Permalänk
Medlem

Ny mobil, Kamera prio 1

Sambon letar ny mobil nu där kameran är den viktigaste.
Har tittat lite på Sony Xperia 5 III samt Samsung s21 FE.

Någon här inne som har några bra tips eller synpunkter? Hade väl tänkt sig omkring 5-9 tusen.
Är ju en jungel av mobiler/märken nuförtiden XD

Permalänk
Medlem

Pixel 6 / Pixel 6 PRO kanske?
iPhone har väl rätt bra kameror också.

Permalänk
Medlem

Du kan ju kolla in DxoMark, dom har rätt så ingående recensioner på mobiler och dom fokuserar specifikt på kamera egenskaperna.

https://www.dxomark.com/smartphones/

Visa signatur

Ryzen R9 5900X | Dark Rock Pro 4 | Gigabyte Pro 3060 Ti | MSI B450 PRO CARBON AC | 32GB Corsair Vengeance LPX 3600 MHZ

Permalänk
Medlem

Om kamera är prio så kanske Sony Pro-I kan vara något att kika på. Annars har i princip alla high end telefoner runt 9k lika bra kameror där mjukvaran gör skillnaden på hur bra bilden upplevs. Pixel-serien sticker ut en del när det gäller fotografering i mörker dock så där har Google en edge mot dom andra.

Permalänk
Medlem

Tack för alla svar!. Ska in å kika lite dxomark med då lite

Permalänk
Medlem

5-9 är ett stort spann men kolla https://www.netonnet.se/art/mobil-smartwatch/mobiltelefoner/o... och se vad du tycker. Inte bäst men ganska bra pris

Permalänk
Skrivet av Frelyax:

Tack för alla svar!. Ska in å kika lite dxomark med då lite

Nästan alla använder Sony som leverantör för själva optiken därefter är det tweak på själva lins och mjukvara beroende vilken aktör de har skaffat avtal med. Samsung är deras egen sensor på huvudkameran. De kör också Sony. Äpplet är också någon uthyrd historia om dess optik. Lite osäker. Har för mig jag såg Sony på stämpeln när de tog isär äpple telefon.
Omöjligt att gå utifrån tester. Du måste prova själv.
Exempelvis Samsung har bara möjlighet till RAW i deras nyaste topp serier. Gör att du kan justera alla möjliga inställningar. Antar att personen som skall ha telefonen vill ha det enkelt. Samsung s21 serien är enkel och har bra bild out of box. Som sagt allt är personligt om vad som passar just än själv.
Jag använder s21u så jag kan vara lite opartisk. Däremot är en ordentlig kamera bättre det är för att själva optiken. Hittar inte de rätta orden. Klarar av att återge en bild bättre för mycket handlar om hur pass bra själva kameran kan hantera ljus och färg. Sony har kommit långt för mobiler. Problemet handlar om att telefoner är fortsatt för små att hantera så pass stor sensor som behövs för att återge lika bra bilder som en ordentlig kamera. Det betyder inte att det blir dåligt idag utan problemet är själva utvecklingen.