Telefonförsäljning, varför är så många emot det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kaine_Uro:

Dammsugarförsäljare däremot som kommer och demonstrerar

Kan dock backfirea. Kom hem en för en herransmånga år sedan, och skumtvättade hela min matta med dammsugaren, han höll på i typ 3h, slutade med att vi köpte en Kirby(?) för 10k XD

Blev uppringd av Tre förra sommaren, väldigt snäll försäljare som lyssnade på mig och gav mig lite erbjudanden etc. Sa att det enda jag kunde tänka mig va lite mer surf, slutade med att jag fick 3gb mer i månaden och 4:- billigare i månaden XD Tycker det va en helt ok deal (han stängde av Deezer som tydligen kostade typ 59 i månaden eller ngt som jag missat då de 3-6 gratismånaderna tagit slut som jag fick när jag bytte mobil/förlängde abb.

Visa signatur

Chassi:BeQuietDarkBase900Pro PSU:BeQuietDarkPowerPro1000w Moderkort:AsusZ170ProGamingAURA
CPU:i7-6700K 4.2Ghz Kylare:BeQuiet!SilentLoop240mm Ram:Corsair 32GB DDR4 3200MHz Vengeance
GPU:AsusRadeonRX5700XT8GBRogStrixGamingOC SSD:Corsair 2x120GB, M.2 1TB HDD:Seagate/WD->30TB Skärmar:3xBenQ 24" LCD G2450HM, LG 65"UHD65UM7100 OS:W10
Tillbehör:LogitechG915,G915TKL,ProX,G502,MxMaster3,G930,Z906,G510,K350,M705,G440,C922Pro,MionixNaos3200,5000,7200,8200,NaosQG
Mobiler:Xperia 1 III,Xperia1,SonyZ5 🎮 🖥️ ⌨️ 🖱️ 🎧

Permalänk
Medlem

Största irritationsmomentet med telefonförsäljare är väl att det är så påträngande. Du som sitter själv som säljate kanske tycker att jamen vadå jag har ju ett bra erbjudande till dig. Det är väl inte så störande att jag ringer och vill prata med dig om det? Tänk då på att det redan har ringt fyra personer innan dig som velat sälja något, den ena oseriösare än den andre. Sen ringer du troligen under arbetstid när jag har viktigare saker för mig än att sitta och mysprata med en säljare. Eller så ringer du på kvällen när jag precis hunnit sätta mig i soffan efter en lång arbetsdag och är helt slut.

Min telefon har jag för att personer i min omgivning ska kunna få kontakt med mig. Den är inte någon direktlänk för dig som säljare att utnyttja i syftet att sälja saker till mig som jag med största sannolikhet inte ens vill ha. Har du ett erbjudande? Skicka ett reklamblad så kan jag titta på det bör jag känner för det om jag mot förmodan skulle ha något intresse av det.

Du som säljare är lika välkommen att ringa till mig som jehovas vittne och radiotjänst är välkomna in på en kopp kaffe. Vill jag som privatperson prata med er hör jag av mig till er, inte tvärt om.

Visa signatur

Stationära | Define 7 Compact | RM750x White | X570S AERO G | Ryzen 5 5600x | NH-D15 Chromax | Flare X 4x8GB 3200MHz | RTX 4070 Super | MP600 1TB | 980 1TB | A2000 1TB | 970 EVO 500GB | 850 EVO 500GB |
Acer X34A + 2x Dell U2719D | Wave 1 | Arctis Nova Pro Wireless |
Laptop | Macbook Air M1 2020 | 16GB | 256GB |
3dkatten.se

Permalänk
Medlem

Av ren vana svarar jag alla telefonförsäljare som ringer, låtsas som att jag är intresserad...för att sen helt enkelt lämna som ensamma i luren några minuter, alternativt lägger jag bara på mitt i en mening. Allt detta pga hur sviniga och otrevliga alla säljare varit tidigare.
Ett praktexempel är om man säger att man inte är intresserad så får man nästan alltid frågan tillbaka varför då? Upprepade gånger, oavsett förklaring ger sig dom flesta inte.
Är mina upplevelser ...

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Det är irriterande och jag är ändå inte intresserad. Om jag vill ha något så skaffar jag väl det på egen hand.
Sparar alla försäljares nummer på telefonen under en blockerad kontakt så numret aldrig kan ringa igen.

Permalänk
Medlem

Jag lägger på direkt då jag hör att det är en telefonförsäljare eller någon undersökning. Den tiden på året då det inte är sommarjobbssökning kan det hända att jag avvisar samtalet direkt.

Som många säger har telefonförsäljare fått ett väldigt negativt rykte på grund av att många är lurendrejare. Säger man "ja" en gång så kan de klippa ihop samtalet och få det till ett avtal.
Jag kan inte förstå varför muntliga avtal ens är giltiga.

Visa signatur

De köper en bil. Säljaren säljer bilen till dem. Var är du? Vart ska du? Varifrån kom du?

Permalänk
Medlem

Att telefonförsäljning är "en grej" bygger på att man får människor att fatta, ofta dåliga, ogenomtänkta beslut. Det är oetiskt.

Det är svårt att neka till att företag faktiskt behöver exponering på något sätt, men då ska man se till att synas när en presumtiv kund aktivt söker en viss tjänst. Har man en tillräckligt bra produkt med tillräckligt många fördelar gentemot konkurrenter så blir resultatet kunder. Följaktligen tycker jag att reklamare och PR folk i allmänhet är fula drägg också. Om man ska klä på sig sin idealistiska kofta. Telefonförsäljare är dock värst eftersom de väljer ut just mig, i hoppet om att jag är det svaga djuret i flocken. Råkar jag nu vara det (de som drabbas vet inte alltid om det) så finns det många fula trix att ta fram.

Nej tvi vale.

Permalänk
Hedersmedlem

1. När en säljare ringer till mig är det inte något jag själv valt att köpa just då. Oavsett om det är bra grejer eller ej har jag ju ingen tid på mig att förbereda mig. Det leder till 2.
2. Av alla telefonförsäljare jag pratat med är det endast en (1) som kunnat skicka material till mig antingen via epost eller vanlig post. Svaret brukar vara att det inte går. Det innebär att jag inte kan jämföra priser eller funktioner. Ibland kan man ringa upp en annan dag, men oftast inte det heller, eller jo, visst kan man ringa en annan dag, men man har bara ingen aning om vilken dag och tid.

Summa summarum. Telefonförsäljare lämnar knapphändigt med information och låter inte mig som kund jämföra erbjudanden på en produkt som jag inte aktivt planerat att köpa. Och du frågar varför jag är emot dem som ringer...

Om jag själv vill beställa något kan jag mycket väl göra det över telefon. Då är det ju jag som valt.

Visa signatur

Använd gilla för att markera nyttiga inlägg!

Permalänk
Inaktiv

Än värre är det för Microsoftbedragarna, ni anar inte hur otrevliga folk är emot dessa.

Telefonförsäljare kan sedan betyda mycket. Det är en sak att ringa upp en kund och erbjuda något som man just tror passar denna eftersom personen har registrerat att den äger en båt eller något. Men det får inte bli för mycket och man måste ange från vilken lista man ringde så kunden har en chans att plocka bort namnet.

Men detta ofredande av totalt meningslösa saker där försäljaren inte på något sätt har haft kontakt med en och den säljer struntsaker borde vara olagligt. De som vill bli uppringda av sådan dritt borde ansöka om att komma med i listan.
Angående Nix så gäller den ej företag.

Permalänk
Medlem

Är jag intresserad utav att köpa något letar jag upp det själv. Behöver inte någon kvacksalvare som ska erbjuda mig något jag inte ens är intresserad utav.

Visa signatur

CITERA FÖR SVAR

Ah, MX Blues, the power of nuclear bombs at your fingertips!

13700KF / Gigabyte Z790UD / 32gb DDR5@6000mhz / Powercolor RX 6700 XT 12Gb / NZXT HALE90 750 / NZXT H2 White

Permalänk
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Vad har ni för erfarenheter av telefonförsäljare?
Skulle ni någon gång ta något från en försäljare utan att vara kund hos företaget?
Klickar ni försäljare direkt eller lyssnar ni på vad vi har att säga?
Och helt enkelt era personliga åsikter och försäljare och försäljning?

Mvh, Säljare

Det ringer upp en okänd person som pratar i 210, rabblar upp en massa om att du får ditten och datten och säger låter det bra. Kanske att man fått den information man behöver för att göra ett informerat beslut, men inte har man hunnit processa och ibland inte ens hunnit uppfatta den och tänka över om det är värt det. Därför ber jag om att få informationen på papper, så att jag kan läsa igenom den i min takt och hinna tänka över vad det är jag går med på egentligen. Att ni har mina uppgifter framför er hjälper inte mig att veta vad det här avtalet har för fördelar och nackdelar.

Skrivet av Ondrejkaas:

@DoZeN nu vet jag inte riktigt vilka som har ringt dig, men om vi tar det jag säljer som ett exempel. Om jag säger till dig att du kommer få bredband med en trådlös router. Du kommer få 100mbit, förklarar hastighetsgarantin. Att du kommer få en digitalbox, jag förklarar vilka funktioner den har, hur många kanaler man får. Vilket pris kunden kommer betala samt bindningstid och startavgifter. Tycker du att det är en klar bild?

Hur fort kommer all den informationen? Att överväldiga kunden med information är ett vanligt knep idag så att de inte ska komma ihåg allt man sagt. Det och att inte ge sig...

Visa signatur

Corsair Vengeance LPX 4x8GB DDR4 2666MHz CL16 | Intel Core i7 6700 3,4 GHz 8MB | MSI Z170A KRAIT GAMING | Corsair Force Series 3 120 GB | Seagate SSHD Desktop 2 TB 7200 RPM 3,5" | Creative Sound Blaster Z PCIe | Western Digital 500 GB | Samsung Writemaster | Corsair TX750 V2 750 W | EVGA GeForce GTX 970 4GB SSC ACX 2.0+| Fractal Design Define R5 (Svart)

Permalänk
Medlem

Jag ogillar starkt när skumma filurer ska ringa och ta upp min tid och försöka sälja diverse dynga jag verkligen inte vill ha.
All typ av försäljning över telefon borde förbjudas om man inte aktivt tackat jag till det.
Även om det skulle vara världens deal så skulle jag av princip tacka nej och slänga på luren för att inte uppmuntra er rövhattar att fortsätta ta er till jobbet och ringa

Visa signatur

Define R4 | Asus z97-Pro Gamer| 4790K ~ 4.6Ghz | Gainward 1080 Phoenix | Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz | Phanteks PH-TC14PE | EVGA SuperNova G2 750W | Samsung 850 Evo 256gb

Permalänk

Försöker verkligen vara trevlig. Men när dom är påstridiga, otrevliga eller ringer flera gånger trotts man talat om man inte är intresserad av första paret kalsonger gratis... Ledsen då ryter jag.

Permalänk
Medlem

Fick ett samtal ifrån en säljare för tandförsäkring, detta va innan jag hade skaffat hörsnäcka till mobilen. Trodde först det va en kollega som ringde, så jag svarade medans jag körde. Lastbil då.

Hade tålamodet först, men sen märker jag det bli för mycket att hålla koll på, trafiken och manöverering, så jag sa typ att jag skulle höra av mig när det bli aktuellt, då fick jag svar: Nä, men du behöver bara lyssna på avtalen när jag läser upp det för dig. *Klick* äkta mongo som tänker bara på att sälja, och trots hen visste att jag körde, ändå vill han hålla det hela igång. Men hur desperat är du....

Permalänk

telefonförsäljare = installera Truecaller= Du slipper att ens höra dem ringa
Reklam = installera Grease monkey, och Ublock origin, ser aldrig reklam inte ens på facebook

Jag verkligen totalt helt Ogillar all form av telefonförsäljning eller reklam. >jag vitlistar INGET...
Jag är en sådan som ber telefonförsäljare dra åt ***te när de ringer direkt,

jag är en riktig Bitter F*** när det gäller detta.

Dont call me, Ill call you....

Visa signatur

Får får får? Nej! Får får Lamm.

Permalänk
Medlem

Ogillar försäljare som ringer och lurar på folk skit.
Lade faktiskt på luren på någon som skulle sälja på farsan något abbonemang.
Några månader senare så ringer någon försäljare och säljer på han något skit med 2 års bindningstid eller liknande och dåligt med surf onödigt dyrt etc.. han borde fatta själv att man köper inte saker via telefonförsäljare men endel har ju kanske svårare att säga nej än andra :/

Själv rekomenderar jag Nix registret. Det stoppar ju inte alla, men minskar nog 90% eller något på försäljare.

Permalänk
Inaktiv

Jag försöker vara trevlig då jag utgår från att de flesta telefonsäljare hatar sina jobb och skulle göra något annat om möjligheten fanns. Själva idén med att ringa upp folk för att sälja grejer är i grunden rutten tycker jag, även om jag redan är kund. Det är värre än spam.

Tackar därför alltid nej och ber dem plocka bort mig från sina listor. Sen blockerar jag numret och lägger till företaget i listan över företag jag aldrig kommer handla av.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv

Det roliga är när dessa jävla telefonförsäljarbolag gråter ut i media ibland och klagar på att ungdomar inte vill arbeta hos dem. Och sen kommer rubriken med fet stil "UNGDOMAR ÄR LATA?".

Nej, ungdomar lockas inte av osäkra löner och tvivelaktiga säljknep. Om ungdomar är lata eller inte, är inte problemet.

Permalänk
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Jag kommer till oändligt många som vägrar göra avtal via telefon. Med förklaringen "av den princip".
Hur kommer det sig att man inte gör avtal på telefon? Även fast vi har personuppgifterna framför oss?
Inte ens om det är hos ett företag man är kund hos idag?

Vad har ni för erfarenheter av telefonförsäljare?
Skulle ni någon gång ta något från en försäljare utan att vara kund hos företaget?
Klickar ni försäljare direkt eller lyssnar ni på vad vi har att säga?
Och helt enkelt era personliga åsikter och försäljare och försäljning?

Mvh, Säljare

Har både bra och dåliga erfarenheter av telefon försäljare...
1, alltid lika trevliga och det gillas faktiskt
2, ofta förstående då jag oftast säger nej och har en rimlig förklaring (är ju bara 17 strax 18)

Negativa med telefon försäljare:
1, lurad! Jag blev lurad på en telefon som jag inte ville ha jag sa ja vad är det för en telefon och då berätta han och jag sa nej tyvärr jag är inte intresserad av den. två dagar senare låg en räkning på min nya telefon... När jag ringde och skällde ut företaget sa dem att han Nicklas som sålde den till mig nyss slutat och att jag helt enkelt fick betala för mobilen... ( Sålde den och betalade hela i en klumpsumma)

2, Ni säger ofta saker som har med det ni försöker sälja att göra men kan vara helt fel och flera gånger har det hänt mina far och mor föräldrar att ni ring ena och denne har sagt nej och sen ringt andra och sagt att den andra har sagt ja... Mina Mor/Far föräldrar har flera saker i sina hem som kommer från telefon försäljare....

Så eh ja nu för tiden så svarar jag inte om det inte är av misstag... Ibland när man har tråkigt så har jag bjudit upp personen som ringt på dejt men då läggs det på väldigt fort!

Så min anledning är pga att man lurat oss eller nära och kära...

Visa signatur

Cpu: i7 6700k
Ram: 32gb
Moderkort: ASUS z170 Pro Gaming
Grafikkort: GeForce GTX 1070 SEA HAWK

Permalänk
Proffsmoddare

1: Jag beklagar.

2: Om jag vill köpa något kollar jag upp det i förhand och jämför priser. Det blir inte heller bättre av att de allra flesta säljare är allmänt dryga och otrevliga.

Visa signatur

"Computer games don't affect kids, I mean if PacMan affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching pills and listening to repetitive music." - Kristian Wilson, Nintendo 1989

Permalänk
Medlem

Personerna som ringer är oftast övertrevliga och irriterande ungdomar som sedan ljuger och skriver avtal för att få ut sin provision. Det har blivit bättre tror jag, men det var sjukt hur många fakturor man fått på saker man inte beställt från telefonförsäljare. Om jag vill ha något så tar jag reda på det själv.

Permalänk
Medlem

Jag är ner ringd av försäljare för tillfället.
Varken klicka, eller svara o säga att jag inte vill att dom ringer hjälper.
Vad är det för fel på folk?
Sen har vi "Microsoft tech support" o jag skrattar varenda gång ^^

Visa signatur

Main : AMD Ryzen 5900X @ 4.55 | NZXT Kraken X73 | 32 GB DDR4 Gskill 3600mhz @ 3800 CL16 | Asus ROG STRIX B550-A GAMING | Sapphire Radeon 7900 XT nitro+ | Samsung 970 evo 1TB | Windows 10 | Lian Li PC-O11 Dynamic EVO | Corsair RM 750 | AOC cu34g2x + Dell u3415w / 1st 24"
Htpc / server : Intel G3258 | Nvidia GTX 670 | 12 GB | 6TB lagring | Fractal design Node 804 | Win 10+Kodi

Permalänk
Medlem

Det rätta sättet att hantera dessa personer, utan att vara otrevlig.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk

Vill gärna veta exakt vad jag får och kostar både nu och om 1,2,3,4,5,6 osv månader.
Ofta sägs det bara tex 199 kr månaden, fast det bara gäller tex 3 månader sen blir det dubbelt.

Blev uppringd av comhem, herrn frågade om jag hade en relativt ny tv, en platt tv.
Varpå jag svarar ja, klart jag har. Då säger han att jag kollar på "tjock tv-kanaler" (analoga kanaler) ...
Efter hans babbel så sa jag att jag kollar tv ca 1 timme per månad, varpå han fortsätter att berätta om bättre bild kvalité osv.
Betalar för en ferrari som bara ska stå på uppfarten....

Var ut på stan en sväng i helgen. Stötte på en mobilabonnemangs försäljare.
Går du upp ett steg så får du för xxx kr i månaden så och så mkt, OCH en ny mobil,
Min gamla funkar fortfarande bra så vill inte byta.
Hmm okej men du får en Surfplatta istället....
Jag vill inte ha en surfplatta, hade en som jag aldrig använde ändå....
Hmm okej, gör ett undantag med dig, du får en Laptop....
Den är sämre än den jag har....
Hmmm, då kan jag tyvärr inte göra något för dig.
Tack å hej....

Visa signatur

AsusZ170 - 6600K - 1TB Samsung 850 - Fury X - 2560x1440
Denon PMA-1560 - Cerwin Vega AT100

Permalänk
Medlem

För att dom alltid säljer samma skit utan någon information som stämmer.

"Hej vi säljer billigare el än eran nuvarande leverantör" 1 minuter senare har jag tagit reda på att icke, det ni säljer är dyrare.
"Hej vi säljer TV och internet som är billigare" 2 minuter senare så upptäcker jag att nope, det är inte billigare.

Senast försökte någon kränga tandförsäkring. Som skulle kosta mig 3200kr per år. Vilket är mer än tre gånger så mycket jag lägger på tandläkare per år utslaget emot besök och lagningar jag har fått göra.

Varför ska jag vilja betala 3 gånger mer per år än jag gör nu? "för att känna dig trygg när något händer" ja eller så slänger jag in en tredje del av den summan varje månad på ett sparkonto, vilket jag redan gör...

Och sedan ringer dom på arbetstid och tror man har tid att prata. Om jag är på jobbet, varför skulle jag ha tid att prata med en försäljare? Jag jobbar på jobbet, vet inte hur allt annat är tänkt.

Enda försäljaren jag lyssnar på över telefon är Halebop, vilket jag har. Vilket oftast är "Ja vi kör abonnemang på ett år till, jag är nöjd" och sedan var det klart och så fick man sig en present av någon typ.

Jobbade själv som telefonförsäljare förut. Ursh vilket dåligt jobb. Men arbetskamraterna var helt otroliga! Aldrig har jag haft så roligt på jobbet samtidigt som jag verkligen avskydde jobbet. Lite konstigt.

Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk
Medlem

Majoriteten av telefonförsäljarna som har ringt mig har varit uppenbara lurendrejare som vill sälja olja/guld och liknande. Men det har egentligen ingen betydelse vad dom säljer eller hur ärliga dom är. Det är störande när en telefonförsäljare ringer och man kan oftast inte koppla bort det direkt heller utan det tar fokus mer än bara några minuter. Man kanske håller på med något eller rent av ligger och sover.

Alla företag som ringer mig blir svartlistade direkt, ingen nåd.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

@DoZeN nu vet jag inte riktigt vilka som har ringt dig, men om vi tar det jag säljer som ett exempel. Om jag säger till dig att du kommer få bredband med en trådlös router. Du kommer få 100mbit, förklarar hastighetsgarantin. Att du kommer få en digitalbox, jag förklarar vilka funktioner den har, hur många kanaler man får. Vilket pris kunden kommer betala samt bindningstid och startavgifter. Tycker du att det är en klar bild?

En klar bild absolut, MEN om jag vill ha en trådlös router med bredband på 100mbit/s och en digitalbox med X antal kanaler så hör jag av mig. Anledningen till att jag blir irriterad när det ringer försäljare är mest för att det är du som söker upp mig och inte tvärtom. I affärer fungerar det likadant, jag söker upp dig om jag behöver hjälp, söker du upp mig så blir du påträngande beroende på hur du gör det (PS ringa till mig i tid och otid är påträngande).

Hade en från Viasat som ringde mig igår och erbjöd en massa kanaler etc. svarar att jag är inte intresserad för jag tittar aldrig på tv utan använder mig mest av streamingtjänster. Men han fortsätter och förklarar, "och du får med en sån och en sån där också och vad har du för leverantör av kanaler idag..." Det är det här som gör att jag blir irriterad. Jag har redan förklarat att tjänsten inte tilltalar mig men ändå försöker han att vinna över mig.

Just i detta fall och alla andra fall jag varit med om är försäljaren inte ute efter att kunden får en tjänst som han eller hon blir nöjd med. Jag som kund tappar all tillit för försäljaren. Detta är inte unikt för telefonförsäljare utan det gäller även de som ringer på dörren kl.19:30 på måndagskvällen och frågar om jag har funnit Guds ljus än. Man ringer (på dörren eller telefonen) och stör mig på min fritid.

Det är min anledning till att jag blockerar alla telefonförsäljare eller säger att jag dyrkar Satan när Jehovas/Svenska Kyrkan ringer på dörren. Inget illa menat mot dig i inlägget utan bara några exempel på varför jag har den syn jag har.

Visa signatur

Obsidian 350D: PSU: AX 860W 80+ Platinum | Moderkort: G1.Sniper M5 | CPU: i7-4770K | CPU-kylare: Hyper 212 Evo | RAM: 16GB - 1600MHz | GPU: GTX 1080 Ti STRIX |
Node 605: PSU: CX750M 80+ Bronze | Moderkort: MX-Gaming 5 | CPU: i5-4690K | CPU-kylare: NH-U9B | RAM: 16GB - 1866MHz | GPU: GTX 970 FTW |

Permalänk
Medlem

Anledningen till att så många är emot det beror ju på alla bluffare som lurar folk. Det har dödat hela affärsområdet. För min egen del så har jag blockerare mot det men skulle det nån gång vara nån som kommer igenom så säger jag bara "jag är inte intresserad" och lägger på.
Jag har även märkt att de "erbjudanden" man kommer med väldigt sällan är bättre än något man själv kan fixa lite lätt med en googling.

Min morsa går dock på deras "erbjudanden" gång på gång. En del lär sig aldrig.

Visa signatur

There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed. My pain is constant and sharp and I do not hope for a better world for anyone, in fact I want my pain to be inflicted on others.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ondrejkaas:

Jag jobbar som säljare idag, telefonförsäljare för att vara exakt. Och jag förstår inte riktigt varför det är så otroligt många som inte gillar försäljning över telefon?

Om jag är intresserad av att köpa något så inväntar jag knappast att någon ska ringa upp mig, då kollar jag själv. Är jag inte intresserad vill jag inte bli störd och tjatad på.

Är lyckligt lottad så få försäljare ringer mig. Senast var det en herre som lovade att han kunde sänka mina lånekostnader. Jag svarade att det kan du inte men han insisterade på att han kunde sänka dem. Jag frågade hur han kan sänka 0kr i lånekostnader, om de var villiga att ge mig pengar?

Detta kunde han inte svara på utan ursäktade sig och lade på

Edit: Har även en bekant som en kort period jobbade inom teleförsäljning. Denne fick under sin "utbildning" lära sig att det krävdes 5 nej från den potentiella kunden innan de fick avsluta samtalet.

Permalänk
Medlem

Behöver jag köpa något så går jag till affären och köper det. Blockerar per automatik alla försäljare då det i 99.9 av 100 fall är skräp och ringer mitt i något annat eller sent på kvällarna.

Permalänk

Lets be real heere, finns det någon som gillar telefonförsäljare? Är jag intresserad ut av att köpa något kollar jag upp det själv och köper det jag vill ha, jag behöver inte en jävel som ska sitta och försöka sälja något som 9/10 gånger är skräp. Har alldrig köpt något ifrån en telefonsäljare och kommer heller aldrig göra det.

Har dock på senaste tiden sluppit dem, inte fått ett samtal på säkert ett halvår.