Inlägg

Inlägg som Jockel480 har skrivit i forumet
Av Jockel480

Håller på med en hemsida som röstar fram de bästa painting-tutorials som finns för att det ska bli lättare för personer som precis börjat med att rita att hitta rätt

Av Jockel480

Är detta det du söker? http://webmasters.stackexchange.com/questions/41021/hide-a-su...

Om det är det så kan du göra en subdomän och sedan lägga in robots.txt som det står på länken jag skickade.

Av Jockel480

Dynamiskt genererade userpages och SEO

Hej!

Jag bygger för tillfället en hemsida i php där man kan bli medlem och ha sin egen användarsida osv. Vad gäller alla medlemmar så hade det varit extremt smidigt att generera userpages automatiskt. Jag tänker mig t.ex. www.minsida.com/user.php?userID=24 .

Min fråga är då om det finns någon nackdel då google indexerar hemsidan? Kommer alla data som finns i den dynamiskt genererade hemsidan att indexeras på samma sätt som en www.minsida.com/user24.php? Kommer man via google kunna hitta till en dynamiskt genererad sida?

Har väldigt grundläggande kunskaper om php och googlande hjälpte inte mycket=/

Tack!

Av Jockel480

Ganska säker på att du kan sortera listan med olika comperator. Gjorde själv det rätt nyligen.

Edit:

Men om du vill sortera efter först en sak, sen om de är lika så ska du sortera efter en annan så kan du göra såhär.
public int

compareTo(Object in) {

if (point.getX() > getX()) {
return -1;
} else if (point.getX() < getX()) {
return 1;
} else {

if (point.getY() > getY()) {
return -1;
} else if (point.getY() < getY()) {
return 1;
} else {
return 0;
}
}
}

Sorterar här först efter x, sen efter y.

Av Jockel480

Det kommer med stor sannorlikhet komma ladders till diablo 3. Så om du planerar att spela ladders som många andra så borde du inte handla:)

källa: https://twitter.com/joshmosq/status/444646853083004928/photo/... inget officiellt än men att en gamedirector skulle lägga upp en sån här bild säger det mesta:)

Av Jockel480
Skrivet av Segge:

Verkar onekligen som att det inte blir någon omstart. Men hur blir det med alla karaktärer som är lvl 60 (xx) behåller dom sin paragon lvl och ökar vanliga lvl till 70 i expansionen för att sedan fortsätta öka paragon lvl? Och kommer det gå att spela akt V direkt då diablo är dödad 4 gånger om?

Det jag läst om Paragon level så kommer alla dina characters sammanlagda paragon att läggas ihop och bli din globala paragon i RoS. Så om man vill förbereda sig till RoS så är det bara att börja farma xp:)

Av Jockel480

Vet inte riktigt varför denna tråden ligger i grafikkort men iaf. De har ändrat hur de betalar ut pengarna. Kommer inte helt ihåg exakt hur de fixat det men i kort, om jag förstått det rätt, så handlar det om att för att kolla hur mycket du tjänat så får du gå in på youtube och kolla. Och utbetalning sker i slutet av månaden till ditt adsense konto.

Edit: såg att du placerat fel:)

Av Jockel480

Det kommer en relativt stor patch inom ett par veckor som kommer att förändra spelet ganska omfattande enligt min mening.

http://eu.battle.net/d3/en/blog/7988046/public-test-realm-pat...

Bland annat så kommer de öka mob density i de andra acterna så att act 3 inte längre är bästa farming stället, vilket innebär att de som är trötta på att köra act 3 om och om igen kan skatta sig glada i den uppkommande patchen så läggs mycket fokus på multiplayer också som ska göra så att man tjänar på att spela i grupp

Ledsen om jag gick ifrån ämnet, men som andra redan sagt, vill man tjäna mycket pengar så är det bäst att lära sig köpa billiga saker på ah och sälja vidare.

Av Jockel480

Tackar för denna tråden! Beställde även jag från den sidan och det gick riktigt enkelt och snabbt. Fick koden direkt och bara att registrera den på origin

Av Jockel480

Vet inte om detta hjälpermen jag hade ganska tidigt ett adsense konto. Flera månader senare fick jag ett mail från google om att jag också kunde ha reklam på min youtube kanal. Kommer inte ihåg hur jag gjorde, men på något sätt så kunde jag länka youtubekanalen till mitt nuvarande adsense konto.

Av Jockel480
Skrivet av anon81912:

Jag tror att du krånglar till det liter för dig själv!

Om du vill använda olika lager i ditt program (spel, shop kanske en meny) så får du se till att orientera det så från början. Det blir mycket sånt (refaktorisering) om man inte har gjort liknande saker innan.

Har du konstruerat hela modellen på det viset skall det inte vara några problem att hantera klick "varsomhelst" i fönstret på dina egenskapade objekt etc.

Som det är programmerat nu så funkar det, och jag skulle säkert kunna få ihop ett helt okej interface. Jag kan hela tiden få reda på musens position, och om shoppen är öppen, så tar en funktion i shoppen reda på vilket objekt som musen är på.

Men om jag ställer frågan såhär, är det bättre att använda något "färdigskrivet" som Swing eller ska jag fortsätta som jag gör nu? För det finns förvånandsvärt lite tutorials om hur man gör ett interface i ett spel, på internet=/ Förstår att det måste vara svårt att fatta vad jag menar då jag är väldigt oerfaren:)

Av Jockel480

Tack för alla svar!
Visst påminner det om motherload! Mitt favoritspel när jag var yngre och har helt klart varit grunden för idén. Gör detta spelet för att öva på att programmera

Skrivet av anon81912:

Du kan väl skapa ett fönster ovanpå det du byggt?

Annars kan du ju bara rita en ny vy ovanpå det du har och sedan bara fylla det med saker du gillar, finns hur mycket som helst i swing. Har du kommit så långt som du gjort kan jag inte se hur det kan vara problem?

EDIT: Du kan väl lägga till lite mer info om hur du har byggt det och vad som egentligen är problemet, det blir så svårt att ge konstruktiv hjälp annars?

Jag har redan försökt med att själv skapa ett GUI men känner att det måste finnas ett lättare sätt för att lägga in nya saker, byta avdelning i shoppen osv.
Jag har hört många prata om Swing, är detta något som lämpar sig för spel och går det att ändra grafiskt så att det ser snyggare ut och passar miljön?

Tidigare version av shoppen:

Bakgrunden ritar jag upp. När jag klickar med musen så gör den vissa saker ifall muspekaren är på ett av de 4 objekten. Är det såhär man gör när man programmerar ett gui? För känns en aning klumpigt. Har själv väldigt lite erfarenhet vid grafisk programmering.

http://i45.tinypic.com/t96s2f.jpg

Av Jockel480

Programmera GUI i java! Shop m.m.

Hej!
Har sedan en tid programmerat ett 2d Javaspel och har nu kört fast. Spelet handlar om en robot som gräver efter mineraler m.m och kan köpa bättre utrustning då den får pengar. Efter ett par timmar letandes på google vänder jag mig nu till er då jag inte fått några lyckade resultat.

Målet är att få till en snygg shop där man kan scrolla bland items, håller man på ett föremål så ska det komma en fram text (tooltip) om hur mycket det kostar osv. Har ni något tips på vad man ska använda sig av för att göra detta möjligt?

Bifogar en bild på spelet.

http://i46.tinypic.com/2nlrf55.png

Av Jockel480

Ser riktigt bra ut och ska helt klart följa angående guider, är det inte lättare att göra videor? Går snabbare att göra samt att ni kan få intäckter så fort någon kollar + att folket subscriba om ni använder youtube. Vet inte om någon påpekat men kanske en liten icon om vilken nivå som guiden ligger på.

Av Jockel480

Mini-DC då nätverket byter mellan 3G och 3G+ (mobilt bredband).

Tjena!
Jag använder mig av Bredbandsbolagets 3g dongel kallad Huawei E367. Problemet är att när nätverket byter mellan 3G+ (som verkar prioriteras) till 3G så tappar jag anslutningen i några sekunder villket är grymmt irriterande. Speciellt om det händer var 10: de sekund. Detta har jag luskat ut eftersom att anslutningen bryts då lampan går från cyanblått till mörkblått vilket indikerar att den går från 3G+ till 3G.

En lösning skulle kunna vara om man kunde stänga av 3G+ och endast köra på 3G men tyvärr är det så att i programmet som följer med så kan man endast stänga av 4G/3G+3G/2G. Alltså inte endast 3G+ för då ryker 3G med.

Så nu till Frågeställningen.
Är det någon som befinner sig i samma situation eller har löst problemet? Vet någon om det finns ett annat program som jag kan använda mig av för att stänga av 3G+?

Tack på förhand.

Av Jockel480

Bara så att du är medveten om det så kommer du att behöva hjälp med att programmera. Att göra ett spel från scratch är otroligt tidskrävande, även för experter inom programmering. Och om du nu själv inte har några goda kunskaper om programmering så är det ju ännu värre;) Så mitt tips är att försöka hitta likasinnade som kan hjälpa till med att programmera. Btw gillar låten väldigt mycket!

Av Jockel480

"The three-day Headstart Access will officially begin at 0:00 AM Pacific time (GMT -7:00) on August 25th. However, please note that in order to ensure we’re fully prepared for that fateful hour we may bring servers online up to 3 hours prior."

Servrarna kan alltså öppna 3 timmar tidigare för att avlasta servrarna något.

Källa: Mail från ncsoft.

Av Jockel480
Skrivet av Arius:

Det borde vara förbjudet att klaga på buggiga spelsläpp om man inte själv provat att programmera något av samma storlek...

Håller inte med, det är som att säga att man får inte klaga på att en film är dålig om man själv inte har gjort en film. Däremot så borde folk ha mer överseende med spelsläpp...

Av Jockel480

tror den tar dina lokala tidsinställningar. Enligt hemsidan så skulle det starta kl 5 för mig.

Av Jockel480

igång igen skulle jag tro:)

edit: utkastad efter ca 1 min...