Permalänk
Medlem

Bästa flygsim

Hej på er!
Kunde inte hålla mig från att köpa Rift S då saknaden av mitt förra headset, Htc Vive, blev för stort.

Tips vilket flygsim som är det bästa?
Har tänkt att spela med antingen rift-kontrollerna, xbox one gamepad eller kboard.

Permalänk
Medlem

@Bjokih82:
Jag kör X-Plane med HTC Vive, det kanske funkar med Rift också?
Dock rekommenderar jag en vettig joystick/yoke med throttle och pedaler. Att vifta i luften med handkontroller ger ingen bra känsla för hur planet beter sig.

Har även kört VTOL VR från Steam som känns mer byggd för VR, där kanske du klarar dig med motion-kontroller, men jag tröttnade efter ett tag pga brist på innehåll.

Också, är du ute efter seriös simulering eller lite mer combat/arkadkänsla?

Visa signatur

Vad har jag i min dator? Kopparrör.

Permalänk

FSX är en av de bättre, men det uppdateras inte längre, har lite muggig grafik och har med säkerhet inte stöd för din Rift. Där är X-Plane ett bra val. Modernt, hyffsad bra grafik och rätt ok funktioner.

Någon gång nästa år kommer ju Microsoft Flight Simulator också, den nya som lanserades på E3, och om Microsoft gör det ordentligt den här gången också så finns det stora möjligheter att det blir bra.

Visa signatur

Min profilbild beskriver hur jag känner mig just nu.

Permalänk
Medlem

För bästa VR upplevelse/prestanda idag så skulle jag säga Aerofly FS2. Det använder en betydligt modernare grafik/spelmotor jämfört med de gamla rävarna - och skillnaden är stor.

Dock är det tämligen dött i den meningen att det inte finns någon trafik att tala om varesig uppe i lufthavet eller på marken. Det är som att flyga runt i en pausad värld där mänskligheten försvunnit. Vidare så finns det inte så mycket add-ons - så simulatorn känns på det stora hela inte komplett. Vilket är synd. Hade gärna sett detta som den stora ersättaren då grafiken flyter på som den borde i en simulator år 2019.

Nu när MS flaggat för sin nästa FS generation så tror jag den blir standard igen. Den med den nya generationens högupplösta VR displayer och man behöver aldrig lämna hemmet igen. Jo möjligen för att införskaffa ett ännu fetare grafikkort som orkar sätta fart på alla hungriga VR pixlar förstås

Visa signatur

i7 8700K | Asus STRIX 1080ti OC GAMING 11 Gb | Corsair 32 GB@3000Mhz

Permalänk
Medlem

DCS World fungerar utmärkt för VR. Det finns stöd för att flyga med handkontroller och de dyra planen har stöd för att justera instrumentpanelen med handkontroller. Gratisplan är ett vapenlöst Mustang P-51 från andra världskriget samt ett SU-25 som är ett ryskt attackplan.

Allt ser dock ut som skräp i jämförelse med dom videosekvenser som MS släppt på Flight Simulator.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren!
Testat både DCs och Aerofly FS2, skulle nog våga säga att Aerofly FS2 utan tvekan är det bättre av dem två. Riktigt trevlig flygsim.

Permalänk

Jag har fastnat för Il-2 Sturmovik: Battle os Stalingrad. Otrolig bra känsla i VR. Man får en verklig känsla för planet.