Installera WINXP från USB - MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Forshaga
Registrerad
Aug 2006

Installera WINXP från USB - MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI

Hej!

Har ett MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI moderkort.
Jag tänkte installera om XP från USBn, men under den text-baserade installationen så hittar den inte hårddiskarna.

Hårddiskarna är:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=307912
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=320709

Vad kan det bero på?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005

Saknas drivrutiner för moderkortet, XP är från 2001. Du får ställa om till IDE istället för AHCI i BIOS så går det troligen/kanske (men lite sämre prestanda, gör inte om du har SSD), eller slipstreama in drivrutinerna med nlite eller något annat. Finns massa guider både här och via google. Sök!

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei P10 Plus
* Stolt paragrafryttare *

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av PraLiNeN:

Hej!

Har ett MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI moderkort.
Jag tänkte installera om XP från USBn, men under den text-baserade installationen så hittar den inte hårddiskarna (de är S-ATA).

Vad kan det bero på?

Du får integrera s-ata drivrutinerna i installationsmediet, läsa in dem mha. diskett i början av installationen eller ändra s-ata läge till att emulera ide. Det sista ger lite sämre prestanda men är inte märkbart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Om du har en floppy drive, så kan du nog lägga sata drivrutinen på en floppydisk och läsa in den under inledande installationen, du trycker F6 när installationen säger till om detta

För tillfället en sketen Acer gaming laptop

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Forshaga
Registrerad
Aug 2006

Ska testa med nlite, har ingen floppy bara kortläsare

Enligt MSIs hemsida så hittar den inte om man söker "K9N SLI-2F" men däremot den vanliga "K9N SLI" så jag hoppas den är rätt, Platinum vet jag att jag inte har.

http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI.html#/?div=Driver&os=XP...

---------------

I nlite där jag väljer vilka drivrutiner som jag vill integrera med installationen så kan jag bara välja "textmode driver" ifrån .inf filen i sataraid mappen. Vad jag vet så använder inte jag RAID, den andra mappen som hette sata_ide så väljer den automatiskt "PNP" på mode och "HDC" på type.

-----------------

Har inte testat att byta till IDE från AHCI (om det går på mitt dvs) men om det funkar kan jag byta tillbaka till AHCI? Eller blir det nåt konstigt med Windows om jag gör det?

-----------------

Jahapp, jag gick in och ut för att leta efter AHCI i BIOS (var och kollade under standard CMOS) men hittade inget om det, så gick jag över för att ändra bootsequence igen så att USB-stickan ska va första (som jag gjort ett antal ggr nu) men sen när jag tog Save and Exit och efter rebooten så går datorns fläktar på högvarv hela tiden och kommer inte förbi BIOS :S ser inget på skärmen pga no signal. Testade att stänga av strömmen helt en minut men problemet kvarstår. Vad gick snett? Såhär gjorde den inte förut när jag ändrade bootsequence.

------------------

NVM, tog ut moderkortets batteri och satt tillbaka den, så nu funkar datorn igen

-----------------

Näe, det vägrar att funka. Testade att koppla ur kortläsaren ifall den var boven, (den kommer upp som alternativ att installera XP på som 4 st olika alternativ fast med no drive detected på under installationen där man väljer partition).

Mitt BIOS är "AMI BIOS"
Ska se om jag kan ta fram bilder från internet på mitt BIOS (har ingen möjlighet att ta egna kort :/)

http://i.imgur.com/huZL8.jpg

Mitt USB-minne ligger under "Hard Disk Drives" och väljer den längst upp därinne om jag vill att den ska boota först. Sen dyker den upp på "1st Boot Device" längst upp, men då kan man inte sätta att hårddiskarna kan vara 2:a eller 3:a. Och väljer jag tillbaka i Hard Disk Drives att ena hårddisken ska boota först, då kan man inte välja USB-minnet i "1st Boot Device".

Kan det ha med det kanske?

-----------------

Uppdaterade första posten, så ni vet vilka hårddiskar det är.

-----------------

Har ungefär samma problem som snubben här hade för 6 år sen: http://www.sweclockers.com/forum/3-ovrigt/570921-hjalp-snabbt...

Men denna har jag installerat XP på tidigare, men hittar inte skivorna och min dator stängs av när jag försöker bränna. Så då tänkte jag det här med USB, men då hittar den inte hårddiskarna FAST att den har gjort det när man kört med skiva en gång i tiden. :S