Alternativ till Telegram - Signal?

Permalänk
Medlem
Skrivet av grapetonix:

Stories dök upp igen i senaste versionen och går inte att få bort.
De försöker samtidigt sälja telegram premium som har nån slags skvallerläge/dolt läge där man kan gå in och titta på stories -"without appearing in the list of viewers"- och sen neka till att man sett dem... hmm...
Vilken smörja asså. Det är verkligen ett väldigt oseriöst försök till intäktsgenerering. Att göra appen lik Instagram kan göra så att den förbjuds i diverse miljöer, har de inte tänkt på det.
Och så står det "1 Story available" i rubriken, så appen gör inte längre reklam för sig själv, och man vet inte vilken app man är inne på...
Väldigt dumt.

Men jag väntade mig väl mer eller mindre att det skulle bli så här. Centraliserade chatappar verkar få sina skinande dagar så att säga, sen behöver man få in pengar pga det ökade användarantalet och då blir det feature bloat och advertising, sen blir allt impopulärt och kraschar. Både ICQ och MSN-Messenger gick den vägen.

Håller med. Väldigt störande. Vill inte att Telegram ska efterlikna Instagram. Lika lite som jag vill att YouTube ska efterlikna TikTok med sina shorts.

Du har nog rätt i att det blir ett problem med centraliserade appar. Finns det decetraliserade appar? Har för mig Matrix är det men osäker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av JaneDoe:

Ja, precis, även om jag inte har problem med just det meddelandet (antar för säkerhet), men man får ju meddelanden varje gång man uppdaterar appen också, typ vad uppdateringen innehåller osv. vilket jag helt ärligt inte bryr mig om.

Angående Session, har vi inte provat det eller jag kanske minns fel. Vi kan prova det inkl. ditt andra förslag när jag har ork.

Yepp, aviseringar om inloggningar på ditt Telegram-konto existerar för din säkerhet på tjänsten. Sen gällande aviseringar om vad någon uppdatering innehåll, långtryck och ta bort. Simpelt Jag tycker också den sistnämnda aviseringen kan vara lite väl mycket, eftersom man kan alltid läsa ändringsloggen på deras webbsida (om man kommer ihåg/sparat ner adressen till den sidan).

Ok. Då har vi nog inte testat Session än. Hojta till när du orkar och vill testa Session och/eller SimpleX Chat

Skrivet av JaneDoe:

Du har nog rätt i att det blir ett problem med centraliserade appar. Finns det decetraliserade appar? Har för mig Matrix är det men osäker.

Yepp. SimpleX Chat och Matrix är decentraliserade.

Visa signatur

Citera mig om du vill att jag ska hitta till ditt svar.
airikr.me /device:desktop. Andra projekt: Keizai, Koroth & Serenum.