Inlägg

Inlägg som Igelkott har skrivit i forumet
Av Igelkott

Peak Design Everyday Case S23 Ultra

Helt ny och öppnad. Säljes pga att mobilen i önskad färg utgick från leverantören, men jag hann beställa fodralet..

Peak Design Everyday Case
Samsung Galaxy S23 Ultra
Charcoal

Mobile case
SlimLink
MagSafe

M-MC-BF-CH-1
818373023911
https://eu.peakdesign.com/collections/mobile/products/everyda...

Kan skickas eller hämtas i Kristinehamn, eller ev i Täby.

Läs hela annonsen här

Av Igelkott
Skrivet av Timmy Fox:

Det är en tolkningsfråga. Det står inte "ordinarie pris" någonstans öht—det är du som tolkar det som sådant—utan är snarare enbart ett utstruket pris som indikerar vad produkten tidigare kostat som lägst. Om man vill tolka detta som "Ordinarie pris" eller som "Tidigare lägsta pris" är helt upp till var och en, men lagmässigt så är det just det sistnämnda som ska visas, så det torde vara den korrekta tolkningen här.

Sedan rent marknadsföringsmässigt så ser jag inte riktigt vad ditt problem är. Alla butiker vill väl att sina rabatter ska se så stora ut som möjligt för att locka till köp, och att visa BF priset i stället för ordinarie pris gör ju att rabatten ser sämre ut än den egentligen annars hade varit—och ändå är det ju fortfarande en imponerande prisnedsättning även jämfört med BF-priset.

Det hade varit bra mycket mer oseriöst ifall de inte följt rådande lagstiftning kring detta. Lagen är till för att göra prisjämförelser mer rättvisa, och för att förhindra att butiker bara ökar "ordinarie pris" för att sedan sätta en rabatt på det för att låtsas som att rabatten är mycket bättre än den egentligen är. Genom att jämföra med BF-priset så vet man alltså hur mycket man sparar även jämfört med om man handlat för 1-2 veckor sedan och inte bara jämfört med ett "ordinarie pris" som hos en oseriös butik kunde ha varit hur missvisande som helst.

Jag har inget problem alls. Det är du som tolkar det så.
Jag respekterar Inet mer efter denna "kampanj".

Av Igelkott
Skrivet av ducedo:

Lag på det sedan september förra året:

"Om ett företag anger att de sänkt priset på en vara ska de även ange det tidigare priset. Det tidigare pris som ska anges är det lägsta pris som företaget har haft på produkten under de senaste 30 dagarna före prissänkningen. Prissänkningen ska alltså baseras på det tidigare lägsta priset. Har priset sänkts gradvis under de 30 dagarna ska det pris som gällde före den första prissänkningen anges. Om man sänkt priset på varor som lätt försämras eller kan bli för gamla behöver man inte ange tidigare pris."

Okej, men Inet har ändå valt att presentera det som ordinarie pris och inte flaggat med ett "lägsta pris senaste 30-dagarna-pris"

Av Igelkott

Grymt seriöst av Inet att ange BF-priset som ordinarie pris på Prime GX-1300.

Av Igelkott

Julkalendern är en riktig höjdpunkt på swec.

Av Igelkott
Skrivet av andra94:

Vad fick du ge för den?

Ingen superdeal. Det blev närmare 3500:-. Det finns så många kinesiska tillverkare och varianter. Men denna med 8gb ram och 128 m2 ssd var lite nedsatt och fanns i lager. Det blev ungefär samma utlägg som jag tidigare övervägt lägga enbart på ett Intel nätverkskort.
Jag får väl återkomma med hur väl den funkar.

Den medföljande Windows 10-installationen hade jag aktat mig för att ansluta till internet dock. Jag letade, men såg inga tecken på manipulation, ska sägas.

Av Igelkott

Histton P09B

Byter upp min pfsensehårdvara från Q6600

Av Igelkott

Jag kan ev hitta en i Kristinehamn. Inte Compact. Den är nog från runt 2008, men knappt använd då jag övergick till en PRO

Av Igelkott

Är det menat som ett hot?

Av Igelkott

Ljudklippen kan omöjligen vara representativa. Apex lät ju mer som chassifläkt vid 500 RPM än Noctua vid 900, trots att mätningen säger 16 vs 30 dB

Av Igelkott

Netscape, ICQ, winZip, Daemon tools, Norton antivirus, Filezilla, Paint shop pro

Av Igelkott

Det enda jag kommer använda prisjakt till framöver är att scanna eankoder.

Av Igelkott

Snart får vi börja om internet.

Av Igelkott

WordPad är ju räddningen när man behöver öppna en flera gb stor textfil i Windows. Den försöker nämligen inte ladda hela filen på en gång. Notepad++ fryser bara tex.

UltraEdit fungerar dock ännu bättre, men det kostar också.

Av Igelkott

Jag har ogillat GN's raljerande jargong ett tag. Jag tyckte den inledande videon från dem/Steve var övervägande intressant och innehöll en hel del saklig kritik. Men efter dagens uppföljning så avsubbade jag.

Av Igelkott

Grym skärm.

Av Igelkott
Skrivet av Cameltotem:

Aldrig spelat tidigare diablo spel men vet de är kult.

Köpte 4 o testa, det är rätt kul. Saknar o inte ha lika mycket spells som i WoW t ex, så mycket mer enformigt.

Vet inte riktigt vad man ska göra, springer med runt i dungeons och följer quester.

Du gör rätt så länge det är kul.

Av Igelkott
Skrivet av twit:

Nu råkar vi ha konsumentlagstiftning som skyddar kunden i den här typen av fall.

Kan säljaren inte reparera eller byta ut den defekta produkten mot en fungerande är de faktiskt skyldiga att ersätta med en dyrare vara eller betala även mellanskillnaden så att köparen står utan skada, ett så kallat täckningsköp.

Det ena utesluter inte det andra.

Av Igelkott

Inte mitt förstahandsval, men det lät för gulligt när min dotter uttalade det, så det blev Dustin.
Nästa blir Damien.

Av Igelkott

Gigabyte hade kretskortkvalitet som USP för typ 20 år sedan

https://www.gigabyte.com/FileUpload/SE/Overview/Icon/4377.jpg