Ryggsäck för träningskläder och laptops för cykelpendling

Permalänk
Medlem

Osprey Radial. Äger tre och använder till i princip allt. Mycket effektivt system för att kyla ner ryggen, och det faktum att den står av sig själv tack vare inbyggda ramen är oumbärligt. Kan ärligt talat inte tänka mig en annan ryggsäck. Kostar många pengar men cykelpendlar du eller bara använder ryggsäck mycket så vet du hur mycket det är värt med en bra ryggsäck.

Permalänk
Medlem

Hur långt har du till jobbet och har du cyklat med tung packning på ryggen tidigare? Jag själv undviker gärna saker på ryggen när jag cyklar, särskilt om det rör sig om tyngre packning som 3x laptops. Men det beror på hur du cyklar och hur du gör med dusch/ombyte vid ankomst.

Av den anledningen kör jag Carradice CarraDry sadelväska (https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr...). Kan packa tungt som tusan utan problem (men hade aldrig satt den på en kolfiber-sadelstolpe om du har det) och den är dessutom helt vattentät. Det SQR-fästet är dessutom smidigt och är enkelt att hoppa av och göra ärenden på vägen.

Däremot kommer du inte få plats med allting, åtminstone skorna blir lidande och osäker på 3x laptops också då den är lite smal längst ner. Men dom har även panniers att sätta på pakethållare som ser ut att täcka alla behov storleksmässigt som man dessutom kan ha på ryggen i nödfall, https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr.... Men har ingen erfarenhet av den produkten och i just pannier-området finns det många andra alternativ som jag också har dålig koll på.

Permalänk
Medlem

Bara på pendling mellan hem och jobb så cyklar jag lite över 100mil/år och har en biffig 17,3 laptop och den bästa kombon jag har är Ryggsäcken passar till dina 3 laptops + cykelväska att sätta ryggsäcken i ser nu tyvärr att cykelväskorna är i slut i lager men borde finnas att köpa på flera ställen

Visa signatur

AMD Ryzen 3900X, Gigabyte X570 AORUS ELITE,
G.Skill Flare X 32GB 3200MHz, FOCUS GX 850W, SSD 125 och 500GB, HDD 2tb, Gainward GeForce RTX 4090 Phantom
Laptops:MSI GT73VR 6RE Titan

Permalänk

Jobbar mycket. Kör en Fjällräven ulvö 30, den får ej plats med skor. Bara nu på vintern jag nyligen börjat köra med piggsko övrigt jag har med får plats.
De märken som fokuserar till friluftsliv är ofta de bra. Eftersom du behöver många saker så kanske 30l är för litet för dig.
Märken
Fjällräven, arcteryx, klättermusen, osprey, patagonia, HH och Northface de gör bra slitstarka saker. De må kosta de håller.
Titta på arbetskläder märken de brukar ha väldigt praktiska produkter..

Du har även Thule som någon nämnde.

Vet ej om Craft har något du gillar. Deras produkter är alltid bra för fysisk aktivitet.

Permalänk
Medlem

Det får inte vara en pakethållareväska istället då blir Du inte så svettig på ryggen som med en ryggsäck.
Använder själv väskor från Rixen & Kaul med KLICKfix systemet så att det går att låsa fast väskorna i pekethållaren.

Permalänk
Medlem

Kolla igenom Vaude's sortiment. Hög kvalitet, tysktillverkade, många olika modeller, vattentäta (givetvis). Till det negativa är att de kanske är lite dyrare än andra tillverkare, tror en väska kostar från ca 1000kr och uppåt beroende på modell. Sålde sådana i en butik jag brukade arbeta i, väskorna höll riktigt hög kvalitet men i de fall något inte levde upp till de krav man kan ställa på deras utrustning var det aldrig några problem att få väskan lagad eller ersatt. Nu var detta lääänge sedan men kvaliten och servicen fick mig som arbetade med dem att alltid rekommendera deras produkter. Det kanske har ändrats nu men då var de iaf kungar

Permalänk
Medlem

Jag har ett par Red Cycling Everyday (27 liter) som häktas på pakethållaren. De är justerbara så de passar de flesta, även smala pakethållare. Vattentäta, lite reflexer och väldigt enkla att sätta på och ta av. Inga adaptrar, monteringsplattor eller annat trams. Kostar under femhundringen styck och finns i rött (så man cyklar fortare).

Att cykla med ryggsäck är inte speciellt skönt, och att ha 10kg+ som balanserar ovanpå pakethållaren är inte heller någon jättehöjdare. Det är skönt att kunna fördela vikten om det är mycket som ska släpas med.

Mina har bärrem, men den brukar mest ligga i botten på väskan, jag brukar bära i handtaget. Sällan man drar runt på mer än 15kg total packning. På jobbet har jag en vanlig ryggsäck i händelse av att det ska göras kundbesök.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem

Om du är ute efter en riktigt bra ryggsäck så rekommenderar jag Kriega. Jag har själv en Kriega 25 när jag kör MC samt cykelpendlar till jobbet. Det bästa med den är att den spänns över bröstkorgen. Därigenom så känner du ingen tyngd alls över axlarna. Den är även extremt slitstark. Jag har själv haft min nu i nästan 7 år och använt året om i alla väder. Förutom att tyget blivit lite bleknat så är väskan i utmärkt skick än.

Visa signatur

Meshify C // Asus X470-f // Ryzen 5 5600X // Noctua NH-U12S // 16GB G.Skill FlareX 3200mhz CL14 // Sapphire Pulse RX 7700XT // Skärm: AOC Q24G2A/BK

Permalänk
Medlem

Jag har haft en haglöfs tight medium i snart 10 år (skulle köpt en large)? Nött hål i botten men annars har den stått emot bra, dock inte 100% vattentät numera så hög tid att byta. Har ibland ryggsäcken på ryggen annars gärna i cykelkorgen för att svettas mindre och får följa med på annat också.

Efter tidigare tips i tråden hittade jag denna som verkar lovande helt vattentät och enkel design och borde passa i min cykelkorg med lite tur. XLMOTO H2O Vattentät Ryggsäck.
https://www.xlmoto.se/product/xlmoto-h2o-vattentat-ryggsack_p...
Beställt en nu så får se om den passar när den dyker upp om en vecka. Synd att den är svart på insidan. Hade varit betydligt mycket lättare att hitta innehållet om den varit ljus.

Denna har betydligt mycket fler features men inte lika vattentät pga alla dragkedjor och sömmar men kanske lockar den någon. Course The Bag Ryggsäck
https://www.xlmoto.se/product/course-the-bag-ryggsack_pid-PIA...

60-70% rea på dessa nu så värd en titt. (troligtvis inte rätt för TS pga storleken)

Permalänk

EVOC specialister på ryggsäck från Tyskland om du vill investera i något väldigt bra med en gång.

Scott bike bags
Har för mig Scott är stor inom cykel

Permalänk
Medlem

Mitt förslag är Able carry Max 30 L

https://ablecarry.com/products/max?variant=32104084078705

Har både deras Daily Plus och Max varianter och är ett stort fan av xpac materialet som de använder

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dashio:

Du behöver inte oroa dig. Kan garantera att du får plats med 3 laptop och dina kläder!
Uppdatera oss vilket det blir!

Yes, ska åka in till stan imorgon och kika på väskan återkommer vilken väska det blir!

Permalänk
Medlem
Skrivet av RaZman:

Inte den specifika, men fann formen mest praktisk när man skulle bära med sig ett halvt bibliotek under universitetstiden. Det är en stor säck med ett mindre sorteringsfack så det är Tetris som gäller.

<Uppladdad bildlänk>

Dold text

Jaha vad synd, hade önskat ett fack för laptop. Men man kan ju å andra sidan ha laptopsen i en sleeve Tack för tipset!

Permalänk
Medlem

Om du skall ha en väska till cykeln måste du kolla på Newlooxs-väskorna. Prisvärda och det går att välja om du vill ha en snygg väska eller en praktisk väska eller både och. Om någon kan cykelväskor så måste det ju vara Holländarna.

Kolla på https://newlooxs.nl/en/products/ och filtrera på bike bags. Går även att filtrera på storlek osv.

Du tänker helt rätt i att ha en cykelväska som du fäster på pakethållaren. Med ryggsäck blir man svettig på ryggen. En del av newlooxs-väskorna ser ut som vanliga väskor. Så man slipper se ut som en "cykeltönt" när man glider in på jobb/universitet.

Jag hade en lite mindre variant där jag fick plats med laptop, mat, regnkläder osv. när jag cykelpendlade i flera år.

Permalänk
Medlem

Tipsar jag med då

Asus ryggsäck för 17" och kläder. Dock kanske lite dyr..

Finns i fler olika storlekar

Kollar själv på en sådan, då jag vill få med mig dator, lite kläder och annat när jag ska iväg.

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem
Skrivet av bonemachine:

Tyvärr oftast USA vilket är svindyrt i dagsläget men dom dyker upp ibland på Tradera eller forum för folk som är intresserad av prylar. Tänk lite såhär jag har haft min sedan 2012 och har ett par till mindre, så det är nog inte jättemånga som säljer av sina. Tyvärr ingen riktig ÅF innom EU men jag googlade runt lite och hittade en sajt
https://www.keus-store.com/en/brand/42-goruck
Men ingen jag provat sajten så kan inte garantera något. Har man råd så rekommenderar jag goruck.com

Okej, ja det var synd! Får ha den som alternativ om jag inte hittar något annat! tack för tipset!

Skrivet av stesor:

Har själv suttit o tittat på denna ett tag, kanske inte får plats med allt. Men smidigt att kunna använda som ryggsäck/ cykelväska

https://www.youtube.com/watch?v=GvnCYeQNj78&ab_channel=ORTLIE...

26l btw

Ja, har ju en väska idag som är 25l och rymmer bara mina laptops och en matlåda. Tror tyvärr att 26l är för litet! Men den såg väldigt smidig ut. Tack för tipset

Skrivet av Guldörat:

Allt som har namnet "cykel" är svindyrt. Jag har använt en MC-Ryggsäck under 4års tid, aerodynamisk, lätt och vattentät. Dock har den gett upp efter närmare 4år i dragkedjan. Den kostade under 200kr när jag köpte min. Jag kollar på en likadan igen. Finns här: https://www.xlmoto.se/product/xlmoto-slipstream-vattenresiste...

Plats för 1 laptop och kläder.

Okej, det här gillar jag! Den ser riktigt smidig ut men den ser alldeles för liten ut för min packning Men tack för tipset!

Skrivet av octopec:

Osprey Radial. Äger tre och använder till i princip allt. Mycket effektivt system för att kyla ner ryggen, och det faktum att den står av sig själv tack vare inbyggda ramen är oumbärligt. Kan ärligt talat inte tänka mig en annan ryggsäck. Kostar många pengar men cykelpendlar du eller bara använder ryggsäck mycket så vet du hur mycket det är värt med en bra ryggsäck.

Såg att volymen endast är 26l. Det kanske finns större också men tror det blir för litet för min packning. Men ska till stan imorgon och kika på väskor. Hoppas den också finns så kan jag kika in den. Tack för tipset

Skrivet av mortana:

Hur långt har du till jobbet och har du cyklat med tung packning på ryggen tidigare? Jag själv undviker gärna saker på ryggen när jag cyklar, särskilt om det rör sig om tyngre packning som 3x laptops. Men det beror på hur du cyklar och hur du gör med dusch/ombyte vid ankomst.

Av den anledningen kör jag Carradice CarraDry sadelväska (https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr...). Kan packa tungt som tusan utan problem (men hade aldrig satt den på en kolfiber-sadelstolpe om du har det) och den är dessutom helt vattentät. Det SQR-fästet är dessutom smidigt och är enkelt att hoppa av och göra ärenden på vägen.

Däremot kommer du inte få plats med allting, åtminstone skorna blir lidande och osäker på 3x laptops också då den är lite smal längst ner. Men dom har även panniers att sätta på pakethållare som ser ut att täcka alla behov storleksmässigt som man dessutom kan ha på ryggen i nödfall, https://carradice.co.uk/collections/carradry/products/carradr.... Men har ingen erfarenhet av den produkten och i just pannier-området finns det många andra alternativ som jag också har dålig koll på.

Jag cyklar cirka 1 mil enkel väg med 3 laptops, laddare och matlåda 5 dagar i veckan samt en till ryggsäck med träningskläder 2 dagar i veckan. Men har aldrig sett att man kan fästa en väska på sadeln Det såg spännande ut. Ska kika in det! tack för tipset

Skrivet av hellmix:

Bara på pendling mellan hem och jobb så cyklar jag lite över 100mil/år och har en biffig 17,3 laptop och den bästa kombon jag har är Ryggsäcken passar till dina 3 laptops + cykelväska att sätta ryggsäcken i ser nu tyvärr att cykelväskorna är i slut i lager men borde finnas att köpa på flera ställen

Jaha så den ryggsäcken får plats i Cykelväskan. Detta skulle vara optimalt ifall det funkar för mig när det är riktigt svettiga dagar så kan man montera den på cykeln istället för ryggen! tack för tipset!

Skrivet av Buddaz112:

Jobbar mycket. Kör en Fjällräven ulvö 30, den får ej plats med skor. Bara nu på vintern jag nyligen börjat köra med piggsko övrigt jag har med får plats.
De märken som fokuserar till friluftsliv är ofta de bra. Eftersom du behöver många saker så kanske 30l är för litet för dig.
Märken
Fjällräven, arcteryx, klättermusen, osprey, patagonia, HH och Northface de gör bra slitstarka saker. De må kosta de håller.
Titta på arbetskläder märken de brukar ha väldigt praktiska produkter..

Du har även Thule som någon nämnde.

Vet ej om Craft har något du gillar. Deras produkter är alltid bra för fysisk aktivitet.

Håller helt med!

Skrivet av b-earl:

Det får inte vara en pakethållareväska istället då blir Du inte så svettig på ryggen som med en ryggsäck.
Använder själv väskor från Rixen & Kaul med KLICKfix systemet så att det går att låsa fast väskorna i pekethållaren.

Jo, absolut! Helst vill jag ha en ryggsäck som jag kan montera på pakethållaren när det blir svettigt :). Tack för tipset!

Skrivet av [SmR]BMF:

Kolla igenom Vaude's sortiment. Hög kvalitet, tysktillverkade, många olika modeller, vattentäta (givetvis). Till det negativa är att de kanske är lite dyrare än andra tillverkare, tror en väska kostar från ca 1000kr och uppåt beroende på modell. Sålde sådana i en butik jag brukade arbeta i, väskorna höll riktigt hög kvalitet men i de fall något inte levde upp till de krav man kan ställa på deras utrustning var det aldrig några problem att få väskan lagad eller ersatt. Nu var detta lääänge sedan men kvaliten och servicen fick mig som arbetade med dem att alltid rekommendera deras produkter. Det kanske har ändrats nu men då var de iaf kungar

Ja, precis, håller helt med! Har kikat in deras väskor men inte hittat något som passar mig riktigt. Men tack för tipset

Skrivet av Valiumballong:

Jag har ett par Red Cycling Everyday (27 liter) som häktas på pakethållaren. De är justerbara så de passar de flesta, även smala pakethållare. Vattentäta, lite reflexer och väldigt enkla att sätta på och ta av. Inga adaptrar, monteringsplattor eller annat trams. Kostar under femhundringen styck och finns i rött (så man cyklar fortare).

Att cykla med ryggsäck är inte speciellt skönt, och att ha 10kg+ som balanserar ovanpå pakethållaren är inte heller någon jättehöjdare. Det är skönt att kunna fördela vikten om det är mycket som ska släpas med.

Mina har bärrem, men den brukar mest ligga i botten på väskan, jag brukar bära i handtaget. Sällan man drar runt på mer än 15kg total packning. På jobbet har jag en vanlig ryggsäck i händelse av att det ska göras kundbesök.

Ja, jag har funderat på att bara ha cykelväskor också tycker att det är helt ok att cykla med ryggsäck också. Men har det som alternativ. Tack för tipset

Permalänk
Medlem
Skrivet av cp_:

Om du skall ha en väska till cykeln måste du kolla på Newlooxs-väskorna. Prisvärda och det går att välja om du vill ha en snygg väska eller en praktisk väska eller både och. Om någon kan cykelväskor så måste det ju vara Holländarna.

Kolla på https://newlooxs.nl/en/products/ och filtrera på bike bags. Går även att filtrera på storlek osv.

Du tänker helt rätt i att ha en cykelväska som du fäster på pakethållaren. Med ryggsäck blir man svettig på ryggen. En del av newlooxs-väskorna ser ut som vanliga väskor. Så man slipper se ut som en "cykeltönt" när man glider in på jobb/universitet.

Jag hade en lite mindre variant där jag fick plats med laptop, mat, regnkläder osv. när jag cykelpendlade i flera år.

Haha, ja, tack! Ska kika in cykelväskorna tack för tipset!

Permalänk
Medlem
Skrivet av EyeNEye:

Tipsar jag med då

Asus ryggsäck för 17" och kläder. Dock kanske lite dyr..

Finns i fler olika storlekar

Kollar själv på en sådan, då jag vill få med mig dator, lite kläder och annat när jag ska iväg.

https://www.youtube.com/watch?v=YZ3kBFr6UE0

Oj, denna såg väldigt praktisk ut! ska definitivt kika in! tack för tipset

Permalänk
Medlem
Skrivet av EyeNEye:

Tipsar jag med då

Asus ryggsäck för 17" och kläder. Dock kanske lite dyr..

Finns i fler olika storlekar

Kollar själv på en sådan, då jag vill få med mig dator, lite kläder och annat när jag ska iväg.

https://www.youtube.com/watch?v=YZ3kBFr6UE0

Tja går det in en asus 18" scar i denna, ca 30 x 40? Har stora problem att hitta en ryggsäck för en 18 tums laptop? Kanske har andra tips?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tilma:

Tja går det in en asus 18" scar i denna, ca 30 x 40? Har stora problem att hitta en ryggsäck för en 18 tums laptop? Kanske har andra tips?

Kollat lite snabbt nu..

En 18tummare kan kanske passa.. på håret... Står på Computersalgs hemsida att bredden är upp till 43.2 cm på laptop-facket (väskan är formad som en kon, om man kollar)

Enligt Asus själva: NB Compartment Size

39.50 x 28.20 x 2.75 cm

Annars är det väl något sånt här

18" är så pass udda..konstigt att inte Asus själva har tagit fram en, med tanke på kundgruppen på en Scar-laptop.

Visa signatur

Moderkort:ASUS ROG Strix X670E-F Gaming WIFI | Processor: AMD 7800X3D | CPU-kylare: Lian Li Galahad II LCD 360 | Grafikkort:Asus ROG RTX 4090 Gaming OC White | RAM-Minnen: Kingston 32GB 6000MHz CL36 FURY Beast | SSD: Kingston Fury Renegade 2TB x2 | Nätagg: DeepCool PX1200G 1200W | Display: Samsung C49RG90 120 Hz | Mus: Glorious Gaming Model O Headphones/Speakers: Logitech Pro X/Roccat Syn Max Air| Keyboard:Asus ROG Strix Scope Deluxe TKL NX Red |

Permalänk
Medlem

https://www.amazon.se/gp/product/B08YRWN3WB/ref=ppx_yo_dt_b_a...
Kan vara ett alternativ tills du hittar en "perfekt" lösning.
Jag får plats med allt som behövs, utan problem. men oklart om du får in den i korgen.

Visa signatur

Intel i5 13600K- RTX 3060 - 32 GB Corsair Vengeance 3000 MHz DDR4

Permalänk
Medlem
Skrivet av EyeNEye:

Kollat lite snabbt nu..

En 18tummare kan kanske passa.. på håret... Står på Computersalgs hemsida att bredden är upp till 43.2 cm på laptop-facket (väskan är formad som en kon, om man kollar)

Enligt Asus själva: NB Compartment Size

39.50 x 28.20 x 2.75 cm

Annars är det väl något sånt här

18" är så pass udda..konstigt att inte Asus själva har tagit fram en, med tanke på kundgruppen på en Scar-laptop.

Tack för infon, hittat ett par väskor som verkar rymma en 18 tummare, bla Samsonite Roader M 17.3

Permalänk
Medlem

Nu har jag varit och kikat på lite ryggsäckar efter era tips. Efter många vändor så valde jag att köra på en Osprey Farpoint 40. Den kändes bra och är nästan helt säker på att jag får plats med allting (har inte beställt hem den ännu men var i affären och kollade på den ). Tusen tack allihopa för era tips och ert engagemang Jättekul att så många hörde av sig