Inlägg

Inlägg som Lizardman har skrivit i forumet
Av Lizardman

Intressant, egentligen lyssnar jag mest på mina Beyer T5.3 just nu. Tycker dom är mycket trevligare än vad ryktet säger. Frågan är om dom beter sig som Clear då? Liquid Platinum var jag nära att köpa men tyckte den lät lite opersonligt vid test, men det var med originalrören. Kraft hade den i vilket fall. Men du gillar Clear? Kanske skulle göra mig tid att lyssna på dom igen? Det finns en Fezz Omega Lupi på hifitorget, nån som har hört en sån?

Skrivet av Mumu55:

Hagerman Tuba verkar göra sig bäst med dynamiska hörlurar. Med LCD-2.2 Pre-fazor så blir det väldigt lätt på foten, det saknas liksom tyngd i alla anslag, fin tonalitet men alldeles för lätt. Med Hifiman Edition X (samma känslighet 103db och motstånd 25ohm som Ananda) är det bättre men tyckte det var något som inte stämde bara. Möjligt att Tuba driver snällare planars bättre.
Men petar man in ett par Focal Clear i Tuban blir det magi, om man skippar orginalrören. Jim Hagerman spelar väl på Sennheiser HD600 och Grado SR125 läste jag i något test. Så där borde det finnas fin synergi.
Detta var alltså inte med dom medföljande nytillverkade Mullard EL84 reissue utan med NOS rör för ca 1400kr paret + tull/moms. Ska man ge sig in på denna förstärkare så rekommenderar jag en rörbudget också.

För planars så är Liquid Platinum mer lämplig av det jag lyssnat på Tuban. LP är rörhybrid så inte lika spännande kanske. Dock detsamma med den, rörbyte till något roligare 6922 än de medföljande billiga EH rören. Eller 12AU7 adapter (finns en inom EU på headfi som bygger adapters billigt) + 12AU7 rörbyte.

Av Lizardman

DT177X GO.

Skrivet av sweisdapro:

Vad skulle ni säga är en bra upgrade från ett par Meze 99 för att använda till mobilen (closed back)?
Tänker typ upp till 6k, är väldigt nöjd med meze, men känner att de saknar något när jag jämför med mina sundaras som jag använder vid datorn.
Tacksam för alla synpunkter, då detta troligen blir endgame för mina mobil-lurar och inget jag kommer rusha att införskaffa

Av Lizardman

Ja, det var ju lite tråkigt men den verkar ändå prisvärd. Kan absolut tänka mig att du har rätt om Schiit, det är ju liksom en referens kring vad du kan få för slantarna.

Skrivet av Mumu55:

Såg nu att den verkar saknar analog in. Går inte koppla in annan DAC än den inbyggda. Alltid är det något =(

Priset $599 är 30$ lägre än Jotunheim MB. Kanske den dom prissatte efter.

Av Lizardman

Jag håller med om att det är tycke och smak, det vi håller på med är ju fullständigt subjektivt när det kommer till vad vi gillar. Därför är jag inte jätteförtjust i att läsa mätningar. Jag tycker liksom att det är roligt att uppskatta lurar för deras egenheter. Nu har ju många lurar egenheter jag INTE gillar också, men jag är rätt trygg med vad jag tycker själv. Senaste mätarskandalerna tycker jag också är värda att nämna där syftet förmodligen är div internetbråk blandat med ren clickbait-metodik. För mig är det liksom omöjligt att hålla med om Crinacles hörlursranking. Jag har haft flera dynamiska lurar och jämförde t ex HD800 (inteHD800s) mot Ananda innan jag behöll dom för att HD800 helt enkelt enl mig lät ifrånåkta. Och jag tycker, vill du ha bättre separation och snabbare attack i t ex snabb rock då är det planars som gäller, vill du ha mer harmoni i ljudbilden så dynamiska. Olika preferenser bara, och dessutom beroende på mitt dagshumör!

Skrivet av JoBBi:

Dippen vid 1-3 kHz är inte helt okej. Den gör att soundstagen uppfattas som större som jag förstått det, men mellanregistret hålls också tillbaka av den. Och dynamic drivers ger ett bättre omfång än planarmagntiska lurar.

I övrigt handlar det om tycke och smak och vad man lyssnar på. Jag lyssnar på många olika typer av rock och lite elektroniskt och där kan Anandas fantastiska soundstage jobba emot den, och så vill jag ha bättre punch och dynamik än Ananda ger. Men jag har ingen tvekan om att de är fantastiska för stora orkesterarrangemang.

Av Lizardman

Japp, den skickar en stöt när du sätter igång den! Har dock inte dödat någon av mina rätt känsliga lurar. BTW är jag rätt nöjd me Soloisten, hade ju en HD-160 för många år sedan och den här är märkbart bättre!

Och förresten, har du nån bra inspelning och tipsa om som just visar svag och stark klang som ger Ananda det där problemet med kompression? Skulle vilja testa lite för att se om jag håller med dig!

Skrivet av oqvist:

Jag har aldrig tyckt det är en dålig lur för att förtydliga. Dynamiska kompressionen märks mest av med klassiskt. Pianissimo vs fortissimo blir inte som det ska. Modern musik är ju ofta komprimerad och leker inte så mycket med volymombyten som i klassiska verk.

Jag var rätt sugen på testa solo 3x som fanns som begad men blev rädd när jag läste man kunde kortsluta hörlurarna om man handhar den fel

Av Lizardman

Eller hur? Blir intressant att läsa om!

Skrivet av Mumu55:

Wtf, tyckte $599 kändes oväntat lågt. Ringkärna, fullt balanserat och förhoppningsvis riktigt bra synergi med Hifimans lurar.

Av Lizardman

När ni pratar om Ananda så låter det som om det är en dålig lur, jag håller inte med. Tycker flera reviews vittnar om att lurarna visst växer med bra och starka förstärkare, inte saknar dynamiskt omfång och går att spela så högt i alla fall jag behöver. Själv kör jag dom just nu med Burson Soloist 3XP och det är en fantastisk kombo. Jag har haft hemma Arya och kommit fram till att jag inte tycker det är värt skillnaden.

Skrivet av oqvist:

Läste just ananda testet tycker den är rätt bra. Jag upptäckte också den har bra mycket dynamisk kompression och hyss för sig när man försökte höja volymen. Sen så är det smått omöjligt få en bra seal utan swivel och gigantiska kåpor så ska man artificiellt installera hörluren för att få mätvärden du praktiskt inte kan åstadkomma utan att manuellt krama lurarna?

Det kan göra enorm skillnad även på lurar man tycker låter bra utan så förstår de som lägger månader på att få till den perfekta passformen

För min del tyckte jag ananda sub bas var låg i db på mitt relativt stora huvud.

Tyckte dock ändå de lät riktigt trevligt

Skrivet av JoBBi:

Andra testare fick bra seal. Jag upplevde själv en helt ok subbas med Ananda men gillade dem inte av andra skäl, ex det dåliga dynamiska omfånget.

Av Lizardman

Prisvärt, minst sagt.

Skrivet av oatp1b1:
Av Lizardman
Skrivet av Mumu55:

Vilka planars ska den driva ?

Har just nu bara två par (Ananda & Dan Clark A2C) men byter rätt ofta och börjar bli syåugen på Audeze igen. Har iof Sine också men kanske ett par 3or? Hittar jag ett par HE-6, gamla modellen till rimligt pris slår jag till direkt, har haft sådana tidigare och ångrar verkligen att jag släppte dom. Men jag har en Burson Soloist XP3 för tröga rackare. Har nåra Beyers och nån Grado som jag också vill testa m rör och då kanske den där Toban kan vara en kompromiss? Vill liksom inte att det springer iväg i fantasipriser heller.

Av Lizardman

Den där har jag sett swisha förbi i olika forum, kanske ska läsa lite mer om den
!

Skrivet av oatp1b1:

Hagerman Tuba kan kanske vara ett alternativ, hamnar väl på ~10k inkl allt. Driver kanske inte de mest tröga planarmagnetiska (HE6 osv) men bör vara good enough för övriga. Kör med EL84 dessutom vilket brukar låta rätt rörigt s.a.s. Ett annat alternativ kan kanske vara MicroZOTL MZ2 men den kostar en slant till och 6SN7 brukar kanske inte heller tillskrivas rörljud i allt för hög utsträckning.

Av Lizardman

Nu märker jag att det inte riktigt är dit du siktar men jag (som jobbar mycket i videomöten och på Mac) är galet förtjust att jobba i mina AirPods Max. Dom har helt enkelt skitbra ANC & transparent mode samt godtagbart ljud för musik.

Skrivet av Purgatory:

Hej!

Jag är ute efter ett par trådlösa _slutna_ lurar som komplement till mina HD650 för att stänga ut lite oljud och inte störa mina grannar på kontoret.

- Trådlösa (bluetooth)
- Möjlighet till kabelanslutning (har en NuForce Icon HDP)
- Mic (gärna med sidetone)
- ANC är inget krav.
- Edit: Komfort! Viktigt

Jag har testat Sony 1000XM4 och Bose QC45/700 men var inte imponerad över ljudet, tycker att mina AirPods Pro lät bättre. Dock så är jag inte extremt petig vad gäller ljudet men läst om många buggar vad gäller Sony/Bose.

Audio Technica ATH-M50xBT2 Wireless ser intressanta ut och verkar uppfylla mina krav.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5855514

Någon som har erfarenhet av dessa?
Finns det några tips på bättre alternativ? Prisklassen spelar inte så stor roll, gärna under 10k.

Av Lizardman

Jag har blivit sugen på rör till skrivbordsanläggningen. Det var ett tag sedan jag hade en rörförstärkare hemma. Sist var det Eddie Current ZDT jr som jag verkligen gillade men sen kom jag på att jag bara skulle ha planars så jag sålde den. Nu skulle jag vilja ha nått nytt som är roligt, fixar just planars (har några dynamiska också) & låter rör. Jag har varit inne på Feliks Elise men dom ska ju vara rätt neutrala. Nån som har nått tips?

Av Lizardman
Skrivet av JoBBi:

Hörlursintresset har tagit överhanden för mig just nu... Om ni minns mina inlägg för ett par sidor sedan så köpte jag både Fidelio X3 och Sennheiser HD 560S och lämnade tillbaka dem, jag tror att det var mycket på grund av att jag är bortskämd med mer detaljerade lurar. Jag köpte istället ett par Grado SR325X som jag gav en vecka och tyckte oerhört bra om, men de triggade min tinnitus något enormt, så de fick gå tillbaka. Det var nog pga diskantspikarna och att de låg ovanpå örat. Jag sitter just nu med ett par Hifiman Ananda som är rätt trevliga men precis som med mina Dan Clark Audio Aeon Closed så är dynamiken inte riktigt där: visst, fantastisk soundstage och otrolig detaljnivå men de är inte särskilt engagerande eller roliga att lyssna på. Det låter ganska platt. Det är naturligtvis neutrala lurar, men jag tror inte att det är bara på grund av det.

Kan det bero på att de behöver mer kräm, att Chord Mojon inte räcker till? Eller är det helt enkelt lurarnas karaktär då de båda är planar magnetic och Ananda har den berömda "Hifiman-dippen" dvs urholkat mellanregister vid 1-3 kHz? Är det någon idé att se om det blir bättre med en hörlursförstärkare? Annars går jakten vidare: öppna hörlurar med bra detaljnivå och soundstage samt ett "engagerande ljud" (naturligtvis subjektivt) med bra dynamik som passar till diverse rock och elektroniskt. Jag tänker att Audeze LCD-2C eventuellt kan passa. Focal har lurar som nog hade passat mig men ligger lite högre än vad jag är villig att betala, jag har nog ett maxtak på typ 6-8k. Finns det några hörlurar som eventuellt passar mig som jag missat? Jag fick tips om Audioquest Nighthawk tidigare, andra?

Prova nått med lite mer v-kurva typ Aeon closed 2 Noire. Jag älskar Ananda för att de är rätt neutrala med en gnutta värme. Har också vanliga Aeon closed 2 som är rätt lik.

Av Lizardman
Skrivet av tJev:

AKG k340 kör dubbla element i varje kåpa riktigt trevlig lur men något tunga (vikt) för min smak

Har du hört den? Fanns inte den i flera versioner?

Av Lizardman

Ja, kurvorna är väldigt lika, Ananda kan ju vara på väg ut också. Har haft reducerat pris länge.

Av Lizardman
Skrivet av psp123:

Flera hävdar att dessa är lika detaljerade och har bättre bas.
Har Sundara som jag tycker är fantastiska men låter lite tunt utan eq.

Har lagt en beställning i alla fall!

Jag skulle gärna vilja höra dom. Jag har Ananda och är löjligt förtjust i dom. Har haft rätt många planars, inga superdyra, där jag möjligen rankar Hifiman HE-6 högst. Ananda vinner dock på att de är så jäkla mångsidiga, liksom lagom på allt och aldrig tråkiga. Kan XS göra det men lite bättre är de självklart ett kap. Men av vad jag läser så är de nääästan lika bra som Ananda.

Av Lizardman
Skrivet av psp123:

Alltså, jag tycker Ananda på 7700:- ligger för nära i pris.

Av Lizardman

Själv håller jag på testar en Burson Soloist 3XP. Rätt impad faktiskt!

Av Lizardman

Nä, Hel verkar bökig att få tag på i Europa, Mayflower har jag inte koll på men driver säkert lurarna helt OK.

Av Lizardman
Skrivet av klotim:

Har precis fått hem ett LCD-GX, det står att det ska klara sig utan DAC/AMP men att det används med fördel med dessa.
Ljudet låter ju bra nu med i mitt inbyggda ljudkort men vill ju helst utnyttja fulla potentialen om möjligt. Lurarna är 20Ohm, räcker det med schiit Fulla 4 eller borde jag ta något saftigare som schiit hel 2? Blir det ens märkbar skillnad mellan dessa 2?

Jag skulle lätt gå på en Hel om du redan satsat på de lurarna, eller kanske nått som en Burson Playmate 2!