Inlägg

Inlägg som [SH] har skrivit i forumet
Av [SH]
Skrivet av Petersv:

Funderat på att köpa en gullig liten hund, men efter att ha kollat vad som behövs är det ju nästan som att skaffa ett barn. Borsta tänderna på den dagligen, lära den bli rumsren, regelbundna besök hos veterinären för att kolla hälsan, när man jobbar kan man inte lämna dom hemma för länge. Väldigt gulliga och trevliga men det blir nog tyvärr inget köp.

Det låter inte som att du ska ha en hund...

Men sedan till lite gubbgnäll. Borsta tänderna dagligen på en hund? Lägg av... Har inte hund nu men är uppvuxen med hundar. Vi borstade aldrig tänderna på dem och deras tandhälsa var helt ok. Varierad kost och lite rejäla saker att gnaga på tycktes räcka långt då.

Av [SH]
Skrivet av nu1mlock:

Med andra ord finns det en chans att Bethesda då hade tyckt att t.ex. Tango Gameworks borde få finnas kvar. Deras senaste spel, Hi-Fi Rush fick både bra kritik och massvis med spelare (och förhoppningsvis gjorde vinst), men trots det så stängdes dom.

Angående Tango och Hi-Fi Rush, läste någonstans (hinner inte leta källa nu) att flera nyckelpersoner lämnat studion nyligen. Det kan ju gör att Microsoft inte ser en framtid för den studion längre. Hade de potential att spotta ur sig fler Hi-Fi Rush har jag svårt att se att de skulle läggas ner.

Undrar för övrigt om någon sett när den uppdatering till Starfield som betatestas på Steam just nu når oss Xbox-spelare? Har kul med Starfield men kommande uppdatering fixar en hel del QoL-grejer. Ska bla ordna så att butiker kan ha betydligt mer pengar tillgängliga. Läste på Reddit att Trade Authority-kiosker skulle kunna ha 25k och de vanliga TA-handlarna 65k.

Av [SH]
Skrivet av bennyfax:

@[SH] Var träffade du? Ser ut som att du sköt bort hela kroppen och huvudet stannade kvar

Det var en klockren träff i huvudet, fast det glömde Bethesdas fysikmotor bort...

Av [SH]

Fysiken i Fallout 4 reagerar inte alltid som man tänkt sig... Skrattade högt när detta hände och sparade klippet.

Av [SH]

Nya in-ear-hörlurar då mikrofonerna på de gamla lade av så de byttes ut på garanti. Valet landade på ett par Jabra Elite 10 då jag ogillar touch-kontroller på hörlurar (WH-1000XM4, ni är en orsak till att jag ogillar touch) och de har bra mikrofoner. Hör till de udda typerna som faktiskt pratar en hel del i min telefon...

Trådlös laddare på köpet.

Har bara haft dem en dag men de känns riktigt bra, trevligt ljud och ANC som imponerar såhär långt. Känns som att det är viktigt att lägga lite tid på att prova ut rätt "pluppar" på dessa då de inte sitter så djupt i örat.

Av [SH]
Skrivet av Eqrots:

Juste! Det är ju det som påverkar, glömde helt bort. Har gjort en husförsäljning för första gången i livet. Är det något bestämt datum för de som har gjort ändringar eller tillägg?

Enligt Skatteverket bör återbäringen betalas ut 4-7 juni.

Av [SH]
Skrivet av Pelegrino:

Snygga skoblock! Rent spontant, utan syfte att förolämpa, ser skoblocken dyrare ut än skorna?

Skoblocken kommer från Skolyx. Ljuset gör inte skorna rättvisa, borde tagit en bild i dagsljus.

Förhatlig produktbild:

Dold text
Av [SH]

Nya finskor.

Av [SH]

Inspirerad av flera i tråden gav jag Niagara en chans. Har läst om den launchern sedan den släpptes och varit nyfiken men aldrig tagit steget.

Gillar koncept så jag har bestämt mig för att ge den en seriös chans. Betalar för Pro ett år och tänker köra den minst en månad. Utan Pro funkar det inte för mig men med Pro känns det som något som kommer funka mer än testmånaden.

Gillar att det är så mycket färre saker som pockar på uppmärksamheten när man låser upp telefonen.

Av [SH]
Skrivet av pv2b:

Dessutom innehåller inte ingredienslistan några konstigheter. (Fermenterad lök, någon?)

Vad är det som är så konstigt med fermentering? Surkål och kimchi är två exempel på sådant som vanligen upplevs som hederligt och genuint och som är fermenterat.

Tycker hela ditt inlägg är väldigt mycket att "göra en höna av en fjäder". Kan inte se att Ica försöker lura någon. Har också svårt att se att någon som ska köpa nötfärs ta paketet märkt "Hushållsfärs" utan att kolla vad de faktiskt köper.

Av [SH]

Deklarationen damp in på Kivra i morse, ser ut att bli drygt 10k tillbaka när reseavdraget gjorts. Nu är frågan om man ska jämka till nästa år eller ej - med tanke på att bolåneräntan gick från 1,04% till 4,62% i månadsskiftet oktober/november blir det en hel del mer i återbäring nästa år.

Av [SH]
Skrivet av b-earl:

Betalar med kort eller ICA appen, men det beror bara på att jag inte kan betala med ören som mynt annars skulle jag betala med kontanter men tycker inte om öresupprundningen som pågår i detta landet.

Vaddå "öresupprundningen"? Låter lite lätt konspiratoriskt... Upp till x kr och 49 öre avrundas neråt till x kr. Du får planera slutsumman lite bättre när du handlar så att du blåser butiken på 49 öre varje gång.

Av [SH]
Skrivet av Tosse82:

Hahaha du har noll koll vad g2a är va?
Det är till xbox annars hade jag inte skrivit det i en xboxtråd!!

Ursäkta, en miss av mig. Sökte bara snabbt på "g2a sifu" och hittade bara PC-nycklar vid en snabb anblick. Är allmänt skeptisk till G2A och blev onödigt irriterad.

Å andra sidan, den enda träffen med lagersaldo på Sifu till Xbox på G2A säger att nyckeln inte kan aktiveras i Sverige...

Av [SH]
Skrivet av Tosse82:

Sifu 43kr på g2a

Och? Det hjälper föga om jag vill spela det på Xbox. Detta är en Xbox-tråd.

Av [SH]

Mina två chansningar gick inte hem. Kul quiz!

Av [SH]
Skrivet av Ugga:

Högtalare: Bowers & Wilkins MM-1.

De högtalarna är ju helt otroliga sett till deras storlek!

Av [SH]

Ett par Bose Companion 2 som högtalare - inget märkvärdigt men helt ok för vad jag har dem till. Uppskattar att de är 2.0.

Om jag inte vill störa omgivningen eller om jag lyssnar på musik vid datorn så är det ett par B&W P7 tillsammans med en lite äldre DAC från NAD som gör jobbet. Duger bra för mig.

Av [SH]

Starfield - 65h in i spelet. Tar det rätt lugnt och har kul på vägen. Ingen brådska att nå new game+ här inte.

Av [SH]

Känslan. Jag är gammal nog att då och då drömma mig tillbaka till tiden då man knappade på en IBM-bräda med Buckling spring. Kommer aldrig skaffa en sådan idag då jag är en sådan "svensson-nörd" som uppskattar Windows-knapp och USB-anslutning.

Men ett tangentbord med MX Brown har för mig blivit en ok kompromiss mellan någon som inte låter för mycket men som känns skönt att skriva på. Jag är dock ingen konnässör när det gäller tangentbord. Vill bara ha något som jag trivs med. Uppskattar också att ett vettigt mekaniskt tangentbord vanligen håller väldigt länge. Köper hellre en bra men dyrare pryl men som håller länge än flera billiga.

Av [SH]
Skrivet av Mordekai:

Jo automatiken ligger i platsen som går åt för frontskiva och montering av den. Annars minskar volymen väsentligt. Enligt Råd och Rön skiljer det bara en dB mellan toppmodellen om är underbyggd och tvåan som är helintegrerad men det upplevda ljudet är märkbart bättre på den underbyggda. Nu pratar vi 34 vs 35 dB.

Alla diskmaskiner har en uppgiven ljudnivå på sina energidekaler, den ljudnivån är jämförbar mellan vanliga och integrerade maskiner. Vad Råd & Rön skriver spelar inte så stor roll - de testar inte alla maskiner och de mäter ljud på sitt eget sätt. Den maskin som de rankar högst just nu ligger enligt dem på 34 dB(A) men enligt energidekalen ligger den på 41 dB(A). Det finns otroligt tysta vanliga maskiner och det finns otroligt tysta integrerade maskiner - tvåan hos R&R är integrerad och ligger enligt dem på 35 dB(A) men på 42 dB(A) enligt Bosch.

Skrivet av Mordekai:

Projicering på golvet är ju grymt men är ju olika bra beroende på golvtyp. På top 11-listan (för att fler har samma poäng) är det bara tre maskiner som är helintergrerade, två av dessa från Bosch och en från IKEA. Det är dessutom dominans av Bosch som har de åtta första platserna följ av en IKEA och två Miele.

Återigen, R&R testar långtifrån alla maskiner och det testas betydligt fler vanliga diskmaskiner än integrerade. Att det är en majoritet av vanliga maskiner i topp är inte för att de är bättre utan för att det testas fler sådana. Sedan är BSHs (Bosch och Siemen) dominans ännu större då Ikea-maskinen i toppen tillverkas av BSH. Deras tester säger inget om huruvida integrerade diskmaskiner är bättre eller sämre än vanliga maskiner.

R&R kan vara bra ibland men de får också en hel del märkliga resultat som de aldrig förklarar. Diskmaskiner av samma modell men en i vitt och en i rostfritt med olika betyg. Tvättmaskiner där syskonmodeller (dvs samma prestanda men lite olika program/finesser) får olika betyg på sådant som inte påverkas av modellskilnader.

Nyligen lade de ut ett test på köksmaskiner, tre olika maskiner från Kitchenaid får 77, 75 och 73 poäng men det är egentligen identiska maskiner men med lite olika tillbehör. Två av maskinerna får 9 respektive 8 för manual men den tredje får 3 i betyg. Så länge de inte köpt en gråimporterad maskin utan svensk manual kommer maskinerna med likadana manualer.
Samma test skiljer det också markant i betyg för knådning av bröddeg - 5 på en maskin och 8 på de två andra. Det ÄR identiska maskiner med samma effekt men med olika färg och olika mängde extra tillbehör men inga tillbehör som påverkar resultatet när man knådar deg.