Tävlingar och erbjudanden i Komplett Geek Week

Ang alla grafikkort som säljes nu

Permalänk
Medlem
Skrivet av Paddanx:

Iden är väl inte dum, men jag har svårt att se hur den ska implementeras.

Både grafikkort och mycket annat kan du ju flasha ny FW till, och uppdatera/ändra nästan allt. SMART tex är ju där för den hade ett annat syfte, och även den lurar ju tillverkarna användarna lite som de vill med beg kort som "lagas". (Tex de du får på garantiärende vet du ju inte hur många timmar de har haft då de ofta nollar SMART).

Att kräva ett separat övervaknings chip på varje RAM, CPU, GPU osv skulle bli en komplicerad historia :=/

Eg är det väl mest GPUerna som detta skulle behövas mest idag pga crypto. Ett litet chipp som räknar antal drifttimmar, som kan läsas av av både tillverkare och användare med liten mjukvara skulle räcka rätt långt.

Drifttimmar påverkar komponenterna knappt Endast fläkten som är en mekanisk aparat och de klarar av väldigt många år, eller om man har otur, har man fått ett svart får från batchen ;p Max hastighet är väldigt korkat å köra på fläktarna om man minar. Och behöver man dem köras på max, så gör man något fel och antagligen så brister kunskapen om optimering i ström och spänning.

Kan också säga att kapacitorer klarar upp till 105-110grader innan de drar ner på livslängden rätt så tydligt, och det brukar de inte heller bli då de sitter en bit ifrån de mer värmeproducerande komponenterna. Vram modulerna och andra komponenter som grafikkort är uttrustade med klarar upp till 150-170c innan de drar ner på livslängden. Och är ett kort uttrustat med fler powerstates, vega t ex 12st, gtx titan v 16st - och dessutom toppklassen i både vram och kontroller som faktiskt även har skydd integrerade rakt i själva modulerna att reglera ner långt innan man kan nå gränserna. Gtx titan v t.ex har extra snäppet av moduler och de klarar 70amp styck, 70amp på 1.2v är långt! mer än man kommer lyckas trycka wattsen genom korten utan LN2 flytande kväve kylning.

Och det är inte "för att det blir för hett" i enkel mening. Det är bara så det är fysiska lagarna fungerar; om man trycker genom så mycket spänning/ström. Man kan t.ex köra ett vega kort som ör 250watt tdp, på 500watt.. bara om man har kylning nog, annars stänger kortet ner sig automatiskt som självförsvar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

1337 (Leet = Elite) speak is the latest bastardisation of the English language by our friends from across the Atlantic. It was developed by thousands of adolescent, spotty nerds with no life, poor literacy and non-existent personal hygiene