Inlägg

Inlägg som polo har skrivit i forumet
Av polo

Haha, försök dra den historian för microsoft när du ringer dom. Dom kan behöva lite underhållning.

Av polo

Ett 4 GHz moderkort, du får nog vara lite mer precis grabben.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pato
Okej nu har jag bestämt mig, har beställt burken och ska köpa fogskum när CSN pengarna kommer och börja med mitt projekt. Då undrar jag vad jag ska lägga på för att få ett hållbart "hölje", glasfiberspackel? Fungerar det?

Spackel, nej. Spricker bara. Använd plast och glasfiberväv, relativt lättjobbat. Sedan slipar och och spacklar till de ojämnheter som uppstår. Busenkelt.

Av polo

Är inte säker, men det brukar väl vara sju, åtta stycken? Räcker ju för ATX-standarden iallafall.

Av polo

Rekomenderar starkt Western Digitals Raptor disk. Har en själv och prestandan är oklanderlig.

Vidare så bör du ju satsa på två Ram moduler för att kunna nyttja dual-channel. Tycker också du definitivt skall satsa på XMS3200LL, mycket fina.

Det blir ju lite dyrare, men du får väl helt enkelt leva på nudlar eller vänta en månad till med att handla. Tycker inte man skall börja kompromissa, har man väl börjat så är det svårt att sluta, och då sitter man där med en dator man inte är nöjd med och ångrar sig.

Av polo

Du skall inte ha speciellt mycket axe, verkligen inte i en så liten behållare. Luften/syret räcker inte till för förbränningen.

Av polo

Biltemas mattor är fullkomligt värdelösa till att ljudisolera datorer med, punkt slut. Dom är inte dåliga till att ljudisolera större utrymmen, typ motorrum eller som vi har på jobbet, en stor kompressor som står i en låda isolerad med deras mattor, fungerar utmärkt.

Du skall satsa på någon form av asfalt/gummi matta som höjer vikten och gör chassit styvare. Personligen använder jag Be-Quiet som bla, Gtek säljer. Fungerar utmärkt.

Det du ska tänka på är att isolera alla ytor. Chassisidor, topp, botten, bakdel, framdel, cd-luckor, front etc. Den uppenbara nackdelen blir ju att metallen förlorar sin värmeavledande förmåga och att alla små hål i chassit täcks igen, så gott luftflöde genom chassit blir ett krav. Men tystare blir det definitivt. Du märker nog större skillnad om du har ett billigt chassi med tunn plåt, den tenderar ju att vibrera en hel del.

MVH
Niklas

Av polo

Inte funderat på att komprimera bilderna lite? ~700kb är mycket för så små bilder.

Av polo

Mycket fint arbete, hög finnish och genomtänkta ideér. Fortsätt ditt fina jobb!

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lady
tycker det är bra att tillverkare testar tokiga ider ...
Finns säkert några som kommer se någon sorts användning för dessa produkter..

Håller med dig. Koncept är alltid spännande. Bilindustrin håller ju på med det för jämnan, det är ju ett sätt att testa nya idéer och kolla reaktioner från marknaden.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Nu är det ju inte så illa som perfect.ego påstår, kollar man på AOpen sida så...

Integrated ATA100 and Serial ATA Controller.

Bilden som SweC har lagt upp är klippt i högerkant.

Tänkte väl det! Letade frenetiskt efter ATX-kontakten utan att hitta en.

Sweclockers nyhetsgubbar:
Så här får ni inte göra! Hellre en lite mindre bild än en beskuren.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iTohC
Ehum, men sen när får man betyg efter hur snyggt projektet är?

Vet inte om du genomfört ett projektarbete, men nog spelar det roll hur det ser ut. När jag skrev min uppsatts var det väldigt noga att man skulle följa vissa ramar - vilket innebar att man skulle ha vissa teckensnitt, radavstånd, teckenstorlek etc.

Om killarna som bygger chassit bara hade slängt all hårdvara i en pappkartong, hade det då påverkat betyget positivt eller negativt?

Av polo

Ett annat tips är att minska ner antalet hårddiskar, en hårddisk låter kanske inte så mycket, men jag har sex stycken och dom viner på ganska friskt. Har du många hårddiskar och vill ha en lägre ljudnivå så bör man kanske se över sitt lagringsbehov.

Av polo

Ser ut som ett mycket snyggt och väl genomfört arbete. Fortsätt så här killar. Personligen är jag mäkta imponerad!
Luktar som om ni kommer att få ett bra betyg.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Masamune
Beställde min kamera + minne från Cyberphoto, föredömligt enkelt och bra. De kanske inte var billigast på just den kameran, men jag skickar hellre kameran till Umeå än till Tyskland om något skulle hända... Fick en Twix i paketet också

Fick nån skum Oboy godis...

Kan dock rekomendera Cyberphoto, både jag och en vän har handlat därifrån, han upprepade gånger. Vi båda är mycket nöjda. Profesionellt företag.

Av polo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZitreXx
Skön recension, men som sagt, fegt att ha en Saab utan turbo (fast den sitter väl till vänster?!, iaf på 9.3)

Men tillskillnad från många andra här tycker jag att det är bra att ni recenserar saker som ligger i utkanten av datornischen, så alla på Swec, ni har mitt stöd

Turbo/APC mätaren sitter över temperatur och bensinmätaren till höger i instrumentpanelen i alla SAAB 9000, är helt säker då två av mina vänner är ägare och jag själv varit och tittat på flera bilar för eventuellt köp. Helt fantastik bil förövrigt, speciellt från 90-93 med fulltrycksturbo och "den röde", en effektbox som fanns som tillval. Fast en Aero från 94-97 med trionic-system är ju inte heller fel...

Fast detta var visst väldigt off-topic. Sorry....

Av polo

En SAAB 9000 utan Turbo/APC-mätare är ingen SAAB.

Intressant recension! Har själv varit inne på att köpa GPS dock i form av dator i bilen, men det är intressant med alternativ.

Av polo

Alma skriver att hon ser på datornörden från ett annat perspektiv, nämligen som en person som inte är insatt i datorvärlden. Men jag anser inte att Alma kan ses som en "vanlig" person. Alma är en filosof, det är min mening att filosofer är flummiga och har idéer som allt för sällan har förankring i verkligheten.

Hon glorifierar nörden, och kommer med uppmaningar av typen; "Stå upp och kämpa för den du är." Det i sig kanske inte är så dumt, men när det gäller nördar, och då extremnörden så är det inte längre fråga om ett intresse, det är besatthet av datorn och det som finns runtomkring den. De extrema låter allt annat falla sönder runt omrking sig, socialt liv, arbete, skola etc. Allt för att kunna spendera tid framför datorn och träffa de falska vänner man har där. Händer det att de träffar verkliga personer utanför datorvärlden är de så socialt handikappade att de inte kan bedriva en vettig konversation utan måste uteslutande tala som sitt eget intresse. Man kanske skulle kunna säga att många nördar är egoister?

Nej Alma, du använder ett extremt jobbigt språk och tar upp ett ämne som inte riktigt passar sig här. Du är duktig på det du gör. Men det känns som att du i din krönika går för fort framåt, du avhandlar snabbt hela den "datornörds-verklighet" du känner till utan att faktiskt gräva djupare i ämnet. Besök en vanlig svensk skola och leta upp en av de många "Outsiders" som strövar omkrign där, försök tala med en av dem, kan lova dig att det blir svårt.

Men men, ser ändå fram emot fler krönikor från dig, men håll dig till mer relevanta ämnen om du vill få gehör för dina idéer, det tror jag iallafall.

MVH
Niklas O

Av polo

Verkar vara ett vanligt problem detta, lider själv av samma symptom. Ibland kan man spela ett bra tag, men ofta så funkar det ett par minuter innan allt dör och man får starta om datorn.

Av polo

Har precis samma problem som dig! Skulle också gärna vilja veta vad som är problemet. Se datorkonfig i signatur.