E-handelssidan Temu anmäls för kundmanipulering

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av xplojt:

Säger inte emot vi har väldig bra lagar i Sverige. Men i mitt tycke så har konsumenten också ett ansvar. Om jag köper en vara där jag känner att produktens kostnad motiverar mig till att använda min reklamations vid eventuella fel. Så får ju jag se till att köpa ifrån ett företag jag kan tänkas lita på.

Hela deras affärs ide är billiga produkter.
Fortfarande upp till konsumenten om varorna ska köpas men såna här direktiv behövs väl antar jag, då människor inte verkar kunna tänka själv längre

Det är väl lite både och här. Köper man grejer av låg kvalitet för lågt pris så är det väl upp till kunderna själv i rätt stor utsträckning.
Det finns emellertid ett lager till här. Används bly i lödningar, osäkra el-lösningar, förbjudna gifter i limmet till postit-lappar/gummiankor/ytbehandlingar till möss eller i plastmuggar så kollas ju inte det här av någon part riktigt.
Lagbegränsningar på det här området tappar verkan om varje kund blir den ansvariga parten för att göra kemianalys, elanalys och säkerhetsanalys för varje enskild produkt själv. För det blir ju inte riktigt rimligt att göra på enskild nivå.

Utöver att hushållen kan få in gifter och osäkra ellösningar så kan det även påverka utsläpp/återvinning efter hushållsledet.

På den här fronten tycker jag nog att det är rimmigt att ha den delen av prosultansvar hos större aktörer här. Som också kan ställas till svars/återkalla produkter som vi inte ska ha i landet.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det värsta är ju alla fakeade CE märkningar för om något börjar brinna pga din icke godkända enhet så täcker inte hemförsäkringen.

CE i detta fallet står för "China Export", kolla upp logon.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ojz0r:

CE i detta fallet står för "China Export", kolla upp logon.

"Ett CE-märke på en produkt betyder att tillverkaren eller importören intygar att den uppfyller EU:s hälso-, miljö- och säkerhetskrav."
Har dem bara slängt på nån EXTREMT lik logga som ser ut som en vanligt CE märkning men dem inte uppfyller EUs lagar så spelar det ju inte roll? I slutändan är det olagligt att sälja de produkterna i EU och försäkringsbolagen nekar då eventuella claims om de kan identifiera att det var en sådan enhet som orsakade skadan.

Samt "from French, "conformité européenne" meaning "European conformity"

Visa signatur

I7 12700K, Asus RTX 3080 TI, Alienware AW3423DW och annat smått o gott.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xplojt:

Tycker dessa tre punkter var väldigt svaga,

Jag tror inte den typen av kundbas som handlar hos temu bryr sig om reklamationer osv då det är lågpris produkter. Man drar helt enkelt en chansning när man beställer en vara för dessa priser.

Att reklamen inte är direkt visande kopplat till tidigare köp och ser inte jag som något negativt. Tvärt om så ogillar jag att få reklam för liknande produkter när jag redan köpt en vara.

Att EU skulle värna om våra unga med tanke på kopplingen till tiktok tror jag inte heller på. Man ogillar helt enkelt att Kina erbjuder sina egna tjänster och varumärken.

Men vad vet jag som lekman egentligen

Lite mer än specialisten som styr EU

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wizbro:

Har aldrig handlat hos dessa kinesiska lågprisföretag, ser mestadels ut att vara skräp ingen ändå behöver.

Det som inte går att hitta på de svenska sidorna hittar du på TEMU.
Skulle varan finnas även här så blir det till runt halva priset. Täcker mer än väl ev reklamationer.

Upptäckte sidan för drygt ett halvår sen. Har lagt ganska många order och har säkert bränt runt 5000 på smågrejer som ofta är nästan omöjliga att få tag på här, inte ens Amazon har som brukar ha lite bättre sortiment men utan produktbeskrivningar.

Permalänk
Medlem

Hela Temu (och liknande sidor) är väl byggda för datamining, så inte förvånande.

Att de säljer billig skit är ju bara en front för att samma så mycket data som möjligt.

Visa signatur

i9 11900k ||32GB 4000MHz CL15||ASUS ROG STRIX Z590-E||Noctua NH-D15s
Intel Arc a750 ||Samsung 980 pro|| EVGA Supernova G3 850W
Asus xonar essence STX|| Lian-Li O11 Dynamic XL
Asus VG27AQ 165Hz IPS, Sennheiser HD650, Logitech g502 Hero, fUnc f30r, Vortex TAB90M, Audio-Technicha ATR2500x-USB
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trihxeem:

Bra att det undersöks. Stämmer det så bötfäll/blockera och stämmer det inte så får de fortsätta.

Ett av problemen är att människor är så korkade att de bara ser ett lågt pris och handlar. De ifrågasätter inte varför priset är lågt och vad de går miste om. De kan helt enkelt inte förväntas tänka på sitt eget bästa.

Handlade på INET för nästan 3 år sen. Priset var drygt 50% mer än nu.
Ville reklamera varan men de vägrade att ta emot varan.
Så köp dyrt och bli lurad på reklamationsmöjligheten.

Har funderat på att göra en ARN-anmälan men har lite ont om tid just nu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av cresoll:

Det går att fynda på detta företag men då krävs det lite sökning, och sökfunktionen på Temu är värdelös. Så en timme får du minst ägna åt sökning om du ska hitta något bra. Det får ej heller vara för dyrt per vara. Max en hundralapp. Jag hittade usb 4, höghastighetskablar med bra kvalitet. Jag undvek PostNord som leverantör. PostNord är kinkiga då det gäller tull och frakt från utlandet. Istället blev det Instabox. Om det var tur att jag slapp tullavgift, kan jag inte uttala mig om. Så du kan ju alltid pröva att handla där. Jag tror att du måste handla för 150kr (totalt) för att få det fraktfritt. Ett försök är det värt men räkna inte med någon garanti eller återbetalning, utan det är lite "grisen i säcken" att handla där.

Tull och moms ska vara med i priset idag. Postnord har inte så mycket med såna paket att göra fast det är ett stort företag och de gör ibland som de själva vill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av liten_lemmel:

Bra att det trycks på emot diverse Kinabaserade företag som säljer random skit!

Men: "Det andra är att produkterna som Temu rekommenderar anses vilseledande då de inte baseras på vad du är intresserad av eller handlat förut." Vem handlar baserat på historik eller vad som rekommenderas? Man vet väl vad man är ute efter och söker upp det. Handlar folk verkligen produkter som visas i fälten "Andra som köpt vara A köpte även dessa varor?" eller bara köper för handlandets skull? Jisses.

Det är nog väldigt vanligt att folk impulsköper saker när de ser något. "Åh en sån här kanske skulle vara bra, bäst att passa på när det är så billigt". Jag har själv impulsköpt en och annan sak.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem
Skrivet av johnne39:

Hahaha, klockren kommentar xD ^^ . Har faktiskt dock mest haft vinster, då jag endast köper sådant som jag vet vad det är .

Jag har också haft många "vinster" i deras bonustrappa, där jag kan få upp till 1000 SEK i rabatt om jag bara handlar mer Fick även 50 SEK i krediter då en leverans blev försenad.

Däremot så känns deras prismodell lite skum och är osäker på om prissättningen går att lita på (eller om allt bara är en algoritm utformad efter mina köpbeteenden.

Lägger jag exempelvis en produkt i varukorgen, så kan jag få nära 80% i rabatt ett par dagar senare (med ett orimligt högt ordinarie pris). Samtidigt så höjs priset på andra saker taktiskt.

Just det spelet är svårt att vinna, men jag kommer med stor sannolikhet fortsätta klicka hem prylar från Temu.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yatagarasu:

Handlat en hel del genom Temu, Wish, AliExpress mm genom åren. Det finns absolut mycket skräp, men det finns likväl mycket bra saker också.

Exempelvis köpte jag kloner av brytare för mekaniskt tangentbord, sida-vid-sida märker jag ingen skillnad mellan klonen och originalet: priset var dessutom 1/8 av originalen.

Sedan har jag hittat en del olika tejper, våtlister mm på Temu på senare tid. Utöver att vara billigare än vad som finns på Jula, Biltema etc.. Så är dem bättre också. Mycket bättre häftförmåga och toleranser mellan rullarna.

Jag hade nog haft enklare att svälja de överpriser Biltema, Jula, C&O och andra "Kina importörer" tar ut, om produkterna faktiskt hade någon garanti att vara okej också. Men så länge jag får både en bättre produkt, och till ett lägre pris, då är jag villig att chansa på dessa Kina-sajter, även om det kommer en nitlott ibland.

Låter som nanotejp. Den ska även gå att rengöra så blir den som ny igen. Ger dessutom inga klistermärken efter sig, åtminstone inte på målade ytor.

Höga priser har jag en detalj, brytare till en handbroms för varningslampan.
Via SAAB-ana skulle de ha drygt 100 kr (många år sen) tyckte att det var lite för dyrt så köpte inte. Hittade sen samma brytare på Clas Ohlson, de tog under 20 kr så då blev det köp av. Var från samma tillverkare men annan färg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av xplojt:

Säger inte emot vi har väldig bra lagar i Sverige. Men i mitt tycke så har konsumenten också ett ansvar.

Det blir desto svårare när företagen bakom produkterna inte följer lagar och basic-saker som elsäkerhet för elprodukter, påhittade CE-märkningar och annan skit.

Att "ta ansvar" i det här fallet är alltså att inte handla därifrån alls, men vi vet mycket väl att låga priser alltid kommer locka folk. Speciellt barn och unga som är en stor målgrupp för Temu, trots deras lögner.

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem
Skrivet av xplojt:

Säger inte emot vi har väldig bra lagar i Sverige. Men i mitt tycke så har konsumenten också ett ansvar. Om jag köper en vara där jag känner att produktens kostnad motiverar mig till att använda min reklamations vid eventuella fel. Så får ju jag se till att köpa ifrån ett företag jag kan tänkas lita på.

[/quote]Jag tror grundanledningen är precis det som nämns i artikeln, dvs: "den här typen av företag kombinerar låga priser med totalt ointresse för grundläggande produktsäkerhet och konsumentskydd". Så det är ju jättebra att de anmäls, borde skett för längesedan.
[/quote]

Hela deras affärs ide är billiga produkter.
Fortfarande upp till konsumenten om varorna ska köpas men såna här direktiv behövs väl antar jag, då människor inte verkar kunna tänka själv längre

De själva anger att man tagit bort mellanlager som ska födas och beställer varorna direkt från de som tillverkar. Kan tänka mig att det kan ge ett lägre pris på runt 30% för en borttagen aktör. Det är mycket samma produkter men går genom färre led. Vissa varor använder andra tillverkare som inte vi kan välja normalt men så är det alltid om man byter butik.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ELF:

Det kanske inte vore så dumt med ett internetkörkort.
Huvudpunkten är kritiskt tänkande för att få använda internet.

En av frågorna från sluttentan.
1. Microsofts support ringer och säger att du har fått ett virus på din dator. De ber dig gå till närmaste butik och köpa gåvokort som du sedan ska skicka till supporten.
a) Gör som supporten säger så att ditt medlemskap inte avbryts. Ett avbrutet medlemsskap innebär att supporten inte kan ta bort viruset från din dator.
b) Lägg på luren och polisanmäl.

Det kortet bör förnyas årligen då knepen att lura folk varierar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aphex:

Jag postar den här också för det är ett helt fantastiskt erbjudande, jävla EU som ska lägga sig i vad jag köper 😡

<Uppladdad bildlänk>

Det är konsumentverken i EU som tar striden.
Kan vara sanktionerat från USA. USA ger igen för att några av deras produkter har blivit portade där som t.ex. Google. De sprider för mycket kunddata.
Håller med Kina där, vi har t.ex. haft personer som spårats via sin mobil och det har gått att ta fram var han bor, jobbar och gör veckohandling samt färdvägar. Kan vara så att Google har de uppgifterna på varje person som har mobil.
Var det inte därför som USA inte vill ha Kinesiska företags produkter i sitt land..
Man känner andra bäst genom sig själv.

Permalänk
Medlem

Finns väl ingen som tror att grejerna från Temu tillverkas i humana arbetsförhållanden, med tanke på dom där kina-priserna :'(

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pågenbröd:

Låter bra, kommer aldrig fungera.

Jag vet....
Men förr eller senare kommer våra företag att behöva något slags skydd mot billiga skräpprodukter.
Tycker Frankrike leder oss på rätt väg med sina strafftullar för skräpkläder:
https://www.bbc.com/worklife/article/20240320-france-bill-cra...
Mer sånt!!!

Permalänk
Medlem
Skrivet av abki:

Handlade på INET för nästan 3 år sen. Priset var drygt 50% mer än nu.
Ville reklamera varan men de vägrade att ta emot varan.
Så köp dyrt och bli lurad på reklamationsmöjligheten.

Har funderat på att göra en ARN-anmälan men har lite ont om tid just nu.

Fast i ditt fall är det ju snarare:
Så köp dyrt och gå sedan och fundera på att använda reklamationsrätten. Gå vidare till ARN med det.

Visa signatur

Att förespråka Mac på Swec är som att förespråka hybridbilar på en raggarträff i Mora.

Permalänk
Moderator
Moderator
Skrivet av ojz0r:

CE i detta fallet står för "China Export", kolla upp logon.

Det där är en myt.

https://en.wikipedia.org/wiki/CE_marking#%22China_Export%22

Citat:

Nevertheless, and despite the Commission's assurance that it is without foundation, this urban myth continues to propagate on many websites.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Sant, myten ligger i att det skulle vara satt i system för att luras snarare än att slentrianmässigt CE-märka produkter som inte lever upp till kraven för märkningen.

Permalänk
Medlem

Det många som ”fyndar” missar är att produkterna kan innehålla tungmetaller, gifter och andra hälsovådliga och cancerframkallade ämnen till exempel som skadar användarna i långa loppet utan att du vet om det.

Exemplet med kikare till barn, vilka gifter finns i produkten som barnen använder? Ingen vet, inte du, inte återförsäljaren och inte ens producenten. Det är därför det är så billigt.

Då pratade jag senaste igår med en kollega som bor i Hong Kong och jobbar med ta fram produkter till olika företag som vill ha ett eget varumärke med produkter från Kina.

Billigt skit kommer enligt honom från ”Tier 3” fabriker och du har ingen aning vad produkten innehåller då det finns 0 spårbarhet. Så det är inte bara en chansning gällande kvalité utan också risk gällande indirekt hälsa.

En stor del av kostnaden kommer från att ta certifieringar, tester och dokumentation. Dessa kostnader läggs naturligtvis på produkten och därför blir de dyrare hos seriösa aktörer.

Permalänk
Medlem

Det kanske är en myt att deras CE-märkning står för "China Export", men det finns många bevis på felaktigt tryckta CE-märkningar från många produkter från Kina. Det var väl någon sådan uppe i forumet för någon vecka sedan här gällande någon produkt från Biltema - produkten innehöll typ ett batteri som hade en uppenbarlig fake CE-märkning? Hittar inte tråden just nu.

Visa signatur

press nu1mlock

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trihxeem:

Bra att det undersöks. Stämmer det så bötfäll/blockera och stämmer det inte så får de fortsätta.

Ett av problemen är att människor är så korkade att de bara ser ett lågt pris och handlar. De ifrågasätter inte varför priset är lågt och vad de går miste om. De kan helt enkelt inte förväntas tänka på sitt eget bästa.

Kul att du korkad förklarar en stor del av konsumenter som inte har samma åsikt som du . Handlar inte av Temu men tycker att var och en bestämmer vart man lägger sina pengar utan att jag behöver ifrågasätta deras inteligens .

Permalänk
Medlem

Jobbigt när västerländska företag inte längre kan importera från Kina och applicera skyhöga marginaler, för att kineserna själva öppnat butiker och du nu får varor direkt från producent.

Permalänk
Medlem

Hahah alla dessa Aliexpress-kopior. För några år sen när Wish var hett bland kidsen skulle man vara en schysst storebror som beställde hem. Jag försökte pedagogiskt förklara att det är en dåliga kopia på Aliexpress, men lite svårt att greppa när hen aldrig ens hör talas om Alibaba.

Starta en kopia & gör en deal med Klarna så man får svenska kunder! Så jävla långt hängade frukt att man får intellektuela kramper. All these human apes, apes everywhere.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av Caoz:

Det många som ”fyndar” missar är att produkterna kan innehålla tungmetaller, gifter och andra hälsovådliga och cancerframkallade ämnen till exempel som skadar användarna i långa loppet utan att du vet om det.

Exemplet med kikare till barn, vilka gifter finns i produkten som barnen använder? Ingen vet, inte du, inte återförsäljaren och inte ens producenten. Det är därför det är så billigt.

Då pratade jag senaste igår med en kollega som bor i Hong Kong och jobbar med ta fram produkter till olika företag som vill ha ett eget varumärke med produkter från Kina.

Billigt skit kommer enligt honom från ”Tier 3” fabriker och du har ingen aning vad produkten innehåller då det finns 0 spårbarhet. Så det är inte bara en chansning gällande kvalité utan också risk gällande indirekt hälsa.

En stor del av kostnaden kommer från att ta certifieringar, tester och dokumentation. Dessa kostnader läggs naturligtvis på produkten och därför blir de dyrare hos seriösa aktörer.

Tyvärr spelar det inte någon roll om du handlar från Temu, Dollarstore eller ICA i vissa fall när det kommer till dessa typer av gifter. Absolut, kanske inte är kvicksilver i leksaken du köper på Dollarstore. Men är övertygad att du kan hitta en myriad av PFAS eller annars hälsovådliga ämnen.

Just Dollarstore uppdagades (igen) rätt nyligen;
Dollarstore säljer giftiga leksaker och varor

Sedan är det inte bara lågprisbutiker som säljer regelrätt farliga saker heller, ta t.ex. ämnet Kadmium som används flitigt i färg. Svenskt Vatten publicerar något som kallas för P95. Det är egentligen något som berör VA-branschen – framförallt avloppsrening. Men det finns lite intressant information att läsa kring vanligt förekommande gifter i svenskt vatten (bl.a. tungmetaller och miljö- samt hälsofarliga organiska ämnen), vilket i förlängning berör det som sker uppströms i näringsledet.

Nu finns det såklart andra krav på svenskproducerade produkter, hela EU har en annan kravställning både på import och försäljning av varor. Men det är långt ifrån alla som följer dessa lagar och regler, eller i bästa fall inte tar tillräckligt med hänsyn att kontrollera de produkter som importeras inför försäljning.

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MT/s | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 3200 MT/s | ROG RTX 3090 Ti >

B < Galaxy S22+ | WF-1000XM4 | WH-XB900N >

Permalänk
Medlem
Skrivet av nu1mlock:

Det kanske är en myt att deras CE-märkning står för "China Export", men det finns många bevis på felaktigt tryckta CE-märkningar från många produkter från Kina. Det var väl någon sådan uppe i forumet för någon vecka sedan här gällande någon produkt från Biltema - produkten innehöll typ ett batteri som hade en uppenbarlig fake CE-märkning? Hittar inte tråden just nu.

Det är dock tillverkaren själv som sätter dit CE-märket, och det är inte som att de kan undvika ansvar genom att använda ett felaktigt märke. Det är samma regler som gäller oavsett om tillverkaren lyckas reproducera märket korrekt eller ej.

Man måste komma ihåg att ett CE-märke inte är en kvalitetsmärkning, det innebär bara att tillverkaren lovar att produkten lever upp till EU-standard. Vill någon tillverkare fuska med det så kan de lika gärna sätta dit ett korrekt märke, det blir inte mer olagligt för det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yatagarasu:

Tyvärr spelar det inte någon roll om du handlar från Temu, Dollarstore eller ICA i vissa fall när det kommer till dessa typer av gifter. Absolut, kanske inte är kvicksilver i leksaken du köper på Dollarstore. Men är övertygad att du kan hitta en myriad av PFAS eller annars hälsovådliga ämnen.

Just Dollarstore uppdagades (igen) rätt nyligen;
Dollarstore säljer giftiga leksaker och varor

Sedan är det inte bara lågprisbutiker som säljer regelrätt farliga saker heller, ta t.ex. ämnet Kadmium som används flitigt i färg. Svenskt Vatten publicerar något som kallas för P95. Det är egentligen något som berör VA-branschen – framförallt avloppsrening. Men det finns lite intressant information att läsa kring vanligt förekommande gifter i svenskt vatten (bl.a. tungmetaller och miljö- samt hälsofarliga organiska ämnen), vilket i förlängning berör det som sker uppströms i näringsledet.

Nu finns det såklart andra krav på svenskproducerade produkter, hela EU har en annan kravställning både på import och försäljning av varor. Men det är långt ifrån alla som följer dessa lagar och regler, eller i bästa fall inte tar tillräckligt med hänsyn att kontrollera de produkter som importeras inför försäljning.

Du har helt rätt i din kritik att många seriösa aktörer också fuskar eller missar kontroller. Däremot så blir det en tankevurpa enligt mig, eftersom du då ger dig själv mental frihet att ”Det spelar ingen roll, alla fuskar” och kan fortsätta shoppa på som tidigare. Fenomenet kallas kognitiv dissonans - Tänk en rökare som inte vill sluta röka som rättfärdigar det med att vi ska alla ändå dö en dag eller allt ger ju ändå cancer eller jag såg min farfar röka tills han blev 100 och dog naturligt. Det minskar inte faran med rökning bara för den personen anser att frågan är överdriven och inte vill ändra sitt beteende.

Sverige & EU har regler och krav - Att följa dessa by the book kostar pengar, vilket jag ändå vågar tro att de största seriösa aktörerna gör.

Jag har själv suttit i möten i Europa där kunden ställer krav på att produkterna ska vara CE-certifierade, testade av nationell myndighet och att det inte under några omständigheter får fuskas med kvalitén som kan riskera skador på användaren. Då är det Tier 1 fabriker som gäller, bra råvaror, modernare teknik, spårbarhet, mindre energi/återvunnet vatten etc. Detta är naturligtvis inte en garanti för något - Jag vill bara berätta att det sker i verkliga livet, att kraven hjälper.

Så bara för att fusk förekommer och det missas och inte allt är perfekt i Sverige och EU KAN det vara milsvid skillnad på en produkt från Temu eller från Clas Ohlson - Kruxet är att du aldrig riktigt vet med TEMU. Till Classe kan du gå och klaga om det skulle visa sig bli en skandal.

Permalänk
Testpilot
Skrivet av Caoz:

Du har helt rätt i din kritik att många seriösa aktörer också fuskar eller missar kontroller. Däremot så blir det en tankevurpa enligt mig, eftersom du då ger dig själv mental frihet att ”Det spelar ingen roll, alla fuskar” och kan fortsätta shoppa på som tidigare. Fenomenet kallas kognitiv dissonans - Tänk en rökare som inte vill sluta röka som rättfärdigar det med att vi ska alla ändå dö en dag eller allt ger ju ändå cancer eller jag såg min farfar röka tills han blev 100 och dog naturligt. Det minskar inte faran med rökning bara för den personen anser att frågan är överdriven och inte vill ändra sitt beteende.

Sverige & EU har regler och krav - Att följa dessa by the book kostar pengar, vilket jag ändå vågar tro att de största seriösa aktörerna gör.

Jag har själv suttit i möten i Europa där kunden ställer krav på att produkterna ska vara CE-certifierade, testade av nationell myndighet och att det inte under några omständigheter får fuskas med kvalitén som kan riskera skador på användaren. Då är det Tier 1 fabriker som gäller, bra råvaror, modernare teknik, spårbarhet, mindre energi/återvunnet vatten etc. Detta är naturligtvis inte en garanti för något - Jag vill bara berätta att det sker i verkliga livet, att kraven hjälper.

Så bara för att fusk förekommer och det missas och inte allt är perfekt i Sverige och EU KAN det vara milsvid skillnad på en produkt från Temu eller från Clas Ohlson - Kruxet är att du aldrig riktigt vet med TEMU. Till Classe kan du gå och klaga om det skulle visa sig bli en skandal.

Alltså jag håller med dig i sak, tolka mig inte fel!

Bara jag som tappat all hopp och tro kring företagsverksamhet, och att ett företag i förlänging skulle ha någon form av välvilja mot varken kund eller natur — allt handlar om att skydda röven, mer än att faktiskt bry sig

Den biten med kognitiv dissonans dock.. Är nog en sådan där person du beskriver som är på spåret "alla dör vi någon gång". Så länge det är val som endast påverkar mig (fysiskt) lägger jag inte allt för mycket vikt på det långsiktiga. Råkar jag få in mig något extra från en kina-produkt är det bara en sak i ledet av många dåliga saker som redan ackumulerat sig genom åren (och kommer fortsätta göra så).

Sedan är såklart världen inte svart och vit; inte så jag medvetet går runt och stoppar i mig arsenik för att jag någon dag ändå dör. Mer att jag nästintill gett upp att försöka leva på något sätt sunt — i alla fall så länge det kräver ansträngning

Visa signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MT/s | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 3200 MT/s | ROG RTX 3090 Ti >

B < Galaxy S22+ | WF-1000XM4 | WH-XB900N >

Permalänk
Moderator
Testpilot
Skrivet av Alling:

Va?! Jag trodde Temu var ett riktigt helylleföretag!

Jag har också fått de vibbarna! Vem vill inte handla som en miljadär?!

Visa signatur

ASrock x470 Taichi Ultimate - AMD Ryzen R9 3900x - G.Skill Ripjaws@3.6GHz 16GB RAM - RTX 3080 Ti - Super Flower Leadex Gold 1000W - Phanteks Enthoo Pro - AOC AG35UCG 34" 3440x1440p@100Hz - kalaset vattenkylt