vad jag ska ha den till... Det är ju en clip-on så jag kanske kan hävda att det är en brosch

Av Nizzah
Skrivet av Lizbet:

Bördan att bevisa vad? Att produkten inte är köpt på MediaMarkt?

Skulle gärna vilja se var det står i konsumentköp-lagen att butiken/återförsäljaren måste bevisa att dom INTE sålt en produkt om köparen tappat bort kvittot. Kunden måste ju kunna påvisa att han/hon faktiskt gjort ett köp från butiken vid en viss tidpunkt, t.ex genom ett kontoutdrag.

Annars skulle man inte lämna ut kvitton...

Den enda bevisbördan jag känner till är att vid ett eventuellt fel på produkten så är det upp till återförsäljaren att bevisa att felet ej går som garantifel. Denna bevisbörda ligger hos återförsäljaren 6 månader efter köpet, sedan är det konsumenten som ska bevisa att felet var där från början (garanti).

Lizbet: Måste här erkänna att jag kanske förvirrat mig själv en aning när det kommer till bördan att bevisa vad :P. Helt rätt det du säger här.

Skrivet av twit:

Har man inget kvitto eller på annat sätt kan styrka sitt köp är man tämligen körd.

twit: Så är det ju

Av Nizzah
Skrivet av Arginj:

"Du får bara lämna tillbaka en vara eller byta den
eller klaga på den om du kan bevisa att
du har köpt varan i butiken.
Därför är det viktigt att du sparar ditt kvitto.

Vanligast är att du ska spara ditt kvitto i tre år.
Så länge gäller konsumentköplagen
om det blir något fel på det som du har köpt.
Om du inte har kvar ditt kvitto
kan det bli svårt att visa att du köpt varan."

Källa: Konsumentverket

Arginj: Det där är egentligen bara en hjälp för konsumenter. Det där är inte vad som står i lagen. I en rättslig tvist så skulle Dr.Pepper vinna. OM det går så långt dvs. I realiteten är det ju så som du citerade. Sedan finns ju också problemet med att de på Media Markt helt enkelt kan välja att ignorera Dr.Pepper.

Skrivet av twit:

Det står faktiskt ingenting om hur ett köp skall påvisas i KKöpL, så ni har fel båda två.

twit: Om inget står faller bevisbördan inte på konsumenten utan på näringsidkaren. Alltså Media Markt

Av Nizzah
Citat:

Men jag köpte inte skiten med kort heller utan det var med cash/pengar ur fickan, så jag vet inte riktigt.. är jag utom räddning?

Enligt konsumentköplagen är det inte du som måste bevisa att du köpt varan. Finns eller fanns varan i deras sortiment när du köpte den och är den köpt under senaste mellandagsrea ska det inte vara några som helst problem att få den bytt, reparerad eller att få tillbaks motsvarande värde.

Rent taktiskt dock så skulle jag gå in med den och försöka komma så långt som möjligt utan kvitto och utan att nämna konsumentköplagen. Om de sedan tjafsar med en så är det bara att nämna att det faktiskt är de som måste bevisa att du inte köpt datorn där snarare än tvärtom

EDIT: Det finns en sexmånadersregel som säger att säljaren av en vara ansvarar för fel på den om du returnerar den inom sex månader... typ om den "avviker i något annat avseende från vad du borde ha kunnat förutsätta" eller om "den är i sämre skick än du hade kunnat förutsätta med hänsyn till varans pris, även om den har sålts i "befintligt skick"" (se konsumentverkets hemsida)

Värt att veta också är att konsumentköplagen är en tvingande lag. Den måste alltså följas till punkt och pricka. I lagen står inget om kvitton. De kan alltså inte kräva ett kvitto från dig

GLHF hos Mediamarkt och hoppas det går bra

Av Nizzah

Sitter själv och pillar med min i7 930 med hjälp av sweclockers egna guide. Stresstestar nu på 3.8ghz och det verkar gå bra so far. Ta en titt på den guiden vettja! Jag tyckte den var bra i vilket fall

www.sweclockers.com/artikel/6161-overklocka-core-i7

Av Nizzah

Testar för närvarande steg 1 i denna guide på systemet i sig. och det ser bra ut ännu så länge efter cirka 30 minuters stabilitetstest i prime 95.

Ska testa steg två om det visar sig vara stabilt helt och hållet.

Av Nizzah

Jag är ingen expert eller egentligen kunnig så men det handlar tyvärr inte bara om antal Ghz på processorn utan hur den är konstruerad snarare.

Jo det finns processorer från den tiden som var så... men vad är det för processor? Står det något namn på den eller något som man kan identifiera den med?

Av Nizzah

Grattis! Har ännu inte vågat mig på att klocka något själv... men man blir sugen efter att göra det när man läser sådana här inlägg

Av Nizzah

Windows defragmenterare tycker jag inte alls om. Använder IObit Smart Defrag. Gratis, bra... awesome

Av Nizzah

Testa eventuellt med att sätta i monitorkabeln i en annan kontakt (edit: det brukar ju finnas ett par). Råkade byta på min burk och får ingen bild föränn i windows.

Sedan måste man väl installera om operativsystemet när man byter delar som moderkort och processor?

Hoppas det löser sig!

Av Nizzah

Alltid spännande med specialbyggen! Lycka till!

Av Nizzah

CPU: 7.5
RAM: 7.5
Grafik: 7.9
Spelgrafik: 7.9
Primär hårddisk: 7.3

Resultat: 7.3

Känns stabilt tycker jag

Av Nizzah

Steam ID: Puttepi

Info: 24 år gammal student och gamer 4 life. Har precis återupptäckt FPS spel så det blir mycket CS:Source just nu vid sidan av Minecraft och lite Crysis.

Av Nizzah
Skrivet av ulie2:

Kan du köra fläktkontroller på CPU-fläktarna? Det kunde inte jag. Moderkortet varnade hela tiden att jag saknade CPU-fläkt. Jag ändrade om mina fläktar så jag kör två st Scythe 900 rpm. De räcker för att kyla CPU:n och är tysta som musen. Har Corsair H70 och originalfläktarna lät som om de var trasiga. Riktigt oljud!

Det går! Jag fick lite varningar när jag kopplade mina fläktar direkt till fläktkontrollern. Men efter lite luskande i bios hittade jag en inställning som stänger av den där varningen

Fick mig en liten chock till en början bara när det pep

Av Nizzah
Skrivet av Investment:

Igår inhandlade jag två st GT 1850rpm till min Corsair H50 för att köra push/pull. Efter att monterat fläktarna upptäcker jag ett otroligt störande ljud. Jag har kopplat ut en i taget och kommit fram till att båda låter lika mycket. Det låter som någon liten nisse sågar metall inne i mitt Fractal Define R2 chassi. Fläktarna är anslutna direkt till nätagget och snurrar på max.

Har någon en aning vad felet kan vara? Känns väldigt märkligt att båda fläktarna ska vara trasiga, eller låter dom helt enkelt mycket när dom snurrar på max?

Jag tänkte precis samma sak i somras när jag köpte precis samma sak. Trodde först att det var mitt GTX480 som lät som ett sågverk men så var det inte upptäckte jag häromveckan när jag införskaffade en fläktkontroller.

Nu skruvar jag ned dem till ca 1000 rpm om jag inte gör något krävande och då är dom helt knäpptysta Men de låter mycket på max.

Mitt tips är att försöka skaffa en fläktkontroller för att kunna styra oljudet om det stör.

Av Nizzah

ATCs 840 är ett ganska bra val. Ett sånt har jag kört med sedan i sommras. Väldigt rymligt och med mycket utrymme för grejer. Kolla min sig för det jag har proppat i den

Det enda som låter är grafikkortet, annars hör jag mest bara ett lugnande sus från de tre kolossala fläktarna som följer med. Har även isolerat chassit med dämpmattor så gott det bara går för att ta bort så mycket vibrationsljud som möjligt.

Av Nizzah
Skrivet av KTL:

Det enda riktigt skrämmande i detta är väl att individen bakom företaget går till direkt angrepp och kallar minsta kritik rasism. Det är rätt skrämmande.

Just precis. Man ska passa sig för att mata trollen och vara försiktig på nätet. Verkligen tråkigt att bli hotad och sådant men det är ju alltid en risk på internet.

Konstruktiv kritik: Jag skulle vilja efterlysa en sådan här "trygg e-handel" stämpel på Televaruhuset. Det kanske inte är så lätt att få en sån men det visar på ett seriöst e-handelsföretag. Det kanske kommer i framtiden om det går väl.

Av Nizzah

Enligt konsumentköplagen kan man alltid häva ett köp

Av Nizzah

Jag har inte gjort det men ditt inlägg har inspirerat mig till att kanske göra det... om ekonomin tillåter dvs