DX10: Call of Duty: Modern Warfare 2

Activisions nutida krigspangare Modern Warfare 2 var utan tvekan ett av de mest efterlängtade spelsläppen under förra året. Titeln har slagit mångfaldiga försäljningsrekord och spelas varje dag av miljontals människor. Spelets grafikmotor bygger på en modfierad version av den som användes i det första Modern Warfare, vilket innebär att det rullar bra på en stor mångfald av system men samtidigt bjuder på en trevlig visuell upplevelse.

Spelets inställningar har här vridits upp hela vägen samtidigt som fyra gångers kantutjämning har applicerats för bägge upplösningarna.

Modern Warfare 2 uppvisar inga direkt upphetsande resultat till Fermis fördel. GTX 480 ligger visserligen före HD 5870 i tabellen, men det rör sig dock endast om en enstaka bild per sekund. Skalningen i SLI är ännu en gång bra, men detsamma gäller även för AMD med Crossfire där skillnaden mellan GTX 480 och HD 5870 är ytterst liten. Den gamla trotjänaren GTX 295 tar hem vinsten när två kort sammankopplas.

I den lägre upplösningen ökar avståndet något mellan GTX 480 och HD 5870 även om det bara rör sig om dryga 5 procents fördel till Fermi. SLI-skalningen blir här något sämre men det är i slutändan GTX 480 SLI som tar hem segern med en liten marginal.