Inlägg

Inlägg som Mooki har skrivit i forumet
Av Mooki

Vet att en polare hade problem med en WD-disk som inte W7 kunde hitta, bytte han till en annan disk (Seagate) funkade det bra.
Har sett att det är ett inte helt ovanligt fenomen, så det kan mycket väl vara så att du ska testa med en annan disk (modell/tillverkare) så sparkar det igång. Finns en del trådar om fenomenet om man googlar.

Av Mooki

Verkar av de tester jag läst som att det kan vara en väldig prestandaskillnad beroende på storlek.
Fast det verkar inte vara självs storleken som primärt orsakar skillnaderna utan att konstruktionen/implementeringen skiljer på något vänster.
Har för mig att jag såg några tester där 240GB fick betydligt högre prestanda än 120GB från samma tillverkare/modell, så det bästa är nog att googla runt och leta efter prestandatester för de diskar du funderar på.

Av Mooki
Skrivet av Chimo:

Nej, jag har en Noctua U12P-SE2

Jag kör samma till min 2500K och kan inget annat är rekommendera den kylaren. Kör med de inkluderade dämpsaterna till bägge fläktarna och det är i stort sett ljudlöst med stängt chassi.
Ang. Arctic Cooling har jag testat deras kylare tidigare och inte funnit dem det minsta tysta, därmed inte sagt att deras nuvarande suger men jag tänker inte slänga pengarna ditåt iaf.
Vill du ha en tyst kylare tycker jag du ska gå in på silentpcreview och kolla deras recommended-lista med CPU-kylare.
Enligt mig den vettigaste sajten för datorkomponenter med tystnad i fokus.

Av Mooki

Tycker man nätaggsfläkten är bullrig går det utmärkt att byta mot tex den som medföljer (medföljde?) en Ninja Mini som jag gjorde då jag i en identisk låda byggde HTPC när det begav sig - fast ska du sälja är det nog bättre med omoddat
Annars ett jäkligt trevligt chassi, har precis rivit ur mitt då det bygget fått ge vika för en Boxee, fast jag kan inte riktigt med att sälja den så frågan är vad man ska hitta på...

Av Mooki

Nu blir jag förvirrad...
Är det portarnas namn som är SATA3 / SATA6?
Det är precis som TiasE säger, SATA3 (som standard, inte portnamn) är SATA 600Gbps, finns mig veterligen ingen SATA6 standard (än).
Du bör ha ett antal SATA2 (dvs 300Gbps) portar på mobot liksom några SATA3 (=600Gbps).
SATA3 ska ju vara bakåtkompatibelt, så (i teorin) ska det inte vara något problem att koppla in äldre SATA-prylar på dem, men det är väl som vanligt att bara för att det ska fungera i teorin kanske det inte alltid gör det i verkligheten

Av Mooki

Som MoNkeY-05 säger kan det bli problem med frigången för RAM - åsså höjden kan ställa till problem i vissa chassi.
Personligen brukar jag köra Scythe/Noctua/Xigmatek när jag ska ha en tyst kylare.
Freezer 13 verkar ha fått oväntat bra i testet (med tanke på att det är en AC... )
Annars är min "bibel" SPCR.
http://www.silentpcreview.com/Recommended_Heatsinks

Av Mooki

Har lysrören stått och blinkat länge kan drosseln ha brunnit, och det har jag för mig är rätt dyrt - nog billigare med ny armatur nästan. Annars kolla säkringarna först som pscs3 nämnde.

Av Mooki

Enbart fjäderpangare för min del, fast i ärlighetens namn är det själva skruvandet & tunandet som är en stor del av charmen...

Av Mooki

Mitt kom oxå utan nyckel, men var ej låst - var dock inte helt uppenbart hur det skulle öppnas.
Man ska dra fram handtaget och samtidigt dra chassisidan utåt om jag minns rätt.

Av Mooki

Om jag fattar manualen rätt ska on/off-sladden från knappen kopplas till LCD-modulen.
LCD-modulen ska kopplas dels till en USB-port samt till mobo:ts on/off.

Har tyvärr inte samma chassi själv, men du borde kunna spåra och se om det finns någon förbindelse mellan on/off-knappen och LCD-modulen.
Isåfall borde det bara vara att koppla enligt ovan.

/M

Av Mooki

annars funkar siw.exe (system information wizard) bra tycker jag personligen.
Litet, smidigt och framförallt.... gratis

Av Mooki

Fast eftersom det enligt vad jag förstår är en exponentiellt avtagande funktion (här kan du rätta mig om jag missförstått) kommer man aldrig når exakt ända fram till azeotropen, dock lite närmre för varje steg - därav att det krävs ett oändligt antal bottnar.
Oavsett hur mycket man renar under destillationen så är det fortfarande inga ideala bottnar i kolonnerna, utan helt verkliga bottnar med diverse brister.

Håller med Fagerja, dock kan jag tänka mig att man genom val av jäststam och näringsämnen borde kunna styra vilka föroreningar som bildas och därmed få fram lättseparerade föroreningar - tror dock inte jag hört något om att detta görs så det kanske är dyrt/svårt.

Rätta mig om jag har fel, trådskaparen undrade huruvida det var olagligt eller inte att framställa sprit på raffinerat socker (även för legala producenter).
Sedan har tråden i viss mån avvikit från grundfrågan, men jag anser fortfarande att i verkligheten kommer det inte att bli identiska produkter med skilda råvaror.

Av Mooki

Har en Lenovo 3000 N500 som har HDMI.
15,4" skärm. Kostade runt 5k hos komplett i februari (med 3GB RAM, 250GB HDD och GeForce 9300M).
Tycker den funkar helt OK sedan jag bytte till XP

Av Mooki

Det tror jag inte är riktigt sant i praktiken.
Även om det i teorin skulle gå att få till en perfekt separation (fast det skulle iofs krävas oändligt många HETP, bottnar) är det i praktiken inte ekonomiskt försvarbart. Det är väl bara att inse att spritproducenter inte direkt drivs av ambitionen att framställa en helt ren sprit, snarare att tjäna stålar - så deras mål torde vara att framställa en drickbar produkt så billigt som möjligt.
Om man accepterar att man inte uppnår perfekt separation i en kolonn kommer man ha accepterat att en del föroreningar kommer att följa med. Föroreningarnas sammansättning är beroende av vad du häller i kokkärlet, dvs vilken mäsk man utgår ifrån.

Så min bestämda uppfattning är att sprit smakar olika beroende på vilken råvara man använder sig av.

Av Mooki
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pantheus
Då är det inte heller en HTPC du har

Fast det finns väl inget i begreppet HTPC som säger att man måste använda sig av ett speciellt HTPC-chassi...?
Används en vanlig PC i hemmabion är det ju en HTPC (Home Theater PC)

/M

Av Mooki

Jag skulle använt 2 fläktar i push-pull konfiguration för att få ett bra flöde, då behöver du nog inte ha ett så ruggigt blås så Noctua, Nexus, Scythe eller annan trevlig (tyst) fläkt borde duga gott.

/M

Av Mooki

Lägger IFPI upp en torrent-fil på TPB är det i syfte att den ska laddas ner, själva spridningen står de sedan själva för.
Jämförelsen med annat borde bli att om man skapar domänen "gratis-ringsignaler.nu" och lägger upp några mp3-snuttar bör man rimligtvis förvänta sig att folk laddar hem och använder dem.
Så i det här fallet tycker jag det är uppenbart att IFPI inte kan beklaga sig över att folk laddat hem deras alster som de publicerat på detta vis med just det syftet. Annat är falsk marknadsföring.
"Gratis varmkorv idag!" - men fan ta den som tar en av varmkorvarna som står framställda...
Jämförelsen med bilen på gatan är endast löjeväckande, såvida jag inte skrivit en stor lapp där det står "Vassego' goa tjuven ,sno alla delar du vill ha".
Tycker att IFPI gör bort sig mer än lovligt, alla tendenser till fällande kommer tolkas som att rättsväsendet är korrupt och går i ledband från US.

/M

Av Mooki

En till röst för Pronto, skaffade en NG på Tradera för 700:- vilket jag tyckte var prisvärt.

/M

Av Mooki

Beror lite på vad du tänkt spela för filmer huruvida hårdvaran räcker eller inte.
Vad gäller MP har jag kört med den i ett år. Lite småbuggig men på det hela rätt OK. Det som stör mest är att watchdogen ploppar upp med jämna mellanrum, nu kör jag iofs på 1.0.0.0 RC3 så det kanske finns nyare utan det problemet. Annars är frugan nöjd, kör med ett trådlöst tangentbord och det funkar bra - så länge man inte har ungar som envisas med att trycka på "M"-knappen

/M

Av Mooki
Citat:

Ursprungligen inskrivet av August
Jag har gjort lumpen på isbrytare, Njord och Ymer, vintern -88.

Same here, fast 1992-1993 och huvudsakligen Ymer och en liten sväng på Atle.
Var väl 5st 12-cylindriga Wärtsilää Dieslar om jag minns rätt, 18 liter volym per cylinder, nedtrimmade från 6000 till 5000 hk/st.
Till det lika många "hjälpdieslar" som höll igång kringutrustningen, låg runt 980hk/st, åsså en 500hk som försåg övriga fartyget med belysning & lite sån skit.
Drack ju duktigt med soppa, rymdes totalt 2,200.000 liter (2,2 miljoner), blandning av diesel och tjockolja, och detta räckte 30 dagar ungefär.
Om jag minns rätt var det 35mm pansarplåt föröver, i aktern var den tunnare (25mm?)
Krängnings-systemet var ju lite roligt oxå

Var rätt balla maskiner, men i övrigt sög tjänstgöringen - lutade mer åt "grå arbetskraft" än någon egentlig värnplikt...
Å andra sidan, låg ju vid stadsgårdskajen hela somrarna, det var jäkligt nära in till stan och krogen

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TtompaA
Exempelvis HMS Belos som jag gjorde lumpen på; kan ligga helt stilla, så när som på en meter...

Hade Belos ett sånt där "Voigt-Schneider"-drev? - typ en trumma som går vertikalt ner genom skrovet från maskinrummet.

/M