Noctua visar upp passiv processorkylare – klarar Core i9-9900K utan fläkt

Trädvy Permalänk
Rekordmedlem
Plats
Salstad
Registrerad
Feb 2009

Glest mellan flänsarna, det här är kanske en återuppstånden Ninja.

Ryzen 5 2400G, Asus ROG STRIX B350-F Gaming, 500GB Samsung 970EVO NVMe M.2 och en väldig massa masslagring. Seasonic Focus+ Gold 650W, Antec P 180 med Schyte o Sharkoon fläktar via en t-balancer, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K
Främre ljudkanalerna återges via Behringer DCX2496, högtalare Truth B3031A, Truth B2092A Har också Oscilloskop, mätmikrofon och en Colorimeter.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av JonHolstein:

Varför skulle man inte använda den processorn inom ljudproduktion?
Ljudproduktion är processor och ram tungt. Vad man inte behöver är en fläskig gpu. 9900K igpu skulle ofta räcka. Däremot använder många större studios servrar/workstations i separata rum, och då behövs ju inte passiv kylning.

Skickades från m.sweclockers.com

För att den där processorn kan inte gå på max med den där kylningen. Då är det ganska onödiga pengar. Då är det bättre att få dit en fläkt som pustar bort värmen, eller så köper man en processor som orkar hela vägen för en betydligt mindre peng. Har man så pass mycket pengar att man kan köpa en värsting-cpu så kan man också kosta på sig en annan lösning som är tyst. Istället för att prestanda gå till spillo pga överhetting.

Sen brukar man använda en annan dator till slutproduktion än vid inspelning och då är det inte hela världen med en fläkt för några hundringar som håller ner temperaturen och en i teorin liiiiiten högre ljudnivå än utan fläkt. Jag tror som sagt inte att många skulle klara ett "blindtest" med eller utan fläkt och träffa rätt speciellt oftare än slumpen.

Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra och de kloka så fulla av tvivel.