Microsoft visar tidig version av Internet Explorer 9

Permalänk
Medlem

Bra att Microsoft äntligen verkar satsa på att göra en bra webbläsare! Dock verkar det ju vara en bit kvar innan de är ikapp Opera m.fl. med tanke på resultatet i ACID3-testet.

Mvh Johan

Visa signatur

AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz, Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Sapphire Radeon HD7750 Ultimate 1 GB, Corsair Vengeance/Kingston HyperX Blu 16 GB, Crucial MX250 250 GB, Crucial m4 128 GB, 2 x Seagate 7200.14 1 TB, Lian Li PC-8FIB, Be Quiet Pure Power 10 CM 600W, Windows 10 64-bit

Permalänk
Medlem

Då är den ju nästan lika bra som min nintendo DSi (59/100)

Visa signatur

Du behöver inte vaccinera dina barn, bara dom du vill behålla.

Permalänk
Hedersmedlem

Det är inte ofta microsoft.com får mig att skratta gott, men deras förklaring till ACID3 testet är roligt skrivet:

Citat:

Acid3 is one test some people use to measure a Web browser platform's compliance with some Web standards.

De där "några" som hänvisar till "några webbstandarder" framstår som riktigt skumma typer! Fast Microsoft kanske inte ser sig tillhöra gruppen "några människor", utan något högre stående väsen?

Edit: t o m några av de små ännu inte helt klara webbläsarna som Midori klarar ACID3 testet med 100/100.

Permalänk
Medlem

Herregud, Acid-testen är inte en allsmäktig ofelbar guldkalv. Majoriteten av världens webdesigners är antingen för dåliga eller för gamla för att använda de nya gränssnitten till fullo. Jag använder inte Internet Explorer heller, men inte av pretentiösa anledningar som ett diffust poängantal utan för att den inte erbjuder reklamfiltrering eller andra insticksprogram.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Saya
Jag använder inte Internet Explorer heller, men inte av pretentiösa anledningar som ett diffust poängantal utan för att den inte erbjuder reklamfiltrering eller andra insticksprogram.

Ett tips, som funkar på alla webbläsare: http://www.mvps.org/winhelp2002/hosts.htm
Bra om man hatar reklam i största allmänhet, eller om man som jag har en gammal surfdator på jobbet som normalt skulle få krupp om man smurfade in på Aftonblaskan.se. Pop-up blocker på det och man é safe.

Visa signatur

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Permalänk

Testversionen är ju väldigt begränsad än så länge men snabbheten tycker jag är rätt så imponerande!

Permalänk
Inaktiv

Bra att även Microsoft försöker hänga med utvecklingen. Själv har jag fortfarande inte sett något direkt hot till Firefox men det är kul att testa alla nya betor och liknande och kul att se att utvecklingen går framåt överlag.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
De där "några" som hänvisar till "några webbstandarder" framstår som riktigt skumma typer! Fast Microsoft kanske inte ser sig tillhöra gruppen "några människor", utan något högre stående väsen?

Skönt formulerat faktiskt. Jag tänkte formulera ett annat svar men då jag inte vill starta en diskussion i ämnet i tråden så avstår jag.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ecodot

Om användaren har en webbläsare som inte klarar av standarden så får dem skylla sig själva.
Dock så kan du ju alltid informera användaren om bättre alternativ..

Jag gjorde precis så en gång. Följde w3c-standarden för "xhtml strict" och vad hade jag för det? Jo, en sida som funkade utmärkt i samtliga webbläsare jag hade tillgång till utom IE6 på många punkter och IE7 på några smådetaljer. Jag skrev en uppmaning om att uppdatera från 6:an till åtminstone 7:an eller så kunde man testa en annan webbläsare.
Fick femtiotolv, rent ut sagt, gnällmail från enstaka användare som tyckte det var dumt, påpekade att man skulle få välja vad man ville, tyckte att jag skulle fixa så det funkade för dem (även om det egentligen skulle resultera i att det inte funkade för andra) och så vidare.
För att slippa det blev jag tvungen att skriva CSS-fixar för just IE6 och 7. Till slut var det bara en person kvar som ville gnälla på att PNG-bilder såg fel ut i IE6 då de var genomskinliga men det orkade jag inte bry mig om.

Så det skulle nog vara en webbdesignsutopi att kunna skriva sidor efter en given standard och sedan funkar det i samtliga webbläsare utan strul och utan "kompatibelitetsläge".
Standard för utvecklare brukar vara något bra. Standard för användare är bara något krångligt som inte spelar så stor roll så länge det funkar för den enskilde individen.

-------------

Trevligt att MS börjar sätta kurs åt samma håll som alla andra.

Permalänk
Medlem

Bra nyheter för alla mindre datorkunniga som inte kan byta webbläsare själva (inte menat som nått elakt... bara att vissa inte är medvetna om att IE6 är djävulen )

Visa signatur

FD Torrent | Z690 Formula | i7 12700K | 32GB DDR5 | GTX 3080 Ti | STRIX 850W | PG279Q

Permalänk
Medlem

Man måste verkligen hota dem med kniv för att de ska förstå. Bra att de har vaknat tillslut.

En sak jag kom att tänka på, hur mycket av det andra finns i Chrome, Firefox. etc.? Hårdvaruaccelererad grafik, optimering för flera kärnor osv.?

Visa signatur

En budget compaq laptop från 2007.