Elsäkerhetsverket varnar för elprodukter från Amazon

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av thomas_skane:

Haha, va? Existerar inte effektivisering?

Hur medger effektivisering gränslös tillväxt i ett slutet system???

Tänk efter först innan du svarar...

Skrivet av pålis:

Nu försöker jag inte starta något brand-war för nätverksprodukter men anledningen till att jag valde TP-Link ist för ex. Netgear var för att jag hade en Netgear-router innan och den behövdes startas om någon gång i veckan.

Urg, om jag tvingades starta om min router på veckobasis skulle jag ju få tuppjuck. Har haft Netgear för länge sedan nu som ballade ur efter någon månad eller två kanske - ofta när man satt och spelade World of Warcraft lustigt nog... lol Sedan, sommaren 2011, bytte jag till en Apple Time Capsule som var 100% stabil - hade uptime på uppemot ett par år åt gången typ.

Min nuvarande Amplifi Alien har haft uptime på flera månader hittils innan det kommit ut ny mjukvaruuppdatering och tvingat fram en omstart. Aldrig strulat under drift - även om den tillhörande appen inte är 100% på att detektera routern alla gånger, men det har nästan aldrig hänt att jag behövt använda den så det är rätt OK ändå.

Så det finns bra konsumentprodukter, även om de kostar en del. Den där skruttiga Netgear-routern jag hade var för övrigt anledningen till att jag upptäckte Sweclockers till att börja med. Sökte på nätet, och hittade en recension här... Det var tider det, jösses.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sysop:

I'm shocked.

Så du köpte den där kaffebryggaren och fick en elektrisk stöt?

Skrivet av infigo:

... Om jag vill beställa in en vintage brödrost eller någon ny grej från USA så ska jag självklart fortfarande få göra det som det är idag. ...

... och när du sedan kopplar in den på 230V får du skylla dig ensam.

Skrivet av Söderbäck:

Frågan är om alla är helt insatta i elsäkerhetsstandarder och fördelningsansvar per leverantör baserat på handelsplattformsupplägg.
Jag har en misstanke om att alla inte är helt insatta här faktiskt - och därmed inte heller vet om att de köper grisen i säcken.

Ignorance is bliss!

Skrivet av mrqaffe:

Det vore mycket bra om plattformen vore ansvarig och eftersom det handlar om brott mot CE reglerna är det egentligen logisk att införa reglering på EU nivå, ...

Frågan är väl om man inte redan i nuläget kan tillämpa befintlig lagstiftning.
* För att få sälja dessa produkter inom EU måste de vara (korrekt) CE-märkta.
* Kan man hävda att försäljningen sker utanför EU när den förmedlas av ett företag med verksamhet och servrar inom EU och den marknadsförs riktat mot kunder inom EU? Jag tycker inte det...

Skrivet av DavidtheDoom:

CE-märkningen sker genom självrapportering idag...

Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Inte för medtech produkter, där det ingen självrapportering för att få CE märke inte.

Skrivet av Dunde:

CE-märkning sker inte genom någon sjävrapportering. Du är som tillverkare ansvarig för de produkter du sätter på marknaden. I princip fungerar det så att: Tillverkare ska ha en certifiering mot tillämplig harmoniserad standard(er) för att få CE-märka sin produkt. Tillverkaren revideras av tredjepart för att upprätthålla sin certifiering och sin rätt att sätta sina produkter inom EU:s inre marknad. Med produkten följer ett CE-intyg/märkning på produkten och en prestandadeklaration. ...

Exakt vad som gäller för CE-märkning skiljer mellan olika produkter och produkttyper.

Som Zaaphod skriver krävs godkännande av Anmält Organ (Notified Body, NB) för CE-märkning av medicintekniska produkter (MTP). Även inom den gruppen skiljer kraven en hel del beroende på om det gäller kategori 1 (typ plåster eller kondom) eller kategori 3 (typ pacemaker).
För medicintekniska produkter ställs från och med i princip nu även stora krav på tillverkare/säljare/importör att följa upp hur produkterna fungerar för användarna.

Harmoniserade standarder hjälper tillverkare att uppfylla lagkraven. Om en produkt uppfyller tillämplig harmoniserad standard så anses den automatiskt uppfylla kraven. (Hjälper också kunden att bedöma vad produkten klarar.)
Det går, och är fullt tillåtet, att uppfylla de flesta lagkrav utan att kontrollera gentemot standarder. Ställer dock större beviskrav på tillverkaren och är svårare för kunden att bedöma.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

... och när du sedan kopplar in den på 230V får du skylla dig ensam.

Självklart är att om jag privatimporterar något själv så får man ju ta det ansvaret.

Skillnaden är är ju att om jag går på amazon (kan vara vilken av ebay, wish som helst, men amazon ses som ett vanligt företag likt Elgiganten) och köper mig en brödrost så vet väldigt få att det är deras ansvar att den faktiskt inte tänder eld på hela kvarteret för den inte är designad för 230V. Där det är skillnad om den hade kommit från elgiganten (det som inte är marknadsplats där dvs) där det är deras ansvar.
Såklart så finns det produkter som säljstoppas för de har designfel eller annat men de dyker ju inte upp igen en timme senare från en annan säljare.
Hur vet man om en pryl är elsäker? Den har en stickkontakt och plastlåda och man stoppar ner bröd och den rostar.
Värre är väl värmefläktar eller annat som är tänkta att stå på utan uppsyn.

Se till att straffa säljstoppade produkter eller lagstiftning som håller marknadsplatser till samma krav som butiker.
Fet böter varje gång säljstoppade produkter dyker upp, då brinner det nog snabbt i knutarna.

Visa signatur

Speldator: Ryzen 5800x3d | Asus B550m TUF Gaming Wi-Fi | G.Skill TridentZ Neo 2x16GB 3600MHz CL16 (hynix djr) | In Win 301 | Scythe Fuma 2 I Asus RTX 3070 Dual OC | Seasonic GX750 | Lots of unicorn vomit Laptop: Thinkpad E14 G2 4700U Kringutrustning: Cooler master Quickfire TK MX-Brown | Sennheiser HD598cs | Sony WH1000XM3 | Logitech G900 | ASUS PB278QR | Rift CV1 | Audio Pro Addon T14

Permalänk
Skrivet av RaidSoft:

Även jag som visste att de fungerar som ett marketplace trodde ändå att de som absolut minimum måste följa lagen för att få sälja sina produkter här men tydligen är amazon över svenska lagen...

Ansvarsfördelningen är olika beroende på vem som säljer varan. Om Amazon säljer varan är det Amazon eller tillverkaren som ansvarar för den. Om det är någon annan som säljern varan är det säljaren eller tillverkaren som ansvarar för varan medan Amazon endast behöver ta ansvar genom att radera annonsen om varan skulle visa sig bryta mot någon lag, som t.ex. lagarna om elsäkerhet, lagen om hets mot folkgrupp (det var något snack om en nazistflagga på någon produkt härom veckan), upphovsrättslagen eller någon annan lag. Om varan skickas från ett land utanför EES ansvarar säljaren/tillverkaren på samma sätt som vanligt i och med att annonsen finns på en sida som vänder sig till svenskar men så tillkommer också kravet att importören (köparen) måste se till att varan uppfyller elsäkerhetskraven för att varan ska få föras in i EU. Här har vi då problemet att Birgitta på 65 år inte har någon aning om att hon inte handlar från Amazon utan från Nisses elektronik i Shenzhen och att hon därmed kommer att räknas som importör. Hon kan inte heller något om elsäkerhet och vet därför inte hur man avgör om produkten är säker eller ej.

Jag undrar om inte enda lösningen är att förbättra tullkontrollen. Tullverket har redan nu hundar som letar efter knarkförsändelser som ska stoppas vid gränsen. Det är dock egentligen meningen att Tullverket även ska stoppa andra olagliga produkter som elektronik som inte är tillräckligt säker, piratkopior, barnpornografi och sådant, men det mesta slinker nog igenom för att det är svårt att upptäcka. Skulle Tullverket på något sätt kunna bli bättre på att upptäcka farlig elektronik vid gränsen så att införseln stoppas? I så fall skulle Birgitta på 65 år få ett brev från Tullverket om att hennes sladd från Shenzhen har stoppats av Tullverket och att hon måste visa att den uppfyller säkerhetskraven om hon vill att den ska passera tullen. Sker detta bara med en tillräckligt hög andel av alla försändelser borde strömmen av försändelser med farlig elektronik minska kraftigt. Efter att varan har stoppats får Birgitta på 65 år begära återbetalning av Amazon-säljaren.

Skrivet av Don_Tomaso:

Kan man inte dra likheter till Pirate Bay? Varför blev de medskyldiga medan Amazon inte är det?

I fallet med Pirate Bay var hela syftet med tjänsten att bryta mot upphovsrättslagen. I Amazons fall är nog de allra flesta produkterna på sidan lagliga. Tänk på att det är mycket som inte är elektronik. Amazon tar dessutom bort annonser om produkterna visar sig vara olagliga.

Skrivet av ViLue:

Köpte en vara från svenska amazon i höstas som skeppades av amazon. Den fraktades från UK, med tillhörande elkabel, för eluttagen i england. Det var ganska "roligt" att skriva till kina för att få dem att skicka ut en ny kabel med schukokontakt.
Trodde att Amazon då det var "fulfilled by amazon" skulle plocka varan från rätt varuhus när det gäller elvaror.

Produkten ska ha en ASIN-kod om det är brittisk kontakt och en annan ASIN-kod om det är svensk kontakt. Sedan är det upp till säljaren att välja vilken ASIN-kod man väljer att sälja på den svenska marknaden och vissa kanske väljer fel ASIN-kod av misstag.

Skrivet av CrazyDriver:

Och när man ser på bilderna att de inte är CE märkta utan China Export märkta, då vet man att det är bra grejer.

Ett problem här är att Birgitta på 65 år inte tidigare har handlat från Kina och därför inte känner till hur China Export-symbolen ser ut utan tror att det är en vanlig CE-märkning. Jag har inte heller koll på hur China Export-symbolen ser ut men känner åtminstone till den så jag kan alltid googla efter bilder på den. Symbolerna är ju förvillande lika.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon132576:

Hur medger effektivisering gränslös tillväxt i ett slutet system???

Tänk efter först innan du svarar...

Ju mer effektiv produktion är desto mer värde kan skapas från samma resurser. En ekonomi är inget nollsummespel, om du tänker efter lite.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hwasser:

Nja. I min erfarenhet funkar TP-links billiga skitroutrar bättre än t ex ASUS. Jag har haft flera TP-link som kostade ett par hundra från jula som jag fixat OpenWRT till som funkar MYCKET bättre och stabilare än de skräp-routrar från ASUS som kostar 3-4 gånger mer.

Jag har gjort så att min TP-link startar om varje natt via ett script, då håller den sig stabil hela dagen.

Ja, handlar väl om behov och krav, men att du måste starta om den varje dag för att den skall hålla sig stabil borde säga något. Har du bara kört TP-link så kanske du inte tycker det är så konstigt, men en router ska inte behöva startas om stup i kvarten. Är det något du kan acceptera för att de är mycket billigare så täcker det ju dina behov, men tycker fortfarande inte att det duger fär att säga att TP-link är ett bra eller ens OK märke.

Skrivet av pålis:

Nu försöker jag inte starta något brand-war för nätverksprodukter men anledningen till att jag valde TP-Link ist för ex. Netgear var för att jag hade en Netgear-router innan och den behövdes startas om någon gång i veckan. Min TP-link har varit stabil i flera månader utan avbrott. Vet inte vad du kört för TP-Link produkter men jag gick iaf inte på pris när jag kollade på router senast så det kanske skiljer sig vilken budgetklass man väljer.

Rimligen är det ju så att deras dyrare produkter är bättre än deras billigare. Problemet är att TP-link oftast är billigast, och min erfarenhet är att deras billiga skit är sämre än andras billiga skit.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av enbom:

"Det är istället köparen själv som blir så kallad privatimportör och får ansvaret för att kontrollera att produkten uppfyller nödvändiga säkerhetskrav."

Ytterligare en punkt för att inte köpa något från Amazon.

Eller, Ebay, wish, eller en stor del av dom företag som annonserar på FB

Visa signatur

Skärm: Acer XB271 HU, Keyboard: Corsair k95
Moderkort: Asus Prime-A Z690, GPU: RTX 4080
CPU: Intel i7 13700k, Ram: 32Gb DDR5 6000Hz
Chassi: Lian Li Lancool 3, Högtalare: ALTEC LANSING 5.1 THX
Disk 1: WD 850x 1Tb, Disk 2: WD 850x 2Tb,PSU: Seasonic Prime 1000w

Permalänk
Medlem

Ännu en kasta skit artikel mot Amazon, tycker Komplett och de andra lobbyisterna på Sweclockers att detta är bra nyheter?

Permalänk
Medlem
Skrivet av nicoX:

Ännu en kasta skit artikel mot Amazon, tycker Komplett och de andra lobbyisterna på Sweclockers att detta är bra nyheter?

Amazon får väl helt enkelt sluta ägna sig åt kass skit om de inte vill att folk ska skriva om deras kassa skit. Varför man som privatperson skulle vurma för ett företag har jag svårt att förstå. Men det är väl för att jag har kommit till insikten att inget företag bryr sig om konsumenter, utan endast ser dem som verktyg för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Amazon är knappast något undantag så gör dig själv en tjänst och sluta spring deras ärenden. Du blir bara en nyttig idiot i deras propagandamaskin. Amazon bryr sig inte om dig, så varför bryr du dig om Amazon?

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nicoX:

Ännu en kasta skit artikel mot Amazon, tycker Komplett och de andra lobbyisterna på Sweclockers att detta är bra nyheter?

Eller så kanske man ska anpassa sig efter de länder man säljer produkterna till?
Hur svårt är det för ett företag att ta ansvar så inte folks hem brinner ner? Det borde inte vara så svårt.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nicoX:

Ännu en kasta skit artikel mot Amazon, tycker Komplett och de andra lobbyisterna på Sweclockers att detta är bra nyheter?

Jag tycker iaf som läsare att artikeln belyser ett problem som är värt att uppmärksamma.

Visa signatur

Desktop: Ryzen 5800X3D || MSI X570S Edge Max Wifi || Sapphire Pulse RX 7900 XTX || Gskill Trident Z 3600 64GB || Kingston KC3000 2TB || Samsung 970 EVO Plus 2TB || Samsung 960 Pro 1TB || Fractal Torrent || Asus PG42UQ 4K OLED
Proxmox server: Ryzen 5900X || Asrock Rack X570D4I-2T || Kingston 64GB ECC || WD Red SN700 1TB || Blandning av WD Red / Seagate Ironwolf för lagring || Fractal Node 304

Permalänk
Medlem
Skrivet av Boss302:

"En av nattlamporna var försedd med USB-uttag vilket inte är tillåtet på nattlampor."

Varför? 🤔🤔

Blev nyfiken eftersom flera svenska butiker bryter mot detta. T.ex.

Bygghemma 1
Bygghemma 2
Conrad 1
Conrad 2
Conrad 3
K-Rauta

Fick till svar från Elsäkerhetsverket att det är en internationell standard:

Skrivet av Elsäkerhetsverket:

"Mains socket-outlet mounted nightlights shall not incorporate means for the connection of external wiring or connection of other electrical devices except mains socket outlet."

Varför denna regel finns i standarden kan bero på att minska risken vid ev. elfel då det är vanligt att barn under 8 år hanterar den. Om inte delen för USB-uttaget är korrekt gjord med isolation mm. finns risk för överslag från starkströmssidan. Det har vi sett i många tester av vanliga USB-laddare.

Det visar väl dels hur utspritt problemet är men även hur godtyckligt det är vilka som uppmärksammas.

Permalänk
Medlem
Skrivet av enbom:

"Det är istället köparen själv som blir så kallad privatimportör och får ansvaret för att kontrollera att produkten uppfyller nödvändiga säkerhetskrav."

Ytterligare en punkt för att inte köpa något från Amazon.

Eller så kan man använda hjärnan?

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem
Skrivet av roosterx:

Eller så kan man använda hjärnan?

Dold text
Visa signatur

AMD 5800X ▪ MSI B550M Mortar ▪ G.Skill 32GB 3600MHz CL16 ▪ Palit 4070 Ti ▪ 1TB SSD 970 Evo+ ▪ Dark Power 13 1000W ▪ FD Define Mini C ▪ Aorus AD27QD + LG 27GL850

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kommenterande 2:

I fallet med Pirate Bay var hela syftet med tjänsten att bryta mot upphovsrättslagen. I Amazons fall är nog de allra flesta produkterna på sidan lagliga. Tänk på att det är mycket som inte är elektronik. Amazon tar dessutom bort annonser om produkterna visar sig vara olagliga.

Nja. Syftet var inte att bryta mot upphovsrättslagen. Syftet var att dela material utan hänsyn till upphovsrättslagen. Skulle den lagen försvinna så hade Pirate Bay funnits kvar.

Ett liknande, men självklart inte lika övertygande, resonemang kan göras mot Amazon. De tjänar pengar på en plattform som andra kan utnyttja, och de tar inte mycket hänsyn till om produkterna som säljs är lagliga/säkra. Ja, de plockar bort produkter i efterhand när någon myndighet kräver det, men hur mycket plockar de bort i förhand för att de vet/anar att de inte är säkra?

Artikeln nämner specifikt att Amazon har plockat ner några produkter, men att de snabbt därpå har dykt upp igen. Som det står i artikeln:

Citat:

Eftersom att det inte är Amazon som har ansvaret över produkternas säkerhet kan Elsäkerhetsverket inte utfärda något försäljningsförbud, trots produkternas brister

Varför har Pirate Bay ansvaret över torrents som läggs upp medan Amazon inte har ansvaret för produkter som säljs via deras plattform?

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Don_Tomaso:

Varför har Pirate Bay ansvaret över torrents som läggs upp medan Amazon inte har ansvaret för produkter som säljs via deras plattform?

Det riktiga svaret? För att någon förlorar pengar (säger dom) på piratkopiering. Inget bolag förlorar pengar på att kunder brinner upp i sina hem. Cold hard fact.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem

Hur kollar man upp sånt här om man blir ¨tvungen¨ att handla en elprodukt från Amazon etc för liknande produkter inte finns på Svenska/Nordiska marknaden?

Visa signatur

AMD Ryzen 3900X, Gigabyte X570 AORUS ELITE,
G.Skill Flare X 32GB 3200MHz, FOCUS GX 850W, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av hellmix:

Hur kollar man upp sånt här om man blir ¨tvungen¨ att handla en elprodukt från Amazon etc för liknande produkter inte finns på Svenska/Nordiska marknaden?

Det är väldigt svårt om du bara köper en pryl för det kräver i många fall att du gör förstörande test så att hålla sig till välrenommerade varumärken är troligen det enda du kan göra som "kontroll" om du inte skaffa flera och själv testar åtminstone en och det kräver ju dessutom en del kunskap att göra ett test.
Inte för att det troligen hjälper dig i ett specifikt fall men vill du se en del ibland undermåliga konstruktioner som inte borde ha sålts så kan du kolla på https://www.youtube.com/c/Bigclive/videos
Han river isär en massa och kommenterar det och det finns både bra och dåliga saker att hitta vad det gäller elsäkerhet.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Ock jag har bara haft dåliga. Det varierar väl från enhet till enhet kan jag tänka. Men de har dålig byggkvalitet, vilket gör att lödpunkter spricker lätt om de upphettas och kyla av hela tiden, vilket nätverksprodukter gör, så det är inte så lyckat. Dessutom snålar de med lod, vilket gör saken än värre. Men det behöver som sagt inte betyda att just dina enheter går sönder, man kan ha tur också. Men det ökar ju helt klart sannolikheten. Men ta isär en TP-link och jämför med t. En Netgear eller Asus, kolla hur lödningen är gjord, hur mycket lod som använts, färgen på lodet, tjockleken på kretskortet etc etc så det du snart att TP-link snålat på allt dom går att snåla på.

Det problem som oftast uppkommer just med deras enheter är att avslutningen avbryts titt som tätt. Har du inte det problemet så får jag gratulera om du faktiskt är ärlig. Då har du haft stor tur och samtidigt lyckats spara en slant jämfört med vad kvalitetsmärken kostar.

Asus har ju väldigt billiga routrar också den här kostar bara 500 kronor visst finns det billigare TP-Link men det är ändå inom samma prisklass som TP-link sen blir givetvis kvaliteten bättre på ASUS också om man går upp lite i pris givetvis!

https://www.dustinhome.se/product/5010879180/rt-ac51u

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sorten:

Asus har ju väldigt billiga routrar också den här kostar bara 500 kronor visst finns det billigare TP-Link men det är ändå inom samma prisklass som TP-link sen blir givetvis kvaliteten bättre på ASUS också om man går upp lite i pris givetvis!

https://www.dustinhome.se/product/5010879180/rt-ac51u

Japp. Blir oftast billiga Asus eller Netgear jag brukar rekommendera. Men sålänge TP-LINK har det billigaste billiga så blir det tyvärr så att folk ändå köper och det blir jag som får huvudvärk.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Japp. Blir oftast billiga Asus eller Netgear jag brukar rekommendera. Men sålänge TP-LINK har det billigaste billiga så blir det tyvärr så att folk ändå köper och det blir jag som får huvudvärk.

Här är något intressant ASUS har faktiskt en billigare en TP-Link om man kollar här!

https://www.dustinhome.se/product/5010901360/tl-wr841n-300mbp...

https://www.dustinhome.se/product/5010780241/rt-n12e-wireless...

Permalänk
Rekordmedlem
Skrivet av Sorten:

De är båda totalt ointressanta och så nära äkta koskit du kan komma, de har bara 100 Mbit Ethernetportar.
Undvik dem för man är bara dumsnål om man skaffar nått nytt som saknar stöd för Gbit.

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrqaffe:

De är båda totalt ointressanta och så nära äkta koskit du kan komma, de har bara 100 Mbit Ethernetportar.
Undvik dem för man är bara dumsnål om man skaffar nått nytt som saknar stöd för Gbit.

Jag vet det vara bara en intressant del i den konversationen jag hade med den andra jag pratade med!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sorten:
Skrivet av mrqaffe:

De är båda totalt ointressanta och så nära äkta koskit du kan komma, de har bara 100 Mbit Ethernetportar.
Undvik dem för man är bara dumsnål om man skaffar nått nytt som saknar stöd för Gbit.

Jag skulle inte rekommendera någon av dem till mina värsta ovänner. Wireless N 2001? Att de fortfarande går att köpa alltså. Nej det är minst AC som gäller när det frågas.

Sen gissar jag att ASUS i det här fallet har den stabilare produkten, även om båda är billiga.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Jag skulle inte rekommendera någon av dem till mina värsta ovänner. Wireless N 2001? Att de fortfarande går att köpa alltså. Nej det är minst AC som gäller när det frågas.

Sen gissar jag att ASUS i det här fallet har den stabilare produkten, även om båda är billiga.

Det är inga bra produkter som sagt men det vi diskuterade var priset och hur billigt det var men när det gäller Wifi standard är de givetvis inte uppe på den nivå som jag hellre skulle rekommendera minst AC som du säger men om vi ser till billigaste TP-Link mot billigaste ASUS med AC standard är det inte stor prisskillnad där hellre faktiskt sen skadar det inte och gå upp ett par hundralappar till för att få lite mer kvalite givetvis.

Billigaste ASUS mot billigaste TP-Link

https://www.dustinhome.se/product/5011050810/archer-c20-ac750

https://www.dustinhome.se/product/5010879180/rt-ac51u

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sorten:

Det är inga bra produkter som sagt men det vi diskuterade var priset och hur billigt det var men när det gäller Wifi standard är de givetvis inte uppe på den nivå som jag hellre skulle rekommendera minst AC som du säger men om vi ser till billigaste TP-Link mot billigaste ASUS med AC standard är det inte stor prisskillnad där hellre faktiskt sen skadar det inte och gå upp ett par hundralappar till för att få lite mer kvalite givetvis.

Billigaste ASUS mot billigaste TP-Link

https://www.dustinhome.se/product/5011050810/archer-c20-ac750

https://www.dustinhome.se/product/5010879180/rt-ac51u

Ja, det är där det skiter sig. Folk fattar liksom inte att är man och rotar i budgetlådan så kan en hundralapp vara skillnaden mellan "fungerar, du kan glömma att du ens äger produkten" och "den satans jävla skiten krånglar konstant".

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.