”Carputer” behöver lite råd gällande hårdvara

Permalänk
Medlem

”Carputer” behöver lite råd gällande hårdvara

I början av pandemin så hade jag som projekt att byta ut högtalarna i min Renault Megané 3 Grand tourer, årsmodell 2011.
Det hela började lite oskuldsfullt med att byta ut originalhögtalarna men det spårade snabbt ur.
Nu Kör jag ett respektabelt system byggt för väljud och inte SPL. Med fina slutsteg och en fin DSP från ESX.
Efter inköp och installation av den här DSPn började tankarna flöda.
DSPn har nämligen en toslink ingång som jag gärna skulle vilja nyttja.

Först köpte jag då ett hyfsat usbkort med toslink ut och körde in den med min iphone med hjälp av ett camera connection kit. Men det funkade inte. För mycket adapter och kablar överallt och konstiga glitchar hördes konstant.

Så med allt det i bakhuvudet: började tankarna gå på hur jag smidigast hade kunnat lösa detta på bästa sätt.
Så det jag kommit fram till är att jag skulle vilja ha en enkortsdator med android eller och möjlighet för att koppla in en bra touchskärm via en längre kabel.
Jag skulle också gärna vilja ha LTE och GPS för navigering.
Min egen lilla personliga huvudenhet med andra ord.

Så i dagarna köpte jag en pi 4 med 8gb ram och har nu installerat KonstaKANGs version av Lineage OS framtagen precis för just pi 4.

Överlag fungerar saker ändå okej. Men det är lite lagg, konstiga beteende vilket inte riktigt känns helt optimalt. Sen kommer vi till några andra grejer som gett mig lite ont i magen och det är det här med LTE och GPS navigering. För att inte tala om strömförsörjning.
LTE moduler till pi är dyrt och verkar jättesvårt att ta reda på om det finns stöd för att se ska fungera under lineage OS.

Så med pi’n känns allt inte optimalt och försöker titta efter andra kort med lite mer kraft och bättre snabbare lagringsmöjligheter. Och framförallt en som har är stabil och är under aktiv utveckling.
Tankarna har också gått till att köpa en bra smartphone, ta av skärmen och koppla den till en extern Touchscreen, gärna denna som jag är väldigt sugen att sen installera på min instrumentpanel. https://www.amazon.se/dp/B08L7ZWJZB/ref=cm_sw_r_cp_api_i_MTA4...
Men hittar extremt lite information angående en om detta ens är möjlig.
I så fall hade jag lätt kunna tänka mig att köpa en ny bra android lur med bra stöd för lineage Os (vet inte om det finns någon bra annan som lämpar sig just för bilar eller audiophiler.
Den har ju batteri så den kan vara igång alltid och laddas när bilen är igång. Den har inbyggt LTE + GPS, det enda där är väl att man ska hitta ett premiumljudkort med toslink som stödjs av android. .

Ledsen för textväggen, jag fick feeling.

Tar tacksamt emot alla tips och råd och lovat att jag ska dra igång en bygglogg när jag kommit så långt.