Bättre ljud med Frankensteinadaptern

Permalänk
Redaktion
Praktikant ✨

Bättre ljud med Frankensteinadaptern

Som många vet har vi på redaktionen jobbat hemifrån ett tag nu, vilket givetvis medför vissa utmaningar när det kommer till videoproduktion när vi inte har tillgång till vår sedvanliga studio och utrustning. För egen del har jag försökt mig på några liveströmmar, däribland bygget i Fractal Design Era ITX och ihopmonteringen av min nya stol, genom att strömma direkt från min Iphone XS till Youtube.

Medan de flesta inte har något problem med bildkvaliteten från en Iphone är det desto fler som klagar över dålig ljudkvalitet, vilket är något jag håller fullt med om. Detta blir särskilt uppenbart när man befinner sig en bit bort från den inbyggda mikrofonen på telefonen, då ljudet blir ytterligare burkigt och väldigt svagt.

Istället för att skaffa en dedikerad mikrofon till Iphonen ville jag se om det fanns några möjligheter att anpassa vårt trådlösa system från Sennheiser, som vanligtvis brukar sitta på mässkameran, att kopplas in direkt i telefonen. Med hjälp av en trestegsraket beståendes av XLR-adapter till 3,5 mm TRS -> 3,5 mm TRS till TRRS-adapter -> 3,5 mm till Lightning-adapter var succén ett faktum, och nu kan jag använda vår trådlösa mygga ihop med telefonen.

Min tanke är att detta borde fungera som en flexibel lösning när vi besöker mässor också, i de fall när rörligheten och smidigheten hos en mobil är prioritet utan att den delen tumma på ljudupptagningen.