Inlägg

Inlägg som tomas har skrivit i forumet
Av tomas

ehm,, är inte denna mer än ett halvt år gammal??

Av tomas

Jag har en p4 2.4ghz,
2x512 twinmos
radeon 9700 pro
seagate 120 sata
wd raptor 36,7gb
dvd-brännare

på mitt digidice-agg, tror det är 225 eller kanske 250w. Har inte problem med detta.

Av tomas

80gb är väl rätt dyra per gb just nu, så köp 2 120 eller nåt istället, lär knappast vara många kronor dyrare. Köper du rätt diskar kan du få rätt bra prestandaboost av RAID. Seagate har jag ingen bra erfarenhet av när det gäller raid men jag tror att hitachi 7k250 uppför sig bra i raid.

Av tomas

jag gillar netinstallation-CDn. Då laddar du hem en fil ~180-200mb och bränner ut, bootar från den och så tankas resten från nätet.. Kolla på www.debian.org, här är direktlänken till cd_net_inst: http://www.debian.org/CD/netinst/

Av tomas

äh, enklast att köra sarge på en gång väl?

Av tomas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av neoNmaZteR
hmm, tror det krävs rätt så mkt kraft för att driva runt vattnet i alla dessa kanaler innuti ic`en....men men, måste få tag på en pump nu, går det med en tvättmaskinspump?
Hmm.... Den där volvo icen ser väldigt lika ut, alla tror att bara för att det suttit på ett flyplan så måste det vara stoort, så är inte fallet, snakkade med killen som jobbar på sas, han sa att en propeller motor på ett mindre sas plan inte behöver så mkt kylning då planet flyger så pass högt upp och snabbt så den får rätt så bra kylning av den tunna kalla luften där uppe i skyn....

Men det krävs endå en intercooler för att kyla ner vissa delar i motorn....Men den behöver inte vara så stor som man tänker sig att den ska vara!

Någon som något att invända mot detta??

eh, man använder inte intercoolers för att kyla motorn utan för att kyla luften som går in till turbon...

Av tomas

enligt erfarenhet kan jag säga att 1048 klarar att pumpa vattnet genom 3 block mycket bra. Jag har ett oerhört bra flöde i mitt system.

Av tomas

Problemet är ju att jag ska köra en barebone och jag har inte plats för 2x200 även om jag själv hade föredragit det. Nu behöver jag inte 400gb, utan 200 räcker gott och väl. Men hm, 7k400 kanske inte var så bra då. Prestanda är inte högsta prioritet för denna disk. Kanske man ska titta på 7k250 250gb?

Av tomas

kommer PATA försvinna?

Jag har nu 2 SATA diskar. En seagate 120gb och en wd raptor 36. jag ska nu också köpa en abit digidice så jag har inte direkt mycket utrymme, endast en pci-plats. På moderkortet sitter det endast 2 sata-portar som är upptagna.

Nu undrar jag, ska man köpa ett sata kontrollerkort och en stor SATA-disk (för jag får in en till), eller ska man köpa en stor PATA disk så får man en ledig pci-plats också? Jag vill liksom inte investera dyra pengar i gamla saker. Vad säger ni? Och om vi pratar om stora diskar, runt 200gb, vilka rekommenderar ni? Ska man vänta på hitachi 7k400?

mvh
Tomas

Av tomas

Hej... Tomas från nh här. Jo jag tror fortfarande att din är felaktig på något sätt, eller så har du satt skenorna uppochned eller nåt. Kan du inte posta nån bild på det så man ser hur det ser ut? Passformen på min är inte helt exakt men den kanske hamnar en mm fel, så det funkar ändå!

Av tomas

eh, varför betala för linux?
Själv kör jag debian, förstår inte varför man någonsin skulle vilja ha en annan dist, denna äger ju,

Av tomas

dualboot löser du med LILO.. Konfigurerar det i filen /etc/lilo.conf . Kärnorna 2.4-2.6 (de jag har provat, säkert fler har detta stöd) har stöd för läsning av NTFS. Skrivstödet är väl lite sådär tror jag. Se bara till så att du installerar detta stöd också...

Av tomas

Jag tror faktiskt att skillnaden i temperaturutveckling är extremt liten mellan de olika märkena när vi pratar om 7200rpm-diskar. Min erfarenhet är dock att alla moderna diskar kräver någon form av kylning för att fungera ok. Det kan ju bara vara en chassi-fläkt eller nåt men det behövs verkligen. (Och då du ändå behöver kyla alla, så spelar ju det ingen roll om det ena märket är en grad kallare än det andra osv.. )

Av tomas

Hårddiskutrymme, processor m.m?

Av tomas

Ser riktigt bra ut men det känns som om radiatorn blir väldigt liten!

Av tomas

ah, ni hade så rätt så, tack!

Av tomas

från brandväggen kör jag portforwarding ja..

men ply, det är som du säger, jag försöker accessa den med mitt externa ip, inifrån så att säga.. Hmm ,tycker det borde funka iofs,, men jag kan prova utifrån också.

Av tomas

Apache-problem

Hej. Jag försöker få igång min apache-server.. Datorn sitter i ett internt nätverk och inom detta funkar servern fint men om man försöker komma in på sidan utifrån brandväggen vi har så går det inte, och jag har självklart öppnat portar på brandväggen. Jag har sökt lite men det verkar inte som detta är ett vanligt problem men är det iaf någon som kan tänkas veta vad det är för fel?

kan bifoga min httpd.conf om ni vill.

Av tomas

men jookers bench är väl på pata-diskar?

Av tomas
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jookeer
Kommer under Q2, dvs till sommaren. Ja, dom är snabbare. Se specen hos:

www.hgst.com

Dock är man lite fundersam hur pålitliga dom är med sina 5 skivor. Tror jag står över 7K400 och avvaktar den nyare lagringstekniken som lär komma om ett år.

Vad för nya lagringstekniker har vi att vänta? (verkar som du har koll, )