Laptop för videoredigering, bildbehandling, webdesign, etc max 9000 kr

Permalänk
Medlem

Laptop för videoredigering, bildbehandling, webdesign, etc max 9000 kr

Hej
jag letar efter en bra allround-laptop. Jag pysslar med lite allt möjligt relaterat till mina intressen och arbete och laptopen ska vara lämplig för ska vara lämplig för

-Hyfsat portabel, vad gäller vikt och batteri - vill kunna bära den mellan hemmet och jobbet, eller när jag reser, utan att det blir för obekvämt eller att batteriet tar slut för snabbt. Obviously förstår jag att jag inte kan förvänta mig att jag kan rendera en enorm video utan att det sänker batteritiden.
-Videoredigering
-Enklare bildbehandling, Photoshop
-Musikproduktion
-Webdesign
-Programmering
-Surf förstås
-Optional: Möjlighet gamea lite

Jag har trivts rätt bra när jag testat min mammas gamla HP Compaq med Windows Vista men är tveksam om HP är ett bra märke överlag.

Min budget är max 9000, helst runt 8000. Vad finns det för rimliga alternativ i denna prisklass?

Tack!

Permalänk

@gavlarn:
Som du nämnde själv så går inte videoredigering och budget ihop sig, men märken som brukar leverera är Asus, Acer och Lenova som har blivit ett ganska vanligt märke som brukar hålla ner priserna. Antar att du vet vilka specs du ska priotera när du letar dator medtanke på de uppgifter du vill utföra?

Visa signatur

Tack på förhand med vänliga hälsningar, Dallas.

Permalänk
Medlem

@SheriffenDallas:

Jo precis. Behöver framför allt bra CPU och RAM och hyfsad GPU så att inte Photoshop och Sony Vegas kväver datorn. Laptopen är tänkt som en portabel utökning av min fasta arbetspunkt hemma. Nu är jag tvungen att vara hemma varje gång jag vill jobba med saker, och tänker att jag ska kunna ta med mig dagens arbetsuppgifter på min laptop och sitta och pyssla där jag vill istället. Så om jag klipper en video på laptopen under dagen kan jag sedan rendera den hemma, etc.

Permalänk

@gavlarn:
https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/asus-x...
https://www.netonnet.se/art/dator/barbardator/15-16tum/asus-x...
Någon av dessa kanske är av intresse? Slimmad och lätt, helt ok specs för både spel och enklare redigering dessutom runt din budget.

Visa signatur

Tack på förhand med vänliga hälsningar, Dallas.

Permalänk
Medlem

@SheriffenDallas:

Sweet! Tycker dock 256 GB verkar extremt litet för en hårddisk. Får plats typ fem moderna spel.

Tittar på denna som ett alternativ:

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/226853-a...

Hur jämför sig en i5 vs en i7?

Permalänk
Medlem

Har inte tid att skriva något längre inlägg men ville bara inflika med att du med dina användningsområden inte bör köpa en dator utan IPS-bildskärm. Dvs. Sherriffens förslag går bort enligt mig. Kollar du på Acer Nitro så rekommenderas den uppdaterade versionen med processorer från Skylake-generationen, en hel del förbättringar har skett på den såsom bättre touchpad m.m.