Inlägg

Inlägg som Elros har skrivit i forumet
Av Elros
Skrivet av Hooga:

måste tyvär medla dig att du kan bara skicka in datorn på repation och betala för det för det går ej få bort password på bios.

Ajaj... Det var trist. Tack för svaret!

Av Elros

Resetta CMOS på en ASUS 1215B

Hej!

Jag har en ASUS Eee PC 1215B som är lösenordsskyddad i BIOS, dvs jag kommer vare sig in i BIOS eller vidare till Windows utan att ange ett lösenord. I vanliga fall är det bara att resetta CMOS genom att göra kretsen strömlös antingen genom att jumpra om en jumper eller så tar man helt enkelt ut batteriet. I det här fallet får man plocka isär netbooken, vilket inte är så bra. Vet någon om det finns någon annan väg att resetta CMOS på en ASUS Eee PC 1215B?

Tack på förhand!
E

Av Elros

Tomhet är vad jag känner just nu. Vila i frid, Steve...

Av Elros

Min första var en...

...Texas Instruments TI 99/4A och den införskaffades redan 1983. Specs:

Information
Operativsystem TI BASIC
Processor TI TMS9900
Klockfrekvens 3.0 MHz
Bussbredd 16/15 bit
Minne ROM 26 KB
Minne RAM 256 bytes + 16 KB VDP (grafik-RAM)
Övriga detaljer
Grafik:
Textskärm 40x28 tecken
Grafikskärm 240x200
8 färger
Ljud::General Instrument AY-3-8912
3 stämmor i 8 oktaver

De ni!

/E

Av Elros

Jag inhandlade en Sony VAIO nyligen och den har Sonys glossiga X-Blackskärm. Måste säga att det är förbannat bra skärpa och färgåtergivning i den. Sen om det har att göra med blank skärm eller att x-Black har andra kvaliteter som gör skillnaden låter jag vara osagt. Jag är iaf helnöjd!

/E

Av Elros

Kanske är en dum fråga, men har du höjt volten till minne, cpu, chipset? Vad har du för memory timings?

/E

Av Elros

Min papst 8412NGL (12db) kyler min Alpha PAL 8045T alldeles utmärkt. Se signatur för OC-data. Har en idle temp på runt 33 gr och max temp på strax över 50. SLK 900u är en skitbra fläns för extrema klockningar, men då behöver man oftast en fläkt som skyfflar en massa luft och låter därefter. Alphan är tyst och bra och räcker oftast till helt ok klockning med mycket tyst resultat. Hur man vill ha det är ju upp till en själv, men jag föredrar den tysta varianten

/Elros

Av Elros

Annars kan du ju kolla längd och diameter på skruvarna och köpa metriska detaljer och sedan byta ut både skruvar och muttrar. Bara en idé om du inte får tag på muttrarna.

/E

Av Elros

Tjenare Xbiff och välkommen till Sweclockers!

Är din dator överklockad? I så fall hur mycket? Har du nån chassiventilation i form av fläktar? Vad har du för processorkylning? Vad har du för grafikkort? Innan vi kan ge dig lite tips på potentiella lösningar vill vi gärna ta del av vad ditt system består av och hur du har ställt in det. Ju mer info du kan ge oss, desto lättare har vi att tipsa om möjliga problem och hur man bäst löser dem.

/Elros

Av Elros

Min dator står på 24/7 enligt min signatur. Jag kör även mycket tunga uppgifter på regelbunden basis och den funkar skitbra.

/Elros

Av Elros
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flaskis
Men ååh! Han pratar om samma mobo! Det är bara olika revitioner

Ja, det är samma mobo, men olika revs. ABit släpper två versioner: ett BIOS till rev1.x och ett BIOS till rev2. Det BIOS som funkat bäst för mig, och för många andra är 1.4.

/E

Av Elros

Hehe

Av Elros

Jaja 400 var det väl dock värt. Om jag byter ut fläkten kan ju använda den till att kyla datorn jag har till TV:n så blir det tyst och skönt i vardagsrummet.

/E

Av Elros

Undra sa flundra om braxen är en fisk

Tjena på er!

Tänkte dela med mig av en liten händelse som inträffade idag. Jag smet in hos den lokala datorhandlaren för att kolla om han hade nån rolig hårddisk över som jag kunde lägga vantarna på. Det hade han - en Western Digital 120 Gig med 8MB chacheminne. Kul kul! Jag hängde kvar ett tag och småsnackade lite allmänt om datorer och klockning. Vi kom in på ämnet Asetek Vapochill, för det var nån snubbe som lämnat in sitt moderkort för RMA. Det hade tydligen suttit i ett Vapochill-kabinett och var fullproppat av dielektriskt fett och vi diskuterade hur ASUS ställer sig till moderkort i det skicket. Jag pladdrade på lite om Asetek och kom efter ett tag in på Waterchill. Då börjar affärsinnehavaren prata om ett vattenkylningspaket som han införskaffat för en tid sedan, men inte haft tid att installera. Han hämtade paketet med prylarna och jag kikade runt lite. Allt var splitter nytt. Tank med inbyggd pump, nått knepigt utformat CPU-block, silikonslang, radiator, en fläkt och påsar med diverse skruv och slangklämmor. Efter ett tag så blev jag tillfrågad om jag kanske ville köpa grejorna eftersom han ändå inte hade tid eller lust att montera själv. Tja... För rätt pris, varför inte, eller hur? Efter en stunds kliande på hakan från min sida erbjöd han sig att gå ner till 400 spänn för hela rasket. Sålt till mannen i hörnet! Jag gick ut från butiken med 1 st hårddisk + 1 st komplett vattenkylning för det sammanlagda priset av 1800 kr! Frågan är nu om jag gjort en bra deal. Själva lådan grejorna ligger i är en vanlig brun papplåda som är förseglad med tejp där det står www.colorcase.se, dvs det svenska företaget som gör kabinett. Knepigt värre! Jaja... I värsta fall har jag slängt ut 400 spänn på skit, men det finns nog alltid nåt man kan använda och sedan köpa till lite andra komponenter. Vissa komponenter har namn och vissa inte. Här är en lista på prylarna:

Radiator: Namnlös. Inte ett märke nänstans.
Fläkt: 80x80mm Yate Loon 8025H 12 (12V DC 0.18A)
CPU-block: Namnlöst. Inte ett märke nånstans.
Slang: Silikon - 3R Systems ca 1½m
Tank: Plexiglas - 3R Systems ca 0.5L
Pump: Micra 6W 0.04A 400L/h

Vad tror ni?

/E

EDIT: Topic utbytt
EDIT 2: Bilderna borttagna

Av Elros

Fick hjälp på ABits forum. Tydligen ska man inte ha jumpern i över huvud taget om man ska använda en WD av min modell. Funkar finfint nu!

/E

Av Elros

Behöver jag det om jag inte ska boota från SATA-disken?

Av Elros

Nf7-s & Sata

Tjena!

Gick och köpte mig en disk idag. Tänkte att jag skulle använda mig av SATA-funktionen på mitt NF7-S genom att köra en ATA-disk i SATA mha ATA->SATA-konvertern som jag fick med moderkortet. När jag kommer till SATA BIOS så kan jag inte komma in i det. Jag trycker på "F4" eller "CTRL+S" som det står, men det slutar med att den tillslut hoppar vidare med inga hdds funna. Jag vet att disken är OK för jag kan köra den som vanligt i Primary slave jumprad som Slave. Har formatterat den och lagt till och från filer från den. När jag testade den som SATA hade jag den jumprad som Master, precis som instruktionerna säger. Har nån råkat ut för något liknande? Disken är en WD1200JB med 8MB cache.

/E

Av Elros

Jag valde Barton efter mycket efterforskningar. Det jag baserade mitt val på var just dubbla mängden cacheminne och det faktum att kärnan är fysiskt större vilket gör att den har en större yta och då går att kyla bättre. Det finns två steppings av 2500; den ena klockar bättre än den andra (vet dock inte vilken stepping som är bäst). Jag har lyckats att få upp min i 227Mhz under en kortare session, men jag avbröt för jag inte har tillräcklig kylning. Mitt tips är att leta runt lite här på Swecklockers och ta reda på vilken stepping som är bäst. Jag tycker definitivt att du ska satsa på Barton 2500+!

/E

Av Elros

Tror att en huvudorsak kan vara otillräcklig kylning av NB+SB.
Jag får upp min i 11x205Mhz superstabilt (25½h+ i Prime95) med passiv Zalman+AS3 på NB och inget på SB, men när jag går över det får jag Error i Prime95 efter ett par hops. Jag har också en PAL8045T och en Papst 8412NGL och med den har jag 31gr idle och 50gr full load (har avaktiverat Dolby(R) Digital i enhetshanteraren - med den aktiv ligger idle på 42gr). Jag har testat lite med kallstart och multipel 10 och lyckats boota och göra Sisoft Benchmarks ända upp till 227Mhz, men sen har jag stängt ner för att spara processorn. Jag ska definitivt skaffa en 40mm tyst fläkt till NB och sätta nåt annat på SB och se om jag kan köra stabilt över 205Mhz. Funderar även på att sätta kylning på mosfet.

/E

Av Elros

Det ska lysa en röd lampa på moderkortet när det är igång. Kolla i manualen

/E