Inlägg

Inlägg som breakwin har skrivit i forumet
Av breakwin

Tycker TS borde köra msi afterburner och ta screenshot medan han spelar, så vi kan se vilken clockhastighet etc GPU sitter på

Av breakwin

Vart bor du? Garanterat om du lägger up en annons här för typ 50-100kr, fråga om du kan åka till någon som har 12th gen och uppdatera där. Sweclockers medlemmar hjälper till ofta

Av breakwin

Samma problem här. Övervakar denna tråden med spaning

Av breakwin
Skrivet av Chris_Kadaver:

Vill du säkerställa hög och jämn bildfrekvens i spel som kräver det så bör du undvika AM4 som plattform.
Här är bara en slask men ändå. Sätta ihop burken kan i princip vem som helst göra förutsatt att du inte saknar armar och ben. Jag hade personligen inte betalat de här pengarna för grafikkortet men det är vad som finns tillgängligt i skrivande stund. Alternativt spara en tusenlapp och köpa 3060 ti. Sen vill man antagligen slänga på en kylfläns på SSDn eller köpa en lite dyrare där kylfläns medföljer om inte moderkortet har kylning för mvme vilket det inte ser ut att ha.

https://komponentkoll.se/bild/KxAwy.png

seriöst RTX 3070 vs ett RX 6800 XT som han kan få för samma peng? Kom ihåg i titeln står det "speldator". Pengar i sjön med den config'en tycker jag

Av breakwin

När du har ett spel uppe kan du öppna GPU-Z. Gå till "sensors" fliken and kolla vilken inställning "PerfCap Reason" sitter på

Av breakwin

kör med VPN till argentina, youtube premium för 8kr/mån

Av breakwin
Skrivet av Ragnvlad:

Ett långskott kanske?! Moderkortet köptes hos Inets och var ett returkort mao rabatterat, kan det kanske vara nåt knas med kortet eller brukar de kolla grejerna noga efter att de varit ute hos kund och returnerats?

mycket möjligt, ta reda på vad windows flaggar för problem först. Speciellt om det funkade fint över 2 dagar är det svårt och tro att den plötsligt pajat. Speciellt med "bad_config" bsod vid boot så är min chansning på att detta är ett mjukvaru problem.

Har sonen installerat/meckat med någon mjukvara senaste dagarna?

Av breakwin

För att klargöra... du kommer alltså inte in in windows överhuvudtaget? Kasta run massa "kan vara hårdvara x" är inte hjälpsamt enligt mig. Arbeta på problemet metodiskt.

Kommer du in i windows öht?
Kommer du in i windows i safe-mode?
Om du kommer in i windows i safe-mode kolla event logs.
Om du inte kommer in i windows ÖHT, boota up en windows installation USB och navigera in i din system-disk och öppna event loggen manuellt: https://superuser.com/questions/76340/is-it-possible-to-acces...

IMO, ta reda på vad windows flaggar för fel i första hand vid BSOD, hårdvara kollar man sist, speciellt med splitternya komponenter

Av breakwin

01:00 hinner du. Jag bor i London och åker fram och tillbaka ganska ofta, flygen har ALLA (minst 15 flyg senaste 2 åren) varit sena och passkontrollen i England har varit helt galen på sistone (vi all vet varför). 23:00 hinner du om du har tur

Have fun mate!

Av breakwin

The Power of Now - Eckhart Tolle

Av breakwin
Skrivet av Networker:

"Budgeten" är ungefär unlimited, men datorn används bara då och då för gaming. Ett 1650 eller 1660 hade räckt bra jämfört med intels 730-krets.

Datorn funkar förvånansvärt bra, för allt utom gaming, då den kör på intels integrerade grafik.
Spelbart, javisst!

Här är ungefär så det ser ut.

Jag retar mig mest på att "grafiken" inte klarar uppspelning av "film" i tio bitar med HDR och 60Hz. Maskinen är mest till för att glo på "film" med. Skärmen är en Samsung Q6-någonting 55 tums, (QLED från 2020, inköpt 2021. Skärmen har bra bild och uppdateringshastighet i övrigt. Så där är det inga problems..

Som sagt, datorn är bara en jag har i "biblioteket" (här hemma) och presterar bra generellt.
Funderade alldeles nyss på att köpa Radeon 6500XT, trots att jag har Nvme/PCI-express 4 i datorn, känns det halvkasst att köpa ett Radeon 6500XT. "Bara snäppet över integrerad grafik"..

Nvidias alternativ är bättre, alltså Geforce 3050, men känns inte prisvärt, och är betydligt över "MRSP" eller vad jänkarna kallar "cirkapris" för.

Mer om intels 730. Jämfört med "bottom of the barrel NvidiaGT 1030. Men 1030 finns inte i mina tankar just nu.

"Vanligt" mellanklass-GPU är antagligen det jag söker. Till vettigt pris. Burken jag byggde runt februari 2022, kostade typ 4000 totalt. Valde "non-F-variant", då jag vet att GPU-marknaden är totalt "uppfuckad".

Jag kan absolut inte klaga, men vilket grafikkort rekommenderar ni?

Som inlägget övre, i5 11400 klarar 4k HDR 10bit utan problem (med hårdvaruaccelerering). Du måste ha fel någon annan stans.

Av breakwin

legendarisk tråd

Av breakwin
Skrivet av Björn Endre:

Har du testat lösningen som flera av oss har föreslagit ..... d v s säkerhetsinställningen för att få den att visa filmer igen?
FWIW - jag har en Shield TV 2019 och tycker det är en av de bästa mediaspelarna. Men jag använder inte VLC utan mest Plex, Kodi och diverse streaming appar.

"NEJ HUR VÅGAR DU. VLC FUNKAR EJ, INGEN LÖSNING. FAN I HELVETE ATT JAG SKA FÖRSÖKA FIXA NÅGOT SJÄLV INNAN JAG GÅR OCH TRAKASSERAR PERSONAL I ELGIGANTEN!!!!!"

Av breakwin

plötsligt blev det tyst

Av breakwin
Skrivet av Bebben:

Ahaaaa, är det därför min TV "klickar till" (antar stänger av sig "på riktigt") typ 4-5 min efter jag satt den i stand-by?
Har en LG OLED55A1.

precis så. Man kan höra ett högljudt "klick" när tv faktiskt stänger av sig. Brukar hända ca 10min efter man tryckt på "off" knappen. Under tiden så körs pixel refresher

Av breakwin

Högtalare för film-tittande, budget 2500

Är urkass när det gäller vilka märken osv som är bra för ljud. Har en LG B7 som har kass ljudkvalite efter att ha kollat på film hos en vän med 2.1 ljud system. När man ändå har betalat så mycket för bra bild så kan man lika gärna spendera lite på ljudet också tänker jag.

Vad ska man skaffa om jag har en budget runt 2500kr? Räcker denna budget för ok ljud?

Om produkten finns på Amazon.co.uk är det stort plus då jag bor i Storbritannien.

Funderar på denna
Panasonic SC-HTB490EBK Slim Home Theatre/Cinema Soundbar with Bluetooth, Powerful Bass Performance and wireless subwoofer 320W https://smile.amazon.co.uk/dp/B08X4GRR5B/ref=cm_sw_r_cp_api_g...

Av breakwin
Skrivet av gubbemannen:

- Hm..ja, det ska jag kolla först o främst.

Men, några fler möjliga orsaker innan jag kan kontrollera det efter jobbet?

svårt o säga. Verkar ju först och främst att mod installer inte installerar dina mods i korrekt mapp, det borde fixa problemet.

Av breakwin

kolla vart mod installer "tror" spelet ligger i dess inställningar

Av breakwin

provat annan kabel?

Av breakwin
Skrivet av perost:

Har du uppgraderat till senaste BIOS?

Något annat du skulle kunna testa är att manuellt ställa in hastigheten på minnena i BIOS till t.ex. 2400, istället för att köra på auto. Moderkortet kanske inte gillar minnenas SPD-profil när du kör på auto, och när du blandar minnen så struntar moderkortet troligtvis i SPD-profilen eftersom minnena då har olika profiler. Det är ingen fullständig lösning, men kanske ett steg i rätt riktning i alla fall.

Provade även detta men blev fortfarande samma resultat, jag gav upp. Bytte ut paret mot ett par corsair med samma specs, funkar galant