Inlägg

Inlägg som Acroo har skrivit i forumet
Av Acroo

Tack för hjälpen! Ni är grymma

Av Acroo

GTX 580 SLI

Hej!

Jag har ett EVGA GTX 580 och funderar på att skaffa ett kort till och koppla ihop dom. Det naturliga är väl att leta upp ett likadant kort, men det hittar jag ju så klart inte. Egentligen är det bara det här kortet som jag hittar till ett rimligt pris.

Så jag undrar:
- Funkar det att ta vilket GTX 580 som helt och koppla till det kortet jag har?
- Funkar det att koppla något annat GTX kort till en 580 (i så fall vilka konsekvenser får det?)?

Tack för era svar och ert engagemang!

/A

Av Acroo
Skrivet av gusalm:

Det ska väl gå att få UT ljudet från alla datorerna genom att ha ett mixerbord med 3 inputs. En stereo sladd från varje dator in i varsin input i mixerbordet och sen headsettet i phones i mixerbordet?

Japp det var precis en sån lösning jag själv har funderat på MEN jag hittar inga bra prylar för att realisera den. Har du några ideer?

Skrivet av barbafarsan:

men hittar inget med tre

http://www.kvconnection.com/product-p/km-iphone-2trs-ecm.htm

edit: antar du kan köpa två stycken y-splitters o plugga in den ena splittern i den andra..

Gillar inte att man inte kan hantera relationen mellan källorna på något sätt så det här är absout sista valet om inget annat dyker up.

Skrivet av Jordnoetn:

beroende på hur mycket du vill lägga på det hela så kan du faktiskt kika på thomann.de och leta bland deras mixers, få ljudet till headsetet är inga problem, men det kan hända att det blir krångligare med micen.

hade nog köpt 4st billiga y-splitters och lite 3.5 tele, kört Yx2 till ljudet och Yx2 till micen, lite luddigt förklarat så här får du en paintbild å !

http://img29.imageshack.us/img29/1721/dfgdfgdfgr.png

Tack för tippset om thomann.de ska kolla lite där och se om jag hittar något intressant...

Av Acroo

Praktisk problem lösning: Flera datorer kopplade till ett headset?

Hej!

Jag vet inte om jag postar det här till rätt forum men jag chansar och hoppas att det blir rätt.

Det är så att jag har 3 st datorer på mitt skrivbord. Alla kan skicka och ta emot ljud på diverse sätt. Jag skulle vilja ha allt det här ljudet till mitt headset. Gärna skulle jag vilja kunna ställa in relationen mellan dom olika datorerna ljud också. (Vilket ljud som kommer från datorn ska ej ha någon betydelse...).
Sen är det ju ett headset och därför skulle jag även vilja ha mickens ljud in på alla datorerna. All inljud till datorerna hanteras av push to talk på datorn eller något liknande så det är inte något problem. Inte heller behöver någon form av relation på inljudet fixas. Samma nivå går bra.

Det jag har lyckats komma fram till än så länge är att jag behöver någon form av mixer... tror jag... eller?

Här står jag nu och stampar och hittar ingen väg framåt. Jag va på en inne på inet och webhallen och prata med dom men dom såg ut som levande frågetecken. Testade en musikaffär också och dom såg ut som om möjligt ännu större frågetecken, vännerna på facebook ignorerade mig. Så hjälp sweclockers ni är min sista chans till vettiga råd innan jag ...

Tack så hemskt mycket för er input!

Av Acroo

Hej!

Jag har haft en RH Logic 400 ( http://www.rh.se/web/se-rh-logic-400-300.aspx ) i ca 2 år nu. Är mycket nöjd med den. Den är lite dryrare än en del av dom som har förslagit här ovan men det är STOR skillnad på en sån här stol och en från IKEA eller Jysk

/A

Av Acroo
Skrivet av Simoneriksson:

Hej!

Jag söker efter att köpa ett par bluetooth headset, och känner att jag vill köpa något bra, då jag lyssnar på väldigt mycket musik. Jag undrar om någon har några tips.

Skulle vilja lyssna på spotify på mobilen via bluetooth, sen köpa en adapter till datorn och använda dem hemma också.
Dem behöver ha en mick för skype.

Dem jag kollar på just nu är:

Sennheiser MM400 - 1400 kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=514367

Sennheiser MM550 - Eller dem dyrare, som verkar vara större och skönare. Men dubbla priset :/ 2600 kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=687832

Några tips? Några jag borde kolla upp?

Alla svar uppskattas

Hej!

Bara en lite varning, dom bluetooth headset jag har använt (bland annat MM400) har varit betydlgit sämre batteritid än vad som har angetts och det har i samtliga fall slutat med att jag lämnat tillbaks dom för jag blir irriterad av att batterier är slut när jag behöver headsettet. Så jag skulle rekommendera dig att köra med sladd eller köpa en billigare variant som du ka ha två stycken av (en alltid på laddning!).

Båda dom setten som du tittar på är väldigt bra, dock tycker jag väl att prisskillnaden är lite svår motiverad men har du cash så är det bara att köra med MM550

/A

Av Acroo
Skrivet av Svensktiger:

Den gör det automatiskt sen 3.3.2:
http://www.mmo-champion.com/threads/818615-Multi-Core-Cpu-Arc...
Men men fr.o.m 3.1.0 så kunde man justera via config fil
http://www.wowwiki.com/CVar_processAffinityMask:
vilket kunde ge en redig FPS boost:
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=60505&mpage=1&print=true

Och blizzards ord om saken:
"The cvar 'processAffinityMask' controls which CPU cores are available for the World of Warcraft client to use. Previously the game client was limited to 2 cores as a default which players could override in the configuration file. In the past this provided a performance boost on some CPUs and operating systems. We have identified several systems that are experiencing severe performance issues with this restriction and have removed it. Players who would like to restore the old behavior can do so by updating the Config.**** file by adding: SET processAffinityMask "3". "

Hej!

Nu får vi skilja på äpplen och päron. Det som avses ovan är fysiska kärnor vilket det i 2600k och 2500k finns 4 st av. 2600 har dessutom hyperthreading vilket alltså inte 2500k har. Detta är den egentliga skillnaden mellan dom två processorerna.
World of Warcraft (precis som dom flesta andra spel) kan inte dra nytta av hyperthreading utan får istället ofta en sämre prestanda på en processor med hyperthreading. Så 2500k är mer lämpad som processor för World of Warcraft (samma sak gäller för samtliga släppta spel från Blizzard än så länge, hur D3 kommer att fungera är ännu inte säkert ... ).

Källa? Googla på World of Warcraft och hyperthreading. Bland annat så pcgamershardware går det att hitta information (sitter tyvärr så att jag inte kan länka just nu...)

/A

Av Acroo

Snygg bygge, kul inslag med "tävlingen" och det ska bli väldigt spännande att se hur mycket mer du vågar ge dig på att göra svart! (Finns ju massor kvar som nätagg, kylflänsar på moderkort osv osv...!)

Ja och när det gäller sleevning så ser inte jag någon skillnad på nämnda personers arbete om jag inte zoomar in så jag har huvudet 2 cm från sladden... och det kommer aldrig att hända

/A

Av Acroo

Mycket lyckad kväll igår, både Baleroc och Majordomo Staghelm 25 HC flög ner.

Nu är det bara spindlen och raggy kvar innan 4.3 patchen släpps.

Vill ni vara med och köra lite casual raiding med Elysium så titta in på http://www.guild-elysium.se/ och gör en ansökan. Främst är det healers vi söker just nu men alla som platsar har chansen på en plats.

Även social kan numera joina guildet, hitta någon ingame och var social Utan allt för stor ansträngning så kan du få en /inv

Av Acroo
Skrivet av mrqaffe:

Jag har en massa liknande det här http://www.inet.se/files/img/max/8903534_0.png
anslutna via esata och usb3 det har varit smidigast för mig.

Jag har letat efter en sån där pryl, var säljs den?

/A

Av Acroo
Skrivet av Elfgren89:

Ja jag läste det också och blev lite fundersam. Känns säkrast att hitta ett bra 3GB kort i så fall. Vore det ultimata två stycken sånna här: https://www.inet.se/artikel/1902124/evga-geforce-gtx-580-3072... ?

Blir iofs för dyrt så. Måste hitta en bättre lösning.. får leta vidare :P.

Hej!

Om jag skulle bygga en SLI lösning för BF3 (eller för att köra hög upplösning / många skärmar) skulle jag har valt just dom korten. Det blir lite dyrare men du har andra prylar i din lista som du kan dra ner utan att du märker någon "stor" skillnad.

/A

Av Acroo
Skrivet av Elfgren89:

Har läst igenom alla era svar och är väldigt tacksam för att ni hjälper mig!

Har är mitt senaste uppdaterade paket: http://www.inet.se/kundvagn/visa/1045644/bast-7

Känns ganska bra nu när jag fick mitt OS (Full version enligt säljaren) för 550 kr.

Har gjort en del ändringar. Bytte moderkort till Asus P8Z68 Deluxe, bra eller dåligt? (funderade på ASRock Z68 Extreme7 GEN 3 innan).

Grafikkort bytte jag till Asus GeForce GTX 580 1536MB DirectCU II Battlefield 3 Edition!, tänkte ändå köpa BF3 sen. Är det där kortet bättre än EVGA GeForce GTX 580 1536MB?

Känner att jag måste bestämma mig snart då hårddiskpriserna stiger nu. Låg på 799 igår och 990 idag!!

Funkar det här senaste paketet?!

Hej!

Två saker. Om du läser testet här på SweClockers om BF3 så verkar det som att minnet på GPU har stort betydelse (trotts va alla know it all kidds har sagt här *ja jag skojar bara så inget flamewar här tack...*) så ska du spela BF3 så kan det vara en bra ide att titta på GTX580 korten med 3Gb minne istället. OCH om jag ska gissa så tror jag att de kommande "coola" fps spelen kommer att gå BF3's väg och ställa höga krav på mängden minne i GPU men det är bara en känsla jag har.

För det andra så är EVGA GTX580 korten mycket bra och framförallt så skyfflar dom ut varmluft från lådan istället för att peta ut den där igen när den har kylt GPU'n så eventuella värmeproblem med din SLI lösning bör vara mindre med EVGA kort istället för ASUS.

Japp hårddiskar går upp snabbt nu så spring iväg och köp de hårddiskar du behöver nu och peta in dom sen kan du ta det lungt med resten...

Av Acroo

Ok kära vänner, här är sista listan innan beställning... http://www.inet.se/kundvagn/visa/1038860/slutlig-version-3

Tack för all er hjälp och stöd i den här synnerligen trevliga inköps process!!

/A

Av Acroo

Hej!

Liknar mitt paket som är under beställning nu, dock börjar jag med bara en GPU för att sen öka om det behövs (jag vill)...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1038860/slutlig-version-3

Som du ser har jag tagit Corsair 600T istället för haf för att dels är det snyggare och sen så passar Corsairs vattenkylning mycket bättre (dom hör ju lixom ihooop).

Visst är det kul att shoppa loss lite!!!

Av Acroo
Skrivet av DaBone:

Du har rätt.. ReadyNas NV+ ska det vara.

Men om den fungerar på min, så borde den fungera på din..?

Om jag ska vara ärlig så kollade inte jag på någon kompabilitetslista, utan
gick bara på någon tråd i något forum att den tar upp till 2TB hårddiskar.

Ok, då bryter du livstidsgarantin

Av Acroo
Skrivet av DaBone:

Har en ReadyNas DUO NV+, som jag stoppat i ett par 2TB:are.

2st sådana här..
https://www.inet.se/artikel/4303946/2tb-seagate-barracuda-gre...

och en från WD.. på ingång, men den sitter i burken för tillfället, då
jag backat upp det nödvändigaste från NAS:en.
Ska raida om skiten, så jag bara kör raid på två diskar och sedan två
enskilda diskar. Nu är det Flex-raid på alla fyra..

Den disken finns inte med på kompabilitetslistan och det finns ingen som heter ReadyNas DUO NV+ Antingen ReadyNas DUO eller ReadyNas NV+.

Men tack för informationen.

Skrivet av Svensktiger:

http://www.readynas.com/?page_id=82
Är en bra början.
Efter det:
http://www.readynas.com/forum/viewforum.php?f=82
Notera att 4k diskar kräver RAIDiator 4.1.7 eller nyare för att funka i Sparc baserade readynas.

Japp så långt kom jag också. Det var när jag sulle försöka matcha det med iNets utbud som jag fastna... får inte ihop något alls...

Jag har senaste RAIDiator så det bör inte vara något problem...

Tack för informationen!

Av Acroo

Disk till Netgear ReadyNas Duo

Hej!

Jag har en Netgear ReadyNas Duo med 2x 1TB diskar i nu och skulle vilja peta in två större diskar. Tyvärr hittar jag inte (eller fattar inte) vilka diskar jag ska köpa. Kan någon länka (iNet) några eller något alternativ?

Tack på förhand

/A

Av Acroo

Hej!

Hårddisken är helt klart ett bra tipps, det köper jag.

Asrock z68 estreme3 gen3 var det moderkortet jag hade från början, men bytte bort för att inte iNet hade det hemma. Men om det är ett bättre köp så byter jag tillbaks och väntar. Tycker att moderkort är så jävla svåra att jämföra... Varför är det bättre?

Vill ha GTX580 för att kunna växa i maskinen och för att jag oftast spelar Blizzards spel och dom är notoriskt dåliga på att utnyttja SLI / CF.

Behöver 850 för SLI i framtiden och kommer inte att köra OC så gold är inte värt kostnaden.

Anledningen till att jag tog H100 istället för H60 (som var mitt förstahandsval) var för att för några veckor sen var det lite rabalder på det här forumet om kvaliten på H60. Vet inte riktigt vad som hände med den tråden... borde kanske kolla upp det igen.

Tack för bra tipps, ska ta och fixa listan lite enligt din feedback

/A

Av Acroo
Skrivet av ericsundell2:

Jag gillar vanilla och TBC , dvs man jobbade för sin gear och bossar var svåra etc. Nu är allt fritt om man får free epics överallt och bossar/raids är inte svåra. De har tagit bort elementet som gjorde vanilla/TBC så spec. Sen har desutom fuckat balansen i PVP rätt hårt och gjort vissa klasser unkillable etc.

Tyvärr men mycket har gått snett!

Jo epics är det ett överflöde av men det behövs fortfarande ganska mycket jobb för att få dom och för att heroic epics krävs det ännu mer (särskilt om man ska ha dom med hög iLevels). Bossar/raid är fortfarande utmanande, kolla bara på 25 man heroic varianten av de senaste där det är betydlgit mindre guilds som har klarat av alla än det var både i tbc och wotlk (inte säker på hur det såg ut i vanilla). Att blizzard gjorde 10 och 25 till samma lockout och med samma loot tycker jag är det störtsta missen dom har gjort för 25 man är MYCKET svårare än 10 man i alla lägen ( inte för att bossarna är svårare men för att 25 man är betydlgit svårare att spela än 10 man).

När det gäller PVP så är ju balansen otroligt mycket jämnare nu än den någonsinn har varit, det ser man ju inte minst på turneringarna där flera uppsättningar har potential att vinna. Visst är det en övervikt mot MLS just nu men det är för att det är enklare att spela men även PHDk funkar väldigt bra. Den enda som har halkat lite efter är väl resto druiden. Det finns absolut ingen klass som är unkillable i PVP nu, krävs bara olika taktik för att klara av olika klasser och så ska det va tycker jag...

/A

Av Acroo

Äntligen - sista kollen innan beställning...

Hej!

Då var det äntligen dags att beställa.

Här är listan http://www.inet.se/kundvagn/visa/978961/slutlig-version

Det jag fortfaradne är lite osäker på är moderkort (det ska va B3 och Z68) och gpu (Jag vet att jag vill ha en GTX580). Krasst sätt är dom valen jag har gjort nu på grund av att det var vad Inet har på lager nu och jag är otålig. Jag vet att det är västa anledningen att köpa något så goda råd här är mycket upspkattat.

Tack för er hjälp!

Mvh A