Inlägg

Inlägg som TObbeSkatt har skrivit i forumet
Av TObbeSkatt

Läst och följt lite då och då om hur Ubuntu utvecklat ett OS för telefoner, hade ju varit klockrent om dom fick fram något "alternativ" åtgärd att kunna köpa Huawei med deras OS. Hur utvecklat det är osv vet jag inte med känns som där får man opensource i alla fall. https://docs.ubuntu.com/phone/en/

Av TObbeSkatt

Nu vet jag inte vad du har för bil, men skulle rekommendea att köra på någon androidenhet som är anpassad för det ändanmål. Kan du även läsa ut saker från ECU:n och koppla knappar i bilen till "paddan" något liknande detta: https://www.aliexpress.com/w/wholesale-car-android-dashboard....

Av TObbeSkatt
Skrivet av Nima2001:

Hej.
Har ju en switch så känns ju onödigt egentligen

Tänkte mer att du slipper tagga portar i switchen då. Men det är sant.. blir ändå nästan samma!

Av TObbeSkatt

Låter ju som partionen är krypterad.. Ska ju inte va så otroligt krångligt att mounta. Vad använder du för dist?

Av TObbeSkatt

Ja din windowsdisk borde ligga under /dev/sdb1 typ Då kan du mounta såhär: sudo mount -t ntfs /dev/sdb1 /media eller vart du vill.. typ Sen är det bara att gå in via din filhanterare!

Av TObbeSkatt

Du kan inte köra en virtuell switch i din pfsense? Jag har ganska exakt som du fast med en virtuell switch i proxmox. Så har jag 3st nätuttag från min proxmox, en för inkommande, en för tv och en som går vidare till min switch för nätverk/internet.

Av TObbeSkatt
Skrivet av Heliz1337:

Tackar ödmjukast för alla svar.

I Ryzen Master så låg temperaturen på 33c-38c på 4.15 ghz och 1.45 cpu volt.

Så det var nog inga problem trots allt.
<3 <3 <3

1.45v Är ju ganska högt, jag kör min 2600X i 4.2Ghz på 1.35v.

Av TObbeSkatt

Satt själv och valde mellan detta, hittade tillslut ett MSI RTX 2070 gaming Z för 5600;- på Netonnet (fyndhörnan tror jag det heter?) Det jag läste som skulle va skillnaden på dyra (MSI) vs billiga (typ Palit) va minnet, Micron vs Samsung. (Om detta stämmer vet jag ej), men kollar man lite benchmarks ser ju gaming Z ut att ha någon slags fördel.

Av TObbeSkatt

@hipstergamer: Beror ju lite på vad han vill lägga med, tar du den fps:en samt lägger till priset (taget från inet) blir det ca 30kr/fps för intel och 18kr/fps för AMD.

Av TObbeSkatt

Nu säger jag inte att just detta är problemet men jag själv har upplevt små "lagg" eller väldigt korta "freez" i andra spel när jag haft Windows och spelet på olika diskar. I mitt fall har jag Windows på SSD och spel på mekanisk hdd, märker ibland när spel ska "läsa in" tex något nytt att rendera (tex om man öppnar dörr till något nytt rum eller liknande) då går diskanvändningen på den mekaniska disken upp på 100% och jag får ett litet lagg.

Av TObbeSkatt

Smart, de som besöker sidan kan ju inte direkt gnälla att "dom gör ju något olagligt".. åhfan.

Av TObbeSkatt

Det han måste tänka speciellt på är kondensen..

Av TObbeSkatt

Det skall inte vara någon fara! Så fort jag får närmare 100% på min laptop "slutar den att ladda" och kör någon liknande underhålls drift på batteriet mellan ~85-100%

Av TObbeSkatt
Skrivet av Pierre232:

Man får inte glömma den mänskliga gallringen,krig,naturkatastrofer och tex meteoritnedslag med jämna mellanrum.
Jag tror att jorden är rätt duktig på att hålla arterna i stånd. För stora djurantal skjuter vi av pga att dom antingen förstör jordbruk och förökar sig otroligt fort,
och detta är skadligt för andra djur som arter (föda) föder upp utrotningshotade.
Sen måste vi bli bättre på att återvinna, tex ta en möbel idag och jämför kvalitén med något som är gjort på tex 60 el 70-talet. Materialet går inte att jämföra, man tycker att det borde bli bättre, men allt handlar om cash idag. Billigt och sämre matrial tex. När man byggde bilar på 50-början på 80-talet så byggde man för att det skulle hålla,idag räknar dom inte med bilar som ska rulla i 40åt, finns ingen anledningen till att byta bil då! Jag är mekaniker och på en M-B 240 från slutet av 70 början av 80-talet så fanns det en anledning att nästan alla taxibiöar var M-B Diesel,då som kunde rulla upp mot 100000mil. Vilken bil gör det idag? Likaså plåten är på dagens bilar mellan 0,5 & 0,7mm jämfört med en jänkare som hade över mm,likaså Volvo Amazon,140 och tidiga 240 sen följde Volvo samma mönster som alla andra.
När vi ändå är inne på bilar nu och så gott som alla kommer gå över till el alt hybrider,vad är livslängden på ett batteri Ch vad kommer som att kosta att byta ut?
Det är alldeles för mycket elektronik i bilarna idag,sensorer överallt, databoxar(för att styra i stort sett allt) ! Finns inte många kvar som kan rikta och reparera en bil idag, är något trasigt så sätter vi på nytt är filosofin idag, även småbucklor på skärmar mm.
Varför inte bara rikta och lacka, lacas måste den nya skärmen ändå.
Men jag syftar på slöseriet med tillgångar.
Mvh Pierre GBG

Skickades från m.sweclockers.com

Där emot måste man ju ge dom att bilarna idag går mycket snålare och har mycket högre krav på både utsläpp och krocksäkerhet. Men förstår vad du menar!

Av TObbeSkatt

Är väldigt intresserad på hur dom faktiskt mäter detta? "På knappt 8 månader har vi förbrukat jordens årsproduktion av ekologiska resurser och därmed överskridit naturens budget för i år" Jag är ju med på vad dom "mäter/kollar på" men säg att vi.. äter en tomat, men samtidigt planterar fem st, kompenseras dem då eller hur gör dom? Någon som vet? För det känns som om man måste höfta lite?

Av TObbeSkatt
Skrivet av eXale:

Visst, men du kanske inte känner till att Google använder många "Modifiers" till den ordinarie PageRank algoritmen.
Dessa inkluderar faktorer såsom HTTPS, mobile-friendliness, och även aspekter såsom om det är en Google tjänst eller ej. Det syns tydligare i andra länder, då en del Google tjänster inte är funktionella i Sverige.

Det sista är olagligt att göra i EU om du är monopol; att använda din marknads dominans för att gömma undan konkurrenter i andra sektorer.

Finansiera EU budgeten. Eftersom EU budgeten redan är satt och inte kan ändras, innebär detta skatteavdrag för medlemsländer.

Nej dem känner jag antagligen inte till då, men känns lite som att det blir "EU är storebror och vi bestämmer" över det hela.
Så tekniskt sett skulle systembolaget här i Sverige behöva ta in varenda ölsort som finns, annars kan jag anmäla liknande EU gjort mot google? Eller hur menar du?

Då får man hoppas dessa pengar går till det också! :

Av TObbeSkatt

Borde inte google få använda de algoritmer det vill på sin egen sökmotor? Inte fan rekommenderar någon mig att kolla på en HTC eller Samsung om jag går in i en Apple-butik? Denna "böter" vad skall dessa pengar användas till? Hur kommer detta kompensera för de "drabbade"? Vilka är de "drabbade"?

Av TObbeSkatt

haha redan byta ett 1080? brukar tänka såhär:
Räcker det jag har nu? -Ja, byt inte. (spara pengar, evt lite minde e-penis) -Nej, det laggar! Ja då kan det va värt att kolla på nytt!

Av TObbeSkatt

Du får nog allt gå ner mot 4.5-6k för någon/eller i alla fall jag skulle bli intresserad.. Visst det är säkrt kanonskick men det skilljer förlite mot vad ett helt nytt med garant samt ett företag i ryggen om något skulle krångla. tex: https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/nvidia/asu...

Av TObbeSkatt

Hur mycket data kommer den routa? Kör själv med en P4 G-serie 4gig ram samt två intel 1Gibbit kort. För min del funkar detta väldigt bra! Dock inte i samma size som ditt nätverk kommer vara, men tror ändå hårdvaran borde räcka.. Kan tänka att cpu:n kommer va det som flaskar när det skickas mycket data (om något ens skulle flaska dvs)