Inlägg

Inlägg som P-son78 har skrivit i forumet
Av P-son78
Skrivet av Keneay:

Windows 10 blir nog sista Windows för de flesta med någon form av teknisk insyn och total övergång till Linux/Mac beroende på vad man använder sin PC till.

huh? Jag har jobbat med IT i 20+ år och kör Windows 11. Mig veterligen har dom flesta företag jag jobbat med även gått över till 11 så att "de flesta med någon form av teknisk insyn" fortfarande kör Win 10 är nog inte helt korrekt.

Av P-son78
Skrivet av Willzmcdillz:

Tack för länken.
Har ju dessvärre inte ett fullt namn på personen, så har inte mycket att gå på här mer än att jag vet vilket område personen bor i.
Försöker i alla fall få kontakt via en vän, och luska ut adressen genom det.

Anser du dig att du är "blåst" är det en polisanmälan som gäller. Vill dom hjälpa så kan polisen hitta address.

Av P-son78

Kanske hjälper så ser du iaf vad du har för rättigheter och möjligheter:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt/kopa-av-privatper...

Av P-son78
Skrivet av s1lvertunga:

Kanske bara jag, men med tanke på Irans cyber-förmågor som gång på gång uppvisats senaste åren - samt faktumet att de var nära på att bygga kärnvapen några gånger så är jag faktiskt lite förvånad över detta. Men kanske är de också som Ryssland i de att de gillar att prata mycket och att failade dataintrång är de man faktiskt hör om (inte de mest lyckade).

Dom kanske HAR byggt en men inte är såna idioter som jag tror och skulle visa upp den i sin äkta form för världen?

Av P-son78

Det är Iran. Inge j-vel fattar vad det där landet sysslar med. Idioter på alla nivåer.

Av P-son78
Skrivet av Viktorph:

Beklagar att du var med om detta. Jag har själv erfarenhet från bedrägeri. Flera gånger. Man är för godtrogen. Köpte en telefon online för några år sedan som jag aldrig fick.

Killen erkände att han hade spelberoende, skickade bild på pass och ett erkännande. Fick t.o.m. uppgifter om hans föräldrar och när jag pratade med dem sa de att de inget kunde göra då han var vuxen. Jag skrev ut alla dokument och gav till polisen i förhöret.

Ärendet lades ner pga att personen hade för många straff på sig så det blev ”rabatt”.

Ibland undrar man…

Ja det är tragiskt. När man väl anmäler och för rätt och som i ditt fal även hade alla bevis. Minst sagt tråkigt.

Av P-son78
Skrivet av Viktorph:

Kommer inte hända ett jota. Möjligtvis att de hittar personen, men därefter kommer ärendet läggas ner på grund av att personen förmodligen har "andra domar på sig som väger tyngre straffmässigt" (varpå dessa avskrivs) eller "brist på bevis" när personen nekar. Att vara bedragare i Sverige och "komma undan" är bland det lättaste yrket man kan ha.

Och ja, jag har flera kontakter som jobbar inom Polisen som själv säger att åklagaren lägger ner dessa ärenden, oavsett hur mycket material de än får in. Finns inte tid och resurser till detta.

Jag blev misshandlad när jag var ung. Namngav den som gjort det men ärendet lades ner p.g.a "Ej spaningsresultat". Man kan undra vad som behövde spanas på och vad dom tänkte sig denna "spaning" skulle mynna ut i. Detta var när jag var 18 och är idag 45 så inget nytt under solen att dom lägger ner MASSOR trots bevisning etc. TYVÄRR!

Av P-son78

Egen företagare in IT, primärt Citrix men en hel del säkerhet och allmänt bös inom arbetsplatstjänster. ”Lön” 75 typ.

Av P-son78

Wait!, What?, WHY?

Av P-son78

Jag fick ett 4090 FE från Proshop. Tre (3!) lådor. Yttre från PS, mittersta (fortfarande brun klassisk) från NVidia enl märkningen, sedan 4090 FE kartongen. Heeelt galet. Allt ner i pappkvarnen.

Av P-son78

Haha men asså HUR kan man misslyckas med en sån grej!? Ingenjör, ”10 års utbildning”. 20 miljoner i utvecklingsbudget. Failar på den enklaste grejen. Jeez. Sen ska dom ha 100.000 för korten.

Av P-son78
Skrivet av Thex:

Ja, för det kan skilja sig mycket i hur supportorganisationer och återförsäljare fungerar i olika länder. Kan tänka mig att företagstänk kan skilja sig rätt mycket med. Det handlar inte främst om hjälp, utan snarare att dela med sig av erfarenheter.

Jag tänker liksom inte support/hjälp på det sättet, utan snarare ett utbyte av erfarenheter. Produktsupport har helt klart blivit mer åt det hållet du säger, alla har ett eget produktforum...

Då har du nu fått ett ypperligt tillfälle att starta det. Vassego

Av P-son78

Annonsen är avslutad

Av P-son78
Skrivet av thadriem:

De har säkert en oproportionerlig stor del av marknaden (och därför också fler missnöjda kunder), men läst så tokigt mycket om ASUS och coilwhine - som jag hatar - att jag tänkte titta åt något annat håll.

Tänkte om någon haft ett FE och kunde säga om de tycker den är "good enough" eller om fläktprofil/ljud är irriterande. Jag kommer inte pressa det, utan snarare köra med 70% PL.

Jag kör FE. Man hör kortet när det går på sina lägsta 30%. Lite synd att man inte kan komma lägre. Jag störs inte av det med kom från ett eftermarknads 6800xt som var knäpptyst.

Skulle dock köpa samma FE igen med tanke på priset.

Av P-son78
Skrivet av Broken-arrow:

Hur menar du att drivrutinen smäller?

Ledsen såg inte frågan.

Jag får upp en crash report och alla RDP/Citrixfönster dör. Samma om jag kör VR (Alyx) så smäller drivaren efter ett par min med samma rapportverkryg.

Av P-son78
Skrivet av atar0611:

1 900 kr Hämtar

Då ”vinner” du. Är hemma typ hela helgen men messar privat.

Av P-son78
Skrivet av sweisdapro:

ligger faktiskt inget i det, både AMD och Nvidia har problem, statistiskt har AMDs drivare varit stabilare än Nvidias så allt annat är bara bluff och båg

Men nu pratar jag om hemma hos mig. Hos mig small det med VR, fler skärmar, Citrix men har du statistik även på det skulle jag bli imponerad.

Av P-son78
Skrivet av thadriem:

Okej, touché...

Rätt udda att det blivit så många incidenter (relativt, mycket fokus på iaf) sen 7800X3D släpptes. 7000-serien har ju funnits ett tag. Detta var ju ett Gigabyte-mobo också och inte ASUS.

Är på väg att skruva ihop ett x670e system själv, kanske ska gå Z790 ist.

Ja man läser illa om AMD’s drivare till grafikkort som smäller. Nu detta. Jag bytte bort mitt 6800xt precis då jag inte kunde köra VR, flera skärmar ibland, Citrix etc utan att det small så gav upp och gick tillbaka till gröna.

Alla är så snabba att uppa AMD och downa NVIDIA men det finns tyvärr lite substans i det. Sen att NVIDIA är hutlöst dyra är ju en annan femma.

Av P-son78

Låer annonsen ligga tills imorgon. Tack så länge för era bud.

Av P-son78

1080 Ti FE

1080 Ti Founders Edition

Fullt fungerande. Upphämtning i Vallentuna/Täby/Åkersberga premieras.

Jag säljer till vem jag vill etc.

Läs hela annonsen här