Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av Ice Frontier:

Självklart inte! Om de har 100% betalt av samhället (dvs lever på olika bidrag) så räknas de inte som sysselsatta. Får de 80% lönebidrag så är de naturligtvis endast 20% sysselsatta. Lycka till med att få fram bra siffror på exakt hur många heltidssysselsättningar de med lönebidrag räknas som!

Och lönebidrag av alla de olika arter inklusive starta eget bidrag är bara av många faktorer som gör att arbetsmarknaden blir skev. Min poäng var dock att det blir fel att försöka räkna ut vilken samhällsgrupp som är mest gynnsam för samhället, genom att se på "antal arbetslösa" då olika individer får olika insatser.

Istället förespråkar jag att staten ska hålla i våra pengar hårt, visst skulle vi ha några miljarder i stadsöverskott (istället för statsskuld) så kunde landet skänka pengar till andra länder, idag är det mer lämpligt att folk hjälper andra på egen hand efter hur mycket de vill skänka.

Och detta gäller inom alla områden. Staten ska noga granska hur de kan spara och dra in på pengar, även om något är en stor vinstintäkt (vattenfall, systembolaget, svenska spel etc) så ska staten försöka få in mer pengar. Och då såklart analysera konsekvenserna, där t.ex. för hård satsning på svenska spel kanske skärper samhället i det långa loppet?
Precis som att extrem protektionism och hindra folk från andra länder att komma hit och jobba knappast gynnar oss i längden.

Av bud_bundy

Eftersom vi inte har marknadsekonomi i landet så kan man inte dra marknadsekonomiska slutsatser kring vilka individer som klarar sig bäst, då statens påverkan (lönebidrag, arbetslöshetsersättning, skola, sjukvård med försäkring etc påverkar) Alla individer har självklart inte lika stor rätt till dessa som jag nämnde utan härkomst har betydelse. (bortsett från sjukvård, där alla är lika)
Angående lönebidrag om staten betalar en arbetsgivare 80% av en anställds lön, ska då arbetaren räknas som full sysselsatt och helt arbetslös?

Angående invandringspolitiken så borde kostnaden vara en ickefråga, alltså folk får komma hit och fixa sina egna pengar, när de sedan har jobbat tillräckligt länge så kan de få medborgarskap, ja då får rätt till exakt samma skyddsnät som som andra. Vad kostnaden, vinsterna blir kan man fråga sig, men staten ska ej lägga sig i sånt utan det brukar sköta sig bäst själv.
Problemet är nu att invandringspolitiken inte riktigt alltid fungerar som jag nämnde utan att staten lägger sig i.

*edit*
Det är lustigt att många har en väldigt svartvit bild på hur man kan effektivera något. Inom precis alla områden inklusive sjukvård, äldreomsorg och skola, så ska staten göra det de kan för att hålla nere kostnaderna. Påstående som äldreomsorg kostar är irrelevant i sig själv, frågan är hur staten kan minska kostnaden? Där ett av de första stegen är att enbart ge denna till svenska medborgare eller utländska som betalar för sig.

SD som parti har ett korkat partiprogram om de skulle få egen majoritet, väldigt få tror dock att de kommer få detta. Och frågan kring invandringspolitiken är då om lite SD ihopblandad med 90% av resterande blir bättre?

Av bud_bundy

Jag Kör Watch Dogs på ps4.
Och jag har testat lite som hastigast och först blev jag rejält besviken inte minst på bilkörningen, men efter några timmar så är jag helt nöjd med spelet. Det största problemet jag hade med bilkörningen var att jag var van med GTA, om bilkörningen inte fungerade på samma sätt så var det negativt. Nu har jag vant mig med Watch Dogs bilkörning och tycker att den är rätt bra, diverse fixar borde dock göra för att få upp känslan. (jag har svårt att exakt säga vad, jag gillar inte riktigt billjuden till att börja med)

Så jag är helt nöjd och Watch Dogs kommer bli det spelet som jag spelar härnäst och det dröjer innan jag går tillbaka till GTA5.

Av bud_bundy

Jag jobbar delvis inom området och det enda vettiga där är vad man kan, det finns gott om personer i +40års åldern som inte har något mer än 2 årligt gymnasium och de är hur grymma och eftertraktade som helst.
Så det en utbildning ger en (inom vilket område som helst) är en snabb och enkel start. Problemet med att lära på egen hand är förutom veta vad man ska lära sig den ekonomiska biten under tiden.

På arbetsplatser så anställer arbetsgivare den som är bäst lämpad för platsen, beroende på vad det är för jobb så skiljer kraven de har. (överkvalificering är också ett problem då personen i fråga kan byta jobb)

Nå mitt råd till TS är att vidareutbilda dig så mycket som du kan, du kan självklart söka jobb mellan utbildningarna.

Problemet generellt med automationsteknik idag tycker jag är all kommunikation, där man förutom automationstekniker borde vara ett nätverksguru för att få skiten att fungera. (även om OPC och softing tunnlar m.m. förenklar jobbet och gör så att det inte blir kaos på större anläggningar)

Och plc så är de ofta redundanta plus att koden till dem kanske genereras ifrån ett simuleringsverktyg, C++ verktyg. Där kod även ska skapas till scadasystemet m.m.

*edit*
I vilket fall min allmänna rekommendation är läs så mycket som man kan. Inte för att detta är enda vägen utan för att det oftast är den enklaste vägen. När man har gjort det så sök jobb och var flitig och jobba sig uppåt. Resultatet med eller utan studier kan bli det samma. (det finns inget på högskolan som man ej kan lära sig själv)

Av bud_bundy

Det jag funderar på är om det är så smart att göra samma kärnor, då det är väldigt ofta man har behov av en supersnabb kärna och så kunde alla andra task köras på andra kärnor. Denna supersnabba kärna skulle då vara helt reserverad och endast av schemaläggaren få användas av trådar med tillstånd.

Jag själv upplever att de där 12kärniga xeons har blivit väldigt populära och sätts in i vilken företagsmaskin som helst, med motiveringen att någon tusenlapp hit eller dit i hårdvara är försumbart när mjukvaran kostar runt 1 miljon eller så. Och jag funderar på om väldigt ofta mindre kärnor i högre klock skulle ge ett bättre resultat.

Detsamma gäller denna 8 kärniga processor för konsumenter, i en allt i alla burk så tror jag mindre kärnor med högre klock oftare blir ett bättre resultat.

Av bud_bundy

Gött det innebär att mitt GTAIV varar i många år till och jag ej behöver köpa något nytt spel!

Men det blir kanske en Watch dogs till ps4an ändå, jag väntar dock in recensionerna.

Av bud_bundy
Skrivet av Zotamedu:

Om du inte ens orkar sega dig till vallokalen har du noll och ingen rätt att klaga på politiken.

Jag håller med Chippa. Och filosofisk skulle man kunna säga raka motsatsen, har man deltagit i leken får man acceptera utgången. Och att det är främst som väljer att inte vara med som har all rätt att klaga.
Nå alla har såklart rätt att klaga och det är inte konstigt att folk har svårt att välja vilket ashole som ska bestämma över dem och inte ser någon större mening med att rösta. Min åsikt är dock att alla borde kunna hitta något parti är nämnare en än ens åsikt än de andra.

Av bud_bundy
Skrivet av Humbuk:

Demokrati är:
"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att framföra dem." (Evelyn Beatrice Hall (Voltaire))
Demokrati är inte: "Du får gärna tala, men bara om jag tycker om det du säger!"

Bra sagt.
Jag tycker annars att demokrati främst handlar om att låta en folkvald person få kränka individers rättigheter på olika sätt, där man kan välja att rösta på individer som utger sig vilja kränka en olika mycket. Diktaturer är en icke folkvald person som gör samma sak, skillnaden här är att om en folkvald person gör ett dåligt jobb så lär denna ej bli omvald.

Det jag syftar på detta är att både miljöpartiet och Fi har gått kraftigt framåt enligt valundersökningen, där dessa partier inte precis är för att man ska låta folk bete sig i sverige som i övriga EU. Frågan är vad vill miljöpartiet och Fi att man ska få göra idag som man inte fick innan? (jag är ingen väljare så jag kommer ej på något) Däremot finns det många saker de vill hindra.

Annars miljöpartiet och lite Fii i Eu kan vara bra, bara de inte får för sig dumheter att vi ska föregå med "gott exempel" själva.

Av bud_bundy

Det är liten chans att ens röst har någon betydelse även om det på vissa mindre orter typ har skilt en röst någon gång. Så argumentet jag skiter i att rösta för att det troligen inte har någon betydelse är giltigt. Motargument emot detta, handlar om att se folket som en grupp och säga att gruppen som inte röstar kan påverka valet. Där vissa försöker få fler att rösta, men är detta bra? Alltså ska folk som inte bryr sig om något vara med och rösta om detta?

Angående EU kritik så är våra partierna olika EU-kritiska/vänliga och man kan rösta på ett sådant. Man får dock med en massa annan dritt i partiprogram som man kanske inte gillar. Så att inte rösta för att man inte gillar EU anser jag vara ett dumt val, då man just kan rösta på folk med samma åsikt.

Av bud_bundy

Jag själv satsade 200kr och vann min fru på ett nätkasino

Det finns annars många orsaker till varför folk spelar. Där man får dela upp efter personerna efter hur ofta folk spelar, hur mycket de satsar och på vilka odds.
Det finns personer som tycker denna typ av spel är rolig och spelar en hel del såna spel t.o.m. utan någon insats eller vinst. Sedan finns det folk som drömmer om att vinna stort, ofta har dessa dock en världsuppfattning som på något sätt inte bara ser vinster som slumpen.
Och det finns även folk som är beroende.

*edit*
Och de flesta känner nog också till någon på mycket lånvgäga håll som har vunnit mycket pengar och rätt för dem var ju att spela, även om det statistisk sett inte var det innan de visste utgångspunkten.

Av bud_bundy

Jag fattar inte grafen riktigt vad är proj_2 för något? Sedan siffror upp till ger jag inte så mycket för.

Men intressant artikel och ssd prestandan är något som verkligen behövs förbättras. Förhoppningsvis kan de visa upp något "riktigt test" senare, med riktigt test så menar jag såna som man gör på vanliga applikationer när man ser vad prestandaskillnaden blir i praktiken.

Av bud_bundy
Skrivet av Kilroy:

Men att använda billig utländsk arbetskraft för att sänka inhemska löner är inget konspiratoriskt, det är inte helt ovanligt.
Och vi har flera politiska partier som tycker att utländsk arbetskraft ska kunna jobba helt skilt ifrån inhemska kollektivavtal.
osv osv osv.
Och det tycker jag är en viktig sak att lyfta upp i hur "vänstern" och "högern" ser olika på det här med "fri rörlighet".

Billig utländsk arbetskraft kan höja våra löner, då företagen får mer pengar och som de kan använda för att värva de bästa arbetarna. Det finns ingen mening med att dyr svensk arbetskraft gör något som någon utifrån mycket gärna vill göra billigare. Vi måste dock ha bra kontroller så att arbetsmiljölagarna etc följs.

Jag tycker ärligt talat att kollektivavtal generellt är mycket främlingsfientliga, då de stänger ute folk från andra länder att ha en ärlig chans att arbeta. För varför ska man anställa någon från t.ex. öst som varje sig kan svenska eller engelska om de inte ens får konkurrera med löner?

*edit*
Visst ludditargumenten gäller och man kan hänvisa till hur spinning jenny förstörde för bönderna med dens konkurrens där vissa bönder fick det riktigt dåligt. Men en rättvis arbetsmarknad där alla har sin chans är rättvis och på lång sikt leder det till att alla får det bättre. Med alla så menar jag inklusive folk i andra länder.

Av bud_bundy

Se det ekonomisk, där du väger in extraarbete och strul som en kostnad. Man ska ej glömma att kostnaden för en trasig produkt i många fall är betydligt större än vad bara produkten kostar.

Säg t.ex. att man köper en bakuphårddisk på 2TB för 500kr och sparar 300kr emot en ny. Om hårddisken skulle rasa, är det då enbart 500kr man har förlorat? Och om man har tur och får en ny på garantin så har detta inte kostat en något alls?
Problemet är att man har förlorat data, där denna data kan vara mer värd än hela ens dator. Köper man begagnad moderkort, processorer, ram (som är livsfarligt) så kan man få datafel då också.
Nya produkter är självklart ingen säkerhet, det är dock mindre riskabelt.

Så frågan man ska ställa sig är om man gör något vettigt med den maskinen som ska ha en hårdvara med okänt ursprung, om svaret är ja bör man överväga risken emot hur mycket man sparar.

Htpc, surfplatta, lekdator etc skulle jag själv kunna tänka mig köpa begagnad. Jag tycker dock ofta priserna i princip är lika som nya och inte ovanligtvis högre än nytt. (htpc & surfplatta brukar dock gå fixa billigt)

Av bud_bundy

Beror på situation. En grundregel är att man aldrig någonsin ska checka in något som ej är körbart och absolut inte ej kompileringstid saker. Även om man arbetar själv så ska man aldrig gå ifrån denna regel och det kan mycket väl hända att man behöver ändra en helt annan del av sitt program.

Så det jag gör är såklart att skriva en så kortfattat och tydlig kommentar jag kan. (tyvärr ofta inte tillräckligt bra, något jag behöver träna på) Därefter fattar jag beslutet om koden ska checkas in eller bli en "shelve". I kommentaren anger jag vad som har ändras och eventuella brister. Dumt är inte att ha någon versionshistorik i filen. Det är inte så ovanligt på hobbynivå att man skriver kommentarer över varje funktion.
Hur "proffsen" gör vet jag inte, då jag ej jobbar i större projekt med vanliga språk.

i vilket fall så bör man använda versionshanterare typ från dag 1. Git är en enkel och gratis lösning.

*edit'

Angående lämna tomma metoder så kan det skapa huvudbry för folk som implementerar ens klasser och har stora problem att få någon metod att utföra det som den enligt sitt namn utger sig för att vara. Så mitt tips är att lära sig hur "proffsen gör" och apa efter. Tyvärr så har de flesta som mig inte tid att lära sig hur man borde göra utan vi gör en lösning som knappt fungerar, jobbar man in mindre projekt så kan det gå ändå.

Av bud_bundy

Gött undra om jag kommer få 60fps i word med min Core i7-3930K eller om jag behöver klocka?

Säga vad man vill om office, men väldigt många spenderar största delen av sin vakna tid med detta program igång. (Främst excel, word, link och outlook)

Så jag väntar mycket och ska testa alphan så fort som den kommer ut. förhoppningsvis har det kommer en vettig 64bitars version nu som klarar av att hantera mer än 2GB ram per instans, så slipper man skapa flera instanser bara för minneshanteringen. Dessutom är 512 MB per dokument alldeles för lite.

Av bud_bundy
Skrivet av Huzzbutt:

Kom igen nu, det är en enkel fråga: Varför har Sverige en hög ungdomsarbetslöshet?

Har vi verkligen så hög ungdomsarbetslöshet om man jämför emot övriga europa?
http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshe...
Visst vi ligger dåligt till bland de rikare länder, men ändå skillnaden är inte så stor.

Angående ordet arbetslöshet som ni pratar om så är det ett ord skapat av socialister för att beskriva ett fenomen som uppstår för vissa individer i den byråkratiska arbetsmarknaden. På samma sätt som ordet arbete är, för vad är arbete? Behöver man ha arbete för överleva utan bidrag etc?

På frågan varför vi arbetslösheten är där den är så beror det mesta på byråkrati, det går genom att ändra byråkratin minska respektive öka det som vi kallar för ungdomsarbetslöshet. Min åsikt är att vi bör ändra byråkratin på ett sådant sätt så att allt fler personer betalar ungdomar för att utföra sysslor åt dem, d.v.s. det vi kallar för arbete. Det går att göra ungdomarna mer konkurrenskraftigare (billigare, duktigare etc) eller göra arbetsmarknaden bättre.

Det finns inget enkelt som staten kan göra, visst minska skatteinkomsterna (bl.a. arbetsgivaravgiften) är enkelt, men då för staten samtidigt in mindre pengar. Dessutom kan det leda till att företag anställer en ungdom istället för en äldre.

Så det staten enligt mig ska göra är att se över allt slöseri, dessutom ska vi inte blöda för mycket utan bete oss som andra. Dumpar alla andra kärnavfall i Östersjön så gör vi likadant, vi bör såklart argumentera för att alla ska minska det. Detsamma gäller välgörenheten, skänker länder en viss summa i bistånd så ska vi ej skänka mer. (man kan diskutera vad vi ska gå på, pengar per individ eller bnp etc)

Av bud_bundy

Inte nog med att broadwell blir försenad den lär med all sannolikhet inte imponera i prestanda heller.(mot de förväntningar man har) Så jag anser att det är rätt bra tid att köpa en dator nu, då det inte händer så mycket förutom ssd och ramminne.
När ddr4 kommer lär denna både bli svindyr och i princip vara lika slö, det förvånar mig inte alls om det dröjer en 3år eller så innan detta minne blir standardvalet vid nya datorer.

Så det blir för mig som för många andra att skaffa fler kluster, det positiva med detta är att man slipper ha dyra element i lägenheten..

Av bud_bundy
Skrivet av tvelander:

Windows 8.1 och skala fönster?

Aldrig varit ett problem för mig.

Grymt som tusan, testade på min laptop som har 1920*1080. Problemet med små skärmar är att man förlorar yta, men helt det är det värt att kunna arbeta med datorn.

Skrivet av Reyintaz:

Vilka verktyg är idag hårdkodade för en specifik upplösning?

Vad är standard?

1900*1200 och 1920 *1080 är väl det som flest gör sina applikationer till idag och kan sess som standard?
Angående verktyg. Så har väl de flesta verktyg idag ej ett dynamisk gränssnitt som anpassar sig efter skärmstorleken, orsaken till detta är flera som att tid är pengar och att miljön som verktyget är skapat i ej alltid har stöd för funktionen.

Skrivet av Dr.Mabuse:

Upplösningen är i relation till förhållandet 3:2. Att det tramsas med Java och Flash i många verktyg är väl inte ovanligt men vad tusan är hårdkodad mot upplösningen i dag?

Väldigt mycket, en stor del av dessa går dock fint att använda ändå.
Det är bara besöka vilket företag som helst och se att tid på att göra gränssnitten dynamiska ligger väldigt lågt nere på vad som behövs göra.

Av bud_bundy

Varför så hög upplösning som 2 160 x 1440 pixlar ?
Att köra annan upplösning än standard ställer bara till problem om man kör verktyg hårdkodade för en viss upplösning.

Så det blir ingen surface Pro för mig, det blir allt att sitta med laptoppen i knät när jag sitter på busen etc..

Av bud_bundy

Jag själv är grymt sugen på en Surface Pro, de är dock aldeles för dyra för mig och jag har ett klumpigt substitut som jag använder. Visst en Surface Pro hade varit bekvämare, men den bekvämligheten hade kostat mig 15000kr för den plattan som uppfyller mina behov under resor.

Skrivet av Kärlekstrollet:

Morsan kör Surface RT och är otroligt nöjd, enda klagomålet var att BankID inte funkade först men vilket är fixat idag.

Ja många som kör Surface är nöjda.

Skrivet av Kärlekstrollet:

Tycker dock att Pro är lite onödig, fördelarna med x86 arkitektur mot ARM är juh typ enbart spelande vilket man hellre väljer en riktig bärbar dator till.

Snarare precis tvärt om. Ska man spela på plattan så fungerar ARM precis lika bra eller t.o.m. är ett bättre val i.o.m. att plattan ej klarar av de tyngre pc-spelen.

Ska man göra annat på plattan än att spela och slösurfa, ja då behöver man riktiga windows där ens applikationer finns.