Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78

Blir kanske i fel tråd detta men jag har ett 6800XT som strular med framförallt drivare som krashar om man kör typ Oculus Quest, dual skärmar, Mycket RDP/Citrix (Jag jobbar m IT). Tillomed varit tvungen att slå av HW accellerering i Chrome/Edge för att det inte fungerade med Youtube etc och hade sig. Spel har det hittills fungerat bra i.
Lider 7000 serien av detta även dom eller är det bot och bättring där?

Jag kollar på ett 4090 men det kostar ju en del så om problemen är lösta på 7000 serien kanske det blir ettt sånt istället.

Av P-son78
Nytt bud: 1 500 kr Kan hämta
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av P-son78

Kan bli lite irri över hur lite som ts försöker hjälpa här. Först be om hjälp sen svara med enstaka meningar när folk sen försöker hjälpa. Ser det rätt ofta.

Av P-son78
Skrivet av SuperSverker:

För att inte tala om att den stora tröga majoriteten av företag använder just oerhört utdaterade språk och metoder idag...

Om nu den stora majoriteten använder nåt är den väl inte utdaterad tänker jag?

Av P-son78
Skrivet av philipborg:

Påminnelse om att SMS aldrig bör användas för någon form av känslig eller viktig kommunikation då säkerheten är noll ur alla perspektiv.

Vilka anser du vara säkra?

Av P-son78
Skrivet av NordhNet:

Låter ju märkligt att telenors egna butiker inte skulle ha koll på en sådan enkel grej

Länge sen du var inne i en Tel"X" butik va? Sälj sälj sälj.

Av P-son78

TL/DR?

Av P-son78

Nu är det ju inte säkert att dom kommer sälja NÅN av dessa ens så vi ska inte hetsa upp oss men jag håller med! WT*!! 16 balluber!

Av P-son78

Du har inget fönster som är i närheten av dörren så du kan rikta en kamera mot denna?

Det lagliga överlåter jag åt andra

Av P-son78
Skrivet av pg0n:

”Jag har inte märkt någon prestandaförlust”

”När disken däremot har varit i viloläge så kan program som startar bli oresponsiva medan disken börjar snurra igen. Trots att de inte har något med disken att göra.”

Nu ska jag inte vara sån men är inte det just en prestandaförlust?

Av P-son78

Jag gav upp på dom sega apparna i TV'n, Samsung 9 nånting. Köpte den senaste Apple TV 4K och nu funkar allt strålande igen. Tog ju nån minut ibland att starta upp en del appar och på en ATV så flyter det på som smör.

Av P-son78

Hittade detta. Hoppas det löser sig!

När du ska klaga på fel kan du i första hand vända dig till företaget du köpte varan av. De ansvarar enligt lag för alla fel som fanns i varan när du köpte den. Ibland finns det garantier kopplade till varan. Det kan till exempel vara tillverkaren som har lämnat en garanti. Då kan du ha möjlighet att vända dig direkt till tillverkaren, men enligt lag ska du alltid kunna ställa krav mot företaget som sålde varan till dig.

Källa: https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/reklamera...

Av P-son78

Ja man blir lite förvånad att dom inte släppt ett 4090 Noctua Chromax 24GB. Men man vet aldrig!

Då kommer det F5’as tills jag blir blå. Sen att jag har stängt chassi spelar 0 roll!

Av P-son78

Tack för det. Ja nånstans där ligger väl maxgränsen. 1200 men såklart får dom gärna vara billigare.

Kanske dom du länkade till. Nån som testat och har en åsikt på dom?

Av P-son78

Köpråd hörlurar PS5 och PC

Hej

Sonen ska få ett par hörlurar. Kikat på SteelSeries Arctis 9 Wireless men ser lite blandade recensioner. Verkar vara lite si å så med batteritiden och så.

Det ska fungera med både PS5 och PC. Gärna sömlöst. Har ni några bra råd?

Av P-son78
Skrivet av Niolator:

Ja, man undrar ju varför lanseringar forceras så att det inte finns tillräckligt med kort. Det kan ju knappast vara för att sondera marknaden, de vet ju att efterfrågan är stor. Därför kan det inte vara för att få gång försäljningen innan jul, i det här fallet. De hade sålt slut lika fort oavsett tiden på året.

Edit. Fast för konkurrenten verkar det inte vara lika illa. RTX 4080 finns i butikerna och det var inte så länge sedan de lanserades. De är inte så mycket dyrare än RT 7900 XTX så det kan inte bara bero på priset.

Tror mer att 7900XTX är flaggskeppet och ska jämföras med 4090 som är slut i lager överallt medans 7900 XT ska jämföras med 4080 så jämförelsen haltar lite. Alla kort är dock överprisade det har alla rätt i

Av P-son78

Min fru kör på exakt denna setup i sonens rum när hon jobbar hemma. Funkar jättebra. Dock har skicvan slagit sig lite efetr att min son lirade Fortnite i rummet men det felet klandrar jag inte hyllan utan hans humör på

Av P-son78
Skrivet av Swedishchef_90:

Jag gissar han söker efter golden sample, blir bra för oss som tittar fyndhörnan (speciellt netonnet 😁)

Tror dock inte varesig NoN eller miljön tycker det "blir bra" för att inte tala om att detta tvingar upp priser på varor eller sätter enorm press på butikerna som vi så snallt vill värna om för att kunna behålla konkurensen på nätet.

Att använda Distansavtalslagen till att leta "Golden Samples" är ju att missbruka denna. Varje kort som skickas tillbaka i jakten på "Golden Samples" tvingar butikena att sälja dessa returnerade kort med minskad vinst som resultat. Det som händer är att vi "tvingas" köpa korten på typ Amazon som inte är lika känsliga för förluster då dom är dom enda som kan hålla priserna nere trots dessa oändliga returer. Inet/Webhallen/Komplett etc kommer förr eller senare inse att det inte finns värde i att sälja vissa varor och lämnar då över detta "ansvar" till typ Amazon som då kan sätta vilka priser dom vill.

Miljömässigt är det ju också katastrof med alla onödiga transporter som sker när man skickar tillbaka saker i tid och otid. Självklart ska distansavtalslagen finnas men det är en skillnad att nyttja och missbruka den tycker jag.

Av P-son78
Skrivet av Blade@LCD:

Har köpt två RTX 4090 av ProShop så nog fungerar det.
Behöver ligga på och ha tur vid 14:00 och att det faktiskt släppt köp på det kortet den dagen.
Man brukar få ett mail en 30min innan om man bevakar det.

Som sagt så är ASUS TUF OC DEMO kortet en trolig retur från mig då den kom upp precis dagen efter att allt var klart.
Inget direkt fel på det, hittills det bästa jag testat men hoppas på att hitta ännu bättre.

Hur funkar din taktik? Du köper, testar, skickar tillbaka det på distansköplagen tills du är nöjd? Isf med vad ska du vara nöjd och isf hur länge kommer du testa kort?

Av P-son78
Skrivet av omdull:

Nu är jag kanske synisk men att auktionera ut en dator till välgörenhet och den säljs för samma för vad den kostar att bygga måste väl ändå ses som en flopp...

Marginalen mellan vad han köper den för och vad byggaren köper den för ger ju en marginal. Den marginalen skänker dom antar jag? Eller så är dom så givmilda att dom ger hela summan så då ser jag inte vart "floppen" ligger?