Inlägg

Inlägg som ze0n har skrivit i forumet
Av ze0n

Snygg 3G telefon eller använda 3's kort i GSM

Tja,

Vill ha en snygg 3G telefon med en bra kalender men har inte lyckats hitta någon. Med snygg menar jag i stil med Nokia 8800. Metall och gärna den "skjutfunktion" som Nokia 8800 har. Någon som har något tips? Jag vill köpa en Nokia 8800 men de jag har pratat med säger att det inte går att använda simkort från tre med 2g telefoner, stämmer det verkligen?

Tacksam för svar.

//Mathias

Av ze0n

Du måste låsa upp i brandväggen så att du kan komma åt SMB. Jag skulle själv aldrig göra det då det är en riktig säkerhetsfara! Sätt hellre upp en sftp-server eller nått.

Av ze0n

Ja vi har en proxy och det är problemet. Traffiken släpps inte genom proxyn om den inte är "tillåten".

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av harre
Testat http://www.stunnel.org/ ?
Funkar finfint och smidigt att jobba med.

Jag ska genast kolla på det. Tack så hemskt mycket harre, det verkar vara ett bra verktyg.

Av ze0n

RDP eller liknande

Tja!

Jag behöver er hjälp med lite tips på möjliga lösningar. Scenariot är som följer, jag sitter på jobbet, behöver komma åt min dator hemma och kunna fjärrstyra den av olika anledningar. Nu uppstår problemet, brandväggen på jobbet routar all trafik utom vanlig webtrafik, mail samt krypterad web alltså SSL tillbaka in på nätet. Därför är det inte bara att dra upp Fjärranslutningen och ansluta till min server utan jag måste hitta någon annan lösning. Hur skulle ni göra? Har funderat på att tunnla RDP över SSL men inte hittat någon lämplig lösning för det. Jag antar att brandväggen på jobbet kör Packet Inspection så det räcker nog inte att bara byta port. Vill heller inte behöva installera en massa program på datorn på jobbet även om jag kan då jag är admin eftersom jag jobbar med IT-supporten där. Trots detta är det helt uteslutet att prata med brandväggs-admin och få honom att öppna en tunnel ut åt mig, för stort företag för att hålla på med sånt.

Så har ni några bra tips på lösningar?

Tack på förhand!

//Mathias

Av ze0n

Det går alltid att komma igenom brandväggar, antivirusprogram och liknande på något sätt. Det finns inget som skyddar 100%. Ska man ha en helt säker dator behöver man stänga av den och låsa in den i ett kassaskåp. Det handlar om en balansgång mellan användarvänlighet och säkerhet. Du kan ha väldigt hög säkerhet och dålig användbarhet eller tvärtom men det är oftast svårt att få båda.

Ingenting är omöjligt förutom att få en helt säker dator... typ

Av ze0n

Det låter bra, jag har försökt hitta något ställe där jag kan få känna på telefonerna i verkligheten men det var svårt. Verkar tyvärr inte finnas så mycket butiker här i Norrköping som har Eten M600 eller någon av Qtek telefonerna inne. Fick kolla en dummy hos teknikmagasinet men det ger ju inte mycket.

Jag ska försöka hitta någon butik där jag kan granska dem mer, annars får det bli att köpa grisen i säcken och hoppas på att M600 är okej.

Av ze0n
Citat:

Ursprungligen inskrivet av killer_ante
Nej, PDF-hanteringen är helt värdelös och oanvändbar på 8310, det borde inte få kallas PDFläsare då den inte klarar av något alls, tyvärr.

En pocketPC är ett mycket bättre alternativ för att bläddra i stora PDFer, men testa innan du köper, så du inte blir besviken.

Det låter inte speciellt bra, jag behöver verkligen ha möjligheten att läsa PDFer, visserligen har jag min laptop också men det känns lite onödigt att behöva ha med den varje gång jag vill läsa en PDF. Får nog kolla närmare på Eten M600 och undersöka möjligheten till att läsa PDFer där.

Att köpa en PocketPC utan telefonfunktion är inget alternativ, då kan jag lika gärna ha kvar min Palm som PDFer fungerar bra på.

Tack för din input killer_ante!

Tack även för ditt svar AmPz, jag får undersöka vilka mer program som finns till OSet. Har du tips på någon sida med mycket bra program för WM5?

//Mathias

Av ze0n

Har själv lite funderingar på att skaffa en Qtek 8310 men är lite tveksam. De funktioner som jag har störst behov av är kalendern, email och i viss mån wlan för att kunna ta hem mail snabbt och smidigt och lite RSS-feeds ibland. Dock är jag tveksam till den lilla skärmen, jag har just nu en z800i och en Tungsten T3 men har tröttnat på att ha med mig två prylar. Skulle 8310 kunna ersätta dessa två? Vad tror ni som har den? Jag har annars funderat på antingen en Qtek S200 eller en Eten M600 då jag är sugen på lite mer handdatorfunktion, detta för att få en bättre överblick över kalendern. Det är just kalendern som jag är missnöjd med i vanliga mobiltelefoner men som fungerar väldigt bra i min Tungsten.

Vad tror ni?

Dessutom, hur går det att läsa PDF-dokument i 8310? Finns det något vettigt program? Jag läser väldigt mycket e-books i PDF format på bussen, tåget och i stort sett alltid när jag har tid över. Därför behöver jag ett bra program för att kunna hantera stora PDFer.

Lite rörigt inlägg men hoppas ni har några synpunkter.

Med Vänlig Hälsning
Mathias

Av ze0n

Re: kan inte ta bort hurl.exe

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goblim
Har en "hurl.exe", 62 byte stor som inte går att ta bort, står att den används "av en annan person eller ett annat program". Har testat att stänga ner alla program som går, men det går ändå inte att ta bort den.

Den uppstod i samband med realplayer, närmare bestämt när jag skulle testa att lyssna på en real player-sampling på amazon.

Iaf, någon som vet hur man får bort den?

Från FAQ längst upp på sidan:

Citat:

"Den här filen används och går inte att ta bort"
Enligt malistix brukar det hjälpa att stoppa processen "wowexec".
Om det inte gör det kan du testa programmet WhoLockMe för att få reda på vilken/vilka processer som använder filen/mappen.

Adressen till WhoLockMe är: http://www.dr-hoiby.com/WhoLockMe/

Av ze0n

Comviq har ju också "bara" 3000 minuter i sitt "fastpris" abbonemang. Jag förstår inte riktigt att man får kalla det fastpris abbonemang när det faktiskt inte är det. Tre skriver "Ring hur mycket du vill", det är ju lögn. Falsk marknadsföring? Eller räcker det med att skriva lite finstilt att det egentligen bara är 3000 minuter som ingår?

Av ze0n

Min /etc/host ser ut såhär:

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost hobbiton 192.168.0.100 hobbiton.lan hobbiton # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts ::1 ip6-localhost ip6-loopback fe00::0 ip6-localnet ff00::0 ip6-mcastprefix ff02::1 ip6-allnodes ff02::2 ip6-allrouters ff02::3 ip6-allhosts

Ska hostnamet vara det externa hostnamet? Alltså ze0n.mine.nu?

ServerName fanns inte med i min
"/etc/apache2/sites-available/default" Antar att det är där det ska ligga?

Ska kolla awstats imorgon!

Tack så hemskt mycket för hjälpen zeth!

//Mathias

Av ze0n

Tekniken blir inte sämre för att det tar längre tid, dock kan det hinna komma mycket intressanta saker under tiden. Det är som alltid med tekniska prylar, det kommer alltid något nytt som bräcker det "senaste". P990 verkar minst sagt intressant, några av mina kollegor har P910 och den är grymt bra så jag tror att P990 är värd att vänta på. I slutänden handlar ju allt om vad man behöver för funktioner, hur mycket man är villig att lägga på produkten och vad som finns tillgängligt.

Av ze0n

Om det inte är någon större brådska skulle jag nog vänta och se hur Sony Ericsson P990 känns när den kommer ut, även M600 verkar ganska intressant, dock ingen kamera i den. Försök att få klämma på produkterna lite innan du bestämmer dig och testa gränssnittet.

Lycka till och skriv gärna hur det går när du väl införskaffar dig din nya pryl, är nämligen i köptankar själv här. Har tröttnat på att bära runt på PDA och Mobil.

//Mathias

Av ze0n

Apache2-loggar och diverse andra frågor

Hej!

Har precis installerat om min Ubuntu-server och har den uppsatt som en liten webserver där jag kör Wordpress. (ze0n.mine.nu). Den verkar tuffa på rätt bra, enda problemet jag har upptäckt än så länge är att eftersom jag sitter med datorn internt i mitt nät så kan jag inte gå in på wordpress sidan och skriva in något. Istället får jag gå via en proxy. Går detta att undvika på något sätt? Har för mig att det har fungerat tidigare för mig men är inte helt säker.

Ett annat wordpress relaterat fel, när jag går in på ze0n.mine.nu från jobbet får jag fram ett felmeddelande om att index.php inte kan hittas, kör jag då istället på 213.134.126.228 som är mitt IP så fungerar det klockrent. Lustigt nog har detta problem inte uppstått när jag testat via proxy här hemifrån så jag misstänker att det är något som ligger blockerat på jobbet. Ni kanske kan testa att gå in på den och se om det fungerar för er?

Nu till det som tråden egentligen skulle handla om, jag har installerat cronolog på burken för att få lite struktur över mina loggar och för att kunna kontrollera dessa lite bättre men lyckas inte få ordning på Access.log filen. Jag hittar ingen entry i apache2.conf för vart den ska spara Access.log utan där ligger endast en entry för error.log som jag har lyckats skriva om för att få den att fungera med cronolog. Någon som har några idéer på vart den kan tänkas ligga eller hur jag ska få access.log att fungera med cronolog? Har sökt runt på google men inte lyckats hitta något om detta.

Skulle även vilja ha tips på någon mjukvara/annan lösning som kan generera en websida utifrån mina loggar. Jag vill kunna se vilka sidor som är mest välbesökta, vartifrån folk kommer, vilken ip-adress som är vanligast och hur många anslutningar som kommit därifrån och liknande. Detta för att lättare kunna dyka ner i loggarna och se vad de har gjort om det skulle vara så att någon ger sig på min server.

Det blev lite långt men jag hoppas att någon har svar på någon eller några av mina frågor. Om det är något som är oklart så säg till!

Tack på förhand!

//Mathias

Av ze0n

Allt är möjligt!
Du kan t.ex. köra SSH mot servern med hjälp av Putty som du hittar här:
http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.ht...

Om du hellre vill köra grafisk fjärrstyrning kan du t.ex. köra VNC. Om du installerar ubuntu kan du skriva apt-cache search vnc för att hitta någon vncserver att installera.

Lycka till!

Av ze0n

Har du testat att pinga interna adresser? Testat att pinga typ www.sweclockers.com för att se så att DNSen funkar? Testat att surfa direkt till IP-adresser?

Av ze0n

Precis, följande CD är på 108mb och med den installerar du Debian enkelt:

http://cdimage.debian.org/debian-cd/3.1_r1/i386/iso-cd/debian...

Av ze0n

Ubuntu, Debian, Gentoo, Fedora, SuSe, ja det finns en mängd Linux dists. att installera från en skiva. Välj något som känns bra, själv gillar jag Ubuntu men det finns en mängd olika att välja mellan. Testa annars någon BSD variant kanske?

Angående installations-screens så finns det säkert att hämta sånna till alla distar på nätet, annars är det ganska så enkelt att installera någon av dem i VmWare t.ex. och därifrån ta screens.

//Mathias

Av ze0n

http://lists.pdxlinux.org/pipermail/plug/2001-October/008823.... Kanske kan hjälpa dig. Tog en halv minut att hitta på google. Finns nog ganska mycket mer information där om det.