Om man vill ha kvar tacon men pimpa den kan jag rekommendera att köra flank/flap istället och skära tunna skivor istället för köttfärs.
Vill du förvåna dem lite, gör köttbullar och makaroner:
1 Kg Lammfärs
3 St Vitlöksklyftor
5 Kvistar Rosmarin
2 St Spansk peppar
1 Burk Sardeller
Finhacka rosmarin, peppar och sardeller Pressa vitlök blanda och rulla till bollar, grilla 10-15 min. Kan givetvis stekas eller köras i ugn med.
1,5 Dl Rosépepparkorn
3 St Schalottenlökar
3 Msk Soya
3 Tsk Dijonsenap
1 Dl Vitt vin
3 Msk Creme fraiche
5 Dl Grädde
1. Mortla 1 msk pepparkorn Finhacka schalottenlökarna Fräs med en rejäl klick smör ca 5 min
2. Häll i soya, senap och vin och låt det reduceras.
3. Häll i creme fraiche och grädde, låt puttra 5-10 min
4. Häll över i kastrull, lägg till 1dl hela pepparkorn, låt puttra ca 5 min till.
Slå såsen över köttbullarna och servera med tricolor pasta