Permalänk
Medlem

Hotell i Stockholm

Hej,

Jag kommer från Finland och ska tillbringa ett veckoslut i Stockholm, 9-11.6, och jag har absolut ingen koll på hotell och priser. Kan någon tipsa mig om något? Vad ska jag helst undvika? Finns det bra prisjämförelsesidor som faktist fungerar (jag har aldrig använt dylika tidigare)?

Jag/vi kräver inte mycket av hotellet, så länge det är rent och städigt. Vi kommer hoppeligen ändå inte att tillbringa så mycket tid på hotellet men däremot så får det gärna finnas typ i centrum så att man slipper använda tunnelbana/buss. För övrigt så ju billigare desto bättre. Vi är alltså två vuxna som gärna sover i samma (dubbel)säng. Jag tänkte att jag skulle fråga här eftersom detta råkar vara det enda (svenska) forum jag vistas på ^^

Tack på förhand!

Permalänk
Vila i frid

Kika på booking.com iom att det är omöjligt kolla efter lediga platser på annat sätt än att ringa. Det är kundrecensioner som ger betygen man ser.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hasenfrasen:

Kika på booking.com iom att det är omöjligt kolla efter lediga platser på annat sätt än att ringa. Det är kundrecensioner som ger betygen man ser.

Tänk även på att booking.com alltid lägger hotellen i ordning efter vad de betalar.
Så läs även på tripadvisor.

Normalpris på ett vettigt hotell i Sthlm är 1200+ per natt för innanför tullarna i normal standard.
Det finns lågprishotell men då får man räkna med sämre komfort/mer liv/sämre frukost

Jag rekommenderar Clarion Sign eller Radisson Blu Waterfront.

(Då bor jag iofs på hotell 30-90 dagar per år och har rätt högra krav)

Permalänk
Medlem

hotels.com brukar jag använda, hitta något och jämför vad som passar din ekonomi och vad du önskar.

Visa signatur

Moderkortsmodems problem.

Permalänk

Tycker Scandic Malmen är ett av dem bästa i Sthlm, brukar ha bra priser när jag varit där men kanske på gränsen när det kommer till avstånd beroende på vart du ska.

Permalänk
Föredetting

Trivago jämför priser från alla hotellbokningssidor. Rankar förstås också betalande hotell högst, men det gör alla enskilda sidor ändå.

Visa signatur

Internet of Things. Translation: Anything that connects to the internet, no matter how useless nor how much of a security risk it poses.

Permalänk
Medlem

Jag bor ofta på Scandic-hotellen när jag är ute på jobbresor. De är vettiga enligt mig. Det som är viktigare med att välja hotell enligt mig är att det ligger hyfsat nära det man ska göra.

Lite off topic, är det möjligen så att du ska på Håkan Hellström den helgen? ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frazeur:

Kan någon tipsa mig om något?

Rica Hotel i gamla stan har varit mysigt och haft bra frukost när jag varit där, men det är några år sedan nu. Inte billigt, antagligen samma prisklass som de övriga tipsen hittills. Det ligger relativt bra till, framför allt är ju gamla stan pittoreskt.

Oavsett vilket boende du väljer så rekommenderar ändå att skaffa tvådagarskort eller liknande för kollektivtrafiken, då blir det möjligt att se fler saker på din begränsade tid.

Edit: Gångavstånd från Finlandsbåten om man inte är alltför begränsad i rörlighet, dock inte lika nära som Scandic Malmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av tobberman:

Jag bor ofta på Scandic-hotellen när jag är ute på jobbresor. De är vettiga enligt mig. Det som är viktigare med att välja hotell enligt mig är att det ligger hyfsat nära det man ska göra.

Lite off topic, är det möjligen så att du ska på Håkan Hellström den helgen? ^^

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, nej, jag är på arbetsresa i Stockholm onsdag-fredag så jag och min sambo tänkte att vi kombinerar det med ett veckoslut i Stockholm ^^ Vi hade nog mer tänkt oss att besöka Vasa-museet kanske, bokbutiker (en nackdel med att höra till en svensktalande "minoritet" i Finland är att kanske 5 % av litteraturutbudet är på finska, tacka vet jag Adlibris) och Flippin' Burgers

Andra tips på "turistmål" eller skojiga aktiviteter är välkomna men tack för hotellhjälpen!

Permalänk
Avstängd

Jag slår ett slag för Scandic Park vid Humlegården fast då är det en bit till Wasamusset. Ett närmare alternativ är i så fall Scandic Hasselbacken som ligger på Djurgården där du även har Wasamusset, Gröna Lund, Skansen, Astrid Lindgrens Värld och ett par till museer. Här finns också underbara promenadstråk och bara 15 minuters promenad in till gågatan.

Nog värt att boka så fort som möjligt om det nu är Hellströmskonsert och sommar då många söker sig till stockholm.
Ha så trevligt.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Medlem

Centralt i Stockholm är ju rätt stort så att hitta ett hotell där man når precis överallt är ju rätt svårt. Skandic malmen som några har nämnt har en bar på nedersta våningen som är öppen sent även på veckorna och den kan höras ett par våningar upp.deras billigaste rum ligger i källaren, kan vara värt att veta, annars ett ok hotell, bra frukost och får väl anses som ett business hotell.

Jag slår ett slag för Rica vid hötorget. Där har ni allt vad drottninggatan har ett erbjuda samt att det är nära till centralen så ni lätt kan ta er vart ni vill.

Gällande sevärdheter är ju Stockholm fullt med historiska och kulturella museer, slottet finns centralt, gamla stan är populärt bland turister men det är roligare att gå där om man har med sig någon som är bekant med dess historia, cosmonova kan vara fränt,.om det är bra väder tycker jag ni ska satsa på att uppleva det bästa Stockholm har att erbjuda, skärgården, ta en färja till en av skärgårdsöarna och gotta er i naturen, käka lunch eller glass

Ha en trevlig helg

Permalänk

@Frazeur: Bor strax utanför stockholm så kan tyvärr inga hotel...
Nu vet jag ju inte vad ni har för intressen eller hur gamla ni är men själv är jag 23, (för perspektiv) och jag gillar god mat, gillar krogar som:
Ekstedt Unik restaurang, all mat lagas över eld, ingen elektricitet tillkommer vid matlagningen. 1 stjärna i guide Michelin
AG Köttkrog, utnämnd till Sveriges bästa köttkrog, min idol Johan Jureskogs krog.
Rolfs kök Jureskogs andra restaurang som han sålt vidare, serverar hans signaturrätt, Oxkind. Extra prisvärt under lunch.
Mårten Trotzig Mysig krog i Gamla stan, testa gärna avsmakningsmenyn! Brukar va värt.
Skrapan Bästa utsikten från en restaurang i Stockholm! God mat med bra cervice.
Sandhamn Seglarhotel God mat, men framförallt läget, min favoritdel i Svea rike!
Gondolen Bra avsmakningsmeny, brukar ligga på ca 500kr för 3 rätter. Bra utsikt över stan men det är byggkaos strax nedanför, Slussen byggs om.
Sandhamn Seglarhotell

Skulle verkligen rekommendera Eksteds, sjukt coolt att de lagar mat utan el. Blir dessutom otroligt gott om man som jag älskar rökt mat. Oxkind är dessutom extremt gott och mört, så mört att man kan skära med gaffeln!
Mårten Trotzig är mysigt då man promenerar genom Gamla stan och om man gillar utsikt är gondolen och Skrapan dit man ska. Nu är jag lite partisk då man bott på Vindö och bor på Värmdö men oavsett om man är uppvuxen i Skärgården eller ej är det det bästa som finns i detta avlånga land! Man kan käka på hotellet, basta (det ska ni finnar va bäst i världen har jag hört ) eller jäsa i en badtunna. Ön är enastående vacker och byn är pittoresk.

Är man inte ett fan av mat är jag tyvärr mindre rutinerad, ibland kan man ta fram barnet i en och gå till Gröna lund, en nöjespark om man så känner för. Det finns även mycket museer på Skeppsholmen, ska själv till spritmuseet och Vikingamuseet som nyligen invigdes av kungen förra veckan. Har ju inte varit där så kan inte rekommendera men låter lite kul. Gillar man djur kanske Skansen kan va mysigt, föredrar man marina djur kan Akvaria va kul. Det jag och tjejen brukar göra förutom att trycka i oss mat är annars klättring, biljardpalatset och bowling, men det är ju inte säkert att vi har samma intressen IO gillar vi också men det är inget jag rekommenderar, men kanske kul att se världens största internetcafé? Beror på hur nördig bruden är....

Annars kan man ju alltid göra det mest stockholmska som finns, åka Finlandsfärja!

Visa signatur

| MB: ASRock Extreme 9 | CPU: i7-4790K | CPU-Kylare: Coolermaser Nepton 240M | GPU: SLI Gigabyte GTX 970 G1 Gaming 3,5GB | PSU: Corsair RM1000 80+ Gold Certified | RAM: Corsair Vengeance 16GB 2x8GB 1600MHz | Lagring: Samsung 850 EVO 500GB | Chassi: BitFenix Colossus Window Blue | Skärmar: 3st VG248QE (144Hz), Samsung 42 Tum LED | Mus: Corsair RGB M65 | Tanjentbord: Corsair RGB K70 |

Permalänk
Medlem

Rekommenderar att skaffa ett SL 72h kort. Kostar 240 spänn.

Men ger er en del attraktioner inom kollektivtrafiken. Om ni ska till vasamuseet äre ju fint att åka djurgårdsfärjan och sen ta spårvagnen tillbaka.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

annat ställe och käka på som har grym bbq, deras ribs och burnt ends är stört goda.
www.lowandslow.se - ligger rätt nära rådmansgatans tunnelbanestation.

Visa signatur

i5-12600KF | Noctua NH-D15S Chromax Black | MSI MAG B660M | 64 GB G.Skill Trident Z | 3 * WD Black SN750 | Asus TUF OC RTX 3080 | Fractal Design Torrent | Corsair RM750W | Samsung Odyssey G9 49" |

Permalänk
Inaktiv

Radisson Blue Waterfront är min favorit, men då rummen med utsikten (1490:- för business svit brukar vi betala).

Så mycket bättre läge går nog inte att få, typ 1 minut ner till T-centralen..

Permalänk
Medlem

Hört mycket gott om Miss Clara, kolla på det om du letar hotell. Skulle nog själv bo där om jag kom till Stockholm som turist.

Skrivet av Herp Derp:

@Frazeur: Bor strax utanför stockholm så kan tyvärr inga hotel...
Nu vet jag ju inte vad ni har för intressen eller hur gamla ni är men själv är jag 23, (för perspektiv) och jag gillar god mat, gillar krogar som:
Ekstedt Unik restaurang, all mat lagas över eld, ingen elektricitet tillkommer vid matlagningen. 1 stjärna i guide Michelin
AG Köttkrog, utnämnd till Sveriges bästa köttkrog, min idol Johan Jureskogs krog.
Rolfs kök Jureskogs andra restaurang som han sålt vidare, serverar hans signaturrätt, Oxkind. Extra prisvärt under lunch.
Mårten Trotzig Mysig krog i Gamla stan, testa gärna avsmakningsmenyn! Brukar va värt.
Skrapan Bästa utsikten från en restaurang i Stockholm! God mat med bra cervice.
Sandhamn Seglarhotel God mat, men framförallt läget, min favoritdel i Svea rike!
Gondolen Bra avsmakningsmeny, brukar ligga på ca 500kr för 3 rätter. Bra utsikt över stan men det är byggkaos strax nedanför, Slussen byggs om.
Sandhamn Seglarhotell

Måste dock säga att Ekstedts inte är värt pengarna om vi ser till maten i sig, sitter man däremot vid deras version av "chef's table" så får man en rätt fin upplevelse som gör att i var fall första gången man är där så känns det bra. Inget ställe jag skulle vara stammis på direkt.

Rolfs Kök tycker jag är lite tråkig om jag skall vara ärlig (som det mesta Jureskog rör), inget ställe jag skulle gå till för att känna wow. Allt är vällagat och gott men spännande är det inte, jag tycker det är mer ett smita ned på hörnet ställe (eller Foodora ställe) än något annat.

Permalänk
Medlem

@Frazeur:

Finns ju nyöppnade Scandic Haymarket som ligger precis vid Hötorget, som i sin tur ligger precis intill T-Centralen där all pendel- och tunnelbanetrafik möts. Dessutom smidigt om man sedan ska ta sig till Arlanda då Arlandaexpress även går därifrån. Mer centralt hotell tror jag inte man hittar! Dem ska dessutom ha schyssta restauranger.

Jag är själv också lite intresserad av att testa "Hobo", ett annat nyöppnat hotell centralt i Stockholm med en lite modernare touch. Verkar även ha en häftig restaurang!

Är det bra väder kan jag verkligen rekommendera att ta en av Waxholmsbåtarna som tar er på en liten tur runt i skärgården. Finns väldigt trevliga ångbåtar som man dessutom kan äta lunch på medan man åker. Utgår från Strömkajen vid Kungsträdgården (centrala Stockholm).

Visa signatur

Citera för svar!

CPU: i9-9900K + Be Quiet! Dark Rock Pro 3. Moderkort: ASUS ROG Z390-F. Minnen: Corsair Vengeance DDR4 2x8GB 3000MHz. GPU: GigaByte RTX 3080 Gaming OC. SSD: Corsair MP510 500GB. HDD: WD Blue 3TB Nätagg: EVGA SuperNova G2 850W. Chassi: Corsair 4000D Airflow.

Permalänk
Medlem

Tycker själv att Scandic Continental är överlägset bäst. I princip nybyggt, centralt är bara förnamnet, granne med tågstation och nedgång till tunnelbana i samma byggnad. Vad jag vet så har inte heller Continental högre priser än andra Scandic i Stockholm, vad mer kan man önska?

Visa signatur

Project: Perfection 2.0
OS: Microsoft Windows 11 Home | CPU: Intel Core i9 11900 | GPU: EVGA 3080 XC3 Ultra Hybrid
MB: ASUS ROG STRIX B560-I | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair SF750
Chassi: Louqe Ghost S1 MK3 | SSD: Samsung 980 Pro | CPU-Kylare: Fractal Design Celsius+ S24
Bildskärm: Sony 65AG9 | Mus: Logitech G603 | Tangentbord: Corsair K63 Wireless

Permalänk
Medlem

Hotels.com kan även ha lite kampanjer och erbjudanden.

https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/stockholm/haymark...
https://www.elite.se/sv/hotell/stockholm/hotel-adlon/

Eftersom jag bor i Sthlm så har jag inte så mycket erfarenhet av hotellen här

Men de där två ligger väldigt centralt, nära T-centralen, hötorget, östermalmstorg. Och jag har bekanta som bott där och är nöjda.

Visa signatur

In the real world, size matters. And the big guy always win.

Jag har en svart dator med skärm och tangentbord.

Permalänk
Skrivet av Aktsu:

Hört mycket gott om Miss Clara, kolla på det om du letar hotell. Skulle nog själv bo där om jag kom till Stockholm som turist.

Måste dock säga att Ekstedts inte är värt pengarna om vi ser till maten i sig, sitter man däremot vid deras version av "chef's table" så får man en rätt fin upplevelse som gör att i var fall första gången man är där så känns det bra. Inget ställe jag skulle vara stammis på direkt.

Rolfs Kök tycker jag är lite tråkig om jag skall vara ärlig (som det mesta Jureskog rör), inget ställe jag skulle gå till för att känna wow. Allt är vällagat och gott men spännande är det inte, jag tycker det är mer ett smita ned på hörnet ställe (eller Foodora ställe) än något annat.

Smaken är ju som baken.... men kan ju stryka under vad som får mig att gilla dessa ställen så mycket. Oxkinden på Rolfs kök är så extremt mör och smakfylld, har gett mig ett helt nytt perspektiv på mörhet. Serveras enkelt med rödvinssås och potatispuré med tryffel, jag som är en stor sucker för tryffel kan inget annat än att älska det.

Ekstedts är ju för den som gillar rökt, men tänkte att det kan va kul att testa annat och upptäcka nytt eller bara älskar rökt! Så illa prissatt är det inte, har varit där vart 3:e månad sedan jag upptäckte det men skulle inte kalla mig stammis. EDIT: kan dessutom tänka mig att TS inte har planer på att va stammis

Visa signatur

| MB: ASRock Extreme 9 | CPU: i7-4790K | CPU-Kylare: Coolermaser Nepton 240M | GPU: SLI Gigabyte GTX 970 G1 Gaming 3,5GB | PSU: Corsair RM1000 80+ Gold Certified | RAM: Corsair Vengeance 16GB 2x8GB 1600MHz | Lagring: Samsung 850 EVO 500GB | Chassi: BitFenix Colossus Window Blue | Skärmar: 3st VG248QE (144Hz), Samsung 42 Tum LED | Mus: Corsair RGB M65 | Tanjentbord: Corsair RGB K70 |