Inlägg

Inlägg som Alven72 har skrivit i forumet
Av Alven72

Jag köper nytt, men sällan dag 1. Bäst att låta andra ta smällen för alla barnsjukdomarna. Gjorde däremot nyss missen att köpa Samsung Galaxy Watch 4 på premiärdagen. Som att köpa en bil utan blinkers eller strålkastare. Inte en enda urtavla som ser vettig ut.

Av Alven72

Jag tror att jag inte har kopierat något de senaste 15 åren. När kassetterna blev obsoleta, så försvann mitt behov. Nu finns inte ens CD-spelare i bilen. Allt går via Android Auto (Spotify/Deezer).

Av Alven72

Alla fönster och miniatyrer gömmer sig när muspekaren vidrör dem! (Windows 10) *LÖST*

Efter Anniversary Update (tror jag att det började) har mina fönster blivit helt galna.

När jag har program aktiva och vill klicka på miniatyrerna i Aktivitetsfältet, gömmer miniatyrerna sig så fort jag rör dem med muspekaren!
Samma sak händer när jag växlar mellan aktiva fönster. Det aktiva gömmer sig under andra fönster så fort muspekaren vidrör fönstret.

Ett mail-fönster i Outlook gömmer sig t.ex. bakom själva Outlook-programmet.

Funderade först på om det var funktionen att aktiva fönster ska ligga överst som hade blivit inaktiverat, men nu har jag återställt alla mappalternativ till standard och fortfarande lika knasigt.

Även Alt+Tab har slutat att fungera. När jag försöker växla till annat program händer inget.

Idéer?

EDIT (*LÖST*)

Kontrollpanelen\Hjälpmedel\Hjälpmedelscenter\Gör musen mer lättanvänd

Bocka ur rutan "Aktivera ett fönster genom att låta muspekaren vila över det"

Undrar om det var en bugg i registret, men nu fungerar det igen!

Av Alven72
Skrivet av Shimonu:

När jag var liten kommer jag ihåg hur stort det kändes när vi gick från 7 GB i datorn till 40 GB och tyckte man kunde få plats med hela världen.

Eller hårddisken till Amiga och Atari på 20 MB!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alven72

Låter som routern, eftersom det fungerar när du kopplar förbi den.

Netgear har alltid varit mitt hatobjekt. Skaffa en ASUS-router istället

Av Alven72

Du kan förmodligen bara lyssna/titta på en källa i taget genom receivern. Det brukar fungera så.

Alternativet är att koppla HDMI direkt från dator till TV. Förutsatt att du har ARC på både TV och receiver kan du få så här:

1. Få ljud + bild från datorn genom att välja TV på receivern och datorns HDMI-ingång på TV:ns "source"-knapp.
2. Lyssna på ljud från mobil (samtidigt som du har datorns bild på TV'n) genom att välja mobilingången på receivern medan du har TV'ns source på "dator".

Av Alven72

Antar att du pluggar in ljudsystemet i andra utgångar än dina lurar. Börja leta där, så att det verkligen är anpassat till ljudsystemet. Om du har 2.1-system bör du ställa in så att detta format matas ut på den utgången.

Av Alven72

En av mina kunder hade en Fujitsu NH-532 som uppdaterades automatiskt. Det fick till följd att de två grafikkorten hamnade i konflikt och skärmen blev svart. Fujitsu hävdar att de aldrig påstått att den klarar Windows 10 och Microsoft tar som vanligt inget ansvar.

Av Alven72

Roa er med dessa inskannade nummer av Svenska Hemdatornytt så länge. Riktigt härlig läsning!

http://hemdatornytt2.selda.se/arkiv/

Av Alven72

Nätagg är bäst att köpa nytt, så vet du att det finns garanti.

Av Alven72

Det var en hiskelig tur att det inte blev tvärtom! För gör-det-själv-folk som jag är det så skönt att slippa ha någon oduglig student lalla efter mig i butiken och fråga om jag vill ha hjälp med något som de ändå aldrig kan svaret på.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Alven72

Du behöver knappast gå upp till 10k för lite film. Drygt hälften räcker.
Kanske även denna. Borde inte vara seg med SSD och i5-processor.
http://cdon.se/hemelektronik/asus-f556ua-dm186t-15-6-i5-6200u...

Av Alven72

Sök lite på din processor på Blocket. De brukar alltid pruta, så lägg på lite. Du kanske får 5500 men dra till med 7000.

Av Alven72

Vad är prioriterat? Portabel eller mer tryck och ljudkvalitet?

Av Alven72

Köpte Sony MDR-1A för runt 1500 på MediaMarkt för några månader sedan. Riktigt sköna med skinn och lyxkänsla. Gick runt där och provade lurar upp till 3000 kronor, men de här gav mig rätt känsla.

Av Alven72

Som sagt, de senaste mobilerna jag har haft kan ta minst lika bra bilder. Samsung-telefon?

Av Alven72

Tyvärr blir det konflikter ibland. Vet att Fujitsu hade en modell (NH-532) som totalt havererade när man la in Windows 10, pga konflikt mellan grafikkorten = svart skärm.

Du får hoppas på att de fixar en uppdaterad drivrutin snart.

Av Alven72

Du menar antagligen brännvidden på ett objektiv, som av gammal vana mäts i mm. Mer korrekt vore grader, men för att hålla sig till den den gamla jämförbara standarden, där sensorn motsvarar "fullstor" bildruta (36x24 mm) så använder vi brännvidden i mm.

I objektivet kan det sitta upp emot 15 olika linser som bryter ljuset och fokuserar det till en skarp bild. Det är alltså objektivet som helhet vi talar om, inte de ingående linserna.

Av Alven72

Gissar på att ominstallation av Windows gör susen. En gång per år är det dags att städa ut det gamla!

Av Alven72

Det är ju alltid trevligare och snabbare med ett rent system. Jag skulle ha installerat från grunden. Tar ju som du säger inte särskilt lång tid. Dessutom blir det tid för eftertanke kring vad som verkligen används.