Inlägg

Inlägg som Galming har skrivit i forumet
Av Galming

Någon kan säkert mer om mig om det här men vad räknas som insiderhandel?

Är det typ bara högsta chefer och liknande som åker dit när de tjänar miljon belopp?

kan jag åka dit som tjänat typ max en månadslön sedan ( 26e april - 6 maj ) och hur ska de kunna bevisa att det är insiderhandel isåfall ?

Jobbar som konsult och får veta rätt så mycket innan det kommer ut officielt.
har även köpt aktier nu på senaste inom just de företagen när den legat " lågt " och sålt allt när den" rusat" färdigt. väntat en två veckor och köpa upp samma aktier när den ligger lågt igen osv inför nästa "rusning" som jag vet kommer.

Av Galming

Suddgummi fungerar perfekt att få bort rost/oxidation på kretskorten som blivit vattenskadade, ta bara inte i för kung och fosterland när du rengör

Av Galming

snart kommer det väl en begränsning på att få KÖPA max en bristvarig produkt inom 6 månader

¯\_(ツ)_/¯

Av Galming
Skrivet av AplAy:

Ja, jag kommer att placera ut stolar där teknikern kommer behöva nå frånluftsventilerna och sedan lämna lägenheten 2 timmar på en långpromenad. Sedan är det väl bara att vädra lägenheten med korsdrag i ett par timmar. (bor högst upp)

Teknikern har ju garanterat med sig all utrustning som behövs. Tex en trapphusstege

Av Galming
Skrivet av nu1mlock:

Hej!

Kort och gott, är Sony XH90 en vetting uppgradering från XE85 (2017)?

Vill ha en 75", så jag har kikat på XH90 och Samsung Q80T. LG CX kostar tyvärr alldeles för mycket för mig och 65" är för litet.

Har, efter mycket om och men, nog kommit fram till att jag egentligen inte behöver 120Hz eller VRR, så att Sonyn saknar VRR gör inget. Rummet är alltid mörkt när jag kollar på TV och TVn kommer användas till 90% för TV-serier via Netflix och Kodi. Resterande max 10% kommer i framtiden användas till PS5.

XH90 kommer få VRR/ALLM via firmware update ( soon tm )
Jag är sjukt nöjd med min XH90, fick den för 14 995sek på mediamarkt för någon månad sedan. Vet inte vad priset ligger idag

Av Galming
Skrivet av AplAy:

Jag kommer behöva ha ventilationen igång (öppna fönster och balkonger) så att det blir ett "utsug" av deras utandningar från lägenheten. Varje gång jag tagit emot hemkört så har jag tvättat ansiktet och bytt t-shirt (överdrivet - men ej död ännu!).

Jag handlar själv och tar självfallet en risk då men väljer mina tider när jag handlar och i affärer kan jag hålla avstånd, blåsa på luft, och så vidare. Och du vill INTE veta hur jag överdriver med hanteringen av livsmedel hemma!

Hanteringen av kycklingfilé tittar på min övriga livsmedelshantering och säger, "Okej, du överdriver nu! Det är ju vi som innehåller virus i saften!"

Kollegan fick Covid19 inne på LKAB . efter legad sjuk på hotellet så beställde han en hyrbil och körde hem till Luleå. ca 4 timmar bilfärd. Då har han alltså suttit o hostat o kraxxat i bilen i 4 timmar, efter det spritade han ratt/ruta/växelspak/bilnyckel osv så gott han kunde .

Han ställde såklart bilen i vårat garage på kontoret istället för våra platser ute på innergården så jag fick köra upp bilen för återlämning.
Jag blev inte smittad även fast han " sjukat " ner bilen så länge, nu satt jag ju dock i bilen i ca 2 minuter varav större delen höll jag andan

Jag tycker du ser för många problem men verkar helt emot alla förslag på lösningar.
Kan nästan svära på att det är betydligt större risk för dig att bli smittad via matbutik än en tekniker som kommer och gör ett snabbt jobb. Det är ju inte så att han åker till en kund, jaha du har covid19 nu? låt mig bara göra jobbet snabbt åt dig.
Och om han nu fått reda på att han varit hos någon som är smittad tvivlar jag att han fortsätter sin runda

Av Galming

Hur gör du när du ska handla där hunrda/tusentals personer varit i butiken före dig och möjligtvis hostat på något du köper? och om du nu även beställer hem en matkasse så är det ju samma problem där också, nån plockar ju dina varor från butiken.

Ta en promenad medans de fixar ventilationen så får du väl sprita rent när de är färdiga

Av Galming

Jag känner igen det där. kan det kanske varit ifrån judge dredd eller liknande? Demolition man kanske?

Av Galming

Flytande i tal och skrift:
Svenska
Engelska
Rövarspråket

Hade velat/vill lära:
Koreanska
Japanska

Av Galming
Skrivet av FBGKimpan:

Rektorer känner varandra. Det går inte och kommer det ut, kan man bli väldigt negativt stämplad inom skolvärlden.

Ah tänkte inte så långt 🙂

Av Galming
Skrivet av FBGKimpan:

Hur hade ni hanterat den här situationen?

Jag är ämneslärare. Ny exad. Jag fick 34.000 i lön på mitt första jobb. Många på min enhet får runt 34-36. Ett fåtal runt 38-39.
Jag blev tilldelat ett ganska fint stipendium. Jag blev kontaktad av en annan skola att komma på intervju (Jag sökte inte jobb där).

På intervjun, tänker jag, jag säger en ganska hög summa och ser hur de ställer sig till det. Jag sa att jag inte riktigt visste pga nya lönen kommer på måndag, men omkring 38.000.
Rektorn sa "Ja, det kan du få nu direkt". Jag sa att jag skulle återkomma eftersom jag trivs på min nuvarande arbetsplats.

Det är en hög lön i jämförelse med min nuvarande arbetsplats. En riktigt hög lön. Min kollega som har mer ämnen och 25 års erfarenhet får 39.3

Jag gav uppenbarligen ett för lågt löneanspråk.
Kan man få upp den mer utan att låta girig tror ni?

Du kan ju testa säga att nuvarande arbetsgivare matchade deras lön så vill de ha dig så kan du tänkas byta på typ 40k

Om inte så är det väl bara och acceptera erbjudandet på 38k

Du har ju inget att förlora då de knappast drar tillbaks sitt erbjudande på 38k

Av Galming
Skrivet av jorgen69:

En bekant har haft Covid nu i 5 dagar och fått svårt att andas,Han ringde 1177 men dom tycker han ska vänta att åka in.
Vad jag läst så kan man väl klara sig med 10% syre.

Vad jag förstår så ska man inte belasta sjukvården förren man blir väldigt sjuk.

Har du svårt att andas hade jag åkt in oavsett vad det beror på. Idiot på 1177 som ber dig avvakta.

Av Galming
Skrivet av Krigarvarg:

Med "hög" fart menar jag typ 30-50km/h. Kan vara jag som inte är van vid den nya bilen ännu och kanske inte trycker ner kopplingen nog mycket. Nyss köpt den som sagt.
Jag brukar växla ner till 1an innan korsningar, ifall jag behöver stanna.

troligtvis syncringarna som lever om, sen tillkommer säkert slitage på både motor, koppling, låda och upphängning när du går så,
Jag hade absolut försökt ändra hur du kör istället för att riskera " roliga " tripper till verkstaden.
30-50 tycker jag låter alldeless för högt för att gå ner på 1an

Av Galming

när du säger relativt hög fart. snackar vi typ 60km/h eller 20km/h?
Sen förstår jag inte varför du ens vill lägga i 1an i hög fart?

Om jag förstår det rätt så låter det som när man försöker växla för snabbt innan kopplingen är nedtryckt?
Jag kan prova imorgon ( om vi nu inte snackar typ 80km/h ) om jag hör något men vill först veta vilken hastighet

edit: troligtvis syncringarna som lever om, sen tillkommer säkert slitage på både motor, koppling, låda och upphängning

Av Galming
Skrivet av Bankai:

Skulle också vilja veta hur ofta butiker får in i lager. Är ute efter en series x nu men det verkar fortfarande lite svårt att få tag på. Sett att elgiganten får in en då och då som fyndvara men tyvärr måste man hämta dessa i butik(som alltid ligger 100+ mil ifrån)

När jag tillslut fick tag på min så sa killen på Elgiganten att de får in ca 10st av vardera Xbox/ps5 varannan vecka i snitt . Detta gäller då Luleå så kan säkert skilja sig från större städer

Av Galming

Kan inte mer än hålla med . Tycker senior nödvändigtvis inte behöver ha 15års erfarenhet men är någon som man kan gå till för rådgivning / ansvar och beslut. Coacha andra osv vilket oftast kommer efter några års erfarenhet ( typ 5-10? )

Överlag så tycker jag titlar också är på väg överstyr. Pratade just med en " customer success manager " .
Sen har jag hört skräck exempel från en kompis på Telia där de kan ha titlar som tex . " Chief of second key manager " det var en vanlig person i kundtjänst. De fick tydligen nya titlar varje år även om det var exakt samma arbetsuppgifter

Av Galming
Skrivet av tyvar1:

Köpte en LG OLED65CX i måndags och wow!!!

Från 55 till 65 var hur härligt som helst och testade Ori and The Will Of The Wisps I 4k 120fps. Vilken bild! 😍

Håller med. Flera gånger jag har stannat upp i spelet och njutit av grafiken. 75" 4k 120fps för mig 🙂

Av Galming
Skrivet av Chrille1977:

Vet någon om detta funkar fortfarande, har beställt en Xbox series x.

Fungerade för 5 minuter sedan
Xbox Game Pass Ultimate

Går ut 2023-11-06. Senaste debitering 10,00 kr 2021-03-06

Av Galming

Länge sedan jag var insatt nu men. köpte en series X på elgiganten idag, och tänkte köpa så jag får 36 månader live och sen uppgradera till game pass för 1$/10kr.
" problemet " är att min konsoll är inställd på US, där jag har alla mina spel digitalt och har bänglat med och köpa tex 50$ gift cards som jag redeemat och köpt spel för.
Jag har för mig att man kunde byta regioner förut och allt följde med, spel och live, bara att man fick installera om spelen för varje region .
Jag minns helt ärligt inte hur jag gjort med xbox live tidigare om jag köpt via tex inet.se eller om jag köpa koder från usa där också.

Om någon har varit med om samma " problem " så hör gärna av er. vill helst inte chansa ~1500kr på svenska koder och så kan jag inte redeema dem

Update:

Köpte EU koder och det fungerade utan problem . 2 st 12 månader och en 6 månader +1 månad gratis för varje. sen 10kr för uppgradering

Av Galming
Skrivet av Kakann:

Det kan omöjligt stämma att belåningen låg på typ 5 miljoner per lägenhet... Skulle gärna ta en titt på den årsredovisningen, enda gången det skulle kunna vara ens i närheten är om det är en oäkta förening med helt enorma hyresintäkter. Tänk typ Ica Maxi i bottenplan som betalar miljoner i hyra.

Det stämmer att siffrorna var helt fel. Min matte var sämre än en femteklassare 🙂 kan skicka redovisning i pm om du vill

Not 14 Skulder till intresseföretag
2019-12-31
Skulder till intresseföretag 346 579 822
Summa skulder till intresseföretag 346 579 822

Sen tillkommer små skulder på ca 1milj i diverse grejer