Synology RS3621xs+ lite för långsam i write

Permalänk
Medlem

Synology RS3621xs+ lite för långsam i write

Hej!

Semesterpyssel på företaget har varit att installera en RS3621xs+ med 12st HAT5300 16TB diskar.

Det har fungerat bra och har fått fina läs och skrivhastigheter:
Read: ~760MB/s
Write: ~1GB/s

MEN, efter en omstart av RS3621xs+ så droppar skrivhastigheten och blir långsam och oregelbunden:

Har gjort fabriksåterställning två gånger och det blir samma fel. Fungerar bra efter nyinstallationen, men efter omstart så blir den seg.

* Vi har även en RS3617xs+ i nätverket som fungerar bra och är snabb. (har jämfört DSM iställningar)
* Kablar är utbytta
* Kör 2st 10 GbE portar med linked agrigation
* Det finns massa diskutrymme. Nästan tomm.
* Minimum SMB2, max SMB3.
* Raid10
* DSM 6.2.4-25556

Kommer inte på mer vad man ska felsöka.... Några idéer?

Tack!

Permalänk
Medlem

Någon disk som felar?

Permalänk
Medlem

Det är inte så att DSM kör en test på diskarna under tiden du utvärderar dess prestanda? Kika i Control Panel -> Task Scheduler

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sions:

Någon disk som felar?

Har kört S.M.A.R.T test och gjort parity checks när volymen skapades. Samt hållt ett öga på läs och skriv på varje disk och det ser jämt och fint ut.
Men misstänker ändå att det är något med diskarna.

Skrivet av hasenfrasen:

Det är inte så att DSM kör en test på diskarna under tiden du utvärderar dess prestanda? Kika i Control Panel -> Task Scheduler

Tack, inget har körts under benchmarks.

Nu för en stund sedan så körde den på 1GB/s i write igen. Gick svinsabbt att kopiera filer. Sparade ut en backup på configrationen av DSM. Startade om servern och det var tillbaka på 100-300MB/s. Läste in backupfilen, men det hjälpte inte.

Håller på att försöka återskapa dessa tillfällen när den blir snabb. Men det är sjukt random.

Permalänk

Nu när du kör LACP är det någon skillnad på switcharna/config? alt om det är någon av switcharna som börja få lite problem?
gissar på att du kör benchmark från din PC/laptop mot NAS:en?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tomtenisse:

Nu när du kör LACP är det någon skillnad på switcharna/config? alt om det är någon av switcharna som börja få lite problem?
gissar på att du kör benchmark från din PC/laptop mot NAS:en?

Jag har en äldre Synology RS3617xs+ på nätverket där jag får bra resultat. Så tycker inte det borde vara något nätverksrelaterat.
Har bytt kablarna mellan nas.en oxå för att utesluta kabelproblem.

Är i kontakt med supporten som felsöker. Får se om dom kommer fram till något.

Permalänk
Medlem

Ser ut att fungera bra nu.

Startade om switchen och gjorde en reset på NAS.et så har det fungerat felfritt.

Det konstiga var att problemet höll i sig även om jag anslöt NAS.et direkt till dator. Det var som switchkonflikten hade strypt något hos NAS.et som stannade kvar...

Permalänk
Skrivet av AndersNyman:

Ser ut att fungera bra nu.

Startade om switchen och gjorde en reset på NAS.et så har det fungerat felfritt.

Det konstiga var att problemet höll i sig även om jag anslöt NAS.et direkt till dator. Det var som switchkonflikten hade strypt något hos NAS.et som stannade kvar...

Toppen, hur påverkade det på den andra switchen den kanske inte vart drabbad alls av den där konflikten, var det att mtu inte matchade på båda sidorna? antar att det är active-active redundant!?

intressant issue iaf!