Inlägg

Inlägg som Mycel har skrivit i forumet
Av Mycel

Attans, bommade på AoE. Använde visserligen främst oDC och sedermera fulDC, men ikonen för DC++ satt även den någonstans i bakhuvudet.

Av Mycel

Kika närmare på Aventage-serien från Yamaha (RX-A***). God byggkvalitet och lite extra fokus på just musikåtergivning i stereo.

Även Marantz kan rekommenderas, om Aventage-modellerna är i dyraste laget. Marantz har alltid satt musiken i centrum och deras receivrar är inget undantag.

Plus i kanten för Marantz som använder Audyssey för rumskalibrering. Yamaha kör på egenutvecklade YPAO, som i regel betraktas som mindre pålitligt (även om jag skulle tro att skillnaderna var större för några år sedan). Kan vara värt att ha i åtanke om du har ett i akustisk bemärkelse knepigt lyssningsrum.

Av Mycel
Skrivet av Andreaz1:

... Däremot kraschade spelet fortfarande de två första gångerna innan jag ens hann börja köra.

Vad kör du med för inställning på Mirror Quality? Prova att dra ner den till 'High' om du har 'Ultra'.

Av Mycel
Skrivet av Andreaz1:

Hoppas hoppas hoppas att det gör skillnad. Vi får dock inte se den ikväll, den släpps "7pm Pacific" vilket blir klockan 04:00 för oss.

Ja, det hoppas jag verkligen. Såg också att man lär ha åtgärdat problemet med suddiga skärmbilder tagna i fotoläget, vilket ju är välkommet. Återstår att se, men jag är försiktigt optimistisk vad gäller prestandaförbättringar.

Av Mycel

Ny uppdatering på gång ikväll/inatt.

Ett gäng (för PC-spelare) anmärkningsvärda punkter:

Citat:

Performance
· Players running four-core setups on Windows 10 should see CPU improvements
· Improved thread layout changes for eight-core setups on Windows 10, resulting in improved performance
· Improvement to performance in upgrades and tuning screens on Windows 10
· Fixed a stall when driving in Byron Bay on Windows 10
· Stall fixed when applying Drivatar liveries while driving on Windows 10
· Stall fixed when driving in free roam on Xbox One

Se länken för vidare information.

Av Mycel
Skrivet av VeryMadMeatball:

Har problem med att spelet kraschar efter en sisådär ~40minuter ingame. Har Nvidia, och har nu uppgraderat till senaste version av drivrutiner, och testat att göra en cleaninstal av dom. Någon som har haft samma problem och hittat en lösning?

Det finns en beta-patch som tydligen löser problem med krascher relaterade till XAudio (under Windows 10). Kan det vara något?

Av Mycel
Skrivet av replica1:

Fönsterna i Windows: Gillar verkligen inte det kritvita utseendet på toppen av fönsterna i Windows. Hoppas verkligen det går att mörka till, eller göra det transparent senare. Inte fint alls. Någon som vet om man kan ändra detta redan nu?

Instruktioner för hur du ändrar färg på fönsterramar finns här. Det ser åtminstone lite trevligare ut, men det bör tilläggas att inaktiva fönster behåller samma färg som aktiva, vilket kan göra det svårt att urskilja dem. Det är ju dock likadant med det ursprungliga vita temat, så det är förhoppningsvis något man arbetar på att lösa till skarp release.

Av Mycel
Skrivet av Luap:

Hej allesammans!

Jag har köpt en i3-NUC (ivy) och har stött på lite problem. Kör win7 och XBMC, men när jag stänger av TVn stoppas musiken om jag kör spotify etc

Jag misstänker att NUCen känner av att bildskärmen stängs av trots att det är en pioneerreciever emellan och således stryper signalen i HDMI:n.

Någon som har en lösning eller stött på liknande problem? Har en plasma, så det är ingen lösning att lämna skärmen på om man vill spela musik hela dagarna

Stort tack!

Det du beskriver är grymt irriterande, och jag vågar påstå att det drabbar de flesta som kör HDMI från en PC/HTPC via receiver till tv. En av få (om inte den enda) lösningar är att köra ljud och bild i separata kablar. När jag hade min (stationära) dator ansluten via HDMI direkt till tv och en optisk till receivern kunde jag växla över till tv-sändningar (förutsätter naturligtvis att du inte har en digitalbox ansluten via receivern, eller att du kan ta ut ljud och bild från två av varandra oberoende källor) eller stänga av tv:n helt utan att förlora ljudet.

Bortsett från det faktum att senare modeller av NUC helt saknar optiskt ut, är det är ju heller ingen vidare lösning för en sann cineast, då man går miste om högupplösta ljudformat via optisk anslutning.

Av Mycel

Vilket spel handlar det om?

De flesta moderna (kommersiella) titlar har, liksom filmer, flerkanaliga ljudspår. Tal och dialog bör rimligtvis hamna i den i ditt system obefintliga centerhögtalaren, men spelas i stället upp i dina frontar, där det blir näst intill ohörbart. Det bör förvisso ske en nedmixning från exempelvis 5.1 till ren stereo i det här fallet, även om jag personligen aldrig upplevt några direkt lyckade resultat, och det verkar variera kraftigt från spel till spel hur pass mycket arbete som lagts ner på just återgivningen av korrekt ljud i olika konfigurationer.

Jag ska inte svära på att så är fallet, då flerkanaligt (digitalt) ljud i just PC-spelsammanhang är ett lite luddigt ämne som aldrig riktigt fått fäste på samma sätt som på konsol, men jag gissar att det är så det ligger till. Någon som är mer bevandrad kan ju flika in och kasta lite ljus över det hela.

Av Mycel

Steam-nyckel för Dark Souls finns (och har funnits under större delen av vinterrean) på Amazon.com för motsvarande 116 kronor. Har man dessutom kvar $5-rabatten kan priset pressas ner till dryga 80 spänn.

Det krävs dock att man anger nordamerikanska faktureringsuppgifter, men det är väl ett mindre bekymmer.

Av Mycel

"Bra grafik" är ju ett ganska luddigt begrepp, men om vi utgår ifrån spel som ser bättre ut än den genomsnittliga multiplattformtiteln är de väl tämligen lätträknade.

Jag tycker dock att Crysis kan nämnas, då Xbox 360-versionen (som för övrigt endast släpptes för digital nedladdning på konsol) ändå skiljer sig så pass mycket från den ursprungliga PC-versionen. Detsamma gäller Metro 2033 och inte minst Battlefield 3, som i princip är ett helt annat spel på en kapabel gamingdator. Det finns förstås fler exempel på multiplattformare där man valt att lägga extra krut på just PC-versionen, men där det kanske inte handlar om några direkt milsvida skillnader i upplevelsen som sådan.

Håller vi oss till strikt exklusiva titlar är väl Planetside 2 en kandidat så god som någon. Jag har själv inte spelat det, men av skärmdumpar och filmer att döma blåser det dörrarna av allt dagens HD-konsoler ens hoppas kunna åstadkomma. Räknar man dessutom modifierade spel är givetvis Skyrim en het kandidat. Tungt moddat kan det fås att se helt makalöst bra ut, och skulle säkert kunna tas för ett spel från nästa generation om man inte visste bättre.

Av Mycel
Av Mycel
Av Mycel

När du valt att börja skriva ett nytt e-postmeddelande högerklickar du någonstans i fönstret för att få upp ytterligare alternativ. Klicka på Bifogade filer och bläddra till filen/filerna du vill lägga till.

Av Mycel
Skrivet av Morphond:

Hur har du fått ikonerna till dina icke-metro program att se ut som de gör? Tänker på t ex Steam och utorrent.

Jag använder mig av OblyTile, programmet har en egen tråd här på forumet.

Lämpliga ikoner finns på deviantart.

Av Mycel

http://fuskbugg.se/file/T0Hq5A/czxbv734066blc.png

För tillfället ganska oorganiserat.

Av Mycel

Ja, my bad, tänkte förstås på 448:an.

Av Mycel
Skrivet av Lovebird:

Vad menar du med att det tar upp 3 platser?

ASUS DCII-kylare tar på vissa modeller upp tre kortplatser (på höjden, så att säga), vilket kan göra det svårt att få dem att passa i trängre chassin. Det är dock inget problem vad gäller deras GTX 670, då den modellen bara tar upp två slots, oavsett utförande. De äldre GTX 570 och 560Ti tar däremot upp tre kortplatser med DCII-kylaren på plats.

Köpte idag Gigabytes GTX 670 med Windforce-kylaren och är riktigt nöjd än så länge. Svalt, tyst och en riktig best vad gäller prestanda. Det enda som finns att anmärka på är väl att kortet hade kunnat se bättre ut, rent estetiskt. Petitesser i sammanhanget.

Av Mycel
Skrivet av Neroscar:

Tjenare, kanske lite fel tråd att skriva detta i men det är så att jag inom en snar framtid funderar på att uppgradera burken med just detta grafikkort, och då undrar jag bara om den klarar av bf3 ultra 60+ utan någon vidare överclockning? Har förövrigt ett system väldigt liknande ditt (;
(Frågan riktad till dig Magmadawg)

Det ska klara Ultra alldeles utmärkt, så länge du inte ämnar spela i extrema upplösningar.

Kika gärna på SweClockers testresultat.

Av Mycel

Lånar tråden en snabbis ...

Är själv på jakt efter ett GTX 670, och har tittat närmare på EVGA:s kort. Jag brukar föredra designen på referenskort och hela exhaust-idén tycks fungera bra i mitt chassi.

Efter att ha skummat igenom diverse trådar och recensioner av just referensmodellen (som EVGA:s design i dagsläget bygger på) får jag dock intrycket av att kylaren är undermålig.

Hur ligger det till här egentligen? Är det någon som äger ett GTX 670 från EVGA och har lust att dela med sig av intryck och erfarenheter?

Jag hade förmodligen valt ASUS DirectCU II-kylare om det inte vore för att jag är ytterst tveksam till att den, med sina dryga 27 cm, går in i chassit (ett gammalt Cooler Master Cavalier). Vet inte om jag vågar chansa. Det är med små marginaler mitt nuvarande GTX 280 (referensmodell) går att klämma dit.

Edit: Ska tilläggas att jag inte tänker fippla med överklockning ö.h.t.