Permalänk

Ny laptop

Hejsan!
hade tänkt att jag skulle införskaffa mig en laptop och har hittat en som jag tror är helt okej och värd pengarna.
Det jag undrar är om man ska lägga pengarna på denna, eller om man ska lägga pengarna på en laptop med intel processor då jag hört att de är bättre/stabilare och inte blir lika varma.

Någon som vet vad man ska köra på eller om denna är värd pengarna? Några andra alternativ?

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=2764947

Permalänk
Medlem

Det beror helt och hållet vad du ska använda datorn till.. Har själv en dv6-1224eo och som speldator slår den ALLT som finns för motsvarande pengar och även en hel del dyrare renodlade "speldatorer" men vill du ha en knäpptyst, smidig sak till att knappra på dikter när du fikar så är det helt fel val..
Den är en bra "desktop replacement" men inget för den som eftersträvar batteriprestanda, svalhet och som sagt smidighet.
Men spelar du seriöst är den enda alternativet i prisklassen..

Permalänk

Tanken är att jag ska byta ut min stationära dator mot en laptop och då vill jag i första hand använda datorn mestadels till surfning. Men jag vill även kunna spela en del spel på den och då är det inget minus att den inte låter som en torktummlare.

Permalänk
Medlem

Har också samma funderingar, hur är batteritiden?

Permalänk
Medlem

Den blir aldrig en torktumlare..*s*
När fläkten går fullt gör den sig påmind men vid normal användning tänker i alla fall inte jag på ljudnivån och jag har datorer med betydligt sämre prestanda som låter mycket mer! Den är dock aldrig helt knäpptyst, fläkten går hela tiden men som sagt är det inte så att det stör!
Batteritiden är däremot mörker.. Jag har aldrig maxat den men i energiläge balanserat och med uppdragen ljusstyrka och wlan på tar den slut efter lite drygt 2 timmar med surfande och musik i bakgrunden.. Spelat har jag aldrig gjort på batteri men då snackar vi förmodligen drygt hälften.. Lär du dock bli en del mer med energisparläge och mörkare skärm.
Snacket om att amd skulle vara sämre än intel köper jag inte.. Benchmarks verkar visa att att så är fallet men min dv6:a känns betydligt rappare än min asus G2s med en c2d T7500 och då menar jag vanlig användning och inte bara spel! Så är inte batteri och smidighet det viktigaste (lite stor och tung om man ska ha den under armen en hel dag..) är den kanon.. Man blir dock galen på pianolacken.. Den räcker med att titta på den för att fingeravtrycken ska få fäste...

Permalänk

Det blev en dv6-1224eo och jag måste säga att jag är, för tillfället, fruktansvärt nöjd. Känns finfint, låter inte så mycket och blir inte så super varm. Uppdaterar snarast om hur den är att spela med.

Permalänk
Medlem

Sugen på nåt liknande faktiskt..
Släng gärna upp några bilder:)